Balea uljni peeling za tijelo - limunska trava - a little make up obsessed

Balea uljni peeling za tijelo - limunska trava

Zimus sam s vama podijelila čim sam otkrila tada novitet, a danas meni i dalje jedan od najdražih pilinga za tijelo (Afrodita 100% SPA šećerni piling - recenzija), a sad vam otkrivam koji (za ljeto pogodniji) peeling me osvojio ove sezone. 


Balea Totes Meer Salz Öl-Peeling Lemongras Duft iliti po naški Balea piling sa soli iz Mrtvog mora i limunskom travom je, koliko ja znam, ovogodišnji novitet, a svakako je novitet u mojoj kupaonici.

Dolazi u plastičnoj teglici koja unutra ima zaštitnu foliju koja onemogućava umakanje zločestih znatiželjnih prstića u sadržaj posudice. 

Dolazi u količini od 250 ml i po cijeni od 29,90 kn što ga čini izuzetno povoljnim. 


Iako preferiram pilinge na bazi šećera jer ih smatram manje iritirajućima (a i neće peckati ukoliko imam neku ranicu), nisam našla nijedan na šećernoj bazi čiji bi mi miris mogao odgovarati ljeti, tako da sam se odlučila za ovaj piling sa soli Mrtvog mora. 

Osim soli Mrtvog mora, ovaj piling sadrži i suncokretovo, maslinovo i jojobino ulje koji svi redom njeguju kožu, a da pri tome ne čepe pore. Suncokret i jojoba su izvrsni i za mješovitu i masnu kožu te ne čepe pore, pa se ne trebate bojati ni ako vam je koji dio tijela (najčešće su to leđa/ramena) takav. 

Uz to, sadrži i mineralni kompleks, kofein (koji je dobar i za celulit) i ureu koja je također dobra za vlaženje kože.

Sve to čini ovaj piling prikladnim i za osobe koje imaju sušu kožu tijela (poput mene). 




Sam peeling dobro riba i uspješno skida mrtve stanice kože, te ostavlja uljni trag koji je, istina, slabiji od onog koji ostavlja Afroditin peeling, no ljeto je, tako da je i zgodnije da je tako. 

Nakon njega je koža glatka i dovoljno nahranjena da ne osjećam potrebu za mazanjem čim izađem iz kade (što mi je, kao suhokošcu jako bitno), tako da je za mene ovo stvarno idealan ljetni proizvod. 



Nisam se dotakla mirisa - malo sam se iznenadila kad sam ga prvi put otvorila jer mi je mirisao više na zeleni čaj (kojeg ni nema u sastavu) nego na limunsku travu, no u dodiru s vodom i nakon korištenja uistinu miriše po limunskoj travi, što je meni lijep i osvježavajuć miris, bez kiseline koja se zna stvoriti kod nekih proizvoda s citrusnim mirisima, baš je stvoren za ljeto. Miris nije prenaporan i neće se predugo zadržati na vama.


Sve u svemu, ukoliko tražite piling za tijelo koji će vas njegovati ili barem neće isušivati (ukoliko ste još veći suhokošci od mene), svakako uzmite u obzir i ovaj peeling, mene je oduševio, pa se našao i u Obsessed with rubrici.

Koji peeling za tijelo vi koristite ovog ljeta?

CONVERSATION

31 komentari:

  1. Savršeno zvuči kako si ga opisala! Moram ga probati

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično obavlja svoju zadaću (mrzim kad su zrnca sitna i ne osjetim da sam "izribana"), a kao i tebi, super mi je što se ne moram mackati iza pilingiranja...preporučam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to ni ja ne volim :)
      I drago mi je da se slažemo oko dojmova :)

      Izbriši
  3. Ja sam baš čekala da netko napiše koju o ovom pilingu! Vidjela sam ga nedavnu u katalogu, ali nisam ga još uspjela proučit u Dm-u. Malo mi je šteta što je solni, ali opet, dobro je što je na uljnoj bazi. Daj mi samo reci, kakva su ti zrnca u odnosu na Afroditin, grublja, mekša?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja bih radije da je šećerni, no eto, ulja ga izvlače :)
      Ima sitnija zrnca od afrodite, ali je manje kremast i gušći (zrncima) tako da riba jednako dobro, samo je osjećaj dok ribaš malo drugačiji (to je i do veličine šećera u odnosu na sol)

      Izbriši
  4. Uuu odlično! Nisam probala nijedan koji sadrži sol, ovo mi je dobro došlo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, ako voliš uljne pilinge, mogao bi ti se svidjeti :)

      Izbriši
  5. Opis mi se jako sviđa :). I ja više volim šećerne pilinge.
    Možeš li da mi pojasniš ovo sa uljima i porama? Imam utisak da sam nešto bitno propustila :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma to s uljima sam mislila na to da postoje ulja koja čepe pore, a dosta ljudi ima problema i s prištićima/aknama i na ramenima i gornjem dijelu leđa, pa možda izbjegavaju uljne pilinge. :)
      Suncokretovo ulje je izvrsno i za suhu i za masnu kožu, za suhu jer omekšava i vlaži kožu, a za masnu jer adstrigentno i djeluje protuupalno.
      Ulje jojobe je isto izvrsno i za suhu i za kožu sklonu aknama. Vlaži i regenerira kožu, a kemijiski je sličan strukturi sebuma pa je koristan i za smanjenje lučenja sebuma (koji čepi pore pa nastaju akne).
      Maslinovo ulje je dobro za dehidriranu, osjetljivu i upaljenu kožu

      Izbriši
  6. Moram ga isprobati, prvenstveno bih ga odabrala zbog mirisa. Inače ne preferiram sol u pilinzima, no sadrži ulja pa onda ne bi trebalo biti problema što se tiče iritacija i isušivanja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moja koža tijela je stvarno sklona isušivanju, no sad sam se baš često pilingirala njime i koža je ostala nahranjena, meka i glatka :)

      Izbriši
  7. limunska trava....savršenstvo. ljeti zazirem od pilinga. toliko mi je teško dobiti boju da se bojim da ću ju maknuti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam prije tako izbjegavala pilinge ljeti, no prestala sam jer ipak koža ljepše izgleda kad je pilingirana, posebno kad se uhvati malo boje :)

      Izbriši
  8. Nakon ovakve recenzije ću ga svakako kupitii:D

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlično zvuči ovaj piling, moraću ga potražiti :-D Trenutno sam na Avonovim (čokoladni i novi sa acai bobicama) :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Upravo je završio na mojoj wish listi :D I pošto je sol u pitanju, mislim da bi učinak na prištiće i mrljice od prištića bio jako dobar, vodim se logikom pošto kad sam na moru mi sve brže prođe i zacijeli :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Koliko često ga koristiš i da li ga stavljaš na mokru ili suvu kožu?

    OdgovoriIzbriši
  12. Nekako više volim solne pilinge i zbog toga sam ovaj i proučavala prije nekoliko tjedana u DMu, ali sam odustala jer sam kupila My Body s eteričnim uljima eukaliptusa, ružmarina i mente te mi se on pokazao kao pun pogodak za ljeto i uz to pruža osjećaj hlađenja koji mi baš paše :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Recenzija kao naručena! :D Obožavam pilinge u svakom obliku, a ne smetaju mi solni, dapače, volim kad piling fino izriba :) Volim Baleine proizvode, povoljne proizvode, a upravo sam tražila ovaka proizvod za preko ljeta :) Hvala na preporuci, sigurna sam da će mi se svidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Zanimljivo i jako korisno kako i kofein i limunska trava koje sadrži su saveznici u borbi protiv celulita.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ovo ljeto sam totalno zapustila pilinge,mislim da bi mogla probati ovaj. Podhitno mi treba nešto :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Super zvuči, ja sam se bojala da bi miris mogao biti umjetan, ali ovako kako si ga opisala čini mi se da bi mi se mogao svidjeti.
    Inače obožavam miris limunove trave, to mi je najdraži citrusni miris.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovo je sjajna, sjajna stvar i ja ga koristim uz jednu moju DIY lufu i bude baš jak piling kakav volim, a ostavi uljani sloj i nema potrebe za mackanjem, a ja nisam ljubitelj mackanja jer sam lenja i to me zamara ako moram svaki dan da se mackam :D . On i Afroditin SPA piling su fenomenalni! Nadam se da će se i dalje proizvoditi i biti stalno u prodaji. Šteta što Balea nije zadržala i onaj piling u velikoj prelepoj i zanimljivoj tegli. I on je bio savršenstvo.

    OdgovoriIzbriši
  18. Probala prije 2 dana i iznenadila se-------------- PREODLICAN!! preporucujem

    OdgovoriIzbriši