SPF i čišćenje lica - a little make up obsessed

SPF i čišćenje lica

Dvoumila sam se trebam li napisati neki post na temu SPF-a, no zaključila sam da smo ipak svi postali svjesni opasnosti koje sunce donosi i da se sve više ljudi štiti od sunca i štetnih UV zraka.

No nešto čega smo ipak manje svjesne jest to da nam lice zbog korištenja krema s filterima, BB krema,  jačeg lučenja sebuma, pa i znojenja lica zahtjeva veću njegu, odnosno da više pažnje treba dati njenom čišćenju.


Naravno, lice treba čistiti pažljivo i dubinski tijekom cijele godine, no dok mi je zimi ipak prioritet nahraniti dehidraciji sklonu kožu, po ljeti mi je prioritet dobro ju očistiti. O čišćenju u smislu skidanja make up-a i sredstvima koje koristim za to sam pisala u ovom postu, a danas ću se fokusirati na maske i pilinge koje koristim ove godine kad je u pitanju čišćenje pora.


Moram naglasiti da ne koristim sve proizvode isti tjedan, nego ih rotiram - naime, ljeti pilingiram lice svaka tri dana, a između toga jedan dan stavljam Olival masku, a drugi dan Merz Spezial ili Schaebens (naravno, nekad sam i lijena, pa to preskočim).


 Pa da krenem redom:

  • Afrodita kremni piling* je blagi kremasti piling (kao što mu i ime govori), no dobro odrađuje svoj posao. Istina, nešto je jači od mog omiljenog Clinique 7 day scrub-a (recenziju ste mogle pročitati ovdje), no i dalje dovoljno nježan da ga mogu bez problema koristiti svaka tri dana.
  • Dr. Brandt Microdermoabrasion je proizvod koji oponaša salonsku mikrodermoabraziju ili se barem tako deklarira. Više o kućnim proizvodima tog tipa sam pisala u ovom postu - smatram ovo nešto jačim pilingom (koji nešto više utječe i na kožu i flekice) i ljeti (odnosno u toplije doba godine - kalendarski još nije ljeto) ga koristim sigurno barem jednom tjedno (dok ostale proizvode rotiram). Ovaj proizvod će dobiti svoju recenziju.
  • Merz Spezial maska s bijelom glinom i cinkom - koristim ju jednom tjedno kako bi dubinski očistila pore. Bijela glina je izvrsna jer ne isušuje kožu, no ipak ovu masku ne bih preporučila suhoj koži jer sadrži cink. Uz to što super čisti pore, utječe i na prisutne prištiće tako što ih isušuje. Recenziju možete pročitati ovdje
  • Novexpert Peeling s dvostrukim djelovanjem* - proizvod koji radi i kemijski i mehanički peeling, koristim ga jednom tjedno u tjednima kad ne koristim Dr. Brandt. Detaljnu recenziju proizvoda ste mogle pročitati ovdje
  • Olival hranjiva maska za lice s uljem smilja* - izvrstan 2u1 proizvod. Istovremeno čisti pore zbog zelene gline i hidratizira. Moram napomenuti da mi ova maska ne čisti pore dobro poput Merz Spezial maske ili Schaebens, ali mi se sviđa taj spoj hidratacije i čišćenja. Nju koristim jednom tjedno neovisno o ostatku postave.
  • Schaebens Erdbeer maske - proizvod sadrži AHA kiseline i nježne mikročestice, pa možemo i ovaj proizvod smatrati proizvodom koji istovremeno vrši i kemijski i mehanički peeling, mada je on blaži od onog koji radi Novexpert. Nju koristim kad ne koristim Merz Spezial.
Pridajete li vi više pažnje čišćenju kože odnosno održavanju pora čistima ljeti? Koje proizvode vi koristite?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

33 komentari:

  1. Slažem se s tobom u potpunosti i osobno sam mišljenja da je upravo čišćenje temelj zdravoj koži ;).

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam isprobavala razne pilinge, ali su mi svi nekako blagi... Jedini posle kog osećam da mi je lice zaista čisto je Vichy Normaderm 3 u 1 :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Merz Spezial i Olival bi svakako voljela probati. Inače su mi pore izražene pa su maske i pilinzi uvijek dobrodošli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, jeftine su, a vejrujem da nećeš požaliti :)

      Izbriši
  4. Odličan post! Temeljito čišćenje kože ljeti je stvarno neophodno.
    Ja sam danas 4 puta čistila lice, t-zona mi se masti kao blesava po ovim vrućinama. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemoj pretjerivati ni s čišćenjem da ne postigneš suprotan efekt - još jače mašćenje. teško je naći balans, znam :)

      Izbriši
  5. Čišćenje i ljeti i zimi ;) Ljeti pojačam čišćenje, a smanjim korištenje kremica, dok zimi obratno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ne smanjim korištenje kremica, samo koristim neke laganije :)

      Izbriši
  6. Ofkors, čišćenje uvijek i zauvijek :D. To je glavni korak do lijepe kože,jer hidratacija ništa ne znači ako koza nije dobro pripremljena za istu. Slažem se da ljeti koža zahtjeva intenzivnije čišćenje pora iz razloga koje si i sama navela i moram reći da mi se sviđa tvoja postava. :D
    Afroditin piling mi je OK, ne znam sto bih mislila o njemu, odradi posao ali mi je čudan feeling na koži nakon ispiranja. Scaebens maska mi je fenomenalna i vec sam se opskrbila zalihaama :D a Olival moram kupiti ASAP.
    Dr. Brand mikrodermoabrazija mi se svida(fala na testeru!) ali cu je kupit NIKAD jer je preskupa :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olival moraš kupiti ASAP ;)
      Afrodita se meni čak sviđa feeling na koži, valjda zato što su rijetkost pilinzi koji me ne isuše :)
      A Dr. Brandt - znaš da je Kiehl's jeftinija i meni osobno ipak bolja varijanta ;)

      Izbriši
  7. Definitivno ljeti posebnu pažnju obraćam na čišenje lica. Za uklanjanje ovih krema koje sadrže SPF su mi se najbolja pokazala ulja (Green Girl i Shu Uemura) jer jedino sa njima imam dojam da je krema sa lica uklonjena u potpunosti. Primjetila sam da mi obični gelovi za umivanje ne uklone tako dobro kao ulja i onda dolazi do začepljivanja pora i svih drugih gratis nereda po licu. Pilinge isto tako obožavam, sada sam na Alpha-H koji sadrži AHA kiseline, a kako je sunce jako, planiram ga u ljetnim mjesecima zamjeniti nekim drugim. Ovaj Afroditin djeluje super :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš, baš bih mogla probati i uljima očistiti lice nakon SPF, pa da vidim kako će to funkcionirati :)

      Izbriši
  8. Ciscenje je glavno u svakom slucaju a posebno kad se spf koristi, i na licu i na tijelu treba obaviti doooobre pilinge nakon koristenja :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo je bas koristan post za ljeto, vjerujem da cu mu se stalno vracati kad cu trebati neki savjet :) slazem se da je po ljeti nekako vaznije ocistiti kozu nego zimi kad joj je potrebnija manje agresivna njega i veca hidratacija (naucila na svom primjeru :D)...u svakom slucaju, mislim da cu nabaviti ovaj Afroditin piling, a Schaebens maske obozavam, nema boljih <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, nadam se da će ti i koristiti :)
      I da, naučila i ja na svom primjeru, ali dobro, učimo dok smo živi :D
      probaj i Afroditin piling, blag je, no radi solidan posao i nije agresivan :)

      Izbriši
  10. Iako se zbog drugačijeg tipa kože ipak ipak rijeđe čistim/pilingiram od tebe, svejedno dijelimo dva zajednička favorita, Novexpert i Schaebens :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je drago da si zadovoljna tim proizvodima jer znam da si i kod mene čitala o njima :)

      Izbriši
  11. Ja i ljeti i zimi koristim pilinge i maske 2 puta tjedno.Ljeti triba dobro skinit s lica spf.Bas cu probat ovu masku iz mullera.

    OdgovoriIzbriši
  12. slažem se, sve što si rekla stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Olival piling je odličan, em čisti em njeguje :) Nešto sam se ulijenila s korištenjem maski, ali jedva čekam da kupim Merz i Schaebens masku. Očito je dobro, a jeftino :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram taj piling probati :)
      I ove maske su stvarno odlične, a jeftine :)

      Izbriši
  14. Slažem se s tobom da je koži ljeti potrebno više čišćenja nego zimi :D Kad se radi o maskama i pilinzima tu mi vrijedi pravilo da treba slušati svoju kožu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, treba slušati svoju kožu, no treba ju i naučiti slušati :)

      Izbriši
  15. Slažem se, sve kreće od dobrog čišćenja :) Moraću da dam šansu još nekim Merz maskama, probala sam jednu, nije mi bila nešto pa sam digla ruke.

    OdgovoriIzbriši
  16. i inače smatram važnim dobro čišćenje lica, a verujem da je jako bitno i leti voditi računa. poentirala si postom :))
    Pored standardnih čistača na dnevnoj bazi, radim i dubinsko čišćenje, uglavnom maskama, bar dva puta
    nedeljno. Piling je obavezan, St.Yves kao nešto jači(subjektivni doživljaj) mi je sad idealan.
    Uskoro mi stiže primerak Dr. Brandt Microdermoabrasion, ali stvarno ne znam
    šta da očekujem, pa će mi koristiti tvoji utisci :))

    OdgovoriIzbriši
  17. Piši nam o dr. Brandt Microdermoabrasion :) Mislim da ću se počastiti Afroditinim pilingom, baš mi je slatka ta nova linija a još nikako da nešto uzmem :) ona Balm Balm maska tj. piling koju trenutno koristim mi je malo pregruba za često pilingiranje pa mislim da bi ovo bila dobra a cjenovno pristupačna zamjena za nešto češću eksfolijaciju.

    OdgovoriIzbriši
  18. uzete u obzir maske iz mullera i piling od afrodite :) napisem dojmove kad ih kupim i kad ih budem koristila

    OdgovoriIzbriši
  19. i ja ljeti kožu lica više čistim nego ljeti, tj. koristim druge proizvode.
    Molila bih te da napišeš gdje se može kupiti Schaebens maska. Hvala

    OdgovoriIzbriši