Davidoff Cool Water - a little make up obsessed

Davidoff Cool Water

Mislim da puno žena koje su krajem XX.-og i početkom XXI. stoljeća bile tinejdžerice, kao i one nešto starije - koje su tad tek bile (jako) mlade dame spomen Davidoff Cool Water mirisa izmami osmijeh na lice. I priznajem da sam i ja jedna od njih.

I dan danas se sjećam prvih odlazaka u centar s prijateljicama, lutanja Namom i isprobavanja parfema - jedan od onih u koje sam se tada zaljubila je upravo Davidoff Cool Water.


Nakon valjda desetljeća neimanja ovog parfema (jer budimo realni, skoro sve žene tada su ga imale), pretprošle jeseni, nakon jednog puta smo dragi i ja stali u Travel Free Shopu u Sloveniji, vidjela sam ga na akciji za 20€, cijuknula od sreće i prije nego što sam se snašla, bio je moj ♥ Što reći nego da je to bio lijep poklon na kraju predivnog dana.

Parfem je 1996. napravio Pierre Bourdon, nos koji je napravio i mnoge druge meni drage mirisne uspješnice.

Miris je iz cvjetno vodene kategorije. 

Visoke note su sočne, hladne, vodene: citrus, dunja, dinja, ananas, lotus i ljiljan. U srcu je nježno cvijeće: ruža, jasmin, lotus. U bazi su mošus, vanilija, breskva, sandalovina, korijen ljubičice i vetiver.


Za mene je ovo idealan ljetni miris - mnogi će pri pomisli na ljetne mirise prvo pomisliti na kokos, no ovo je drugi tip ljetnog mirisa, svjež poput mora i pjene valova, no istodobno ipak senzualan (što doživljavam tek sad, kad sam bila tinejdžerica nisam primjećivala tu njegovu stranu). 

Boja bočice potpuno odgovara mirisu koji je unutra, toliko svjež. No ta svježina ne treba zavarati, ovaj miris (iako u EDT varijanti) je izuzetno trajan.

Iako je riječ o pravom ljetnom parfemu, toliko osvježavajućem, poput hladne morske vode, znam ga ponekad nanijeti i zimi, dok zazivam ljeto da nam dođe. Isto tako, jednako ga volim i danju i noću, s njim uistinu ne pravim razliku.

Ovo je svakako jedan od klasika za kojeg mi je drago da ga opet imam, što zbog uspomena koje nosi, što zbog divnog, osvježavajućeg mirisa idealnog za ljeto.

Cijena 30 ml EDT u Douglasu je 299 kn, no vjerujem da ga se može naći i po drogerijama na njihovim (sve češćim) parfemskim akcijama.

Jeste li probale ili imale ovaj miris? Koji je vaš omiljeni ljetni parfem?

CONVERSATION

22 komentari:

  1. *Nives,moja je priča slična tvojoj.
    Dugo sam želela ovaj parfem,još dok sam kao srednjoškolka sa kraja 1999.godine tražila da ga naprskam po parfimerijama u Novom Sadu.
    Nedugo posle toga pojavio se D&G "Light blue" i smenio ga svojom svetlo-plavom notom.Nakon njega Lancome "Miracle",i Hugo Boss "Femme" koji i sada koristim.Zaboravila sam bila na Davidoff.A tražila sam ga po evropskim Daglasima od 2007-2011 i nisam ga našla.
    Samo nisam u Sloveniji.Nadam se da ću u budućnosti ostvariti ovaj srednjoškolski san,makar jednim mini pakovanjem od 30 ml.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša, imamo isti ukus kad su parfemi u pitanju izgleda :)
      Neko vrijeme mi se čini da ga nije bilo u parfumerijama ili ga ja nisam zamjećivala, ali u zadnje vrijeme ga viđam, nadam se da ćeš ostavriti srednjoškolski san :)

      Izbriši
  2. predivan je stvarno, sjecam se kad sam ga kao tinejdzerica krala mami :D ali svejedno bih ga danas opet odabrala :)

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam ga, iako mi je jako dobar i soft rose od davidoffa (roza bočica), ali ja se nikako ne mogu maknuti od prada candy leau

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e taj rozi nisam probala, već vidim da bi me bočica privukla :)
      a prada candy l'eau je isto divna :)

      Izbriši
  4. Imala ga je moja mama prije, sjećam se da mi je ta bočica bila predivna,, i on je mirisao prekrasno
    lagano, ali primjetno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš tako, lagan je, idealan za ljeto, a opet primjetan :)

      Izbriši
  5. Ne znam ovaj parfem. Ali sviđa mi se deo sa cijukanjem od sreće :D A privukla me je čitanju prelepa fotografija i plavo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena, kad pohvale za fotku dolaze od tebe koja imaš predivne fotke, onda to ima težinu, hvala ti :)
      I da, cijukala sam da sam sama sebi bila smiješna :D

      Izbriši
  6. Predivan mi je taj miris bio na drugima ali na mojoj koži se pretvaro u smrad :( Možda bi ga sad nakon toliko godina mogla probati opet :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj baš šteta, što ti je pH kože...
      ako ti je divan, probaj pa vidi :)

      Izbriši
  7. Koliko sam ja obožavala ovaj parfem!!! Mislim i sad ga obožavam, ali sam malo zaboravila na njega. Sjajan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve znam, i ja sam zaboravila na njega, no eto, sad je opet moj :)

      Izbriši
  8. Kad sam vidjela ovu plavu bočicu u tvom postu, odmah mi je postalo toplo oko srca :D Kao što si već spomenula, nostalgija :) Trenutno je moj omiljeni ljetni miris Armanijev Acqua di Gio :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja obozavam ovaj parfem i definitivno mi je jedan od najdrazih i stvarno je pravi ljetni. Zadnji put sam ga imala prije neke dvije godine ali sada si me podsjetila na njega i zelim ga opet :) Svida mi se kako svjeze mirisi i jaaakooo dugo se zadrzava miris na kozi, bas je postojan. Ovo nije prvi put da nam se svidaju isti parfemi...ocito imamo slican ukus ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh, ne da si me podsjetila na te godine, nego i na ex dečka, koji mi je Davidoff donio kada se vratio sa putovanja na Maltu. Divan miris, i sad ga mogu "osjetiti" u nosu :D

    OdgovoriIzbriši
  11. jako ga volim :) i bio je jučer na Jagodici, za 15 eura , nisam ga na žalost ulovila :(

    OdgovoriIzbriši
  12. Vooolim. Sjećam se godine kad je izašao i morala sam ga imati, i godine koje su slijedile sam ga imala... Predivan miris a tvoj post moj je izmamio osmijeh na lice:-))) slična priča je i s Organzom ali mislim da je to bila 98, Kenzo L'eau per isto me zaludio u to doba otprilike. Ma joj... Koje divne godine i koji divan post

    OdgovoriIzbriši
  13. Jao ova bočica me privlači samo tako.. Čim mi spomeneš parfem i more u istoj rečenici ja se odmah zagrijem :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. meni nekako nije ostao u dobroj uspomeni... ali ti si ga tako dobro opisala da me sad opet kopka ;)
    ljetni broj jedan već mi je godinama green tea by e.arden <3

    OdgovoriIzbriši