Garnier Neo Soft Cotton - recenzija - a little make up obsessed

Garnier Neo Soft Cotton - recenzija

Prije nekoliko tjedana ponukana dosta dobrim recenzijama srpskih blogerica, odlučila sam kupiti ovaj dezodorans iako već godinama rotiram nekoliko dezodoransa koji kod mene sasvim dobro djeluju. Da objasnim prvo moje "stanje" - kako pijem izuzetno puno tekućine, ta tekućina mora negdje izaći van, pa između ostalog, izlazi i znojem. Srećom, taj znoj nije smrdljiv, no nisam jedna od sretnica koje se uopće ne znoje. Iz tog razloga biram Vichy roll on dezodoranse (sa crvenim, zelenim ili bijelim čepom), Rexonu ili Borotalco i ti dezodoransi mi savršeno odgovaraju jer produžuju razdoblje neznojenja. Uz to, moji pazusi su osjetljivi i krivi dezodorans mi može izazvati iritaciju u vidu crvenila ili svrbež.

Koji su moji dojmovi s ovim dezodoransom - pročitajte u nastavku :)


Što Garnier kaže:

NEO – nova generacija dezodoransa! Nevidljiva suha krema koja pruža 48 sati intenzivne zaštite protiv znojenja i osjećaj ugode i njege. Garnierov prvi dezodorans anti-perspirant u kremi sa 48-satnom zaštitom. Sadrži 80% sastojaka za njegu kože.
Imate suhu i osjetljivu kožu? Garnier NEO dezodorans u tubi posebno je prilagođen za sve koji imaju osjetljivu kožu. NEO forumla ostavlja ultra tanki zaštitni sloj na vašoj koži, čineći je mekanom i ugodnom.

Inovativna suha krema u novom Garnier NEO dezodoransu instantno se upija na kožu i štiti je, pružajući joj svu potrebnu njegu, a vama sigurnost i učinkovitost do 48 sati!


Prvo da riješimo onaj problem s 48 sati i tome da se svi iščuđavaju tko se neće prati 48 sati i očekuje da mu dezić toliko traje. Ne, proizvođač ne misli na to da se netko neće prati 48 sati nego da neće imati potrebu nakon pranja ponovno aplicirati dezodorans jer on "drži 48 sati". Osobno bih se osjećala golo da ne obnovim dezodorans nakon pranja, pa meni to 48 sati ne znači puno, dovoljno mi je da mi izdrži dan izvan kuće.


Sad kad smo to riješili, možemo prijeći na tehnički dio :)

Proizvod dolazi u tubici, u količini od 40 ml i ima jako zanimljiv aplikator, s tri proreza kroz koji izlazi deo krema u idealnoj količini.


Aplikator mi se jako svidio, sviđa mi se što za razliku od drugih deo krema, ovu mogu savršeno lako i bez upotrebe prstiju nanijeti direktno ispod pazuha, bez nekog nereda.

Što se tiče obećanja koja ovaj dezodorans daje - da, uistinu je riječ o suhoj kremi koja neće ostavljati tragove na vašoj odjeći i taj dio mi se jako svidio.

Miris je lijep, uvijek biram te pamučne mirise i ovaj je bio u potpunosti u skladu s mojim očekivanjima, svjež i lagan, baš kako volim.

Po pitanju sprječavanja znojenja mi se pokazao jako loš - drži jako kratko, s njim se oznojim puno brže nego s drugim dezodoransima i tu me potpuno razočarao. A čak nisam bila ni pod nekim stresom ili se bavila nekom jačom fizičkom aktivnošću dok sam ga koristila. Dobra stvar jest ta da se nisam usmrdila s njim.

Što se tiče njegujućih sastojaka jednostavno ne znam što bih rekla. Nakon četiri dana uzastopnog korištenja  (u svrhe testiranja) mi je koža ispod pazuha bila jako suha i počela me svrbiti - prestala sam ga koristiti na svakodnevnoj bazi pa se koža oporavila i sad ga koristim one dane kad sam kod kuće ili kada trebam izaći na kratko van jer za bilo kakve veće napore ovaj dezodorans mi je preslab (a opet ne toliko loš da bih ga bacila u smeće). S tako povremenim korištenjem mi ne isušuje i ne iritira kožu ispod pazuha, ali generalno definitivno nije tako njegujuć kako to tvrde iz Garniera.

Sve u svemu, ovo nije proizvod koji bih preporučila za kupnju niti koji ću ponovno kupiti.

Sastav:

Aqua/Water, Dimethicone, Aluminium Chlorohydrate, Isopropyl Palmitate, Cera Alba/Beeswax, Talc, Arachydil Alcohol, Zinc Gluconate, Parfum/Fragance, Silica, Arachydil Glucoside, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Phenoxyethanol, Steareth-100/PEG-136/HDI Copolymer, PEG-100 Stearate, Behenyl, Alcohol, Benzyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Perlite, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Hexyl Cinnamal, Glyceril Stearate.

Kao što vidite, sadrži Aluminium Chlorohydrate, pa ukoliko ga izbjegavate u dezodoransima, onda definitivno preskočite ovaj.

Cijena:

27 kn za 40 ml, no može se često naći na akcijama.

Koji je vaš omiljeni dezodorans? Jeste li probale Neo? Koji su vaši dojmovi?

CONVERSATION

51 komentari:

  1. Ok. Budući da ja obožavam svoj Nivea roll on, teško bi me bilo nagovoriti na neki drugi, a kako je ova recenzija u prilično "preskoči" tonu, poslušat ću te. Preskačem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene je Nivea Powder Touch u spreju ugodno iznenadio, morat ću probati i roll onove :)
      a ovo preskoči, posebno ako imaš dezić kojim si zadovoljna ;)

      Izbriši
  2. Super ti je recenzija! :) Nisam ga probala, nećkala sam se, i dobro pa nisam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      po meni, nećeš ništa propustiti ako ga ne probaš ;)

      Izbriši
  3. Svi antiperspirati su kancerogeni, a vidim da ovaj sadrži i talc, pa to svakodnevno nanositi na sebe nije dobra ideja, štogod da kažu proizvođači. Ja godinama koristim dezić iz lusha, prilično velik komad mi dođe 70 kuna i mirna sam 4-5 mjeseci. Osim što je isplativ, definitivno traje 48 sati, i iako se ponekad i preznojim "miris" se uopće ne osjeti, a bez njega bi se osjetio itekako, tako da sam prezadovoljna njime. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neću ulaziti u raspravu o korištenju aluminijevih soli u dezodoransima odnosno antiperspiransima jer nisam naišla još na neovisni članak koji bi to doveo u direktnu vezu s nastankom karcinoma, pa nek svatko koristi po svom nahođenju nego sam samo spomenula njegovo prisutstvo i to je sve što ću reći na tu temu ;)
      ja sam napisala da se ja znojim i ja ću i dalje koristiti antiperspirante jer dezić iz Lusha, razni kristali i slično meni apsolutno ništa ne rade, no drago mi je da si ti našla nešto što ti odgovara :)

      Izbriši
  4. Kupila sam 2 NEO dezića i miris je divan, ne ostavlja tragove, lagano se aplicira....ali eto, ne radi baš svoj posao. Ok je za nezahtjevne dane, ali kad sam vani 12-ak sati, ne stavljam ga.

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam baš ovaj Neo i odličan mi je. Inače koristim isključivo Nivea roll-one jer imam osjetljive pazuhe što znači da na pojedine deziće reagiram tako da dobijem kvržice zbog čega moram piti antibiotike. U posljednje vrijeme koža ispod pazuha mi je potamnila pa sam kupila Neo. Zahvaljujući njemu koža je postala normalne boje, što bi značilo da ipak njeguje. Meni baš dosta drži - sigurnih 12 sati, tj. od jutarnjeg do večernjeg tuširanja jer prilikom večernjeg tuširanja moram upotrijebiti lagani piling da bi ga skinula.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti odgovara, meni nažalost ne drži :/

      Izbriši
  6. Meni baš odgovara, a vidiš kako je sve individualno. O potencijalnoj kancerogenorsti sam takođe pisala i nisu me uvjerili u to (baš sam se potrudila da nađem neku studiju koja to iole dokazuje), ali kome smeta ok:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, sve je individualno :)
      da, vidjela sam da si i ti malo istraživala i nisi ništa konkretno našla :)
      ja to već dulje vrijeme pratim, međutim nisam našla ništa što to pouzdano dokazuje :)

      Izbriši
  7. super recenzija, neki dan je baš jedna prijateljica objavila da nikad ne kupimo ovo s**nje :D
    i stvarno mi nije jasan silikon u dezodoransu na drugom mjestu?! :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. silikon je valjda da pazuh bude gladak, stvarno ne znam :)
      ali eto, koliko vidim po komentarima, ima nas dosta koje nije zadovoljio :)

      Izbriši
  8. Preskačem, čitala sam dosta loših komentara, a sad samionako prešla na neke prirodne pa ćemo vidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Padam na slatka mala pakiranja proizvoda i da nisam pročitala tvoju recenziju, prvom prilikom bih ga kupila.
    Osobno ne volim kupovati antiperspirante jer oni služe zaustavljanju znoja, što je meni grozno jer to nije zdravo. Bitno mi je samo da, ako se i oznojim, nema neugodan miris. Korištenjem antiperspiranta, duže vrijeme, dobila sam oteknuće pazušnih žlijezdi, tako da ga ja izbjegavam i koristim isključivo deodorante.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ti onda definitivno izbjegavaj antiperspirante :/

      Izbriši
  10. Recenzija kao naručena budući da je bio na listi za isprobati. Meni definitivno treba učinkovit dezić tako da ovo preskačem, ali pošto sam čula puno pohvala za Borotalco mislim da je on sljedeći na listi. Učinkovit mi je bio i Adidas bijeli, ali nakon par mjeseci kao da se koža navikla :|

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e vidiš, na Adidas sam zaboravila, meni je bio super onaj sa srebrnim čepom :)
      a Borotalco mi je jako dobar :)

      Izbriši
  11. I meni je preslab :\ Jedinu prednost koju mu dajem je nanosenje posle brijanja jer definitivno neguje kozu ispo pazuha. I mislim da ce za to i koristiti ubuduce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni kožu nije njegovao, pa mi ni tu svrhu nije ispunio :(

      Izbriši
  12. Probala-onaj purpurni...takodje,pijam mnogo tecnosti...ne ostavlja tragove na odeci i,kako da kazem,ne osecm miris ispod pazuha kad se oznojim (ovo je plus),ali mi pazuh bude mokar...i to sada kad nisu visoke temperature :/ sto se mene tice ja ga vise necu kupovati(kad ga potrosim)

    OdgovoriIzbriši
  13. Čula sam i pozitivne i negativne komentare o ovome i ne znam što da mislim xD Sviđa mi se što kažeš da ne ostavlja tragove na odjeći, a opet mi se ne sviđa što ti ej osušio kožu. Oh well, možda ga i kupim, vidit ćemo :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Preskačem.
    Sada sam trenutno na Clarins Deo Roll-On deziću i iako ima lijepi lagani miris, primjetila sam da mi sada po vrućinama slabo drži :-(
    Meni su se najbolji pokazali Elizabeth Arden Green Tea dezić u kremi i Kiehl's Superbly Efficient Anti-Perspirant & Deodorant Cream. Oba su na skuplju stranu, ali vride svaku lipu. Pogotovo Kiehl's. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Meni je ovaj dezić katastrofa i žao mi je što sam bila znatiželjna pa sam ga kupila. Nisam tip koji se jako znoji, a kamoli da mi na odjeći ostaju mokri tragovi od znoja, a ovaj dezić mi je upravo to napravio, kao da mi je izazvao znojenje. Ne želim ni zamišljati što bi bilo da je vani preko 25 stupnjeva :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. treba ga izgleda potrošiti prije vrućina jer žali Bože para :)))

      Izbriši
  16. Imam ga vec neko vrijeme i onak, ok je, ali nije me odusevio. Svida mi se sto je u kremi pa ostaje odmah suho ispod pazuha, ali necu ga nastaviti kupovati. Kada ga potrosim nastavit cu i dalje koristiti svoj omiljeni nivea black & white roll on, to mi je jedini od kojeg ne smrdim nakon puno znojenja, a moram naglasiti da se znojim jako puno.

    OdgovoriIzbriši
  17. Totalno se slažem sa svim napisanim, imam točno taj isti i ne izdrži valjda ni pol sata a da se ne oznojim. Katastrofa -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima nas i više nego što sam mislila, a već sam mislila da je u meni problem, no očito ipak nije :)

      Izbriši
  18. Realana i iskrena recenzija, svaka čast! Nisam ni očekivala da je drugačiji, naime bila sam sigurna da je loš. Ne volim Garnier i to je to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ni ja ljubitelj Garniera baš :/
      i hvala, trudim se ostati realna i iskrena :)

      Izbriši
  19. Ni ja nisam fan Garniera. I mislim da su negativne recenzije fer jer ćemo tako "natjerati" proivođače da rade ono što valja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja se nadam da će se proizvođači malo više potruditi :/

      Izbriši
  20. Eno, žale se na Garnier a ja samo rotiram tri Garnierova anti perspiranta - mineral za zelenim, rozim ili ljubičastim pakovanjem i meni savršeno odgovaraju. Ti dezodoranski su imali hrpu dobrih recenzija i baš sam htjela da ih kupim, ali sam u zadnje vrijeme pročitala i dosta loših, tako da preskačem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ni taj mineralni nije bio san snova :/
      i ja se pomamila zbog dobrih recenzija, no eto, vidiš i sama gore u komentarima da nisam "poseban slučaj" :)

      Izbriši
  21. Bahhhhhh, preskačem ga... mislila sam ga kupiti prošli tjedan ali sam se sve nešto nećkala.. sad odustajem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro da si se nećkala, preskoči, žali Bože para :/

      Izbriši
  22. meni se svidio, imam ga u dvije vrste - ovu i shower clean i ne mogu se odlučiti koja mi bolje miriši :)
    nisam primjetila da se više znojim s njim, zasad sam sretna da ne smrdim i ne ostavlja mi tragove na odjeći
    no ima nas različitih, pa vjerujem da svima različito paše :)
    super recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, ima nas različitih :) drago mi je da tebi odgovara :)

      Izbriši
  23. Takodjer mi se ta deo krema nije svidjela :/
    Drzim se svojih provjerenih: Dove Original i Invisible, i Fenjal Intensive Care

    OdgovoriIzbriši
  24. Moram priznati da sam ja svoj Neo bacila nakon tjedan dana upotrebe u smeće. Ostavlja mrlje na odjeći koje se ne mogu oprati i stvara iritaciju na koži, a k tome ne izdrizi više od 8 h svježe mirisati.

    OdgovoriIzbriši