Casual Friday: Proizvodi koje sam voljela, a kojih više nema - a little make up obsessed

Casual Friday: Proizvodi koje sam voljela, a kojih više nema

Iako pokušavam petkom pisati nekozmetičke postove, ovaj će ipak biti povezan s kozmetikom, no neće biti riječ ni o kakvoj recenziji ili savjetima, nego o proizvodima koji se više ne proizvode, a jako sam ih voljela.


Reći ćete "vidi luđakinju", čuva praznu ambalažu, no ovi proizvodi su mi stvarno bili prirasli srcu, a prostora imam i ne traže kruha, pa sam ih zadržala.



Proizvod za kojim možda najviše žalim je Versace Yellow Jeans parfem ♥
To je miris mog djetinjstva, vežem ga uz prve ljubavi i poljupce, ma uz jako puno lijepih uspomena. Imala sam dvije bočice, no onda se prestao proizvoditi. Nađe se poneki primjerak na eBay, ali po ludim cijenama, tako da ću ipak i dalje patiti za njime. Ako netko zna neki sličan parfem, bila bih zahvalna da mi javi :)

To je miris u kojem sam savršeno osjećala ljubičicu i koja se tako fino stapala s mojom kožom. Divan, svjež, a opet tako ženstven parfem.

Gornje note čine (su činile) ljubičica, breskva, bergamot i mandarina. Srce se sastoji od nota čaja, ruže i heliotropa, a bazu čine vanilija, sandalovina, mošus i cedar.

Nije mi jasno zašto i dalje se može kupiti Red Jeans, dok su ovaj potpuno izbacili :(

L'Occitane Amande Pomme linija je za mene bila najsavršeniija L'Occitane linija ikad. Predivan miris, izvrsna njega. Obožavala sam iz te linije tri proizvoda - Velvet Concentrate, Compote Exfoliante (kako je to dobar piling bio, idealno djelotvoran, a ne pregrub) i ulje za čišćenje koje mi je skidalo šminku najbolje od svih proizvoda te vrste. Tu sam bila malo racionalnija, pa sam zadržala samo ova putna pakiranja da me podsjećaju na ove divne proizvode.

Lancome Fatale maskara je bila i ostala moja HG maskara. Neke su joj se približile dosta blizu, no ipak nju ne mogu (do kraja) preboljeti. 

Zadnji proizvod je Clarins Truly Matte Foundation. Kupila sam jednu backup bočicu kad sam čula da se povlači s tržišta i (relativno) nedavno sam ju otvorila da ne propadne. Ovu liniju je zamijenila Ever Matte linija, no puder iz te linije me se iz nekog razloga nije toliko dojmio. Truly Matte verzija mi je super jer je sam puder lagan na licu (odnosno takav je osjećaj), a opet ima solidno prekrivanje. Bio je izvrstan za moju mješovitu kožu i dugo me držao bez mašćenja (odnosno i dalje je takav - dok ga još ima), a s druge kstrane je koža izgledala jako zdravo zbog reflektirajućih čestica u njemu (koje se ne vide, nego jednostavno daju lijep efekt na licu).

Definitivno mi s ove liste najviše nedostaje Yellow Jeans dok sam za sve druge proizvode našla (više-manje) dobru zamjenu.

Koji su proizvodi koji vama nedostaju? Žalite li za nekima koji su se prestali proizvoditi?

CONVERSATION

25 komentari:

  1. Proizvod za kojim najviše "patim" je Loreal krema Silky & Gloss, zatim Garnier korektor za predeo oko očiju... Tj. mislim da su ga sa našeg tržišta povukli a da i dalje može da se nađe u inostranstvu... Ma ima dosta proizvoda. Mahom iz limitiranih kolekcija.

    OdgovoriIzbriši
  2. super tema, vidiš, ja se trenutno ne mogu sjetit ni jednog proizvoda za kojeg mi je žao da su ga povukli...morala bih malo duže razmišljati o tome jer ja nekako i kad se navučem na neki proizvod krenem u isprobavanje nečeg novog i tako stalno...zasad ove koje non stop kupujem jer ih naprosto obožavam nisu povukli, nadam se da nikad nebu. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja patim za Vichy aera teint puderom, odnosno, onom njegovom starom formulacijom... otkako su ga promijenili, nije mi ni približno dobar... baš sam žalila za njim jer mi je bio među prvim tekućim puderima i sad mi na pamet pada Gucci Envy me, parfem koji kao i tvoj Versace, mene veže uz neke srednjoškolske dane i uspomene (i da, imam 3 prazne bočice spremljene za uspomenu, pa ga ponekad pošnjofam :D).

    OdgovoriIzbriši
  4. *Najviše žalim što u Bonu 2011. nisam kupila malu šumeću kuglu od divlje ruže za kupanje.Bila je simbolične cene,negde oko 2 evra.Kada sam se vratila u Srbiju kao u ružnom snu shvatila sam da L'Occitane ne postoji.A na hrvatskom sajtu nisam pronašla tu kuglu već neku sličnu,žutu,mislim od vanile.
    Sada sam potpuno izgubljena i potreban mi je neko da mi objasni da li se ta kugla još uvek proizvodi.U seriji "divlje ruže"postojala je krema za ruke,melem za usne,losion i kupka za telo.Ali to je bilo pre tri godine.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne da imam par proizvoda za kojima žalim nego cijelu kolekciju proizvoda! Sjeća li se itko da je Nivea prije par godina imala liniju dekorativne kozmetike? E pa ja se sjećam i imala sam dosta njihovih proizvoda - lakove za nokte, maskare, ruževe. Dan-danas čuvam jedan njihov ruž kao kakav kuriozitet :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valjda raritet, kakav crni kuriozitet (=znatizelja)??

      Izbriši
    2. I mene zbunio izraz "kuriozitet" u tom kontekstu. Ajde da je, k'o sto ti kazes, raritet ili antikvitet (naime, ruz star par godina...definitivno antikvitet- po mirisu ziher :-) ).

      Izbriši
  6. Naomagic, parfem koji već godinama ne mogu prežaliti :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Jao, zutaca cuvam i ja :)) Mene podseca na jedno divno leto, bele breskve i chillanje pored jezera. Nikad nista slicno vise nisam nasla. Nalecem na crveni i plavi tu i tamo, ali zuti i zeleni..uhh..:(

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš zanimljiv post! Meni je užasno žao što Nivea više ne prozvodi dekorativu! Njihove maskare su bile najbolje drogerijske, imali su i odlične pudere, lakove za nokte, ruževe.... sjajila su bila divna, hidratantna i postojana. :-( Ali maskare...... eh...

    OdgovoriIzbriši
  9. Najvise zalim sto vise nema mog HG tekuceg pudera: maybelline superstay silky :((
    Godinama sam ga koristila i bila izuzetno zadovoljna sa njim i eto, sve sto valja-oni ukinu :(
    Zalim sto nema one nebesko plave maybelline maskare-bila je vrh!
    A ti, jesi li probala Versace Yellow diamond, mozda je slican tom yellow jeans-u? :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uh, žalim za mnogo stvari, uglavnom za negu kose :(

    OdgovoriIzbriši
  11. i na mojoj listi neprežaljenih proizvoda je jedan Versace parfem, točnije, V/S. imam ga još malo i koristim u posebnim prilikama ali nakon što ga potrošim ne znam što ću :(

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja patim za Manhattan kutijicom s korektorima :( zeleni,tamniji i najsvjetliji.
    Mislim, Catrice ima takav sličan i Wet n wild...ali to jednostavno nije TO :/ :(

    OdgovoriIzbriši
  13. Aaaaaa Versace Yellow Jeans - definitivno najdraži parfem IKAD!!!
    Tražila sam ga na ebayju ali cijena mu je astronomska!!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Steta sto neki proizvodi koje obozavamo jednostavno ukinu. A niko nikad ne zna zasto imaju takvu politiku... Eto, sad je i Guerlain promenio nacuvene kuglice i masa zena vise nije toliko odusevljena. Ne treba to kucama nikako... ali ne vredi.

    OdgovoriIzbriši
  15. Bas sam prije par dana pisala ovakav post,i nabrojala gomilu stvari koje sam nekada koristila, a kojih vise nema. Nivea dekorativa ( vidim neko je takodje ovdje pomenuo ), Naomagic, Laura Biagiotti Venezia i jos mnogo toga. Petite Cherie me dobro podjetila i na stari Vichy Aera Teint ( dok jos nije imao pumpicu ), taj puder je neuporediv sa ovim danasnjim, i karakteristikama i bojama nijansi. Jos jedan parfemcic koji sam zaboravila u svom postu pomenuti je i Gloria Vanderbild Reverie. krasan parfem- kod nas u BiH tih parfema vise nema, nisu bili skupi, ne znam uopste da li se taj vise proizvodi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Laura Biagiotti Venezia imas jasmin parfimeijama, bas je ovih dana na snizenju

      Izbriši
  16. Ja konkretno ne, ali Ferre by Gianfranco Ferre je parfem koji je moja mama obožavala i oni su ga povukli. To mi je strašno! Patiću ako povuku sa tržišta Darphin Purifying balm, jer se ta priča vrti sada. :/

    OdgovoriIzbriši
  17. Versace Yellow Jeans .... obožavala sam ga :D .... vratio mi se film čak iz osnovnoškolskih dana :D.

    OdgovoriIzbriši
  18. Uh, vječita boljka..najviše me živcira to nestajanje proizvoda ili kad ga kao poboljšaju a zapravo pokvare ./
    Moja lista neprežaljenih proizvoda je podugačka, ali najviše me nervira u zadnje vrijeme preformulacije parfema :/

    OdgovoriIzbriši
  19. Parfem Jop plavi -ima ga još negdje po njemačkoj,ali kod nas teško,sjeća li se itko onih dezodoransa Impulse-uspomene na školske dane.
    Plavo nivea mlijeko za tijelo iz 80ih i sva ova danas su razlika nebo i zemlja što teksturom,njegom a posebno mirisom.
    ..dječja..pasta za zube Paperino ......
    O mi stariji žalimo za puuno više toga a posebno kada sam imala 20ak sa 100 kn se izlazilo i za 40-50 se stavilo benzina u auto i cijelu noć se moglo pojesti i popiti sa onih ostalih 50-60 eeeee to je bilo vrijeme

    OdgovoriIzbriši
  20. Joooj, L'Occitane Almond Apple linija :-( I dan danas patim za tim pilnigom, ne mogu vjerovati da su ga ukinuli. Ima toliko proizvoda kojih više nema, a obožavala sam ih kao npr: L'Oreal Blush Delice Sheer Powder Blush rumenila koja sam obožaval u srednjoj, onda cijela L'Occitane Red Rice linija, Lush Yummy Yummy Yummy gel za tuširanje sa mirisom jagoda i Dior Plastic Gloss sjajila.

    Parfemi su priča za sebe - nikada prežaljena Laura Biagiotti Venezia, Versace Jeans Couture , Dolce & Gabanna koji je nedavno zamjenjen novim Pour Femme itd. Kao i Dear Skin, i mene najviše smetaju reformulacije mirisnih klasika :-(

    OdgovoriIzbriši
  21. Imam i ja svoju listu ali zaista dugačku, meni najviše fali parfem Gio od Armanija, Eau d'Eden Cacharel, Baby doll YSL ima tu još parfema. Venecija kao parfem još uvijek postoji i slična je ako ne i ista skoro svom predhodniku. Za Anchi, imaš Versace jeans Couture crveni u duty free shopu na hrvatsko slovenskoj granici po 20 € a i u Italiji sam ga vidjela u parfumerijama i drogerijama Acqua e sapone. Žuti Versace stvarno nigdije nisam vidjela a stalno sam u nekoj parfumeriji i po aerodromima. Ako ga slučajno negdije vidim ti javim...

    OdgovoriIzbriši
  22. Mmmm....da,nama koji imamo malo vise godina fali dosta toga pa necu o tome, nego o necem sto je aktualno. Primjerice, Essence je, s obzirom na cijenu, ali i kvalitetu, odlicna marka, no imaju boljku da konstantno povlace iz prodaje artikle koji su brojnoj zenskadiji bili odlicni (provjerena tvrdnja kod hrpe mojih prijateljica i poznanica!)- npr. prvi su izbacili na trziste(kod nas) tus za oci u gelu i bio je odlican (puno bolji nego Catrice-ov, a oni su pod istom "firmom"), vodootporan, odlicno pigmentiran, no odlucise ga odjednom povuci iz prodaje!!! Nadalje...imali su odlican bronzer, mat, nimalo naranđast, no sad su ga kao zamijenili sa "boljim"(?!?) proizvodom- dvije nijanse bronzera, za plavuse i brinete, ali sa shimmerom!?! Strasno!!! Da ne spominjem longlasting lipgloss-eve, longlasting olovke u pregenijalnim bojama...ma tuga, cemer i jad.

    OdgovoriIzbriši