Vichy program 100 dana 100 žena - moja idealna koža - a little make up obsessed

Vichy program 100 dana 100 žena - moja idealna koža

Vichy je nedavno predstavio projekt 100 dana 100 žena u kojem 100 žena stavlja na test idealnu kožu uz Vichy.

Kao beauty blogerica sam dobila poziv da i sama sudjelujem u tom projektu i nakon malo razmišljanja (jer ipak se trebalo obavezati 100 dana koristiti te proizvode, a svi znamo kako mi blogerice stalno nešto isprobavamo) sam odlučila sudjelovati u programu.



Za sudjelovanje se moglo registrirati na ovom linku, gdje možete i vi napraviti dijagnozu svoje kože, a možete ju napraiti i u svakoj boljoj ljekarni. Kako ju vi možete napraviti, tako sam ju i ja napravila. Dijagnoza se radi tako da uploadate svoju sliku i onda korigirate na njoj ono što vam smeta - bore, prištiće, mrljice, sjaj, itd. i na temelju te slike, koja prikazuje vašu viziju idealne kože, Vichy vam nudi preporuku za proizvode. Dakle, riječ je o potpuno personaliziranoj rutini jer pojam idealne kože ovisi o našem doživljaju stvari.

Program se sastoji od tri koraka - čišćenje, transformacija i njega.

Naravno, očito je da ta tri proizvoda nisu dovoljna za potpunu njegu (npr. unutar moje njege odabrana okoloočna krema, sredstvo za skidanje šminke itd.), pa njegu ipak nadopunjujem još ponekim proizvodom.

Što je za mene idealna koža?

Pošto je moja koža mješovita i sklona nepravilnostima, a opet tako lako dehidrira, za mene je idealna koža koža s ujednačenom površinom, bez nepravilnosti i začepljenih pora, a koja je s druge strane dovoljno nahranjena da ima mekoću i zdravi sjaj.

Iz tog razloga su meni preporučeni slijedeći proizvodi:

1. korak - čišćenje
Vichy Normaderm losion za čišćenje lica i sužavanje pora*

Riječ je o losionu koji otčepljuje i sužava pore i ujednačuje površinu kože. Radi se o proizvodu koji radi kemijski piling zbog svog sastava (sadrži AHA i BHA kiseline), a zbog alkohola u sastavu ga koristim jednom dnevno da ne bi došlo do isušivanja. Za sada da kucnem o drvo do isušivanja nije došlo. 
Naravno, ne koristim ga ni na području oko očiju.




Proizvod ne sadrži sapune ni parabene, no eto - sadrži alkohol. Za sad mi ne smeta, a  kako će biti dalje - vidjet ćemo na kraju, kad vas očekuju i detaljne recenzije proizvoda.

2. korak - transformacija
Vichy Aqualia Thermal serum*

Za korak transformacije mi je kao prvi izbor bio ponuđen Vichy Idealia Pro, a Vichy Aqualia Thermal serum mi je bio ponuđen kao alternativni proizvod. Kako sam prije koristila ovaj proizvod, odlučila sam se za njega zbog 1. i 3. koraka, odnosno zbog straha da se moja inače dehidraciji sklona koža ne isuši. Koristim ga navečer i drago mi je da sam se opet prisjetila zašto sam nekad voljela ovaj serum. Očito dobro radi kad mi je koža i dalje nahranjena :)



Iz Vichyja kažu da je termalna voda Vichy obogaćena sa 15 dragocjenih minerala, te su ona i aktivni hidratantni sastojak Hyaluronine dovedeni u samo središte stanica i u ovom se serumu nalaze u visokoj koncentraciji te napajaju, jačaju osjetljivu kožu i dugotrajno je smiruju.  Formula je obogaćena i sastojkom Aquabioryl™ koji pojačava mekoću i osjećaj ugode, a koža je preoblikovana vidljivo i na dodir.

Ono što ja mogu reći jest da je koža uistinu umirena, hidratizirana i mekana.

3 korak - njega
Vichy Normaderm potpuna hidratantna njega za kožu sklonu nepravilnostima*

Moram priznati da me ovaj proizvod ugodno iznenadio, bojala sam se hoće li mi biti agresivan, hoće li me isušivati ili dodatno mastiti. Za sada mogu reći da je moj strah bio nepotreban. Krema je divna podloga za make up, sužava pore, a puder lijepo sjeda na nju.



Iz Vichyja kažu da ova krema umanjuje šest znakova kože s nepravilnostima - crvenilo, masni sjaj, nepravilni ten, tragove akni i hidratizira tijekom 24 h. Jedinstveni spoj 3 pilirajuća aktivna sastojka: salicilna kiselina, glikolna kiselina i LHA.

Htjela sam vas upoznati s proizvodima koje ja koristim i s mojom vizijom (moje) idealne kože, a recenzije proizvoda ćete dobiti na kraju tog perioda od 100 dana, kad ću sa sigurnošću moći reći jesam li bliže postizanju izgleda idealne kože.

Jeste li vi napravile dijagnozu? Što za vas predstavlja idealna koža?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Treca stavka deluje obecavajuce :) Moja vizija idealne koze je ista kao tvoja - ujednacen ten, bez vecih nepravilnosti, koza koja ne zateze i ja sam zadovoljna. Ali nazalost, uvek mucim neku muku s licem.
    Pratim tvoj eksperiment i cekam nove utiske.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. javim dojmove svakako :)
      i nadam se da ćeš dostići svoju idealnu kožu :)

      Izbriši
  2. Odličan mi je taj projekt u kojem i sama sudjelujem, a zajednički nam je Vichy Aqualia Thermal serum s kojim sam jako zadovoljna. Ja sam još dobila Aqualia Thermal kremu i Purete Thermale 3u1 mlijeko za čišćenje. Za mene je idealna koža ujednačen ten bez prošireniih pora, nahranjena i mekana koža :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobila si super proizvode za hidrataciju, baš me zanimaju tvoji krajnji dojmovi :)

      Izbriši
  3. Baš sam i ja pisala o kremi za smanjivanje pora - jučer tek kupljena. Ja sam uvijek skeptična prema takvim kremama jer do sada me nijedna nije uvjerila u djelovanje. Vidjet ćemo nakon dužeg testiranja. Baš me zanimaju i tvoji rezultati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja mislim da takve kreme mogu djelovati - no samo dok ih koristiš, kasnije se sve vrati na staro.
      no vidjet ćemo hoće li me neka krema razuvjeriti :)

      Izbriši
  4. Mene zanimaju dojmovi nakon 100 dana :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan je ovaj projekat, baš je zanimljivo pratiti preporuke i rezultate. Nisam još uradila test, ali svakako hoću. Meni inače Normaderm krema nije odgovarala, gel mi je bio baš fin, a serum nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uradi test, zanimljvo je :)
      a vidiš, meni se kremica sviđa dok me gel nije oduševio, malo me isušivao :/
      serum je izvrstan, posebno za tebe koja muku muči s dehidracijom :)

      Izbriši
  6. Iznenadili su me tvoji preporučeni proizvodi, nekako svaki put kada te vidim, nemam dojam da imaš toliko masnu kožu. Sve proizvode koristi godinama moja sestra i puno joj pomažu, jako me zanimaju naši rezultati nakon ovog projekta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa napisala sam u post da mi je koža mješovita, no sklona nepravilnostima, daleko sam ja od masne kože ;)
      drago mi je da tvojoj sestri pomažu, koliko se sjećam, ona je baš masna, vidjet ćemo kako će djelovati na meni :)

      Izbriši
  7. Obožavala sam Normaderm liniju u teen danima, a sada volim Aqualia Thermal, mislim da sam imala sve iz te linije u nekom razdoblju. :D Baš bih i ja mogla napraviti taj test, jako me zanima što bi mi preporučili. U zadnje vrijeme primjećujem porast proširenih pora, morat ću nešto napraviti po tom pitanju :-/

    OdgovoriIzbriši