AVON makeup setting spray (sprej za fiksiranje makeupa) - a little make up obsessed

AVON makeup setting spray (sprej za fiksiranje makeupa)


Kad sam vam pred koji tjedan na Facebooku pokazala što mi je stiglo iz Avona, bilo je puno pitanja vezanih uz ovaj fiksator, bilo je nešto upita i kad sam objavila new in post, tako da sam ga intenzivno testirala za vas.
Istina, nisam u ovom periodu bila ni u kakvom ludom noćnom izlasku da vidim bi li preživio cijelu noć, no mislim da je i cjelodnevno nošenje make up-a dovoljan test.



Tehnički podaci:

Avon fiksator šminke dolazi u poluprozirnoj bočici od crne plastike u količini od 125 ml i po trenutnoj cijeni od 25 kn uz narudžbu bilo kojeg proizvoda s određenih stranica kataloga, a regularna cijena će mu biti 50 kn.

Iz Avona kažu da je riječ o nježnoj formuli koja se brzo suši na koži bez ostavljanja tragova, da pomaže fiksirati make up i ne isušuje kožu. Obogaćen je vitaminima C i E, te ne ostavlja ljepljiv trag.

Sama prskalica je izvrsna, fino raspršuje mlaz i meni su dovoljna 3 prskanja za cijelo lice.



Što se tiče mirisa, moram priznati da kad bih ga špricala na lice nisam osjećala nikakav miris, pa sam ga malo pošpricala u dlan i zabila nos da bih osjetila kako miriše :D
Nema neki poseban miris, osjeti se miris alkohola u trenutku špricanja, no kako alkohol brzo ispari, tako ispari i miris.


Djelovanje:

Koristila sam ga na način da bih, nakon što bih završila sa šminkanjem, pošpricala lice s 3 prskanja. Isprobala sam ga s laganijim puderom koji zna imati tendenciju "bježanja s nosa" kad se krenem mastiti, s BB kremom i s jačim puderom. 

Što se tiče toga da ne ostavlja ljepljiv trag - uistinu ga ne ostavlja, brzo se suši na koži i mene nije isušio unatoč alkoholu na visokom trećem mjestu. Pretpostavljam da je do toga što se trudim dobro hidratizirati kožu, no ukoliko imate problema s alkoholom u proizvodima, preporučam da preskočite ili da ga ne koristite na svakodnevnoj bazi. Nakon ovog testiranja, ni sama ga ne mislim koristiti svakodnevno jer ne bih da me dugoročno isuši, nego ću ga koristiti u prilikama gdje mi je potreban trajniji make up. 

Isto tako, nisam ga posebno špricala oko okoloočnog područja jer me bilo strah da me ne isuši na tom, ionako osjetljivom djelu lica.

Inače, čisto usporedbe radi, nisam naišla ni na jedan fiksator u spreju koji nije imao alkohol, tako da vas alkohol u sastavu ne treba čuditi.



Ako očekujete da vas ovaj proizvod matira, onda ste pogriješili poantu jer za to služe baze i kreme za matiranje i matirajući puderi, kako u tekućem, tako i u kamenom ili praškastom obliku, ovaj proizvod to ne obećava, a niti ne daje.

Dakle, ovaj proizvod vas neće matirati dulje nego što će to činiti gore navedena postava, no produžiti će trajanje make up-a. Ne, puder koji nestaje s lica nakon par sati neće trajati cijeli dan, no gore spomenuti puder je meni nestajao s nosa nakon nekih 5 sati, a s ovim fiksatorom se držao i nekih 7,5 sati. Više od toga iskreno ni ne bih očekivala. Jači, odnosno teži i trajniji puder mi je i nakon 11 sati (maksimum što sam nosila) bio u istom stanju kao kad sam ga tek nanijela, tako da sam tu bila jako zadovoljna. Pošto taj puder inače koristim i za večernje izlaske i prilike kad šminka treba dulje izdržati, mislim da će to biti moja dobitna kombinacija.

Ukoliko tražite proizvod koji će fiksirati vaš make up i produžiti mu trajanje, a da je uz to po povoljnoj cijeni, svakako uzmite u obzir ovaj proizvod, ima moje iskrene preporuke. No moja preporuka je da ga ipak ne koristite na svakodnevnoj bazi jer bi vas, kao i svaki proizvod s alkoholom, mogao isušiti. 



Sastav:

Aqua, PVP, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Lecithin, C12-15 alkyl benzoate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Beta Carotene, Helianthus Annuus Seed Oil

Jeste li probale koji fiksator? Koji je vaš favorit?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Ne koristim fiksatore redovito, ali većinom koristim obićnu mineralnu vodicu u spreju od Eviana. Imam još alverdeov fiksator, ali i taj sadrži alkohol u dosta velikim količinama te ga rijetko koristim.

    OdgovoriIzbriši
  2. obilazila sam oko njega sada kad sam nedavno naručivala iz avona, ali odlučila sam ga ne uzeti - mislim da sam dobro odlučila, stvarno mi ne treba.

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam ga, ali uopće ne primjetim ikakvu promjenu s njim ili bez njega :/
    Ne znam u čemu je problem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam ga isto gledala u katalogu, ali sam odlučila preskočiiti. Imam Skindinaviu i Elf u priličnim količinama, pa se to činilo logičnom odlukom. Ipak, zahvaljujući ovoj tvojoj recenziji, možda ga u nekom trenu i probam!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam zapela za Urban Decay All Nighter Setting Spray. :D Ima moja kolegica taj Avon sprej pa ću ga jednom špricnuti da vidim kakav je, pa ako valja, onda ću uzeti njega. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je OK, već sam pisala o njemu... nisam očekivala matiranje pa me nije razočarao tako da ga planiram kupovati dok ne nađem nešto bolje.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepa recenzija :).
    Još uvek imam NYX sprejče, tako da neću uzimati ovaj ni za probu jer mi realno ne treba.

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam koristila Avon fiksator, za sada mi je dobar NYX :D

    OdgovoriIzbriši
  9. iako mi djeluje privlačno, mislim da mi za sad baš i ne treba ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zanimljiv proizvod za odličnu cijenu :D

    OdgovoriIzbriši
  11. bas sam nedavno ovo kupila al nisam ga jos probala...drago mi je da djeluje :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Joj morat cu ja ovo probati. Imala sam MUA ali se nije baš proslavio :/

    OdgovoriIzbriši