Casual Friday: Upoznajte me bolje - serije koje pratim - a little make up obsessed

Casual Friday: Upoznajte me bolje - serije koje pratim

Petak je dan za nekozmetičke postove, pa evo još jednog takvog :)
Danas sam vam odlučila pisati o stvarima koje me vesele i zabavljaju kad se ne bavim svojom najdražom zabavom u slobodno vrijeme (blogom, jel), a u zimsko doba najdraži način opuštanja mi je upravo gledanje serija. To su oni momenti kad pustim mozak na pašu i odmaram. Nema mi ljepšeg nego pokriti se dekicom, uz šalicu čaja i gledati serije kad je loše vrijeme. Nažalost, rijetki su trenuci kad si mogu priuštiti maraton, pa se moje gledanje serija uglavnom svodi na gledanje jedne epizode neke serije pred spavanje.


Pratim zapravo dosta serija, da ne bih morala pamtiti kad koja ide (uz sve druge stvari koje su mi na pameti), koristim Episode Calendar u koji sam unijela sve serije koje pratim, tako da sam u toku kad koja ide i znam koju seriju si mogu skinuti za gledanje te večeri.

Serija čiju novu sezonu jedva čekam je naravno Game of Thrones. Mislim da o ovoj seriji ne treba ništa posebno pisati, dovoljno govori da je ovaj trailer u 6 dana pogledan 9,5 milijuna puta :)



Castle je serija koja me posebno opušta. Glavni lik je Richard Castle, pisac kriminalističkih romana koji surađuje s NYPD i koji se naravno spetljao s detektivkom (a da se spetljaju im je trebalo nekoliko sezona). Svaki put rješavaju neki slučaj, često puta neka scena bude parodija na druge krimi serije.



izvor

Još jedna krimi serija koju volim gledati je Criminal Minds. Tim profilera iz FBI radi na hvatanju serijskih ubojica. Možda će neki reći nije baš serija za opuštanje, ali mene osobno ne opterećuje i sasvim dobro mi služi u svrhu opuštanja.



izvor

The Mentalist je još jedna krimi serija koju pratim. Glavni lik je Patrick Jane, "mentalist", odnosno stručnjak za manipulaciju uma koji surađuje s CBI (Kalifornijski istražni biro) na slučajevima ubojstava kao savjetnik. Glavni lik je Simon Baker, jedna od rijetkih meni zgodnih muških plavuša, ali njegov osmijeh mi je baš lijepo gledati :D



izvor

White Collar je serija o Neal Caffreyju (kojeg glumi prezgodni Matt Bomer), vrhunskom prevarantu kojeg FBi uhvati i umjesto da ga trune u zatvoru, FBI mu ponudi opciju da radi za njih kao savjetnik. On to naravno prihvaća i cijelo vrijeme vodi unutarnju borbu između toga da bude pošten i da osatne varalica. Prezgodan glumac u odijelu koji voli umjetnost, vino i lijepe stvari. Meni dovoljno da slinim i uživam u dobroj fabuli.



izvor

Kad smo kod muškaraca u odijelima, dolazimo i do iduće serije - Suits. Riječ je o odvjetničkoj seriji, u kojoj Harvey Specter upošljava za svog asistenta Mike Rossa, momka s fotografskim pamćenjem koji je prije zarađivao za život pišući prijamne testove za druge. Naravno, Mike nema diplomu, što zapetljava cijelu priču. Radnja se vrti oko njihovog odnosa, slučajeva i borbe za vlast u uredu.




Revenge je serija koju sam doslovno progutala preko zimskih praznika i sad s nestrpljenjem čekam svaku novu epizodu. Priča počinje kad u Hamptons po osvetu dođe Emily Thorne, djevojka čijeg je oca uništila moćna obitelj Grayson. Serija koju vam nikad neće biti dosadno gledati jer je puna dramatičnih obrata.



izvor

Pretty Little Liars je my guilty pleasure, tinejdžerska serija iako ja odavno nisam tinejdžerka :D
Počela sam ju gledati kad sam prije 3 godine bila prisiljena mirovati 6 tjedana (jer sam sve drugo zanimljivo do tad već odgledala) i otada ju redovito gledam. Priča se vrti oko četiri tinejdžerke čija je najbolja prijateljica nestala, a one počinju dobivati prijeteće poruke od nepoznate osobe A koja osim što im prijeti, radi im i razne spačke. Puno preokreta i iznenađenja, jednostavno ne možete predvidjeti što će se slijedeće dogoditi :)



izvor

Počela sam gledati i još dvije serije (sada je stanka skoro svim serijama koje pratim, pa sam tražila nove materijale), no od svake sam pogledala sam jednu epizodu:

True Detective je nova serija iz HBO proizvodnje, što praktički pa garantira uspjeh i kvalitetu. Glavne likove, dvojicu detektiva koji hvataju serijskog ubojicu u Louisiani glume Matthew Mcconaughey i Woody Harrelson.



izvor

The Following je još jedna krimi serija za koju mi se čini da će biti po mom ukusu. Serijski ubojica komunicira s drugim serijskim ubojicama i navodi ih da izvršavaju njegove zapovijedi. S druge strane je izvrsni Kevin Bacon koji glumi agenta FBI-a koji je i prvi put uhvatio tog serijskog ubojicu. Kao što sam napisala, zasad sam pogledala samo jednu epizodu, no čini mi se da ću voljeti ovu seriju :)



izvor

Djeluje da pratim puno toga, međutim ne ide sve u isto vrijeme, neke serije imaju stanke i tako to, pa to ispadne jedna epizoda dnevno, pred spavanje mada bih nekad voljela leći i cijeli dan samo gledati serije.

Gledamo li neke iste serije? Imate li kakvih preporuka?

CONVERSATION

46 komentari:

  1. Još jedna obožavateljica kriminalističkih serija... :) Ja bih još ovdje uvrstila NCIS, CSI... :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Delimo PLL, Criminal Minds i Revenge...i ponekad pogledam castle :) Sad me je serija White Collar zainteresovala :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ....hmmmm, uočavam određenu tendenciju prema zgodnim frajerima u odjelima koja se proteže na svim poljima :))) Mentalista sam gledala prije, ali nikad baš redovito, nastavak Game of Thrones žejno očekujem (evo sam pogledala trailer još dva puta), krimi serija sam se nekako zasitila trenutačno, mislim da ja i dragi imamo jedno pdeset započetih a neodgledanih serija do kraja :)) ali više naginjemo SF-u i fantasy, i nezaobilazni Merlin :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj, i meni je super Sherlock... Na njega sam zaboravila već.. Mogla bih malo ponoviti gradivo.. :)

      Izbriši
  4. Obozavam Game of thrones, jedna od najboljih serija ikada. Gledam dosta serija, Vampire Diaries, The Originals, Once Upon the time, Hart of Dixie, i poslednja, kojom sam opsednuta Sherlock, ne znam zasto ranije nisam pocela da je gledam, s obzirom da je izasla 2010, ima samo tri epizode po sezoni, samo sto jedna epizoda traje kao dve obicne, odlicnaaaa ako nisi gledala preporucujem!

    OdgovoriIzbriši
  5. true detective - serija koju ce biti tesko nadmasiti! i game of thrones. od nespomenutih bih nadodala house of cards, wire i breaking bad.

    OdgovoriIzbriši
  6. Otprilike pratimo iste serije :D Suits sam pobožno pratila ali su mi nekako postali dosadnjikavi, nisam dugo pogledala neku epizodu, a koliko sam skuzila sad je neka pauza?Hm.
    Pratim PLL,Revenge obavezno, Mentalista a Following mi je na čekanju, dodala sam ju nedavno na listu za gledanje :D

    OdgovoriIzbriši
  7. haha, dovoljno je reći da od ovih nikako ne gledam je samo PLL, to sam pogledala 2 epizode i nije me zainteresirala..

    još što bi dodala na sve ovo je True Blood <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja volim kriminalisticke..obavzno pogledaj sherlocka,odlican je :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako volim serije, zapravo obožavam :) Od nabrojanih sam sve gledala, osim The Following, ali sam se zainteresirala kad sam vidjela da glumi James Purefoy :) Game of Thrones pratim, ali nije mi baš zanimljivo jer sam čitala knjige pa znam sve neočekivane događaje. Trenutno gledam White Collar i slinim, ali onda mi vrag nije dao mira pa sam googlala i vidjela da ima muža pa sam se razočarala... Ako voliš serije gdje je zgodan glavni glumac, obavezno pogledaj Sons of Anarchy :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja nemam mnogo vremena za serije, ali kad uhvatim vremena bas se posvetim tome :) Volim Dr House-a. Ostala mi je jos poslednja sezona.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja nikako da se nađem sa serijama :D nekako mi je mučno kada skntam da sam propustila epizodu na tv-u, pa je moram na netu gledati, pa stalno neki zapleti xD gledam, ali ne pratim ništa posebno, osim Game of Thrones, ali sam prvo knjige pročitala :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja volim britanske, poput Umorstva u Midsomeru, iako i Mentalista rado pogledam.

    OdgovoriIzbriši
  13. Prepisujem listu, oduzimam "True Detectivs" a dodajem "Chicago Fire" :)

    OdgovoriIzbriši
  14. I ja volim kriminalisticke serije i pratim oko polovine serija sa tvoje liste. Volim taj zanr, ali definitivno omiljene su mi Bones (mada su poslednje sezone dosta losije od onih prvih) i Numb3rs. No, gledajuci serije svih zanrova, ona koja me je definitivno odusevila i popela se na prvo mesto moje liste omiljenih, jeste The Big Bang Theory. Iako je vecina mojih prijatelja prati od samog pocetka, ja sam pocela slucajno da je gledam od pre par nedelja, i bukvalno ne mogu da se zaustavim. To je zaista jedna od retkih serija koja u svakoj epizodi uspe da me zasmeje.

    OdgovoriIzbriši
  15. true detective - serija koju ce biti tesko nadmasiti! i game of thrones. od nespomenutih bih nadodala house of cards, wire i breaking bad.

    OdgovoriIzbriši
  16. Game of Thrones i Castle gledam i ja. A planriam i True Detective. Gledaj Vikings!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Imamo isti ukus, obožavam krimi serije a mrzim sapunice,hahahaha

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja sam se ove zime navukla na Doctor Who, na preporuku, 15-ogodišnje nećakinje. U mjesec dana progutala sam 6 sezona i sve specijale koje su ih pratile. Ostalo mi je pola 7. sezone i dva zadnja specijala, i ne mogu se natjerat da pogledam jer ne znam kako ću izdržat do jeseni. Osim toga, jel, Sherlock. Imam fetiš na britanski naglasak očito :)

    OdgovoriIzbriši
  19. suits obožavam, isto kao i game of thrones, mentalist i castle su mi dosadili iako sam ih prije pratila. Inače više volim sci fi serije XD

    OdgovoriIzbriši
  20. The Walking Dead <3 Od ostalih volim krimi i SF. Sherlock i GoT su mi odlicne.

    OdgovoriIzbriši
  21. Castle zvuči kao jadna imitacija Bones, svetogrđe :(

    OdgovoriIzbriši
  22. True Detective je klasa iznad :) Odlična serija!

    OdgovoriIzbriši
  23. Kad sve stizes da pratis,nekad nemam vremena da prodjem pored tva!! :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Obožavam od navedenih Castle - glavni lik je prezakon, smiješan :)
    Suits - obadvojica su zgodni, pogotovo Harvey Specter :D serija ima odličnu priču :)
    i naravno Game of Thrones :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Ja sam se skroz navukla na True Detective, serija je vrh! Gledam i Game Of Thrones i PLL :-P
    A za preporuku - Sherlock, Vikings, Rome, Breaking Bad i meni najdraža ikad - Spartacus :-)

    OdgovoriIzbriši
  26. Criminal minds, mentalist i GOT su mi odlične! Moram gledati true detective :D Ja volim i kosti pogledati.

    OdgovoriIzbriši
  27. Jao, volimo uglavnom iste serije. Criminal Minds je prva serija na koju sam se baš onako navukla, a Mentalist mi je do skoro bila omiljena serija. Ako nisi gledala BBC Šerloka, obavezno pogledaj, sigurno će ti se svidjeti.

    OdgovoriIzbriši
  28. Hmmmm, jel se meni čini ili pratiš serije sa zgodnim frajerima? Ne vidim nigdje Gossip Girl, Sex and the city, Devoius maids... :P Ja ne pratim ništa. Pratila sam ove gore spomenute i kad su se prestale snimati, prestala ja gledati. Nemam živaca za sjediti pred tv-om. Zato imam živaca satima čitati. Ali zbog ovih frajera bi svakako mogla nešto krenuti gledati...

    OdgovoriIzbriši
  29. Kao da si znala da i ja pripremam jedan takav post.. zajednički su nam White Collar jer tko može odoljeti tim plavim okicama, GoT i PLL. :D

    OdgovoriIzbriši
  30. Sherlock, definitivno! Najbolja serija koju sam ja ikad pogledala (a ima ih :D).

    OdgovoriIzbriši
  31. Breaking bad, obožavam te svakako preporučujem

    OdgovoriIzbriši
  32. Ja trenutno jedino pratim PLL jer mi je to najdraža serija, a za ostalo jednostavno nemam vremena. :D

    OdgovoriIzbriši
  33. Zanimljiva lista, i meni su krimi serije najzanimljivije :D Od kad je završio Breaking Bad ne pratim niš posebno, ali zato jedva čekam nastavak GOT!

    OdgovoriIzbriši
  34. White collar obožavam !
    revenge mi je na spisku,a sad si me zainteresirala i sa suits :)
    Iako mi ni jedna jedna ne moze konkurirati Dr.Housu :/

    OdgovoriIzbriši
  35. joj ovog Matt Bomera nikad neću prežaliti što nije dobio ulogu Christiana Greya, dakle oličenje pravog muškarca, jednostavno rođen za tu ulogu, al ajd...

    OdgovoriIzbriši
  36. neke gledala, neke nisam... zadnja kojom sam se zarazila je 'the carrie diaries'... šta da ti kažem, tinejđerka u meni se ne da ;)

    OdgovoriIzbriši
  37. Većinu i sama pratim, ovo što nisam sam već zabilježila jer mi je taman pofalilo ideja :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  38. Suits predobra serija, zbog Harvija sam pocela da volim muskarce u dobrim odelima :) White Collar isto dobra, nema veze o cemu se radi bitno je da Bomer uvek dobro izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  39. drago mi je da nisam jedina koja gleda PLL! zadnji put kad sam ju spomenula na Bunchu sam dobila komentar jedne blogerice da je njen dojam o ljudima koji to gledaju da si glupi, tako nekako otprilike :D

    criminal minds dosta zaostajem, to je serija koja mi je zadala mnooogo noćnih mora :D osim tih od ovih navedenih gledam upravo revenge, ok mi je, ali se nadam da ju neće baš preeeviše odužiti.. osim ove tri gledam još masu, to je nekad baš opterećenje :D

    OdgovoriIzbriši
  40. Ma gledamo dosta toga istog. :-) Obozavam The Game of Thrones i sa nestrpljenjem cekam novu sezonu.
    Takodje gledam Criminal Minds, True Detective, PLL iako me vec i smaraju i serija je u sustini losa al sam znatizeljna pa gledam. Gledam i Walking Dead.
    Tebi bih definitivno predlozila Breaking Bad - najbolja serija ikad, meni su sad sve poslije nje bezveze.
    Dobar mi je i Sherlock, a i takodje jedna novija serija Betrayal.
    Od ovih koje ti gledas cu baciti pogled na The Folowing.

    OdgovoriIzbriši
  41. Od tvojih gledam White Collar, Suits, Revenge i True Detective.
    Osim njih pratim jos Hart of Dixie i Switched at Birth. Obje meni jako drage i dobre serije. Preporucam!

    OdgovoriIzbriši
  42. Ajme, ne gledam nijednu s tvoje liste hihi :D Slatke male lažljivice su mi dobre, ali uvijek nekako fulam termin :D Ako nisi, pogledaj britansku mini seriju Broadchurch, jedna od boljih koje sam ikad gledala :)

    OdgovoriIzbriši