Casual Friday: Što kad bi nestala moja make up kolekcija - a little make up obsessed

Casual Friday: Što kad bi nestala moja make up kolekcija



Ovaj tag kruži već neko vrijeme blogosferom, pa sam ga odlučila upotrijebiti za ovotjedni Casual Friday post. Ajmo realno, da preko noći nestane moja kompletna make up kolekcija, vjerojatno bi prvo:
a) sjedila u šoku i bez riječi jedno 5 sati
b) dobila živčani slom

Mislim da bi bilo ovo prvo, ali nikad se ne zna. Da se razumijemo, sve ovisi o situaciji i razlogu zašto je nestala, pa u skladu s time ni reakcija ne bi bila ista (niti bi mi bilo jednako bitno), ali ajmo postaviti najmanje traumatičnu situaciju i da sam se samo probudila u svom toplom krevetu, u svom toplom stanu, bez ikakvih trauma, a da je moja situacija kao gumicom izbrisana i nije dan kad mogu doma sjediti i tugovati za svojom kolekcijom nego se moram pojaviti u javnosti.

U današnjoj situaciji bi si onda teško priuštila odlazak u parfumeriju i kupovanje svih proizvoda koje sam do tada koristila, nego bih se uputila u drogeriju i tamo se "pokrila" dok se ne bih oporavila, što psihički, što financijski :)

Potrudila sam se izdvojiti drogerijske proizvode, dostupne na našem tržištu  i ovo bi bio moj izbor:



Moj izbor što se tiče pudera bi bio L'Oreal Lumi Magique, puder sa srednjim prekrivanjem, koji je idealan za normalnu i mješovitu kožu, ali za mješovitu uz upotrebu pudera u kamenu. Kao što možete vidjeti na slici, ja nisam stavila nijedan takav puder jer nemam nijedan matirajući drogerijski puder. U tom slučaju bih vjerojatno kupila Rimmel Stay Matte jer znam da je on dosta hvaljen, a meni fiksiranje i matiranje definitivno treba.

Što se tiče izbora korektora, tu je Maybelline Fit Me!, meni omiljen korektor drogerijskog ranga

Za oči sam odabrala Wet 'n' Wild Sweet As Candy Color Icon Eye Shadow Trio* (recenzija), Catrice made to stay inside eye highlighter pen (recenzija) i Max Factor 2000 Calorie maskaru.

Za usne bih odabrala Wet'n' Wild Mauve Outta Here ruž, a za obraze Catrice C02 Meet Berry Blush (swatch). Što se tiče lakova, izbor bi pao na Catrice lakove, a uz ove boje bi se idealno uklopio Catrice Welcome To Rosywood za koji nisam sigurna je li više uopće u prodaji (swatch).


Koje proizvode biste vi odjurile kupiti u obližnju drogeriju da nestane vaša make up kolekcija?

*PR uzorak

CONVERSATION

55 komentari:

  1. uf,iako nemam jako puno šminke dobila bi fras :D prvo bi se zaputila po korektor,vjerojatno Essence,neko Catrice rumenilo,Wet'n' Wild ruž,Maybelline žutu maskaru, crnu olovku za oči (imam Miss Sporty,uopće ne znam ima li je više igdje). to je to za početak :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da bi uletila u prvu drogeriju i pokupovala sve što mi treba za jedan solidni dnevni look :) Ovaj tvoj post sam zbog situacije u zemlji povezala s poplavama i zamišljam što bih spašavala da se nađem u takvoj situaciji prirodne katastrofe i zaključila sam da mi sve treba i kozmetika, i odjeća, i moje knjige... Koji crni scenarij, ne želim o tome ni misliti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, post sam zamislila i prije ove situacije s poplavama, baš se poklopilo :/
      u toj situaciji mislim da mi kozmetika i ne bi bila tako važna...

      Izbriši
  3. ne zelim ni sanjati o tome :( Kupila bih maybelline affinitone puder,maskaru također njihovu volume rocket,cartrice paletu korektora,2-3 maybeline lakića,paletu essence sjenila(onu sa smeđim,bijelim i bež nijansama),colorama rozo sjenilo,2-3 avon long lasting ili maybelline ruža.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. maybelline izgleda u zadnje vrijeme ima puno dorih proizvoda, vidim da je dosta vas uzelo njihove proizvode kao svoj izbor :)

      Izbriši
  4. Baš zanimljivo pitanje iako ja uglavnom i koristim skuplji drogerijski rang. Kupila bih Max Factor Masterpiece Max, to mi je i inače omiljena maskara. Ako ne bi bilo love za to, ona bih uzela neku Maybelline koja je na sniženju ali da ima gumenu četkicu. Što se tiče pudera, Rimmel Wake me up, no kako on nije dostupan kod nas, kao alternativu bih uzela Bourjois cc kremu. Korektor... nemam pojma, svi redom su me razočarali u drogeriji ili mi ne pašu nijanse, tako da bih vjerojatno uzela Eveline sa kistićem jer njega još nisam isprobala :-D Ruž...Maybelline Colour Whisper onaj crveni i neki Bourjois, s tim se ne može pogriješiti. Ostalo mi nije toliko bitno :-D

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan ti je izbor. :) Ja bih definitivno otišla po Maybelline Eye eraser korektor i 2000 Calorie maskaru, kao i neku paleticu sa braonkastim nijansama. :) I neki hidratantni koralno narandžasti ruž,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvrstan izbor, slaže se i s mojim osim koraljnog ruža jer mi se pristaju takve boje :)

      Izbriši
  6. Ijaooooo pa odlicno pitanje za razmisljanje. Ne znam sad da ti odgovorim ali bas cu porazmilsliti. Fit me korektor je i meni predivan. Ostalo nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je super korektor, a dala sam ti razmišljati :)))

      Izbriši
  7. Joj ja bih izludila da mi nestane čitava makeup kolekcija haha :D Toliko novaca otišlo u nepovrat, a o ostalom da ne pričam, hahahah :D
    Navela si me na razmišljanje, stvarno ne znam po što bih prvo otišla u drogeriju.. vjerovatno po Revlon Colorstay, neki Catrice ruž i Loreal False lash wings maskaru, a onda bih došla doma i napravila ogroman online shopping- ako bi bilo love! haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako bi većina nas, po osnovne stvari i onda online naručivanje :)))

      Izbriši
  8. Super post! Da mi nestane šminka, prvo bih plakala, plakala i plakala :D Onda bih otišla u drogeriju i prvo što bih uzela bio bi Bourjois HM i Catrice kamuflažu, neku maskaru koja mi prva dođe u ruke (jer s izborom istih nemam baš problema), neko Catrice rumenilo i neki crveni ruž :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Mislim da bih se propucala da minestane moja make up kolekcija .D

    Prvo što bih odjurila kupiti bio bi puder i maskara

    OdgovoriIzbriši
  10. Ne želim to niti zamišljati! :P Vjerojatno bi prvo otrčala po neki puder, olovku za obrve i rumenilo :D Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nešto za obrve sam zaboravila ubaciti u post! a one mi najvažnije :o

      Izbriši
  11. joj ne znam ni sama što bi prvo kupila, kad mi sveee treba hahah! vjerojatno bi kao i ostale cure plakala :D
    gledala sam ovo Catriceovo rumenilo, i premišljala se bi-ne bi kupila, na kraju nisam :D a možda budem ima ih još u mom najbližem Mulleru :D

    OdgovoriIzbriši
  12. I onaka nemam mnogu make up ali ne mozem i bez nje.Prvo bi kupila korektor Maybeline fit me isprobala sam kod drugarice dobar je, puder rimmel stay matte, rumenilo od Aura, maskare Maybeline a na usnama moze Rimmel karmin.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja baš sada razmišljam što bih? Najviše mi je na pameti novac koji bih trebala uložiti u nove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, kupovati sve odjednom je veliki trošak, zato sam stavila sve redom drogerijske proizvode :)

      Izbriši
  14. Ja bih plakala ili bih vrištala :D dečko mi je neki dan poklopio YSL Volupte Shine ruž bez da ga je "odvrtio" nazad i oštetio mi ga. To mi je bilo dovoljno da poludim, neću ni pomišljati da mi sve nestane...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moj ne dira moju kozmetiku, tako da nije štetočina :D

      Izbriši
  15. poludila bi. da mi nestane nesto sto godinama stvaram,a opet bi počela kupovati krenuvši od osnova: maskare,ruza,laka,bb kreme

    OdgovoriIzbriši
  16. jao, to bi baš bila "ned'o-bog" situacija :/ ja mislim da bih odmah otrčala po Bourjois Healthy Mix puder i korektor, Rimmel Stay matte transparentni puder, Essence Ink liner waterproof, BeautyUK brow kit, Max faxtor 2000 calorie maskaru, Catrice Apropos apricot rumenilo, Wet'n'wild Rose-bud ruž i Maybelline Pleasure me red. i neka sjenila, tipa... W'n'W Walking on eggshells =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. puno pohvala za Rimmel Stay Matte transparentni puder, stvarno ću ga morati probati :)
      a izvrstan odabir si napravila :)

      Izbriši
  17. Catrice highlighter sam isprobavala u Kozmu i dvoumila se kupiti i sad je ovdje na toj tvojoj oskudnoj listi i potpuno vjerujem da je odličan grrr gdje mi je bila pamet :P (jer ga ipak nisam kupila) to se sigurno dogodilo nekome već ako je putovao pa mu izgubili prtljagu i sl. mogu si misliti kakav je to osjećaj...uz sve tvoje dodala bi jedan kistić :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, to se dogodi ljudima kad im izgube prtljagu :)
      no najčešće ju ipak nakon nekog vremena dobiju :)
      kistiće nisam ubacivala jer mi je teško bilo odabrati neke koje bih kupila kod nas, a da sam zadovoljna s njima :)
      Ecotools možda :)

      Izbriši
  18. Ja o ovakvim stvarima kategorički odbijam i razmišljati. Točka.

    OdgovoriIzbriši
  19. jaooo, pa flipnula bih načisto kad bi nestala. danima ne bih mogla da se povratim :DDDD
    nikad se više ne bih ni šminkala :(((
    ahaaha, nego da odgovorim, Mislim da bih obavezno morala uzeti Bourjois HM puder, obavezno bih uzela maskaru, omiljena mi je oriflame wonder lash, uzela bih artdeco korektor i olovku za obrve. Kad pogledam, bez svega ostalog bih mogla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha sve dramimo :))
      stvarno si osnove stvari odabrala i sve mi se sviđa, jedino oriflame maskaru nisam probala :)

      Izbriši
  20. ...ti nisi normalna razmišljat o takvim stvarima :))) šalu na stranu, otišla bih po Max factor Masterpiece Max mascaru, Maybelline Fit Me korektor i L'Oreal Perfect Match puder u kamenu...za svim svojim sjenilima bi samo sjedila i plakala jer im nema dostojne zamjene :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to je ono, "ništa nas ne smije iznenaditi", pa razmišljam i o tome :D
      a nabrojila si sve proizvode koje volim :)

      Izbriši
  21. mislim stvarno... pa sjela bih i naplakala se pošteno ;) a onda zvala sister u pomoć da donese nešto da mogu prekrit oči natečene od silnog plača pa trkom do drogerije po nove zalihe :D
    catrice kamuflažna kremica, catrice tekući a essence matirajući puder, eveline maskara, bipa rumenilo, essence sjajilo i ruž, essence paleta sjenila... za prvu ruku bih se snašla s ovim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u zadnje vrijeme svi hvale catrice tekuće pudere, morat ću probati :)

      Izbriši
  22. Jao, ovo je baš cool tag! Uh, pomisao na gubljenje kolekcije zvuči grozno, insistirala sam da kutije sa šminkom lično nosim prilikom selidbi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pametno, nikome ne možeš vjerovati koliko vjeruješ sebi :))))

      Izbriši
  23. Ma ja bih samo stavila labelo u boji, uštipnula obraze i super! To je u slučaju da mi koža OK izgleda, inače bih definitivno prvo kupila puder, nemrem bez toga u loše dane! Ali ima stvarno OK drogerijskih proizvoda, samo takve i imam, tako da bih preživjela.. Ali da imam neku finu kolekciju šminke, onda bih plakala i zazivala pravdu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da bih zazivala pravdu i da mi se kompletna kolekcija sastoji od essence proizvoda jer bi mi bili jedini i najdraži :)
      naravno da se među drogerijskim proizvodima može naći sjajnih proizvoda, većinom i sama koristim drogerijske :)

      Izbriši
  24. bit ću iskrena, nije da bih dobila živčani slom i upucala se i ne znam kakve drame počela izvoditi, ali bi vjerojatno plakala i bila jako tužna da mi se nešto dogodi s makeup kolekcijom. ali otišla bih kupiti za početak neku essenceovu maskaru, catricov korektor, možda čopila neku bb kremicu, od catrice vjerojatno, ako ne i njihov puder jer nije skup a volim ga, i eventualno neku olovku za oči. :D super post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo, i ti hvališ taj catrice puder! o kojem je riječ?

      Izbriši
  25. Nažalost meni se to dosta davno i desilo, putovala sam Avionom u Švicarsku na 3 mjeseca i u jednom kovčegu imala sam cipele , kozmetiku, torbe i pogađate što? On je nestao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajoj :(((
      ne želim ni zamišljati kako si se osjećala :(

      Izbriši