The Body Shop Moringa Beautifying Oil - a little make up obsessed

The Body Shop Moringa Beautifying Oil

Jedna od opsesija koja me drži već neko vrijeme je opsesija za uljima za tijelo, pa ih se trenutno u mojoj kupaonici nalazi čak pet komada (naravno, nisam zanemarila ni skupljanje ostalih mazalica za tijelo).

Ono po čemu se ova ulja razlikuju od mazalica za tijelo je to da su multifunkcionalna, većina njih se može koristiti na licu, kosi i tijelu. Upravo takav je slučaj i s The Body Shop Moringa Beautifying Oil.



U postu u kojem sam pisala o The Body Shop Body Butterima (klik) ste mogle pročitati da je moj omiljen miris moringa. Tako da kad sam ga vidjela na Jagodici u ponudi (trenutno nemaju ništa od TBS - ne znam je li to trajno ili privremeno), nisam dva puta razmišljala, nego sam ga kupila.

Tehnički podaci:

Ulje dolazi u plastičnoj bočici od 100 ml s čepom na čijem je vrhu mala rupica pomoću koje se proizvod može lijepo dozirati.




Sastav:

Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Dicaprylyl Carbonate (Skin-Conditioning Agent), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Moringa Pterygosperma Oil/Moringa Pterygosperma Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Aleurites Moluccana Seed Oil (Emollient), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Geraniol (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Ascorbyl Palmitate (Antioxidant).

U sastavu se nalaze marula ulje (Community Fair trade - beru ih i obrađuju žene iz Namibije, inače ulje koje se koristi u borbi protiv starenja kože), ulje slatkog badema, moringa ulje te kukui ulje. Sva ova ulja njeguju i hrane kožu.

Moja zamjerka je parfem dosta visoko u sastavu, no nisam primjetila da me proizvod isušuje niti iritira zbog toga.

Potencijalno komedogeni sastojci su tokoferol (vitamin E), Ascorbyl Palmitate (ester vitamina C) i ulje slatkog badema, no isprobavala sam proizvod na licu i meni se nisu pokazali komedogenima.



Moji dojmovi:

Čim je ulje došlo i čim sam ga otpakirala, naravno, morala sam ga i probati. Odmah mi se svidio miris iako je nešto blaži nego u maslacu za tijelo ili losionu. Na koži se zadržava nekoliko sati, no svakako kraće nego npr. Caudalie ili Nuxe ulje.

Što se tiče lica - kao što sam već napisala, isprobavala sam ga na licu, nije mi izazvao nikakve ekscese (no to ne znači da garantiram da ne bi ni vama izazvao), koža je nakon njega mekana, nahranjena i elastična.

Na kosu sam ga nanosila na vrhove, kosa je bila mirisna i nije mi otežavalo kosu. S ostacima ulja na rukama nakon mazanja tijela sam znala još malo proći da bih zagladila baby kosicu i funkcionirao je i u tome slučaju. Miris se na kosi zadržavao puno duže.

Što se tiče njege tijela, ovo ulje će biti divno za sve sa suhom i normalnom kožom dok mislim da su za izrazito suhu kožu bolja opcija body butteri (npr. Shea).
Upija se u kožu odmah i ovo je pravo suho ulje, pa nećete imati osjećaj da vam stoji na koži.

Sve u svemu, ovo je divan proizvod i uživam u njegovom korištenju, kako u mirisu, tako i u osjećaju njege koju pruža i svakako ću ga kupiti opet kad ga potrošim.

Cijena i dostupnost:

Cijena ovog proizvoda je 12€ u Austriji.

The Body Shop ne možete kupiti u Hrvatskoj, najbliže nama ga ima u Grazu, Udinama ili Budimpešti. Dio asortimana je moguće naći i u Travel Free Shopovima uz granicu sa Slovenijom.


Koristite li suha ulja? Koje je vaše omiljeno?

CONVERSATION

11 komentari:

  1. Baš sam skoro bila u Berlinu i svratila sam do Body shop radnje, pa sam se nagledala i namirisala svega i svačega na njihovim rafovima. Nisam kupila ulje, ali sam se odlučila za butter i još neke divote :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. s nestrpljenjem čekam da vidim tvoje divote iz Berlina :)

      Izbriši
  2. Meni ce dobra vila doneti neke stvarcice iz TBS-a u aprilu, ali mislim da cu se radije odluciti za ulje za odstranjivanje sminke i neke kremice. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiv proizvod :) Volim suha ulja, ali nažalost svako uspoređujem s Caudalie. Žao mi je što kod nas nema The Body Shop.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvuči zanimljivo. Moje omiljeno ulje je momentalno One cloude mine, a volim i Caudalie

    OdgovoriIzbriši
  5. Uljeee <3 Ne znam uopće kako moringa miriši pa si ne mogu predočiti miris :) Ja sam u zadnje vrijeme počela ulja koristiti za masažu nogu (prokleti celulit) ali u tu svrhu koristim ona jeftinija npr. Hipp baby ulje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znajući tvoj ukus u mirisima - svidio bi ti se :))))
      Sretno s masažama i borbom protiv tog zla, morat ću i ja krenuti :)

      Izbriši
  6. Meni je Moringa linija najdraža :D To pišem na svakom blogu, koji pominje TBS stvarčice za tijelo haha :D

    OdgovoriIzbriši