Lush Rudolph svježa maska - a little make up obsessed

Lush Rudolph svježa maska

Lush Rudolph svježa maska je jedan od proizvoda za koji sam se iskreno dvoumila treba li uopće pisati recenziju jer je bio bio blagdanske LE i nema je više za kupiti. No na kraju je donesen zaključak da se recenziraju i drugi LE proizvodi, pa zašto ne bi i ova maska. Možda se nađe u kojem Lushu još pokoji primjerak, a ako ne, tko zna, možda iduće godine opet bude u ponudi.



Lush kaže da je namjena ove maske da umiri i nahrani kožu svježim krastavcima, zobenom kašom i tofuom. Trebala bi smanjiti crvenilo i podariti koži balans.

Kaolin (bijela glina) je pogodan za osjetljivu kožu, djevičansko ulje kokosa hrani kožu, čini ju mekšom i elastičnijom, sprječava stvaranje bora i staračkih pjega, a ono što ćete prvo prijetiti (odnosno biste primjetili) kad bi otvorili posudicu je miris lavande. Ako ne volite lavandu, držanje ove maske na licu 5-10 minuta bi za vas bila noćna mora.

Ono što je još bitno napomenuti kod ove maske je da ne sadrži konzervanse, ima jako kratak rok trajanja i morate ju držati u frižideru.
Znam da se svi ti proizvodi bez konzervansa moraju držati u hladnjaku i da su bolji za kožu, ali ja sam strašno zimogrozna i ne znam što mi je bilo da sam kupila proizvod za koji znam da mora biti u fridžu, a da vani nije divnih 35 stupnjeva. Svaki put kad sam stavljala ovu masku na čelo sam već osjećala nadolazeću upalu sinusa (moja fobija i moj problem - srećom, do upale nije došlo) i to mi pomalo ubija radost nanošenja ove maske. Međutim, nakon što se maska ugrije na licu, taj "moj problem" nestaje.

Uglavnom, taj dio je moj osobni osjećaj, ne čak ni dojam pa njega zanemarite ako vama korištenje proizvoda direktno iz hladnjaka nije problem.
Nanosi se na suho lice i drži 5-10 minuta. Osobno ju držim 10 minuta.

No ima nešto što mi se jako svidjelo - a to su komadići lavande i zobene kaše koje kao da naprave blagi piling prilikom ispiranja maske s lica i potaknu mikrocirkulaciju.



Što ova maska zapravo radi od svega toga što obećaje?

Trenutno se ne možemo "pohvaliti" pravom zimom (neka!), ali kad sam ju kupila je bilo poprilično hladno u Zagrebu, pa je crvenilo bilo prisutno i kod osoba koje nemaju većih problema s kožom, a pogotovo kod osoba poput mene, koje imaju seboreički dermatitis (a naravno, prisutno je i crvenilo od mog "ručnog rada" aka nepotrebnog kopanja po licu). Da se razumijemo, iako je sada (relativno) toplo, kod mene je crvenilo i dalje prisutno, pa mislim da sam dobar "materijal" za ovakvu masku.

Maska je dobila ime po Rudolphu, sobu crvenog nosića (čak su upakirali u posudicu crveni nosić od želatine što mi je jako simpatičan detalj) pa je iz toga jasno da joj je prvotna namjena uistinu smirivanje crvenila. Ja ju koristim nešto manje od mjesec dana (od 18.12.), na redovitoj bazi i mislim da sam ju već pošteno isprobala. Što se tiče crvenila, ne mogu reći da je ono riješeno i da ga više nema. Nisam primjetila ni da ga je nešto posebno ublažila, niti trenutno niti trajno (u smislu da je ublaženo crvenilo od flekica od raskopanih prištića). Dakle što se tiče tog njenog prvotnog zadatka, ne mogu reći da ga je baš ispunila.

Što se tiče hranjenja kože, tu se pokazala boljom nego kad je smirivanje crvenila u pitanju. Koža je nakon nje stvarno mekana i nahranjena, pa je tu ispunila svoje obećanje. Osjećaj na koži nakon ispiranja je stvarno lijep jer je koža jako mekana i nimalo isšuena, čak ni nakon ispiranja toplom vodom koja me obično instantno isuši.



Koristim ju dva puta tjedno jer iako je bijela glina (kaolin) namijenjena osjetljivoj koži, strah me da bi me išta više od toga isušilo.

Sve u svemu, ako ova maska i bude opet u ponudi, razmislit ću hoću li je opet kupiti. Maska nije loša, daleko od toga, nahrani kožu i čini i se da čak i očisti pore (zbog kaolina) no ja sam ju kupila prvenstveno zbog smirivanja crvenila jer za hranjenje kože koristim druge proizvode, pa kako nije ispunila zadatak koji sam joj ja namijenila, ne znam koliko mi je potrebna.

Ako biste ju kupile radi hranjenja i osvježavanja kože, onda će ova maska biti dobar izbor (posebno za osvježavanje kože), no ako biste ju kupovale radi umirivanja crvenila, slobodno preskočite, mislim da se tu nećete previše usrećiti.

Cijena maske je 59 kn za 60 grama proizvoda.

Jeste li probale ovu masku? Imate li neku preporuku za umirivanje crvenila?


CONVERSATION

20 komentari:

  1. Što je ovo crveno, cherry rajčica? :-D Razmišljala sam čak o kupnji ove maske al kad sam prespavala tu ideju, sjetih se da me proizvodi koji sadrže kaolin redovito isušuju bar malo, te sam jednostavno odustala. Što se tiče Lusha, najbolja mi je Oatfix maska. Jest messy al isplati se to malo otrpiti jer super umiruje i hrani kožu. Ovako općenito već znaš da je to Payotka koja me par puta spasila i smirila crvenilo nastalo od eksperimenata sa raznim testerima potpuno nepodnobima za moj tip kože :0

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nosić je od želatine :D
      pametno si odlučila, po meni nisi ništa propustila :)
      I nema do Payotke, ali stvarno :)

      Izbriši
  2. Ovo zvuci kao blago za one hladne dane. Kako ce zima, kao i prosle godine, poceti u martu, tada ce mi posebno biti zao sto nemamo lush. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno, ima i bolijh, ne-Lush proizvoda u te svrhe :)
      I nadam se da neće početi zima ni tada, iako je u ZG već sada bolja od prošle - lani je do sad već barem 3 puta padao snijeg

      Izbriši
  3. Ne mogu da docekam da odem preko ili da ode neko koga poznajem da bih nabavila ono sto volim od Lush-a. Ne volim proizvode koji ne ispune pre svega ono cemu su namenjena, ali ako je za utehu, bar neka imaju neku dobru karakteristiku, kako bih ipak uspela da iskoristim taj proizvod za neki drugi problem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako je, ne mogu reći da sam bila potpuno nezadovoljna mada nije ispunio svoju prvotnu svrhu, super si to napisala :)

      Izbriši
  4. Ja sam je dobila na poklon pod bor... Ali nije me baš oduševila, em imam isti "problem" (mrzim što mora biti u hladnjaku), a i crvenilo mi nije nimalo ublažila... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro je, neki su toliko oduševljeni njome da sam mislila da je u meni problem, no izgleda da nije :)))

      Izbriši
  5. Nisam baš od Lusha, preskočila sam sniženje kao i prošle godine. Meni najbolje umiri crvenilo hidrolat hamamelisa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja. i opet sam se podsjetila zašto :)
      a hidrolat hamamelisa ću onda nabaviti, hvala na prijedlogu :)

      Izbriši
  6. Nisam nikad probala njihove svježe maske, uvijek me strah da ih neću uspjeti potrošiti prije nego se pokvare :D Ali da, i ja sam strašno zimogrozna pa niti meni nije privlačna ideja da zimi držim proizvode u frižideru :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene je strah da će se pokvariti prije nego ju potrošim. eto, službeno joj je rok do idućeg tjedna, no koristit ću je i duže jer ju neću potrošiti i nadam se da se neće pokvariti jer je u fridžu cijelo vrijeme.
      no definitivno nisam ja za takve svježe proizvode :)

      Izbriši
  7. Inace su mi bas bile dobre njihove maske, imala sam neku zelenu, stvarno se ne sjecam naziva, no bile su alge u pitanju, ova preslatko izgleda i bas me zanima sada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno preslatko izgleda, tu su totalno pogodili :)

      Izbriši
  8. Nece hronicno crvenilo ukloniti ali dobro si primjetila kako hranljivim dejstvima umiri kozu i putem toga bi mogla umiriti crvenilo onima kod kojih nije rijec o ozbiljnom problemu. Ali sam se ismijala na komentar kako te hladnoca maske odbija, pa to se isto meni desilo! Prve Lush maske koje sam isprobavala sam probala zimi i to mi je jaaaako smetalo. Sada sam se navikla ali ipak ih vise volim nanositi ljeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to je to, navikneš se, ali svejedno, daj mi svježe maske ljeti, ovako se već zamišljam začepljeniih sinusa čim nanosim masku :D

      Izbriši
  9. Ali sam se ismijala na komentar kako te hladnoca maske odbija, pa to se isto meni desilo! Prve Lush maske koje sam isprobavala sam probala zimi i to mi je jaaaako smetalo. Sada sam se navikla ali ipak ih vise volim nanositi ljeti :)





    lioa

    on ap

    sua lioa

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam ju i sviđa mi se efekt na koži, iako mi malo smeta miris, nije mi baš najugodniji :D

    OdgovoriIzbriši