Casual Friday: Blog love - a little make up obsessed

Casual Friday: Blog love

Ovog petka u Casual Friday rubrici sam vam odlučila pisati o blogovima koje volim. Iako sam i prije početka pisanja bloga pratila puno blogova, definitivno nije bilo riječi o brojci koliko ih danas pratim. Neću pisati o stranim blogericama jer većina nas prati iste, no pisat ću vam o našim curama koje s užitkom čitam i usput vam preporučiti neke od njihovih postova koje sam posebno voljela odnosno koje volim, zahvaljujući kojima sam otkrila neke nove proizvode ili jednostavno uživala u njima. Ići ću abecednim redom, tako mi je nekako najlakše :)



izvor slike

A Girl In Berlin

A Girl In Berlin piše draga Mirna, djevojka o čijim sam doživljajima u Berlinu čitala prošle godine i uživala u njima. Mirna nam se vratila u Hrvatsku, no u njenom blogu i dalje uživam ♥

Neki od njenih najdražih postova su mi svakako bili:

Apivita kremasta pjena za čišćenje lica - iako sam prvi put odlučila da mi ova pjena treba kad sam čitala o njoj kod Martine, Mirna je definitivno stavila uslikličnik na taj proizvod kod mene na WL iz jednostavnog razloga - Mirna naime ima suhu kožu lica, pa ako nju nije isušila, vjerujem da neće ni mene.

Shopping in Dubai - mislim da tu ne treba puno toga reći, sam naslov sve govori, shopping i Dubai ♥

Skitam se i snimam postovi - još jedan od tipova postova koje jako volim, upravo danas je objavila novi, pa bacite oko :)

Nedjeljni misaoni postovi - ja ih tako zovem, obično su neka njena razmišljanja o životu i ljudima, prošle nedjelje je imala izvrstan motivacijski post, ako niste, svakako ga pročitajte

Alter Ego Style

Alter Ego Style je blog preslatke Martine čiji me lookovi redovito oduševljavaju i što se mene tiče, samo da stavlja svoje uratke, meni bi bilo dovoljno :)

Colorful Eyeliner - riječ je o looku kakvog i sama volim nositi, a Martini divno stoji :)

Metallic Eyes - još jedan od lookova kakve volim nositi, a ne moram ni reći kako lijepo izgleda na martinine divne oke

Extreme Red - look s kojim je pobijedila na natjecanju na Girlysh blogu. Jedno od njenih najljepših izdanja :)

Curly Hair - products for care & style - kako i sama imam (prirodno) kovrčavu kosu (koju uglavnom ravnam), obožavam čitati preporuke za dobre proizvode za njegu i stiliziranje. Ako imate takvu kosu, možda nađete u ovom postu nešto za vas :)

Dear Skin

Dear Skin iliti kako ju ja zovem - Kraljica preparative. Žena s bogatim životnim iskustvom, žena velikog srca i žena koja je isprobala hrpu proizvoda, najviše među svim blogericama i ima što reći na tu temu. Kod nje ćete naći puno korisnih tekstova, a odnedavno ima i suradnice, među kojima moram posebno istaknuti Anu čije postove isto čitam s užitkom (kao i ostalih suradnica - Ksenije (inače dizajnerice predivnog nakita), Maje i Monice).

Neki od meni najdražih postova su bili:

C-serum u kućnoj radinosti - jeftin serum, dostupan svima uz koji će vaše lice zablistati.

Sve o podočnjacima - tema na kojoj je Martina doktorirala jer vodi vječnu borbu sa svojim podočnjacima i ako ikad trebate savjet o okoloočnoj kremi, ona je prava osoba za postaviti pitanje jer nema što nije probala :)

Post o Apivita proizvodima - tu me prvi put zainteresirala za Apivita pjenu koju sam već gore spomenula :)

Moja lista najboljih proizvoda -HG lista PREPARATIVA - kao što rekoh, kraljica preparative i tu sam našla puno proizvoda vrijednih pažnje :)

Mell's Corner

Mell's Corner piše moja draga Meli, djevojka s kojom sam se posebno zbližila iako nas dijele stotine kilometara i iako se nikada nismo vidjele. Iako u prvoj polovici dvadesetih, pridaje puno pažnje njezi kože na što bi se mogle ugledati i mnoge njene vršnjakinje. Kao i ja, boluje od seboreičnog dermatitisa, pa često uspoređujemo dojmove o proizvodima koji nam pomažu.

Preporuke za čitanje kod nje:

Postovi o seboreičnom dermatitisu - dio prvi i drugi

Preparativni favoriti 2013. - možda nađete neki proizvod koji će i vama odgovarati :)

Cheap makeup brushes alert - post o kvalitetnim, a jeftinim kistovima

Mikka's Makeup Box

Iza Mikka's Makeup Box stoji Mikka, žena u čijim postovima također uživam, bilo da je riječ o recenzijama ili lookovima koje često posta. Damu se ne pita za godine, ali ona svoje ne skriva, ima ih 36 i uz to suhu kožu, pa kod nje možete naći proizvode primjerene toj dobi i tipu kože.

Pod nož - jedan od onih postova koji navode na razmišljanje. Volim čitati takve postove kod nje jer zna postaviti prava pitanja i kvalitetno obraditi temu.

Signature look - zadnji Mikkin post je upravo ovaj, gdje je pokazala kako najčešće izgleda i koje proizvode koristi za svoj signature look

Urban Decay Naked 3 paleta - paleta koju ću si najvjerojatnije kupiti kad završim sa svojom zabranom kupovine, izvrsni swatchevi i slike koji se i inače podrazumijevaju kod nje na blogu

Petite Cherie

Petite Cherie piše divna djevojka i uvijek mi je užitak doći kod nje na blog, i preko ekrana me uspije napuniti pozitivnom energijom :)
Djevojka s atopičnim dermatitisom i uz Mikku i Mirnu jedna od rijetkih blogerica sa suhom kožom lica, pa ako tražite proizvode namijenjene takvoj koži, svakako svratite kod nje na blog :)

Postovi s lookovima - jesam li napisala divna djevojka? Doslovno sam to i mislila, shvatit ćete to kad ju vidite :) ne posta često takve postove, no užitak ju je gledati :)

Atopijski dermatitis - post koji sam share-ala i na Facebooku, jako koristan i izvrsno napisan post, a i u komentarima ćete naći dobrih savjeta :)

NYX Electra - post u kojem je obuhvatila recenziju, swatcheve i look, a riječ je o ružu koji rekla bih svima pristaje i preporučam ga i ja, jedan od rijetkih u zadnjih par godina kojeg sam potrošila



To je to, nadam se da ste našle nešto za sebe, a pošto volim čitati puno blogerica i nisam ih sve obuhvatila ovim postom, očekujte još koji Casual Friday post u kojem ću vam pisati o curama koje volim čitati jer ih stvarno ima

Koje blogerice vi volite čitati?

CONVERSATION

32 komentari:

  1. Crvenim se. :) Hvala na ovako divnim riječima podrške. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svaka je zaslužena i znaš da mi je teško bilo ne napisati cijelu disertaciju o vama :*

      Izbriši
  2. mogu ponosno reći da pratim sve cure na fejsu i čitam njihove postove ^^

    OdgovoriIzbriši
  3. Aaaaaa draga moja Nives :)) Nabacila sam osmjeh od uha do uha, fino si nas sve nahvalila :D A s izborom se apsolutno slažem, sve cure i sama jako volim čitati kao i tebe, of kors :D!

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaoooo bas mi je drago sto si napisala ovaj post jer oladno ne pratim bas sve devojke sa liste a akako vecinu pratim i isto mislim da su odlicne sad idem da proucim ove koje sam do sad nekako zaobisla :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zaista si me ostavila bez teksta ovim postom! Hvala :)

    Osim blogova koje si nabrojila a i sama pratim, istaknula bih još Make up Tim, Zdrava Kosa, Monoklica u svijetu kose, Sasvim obična devojka,Šminka je ljubav, SuperNova, Nail Crazy..to su sve blogovi koje pobožno pratim,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se, ima još puno fenomenalnih blogova, tako da sigurno blog love neće ostati samo na ovom jednom postu :)

      Izbriši
  6. Nives, pratim te, citam, preko tebe sam otkrila i ove super cure koje si nabrojala, svaka je divna i posebna na svoj nacin i blogovi su im puni zanimljivih tema. Veselim se citanju svih postova i hvala ti sto si me uvrstila u svoje omiljene blogove. Ljubav je dvosmjerna vec dugo, dugo, dugo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Divne djevojke i blogovi, i ja ih također pratim :)

    OdgovoriIzbriši
  8. slazem se sa monom :) a kod mene te već nema neko vrijeme :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. manjak vremena je prorijedio komentarinja, ali redovito čitam postove ;)

      Izbriši
  9. Mislim da je ovo prvi put da mi je zastao prst pred tipkanje komentara jer sam malo ostala bez teksta :) hvala ti draga Nives na lijepim riječima, jaaaako mi je drago da uživaš u čitanju mog bloga, mislim da već znaš da je ljubav obostrana i tvoje postove uvijek s nestrpljenjem očekujem...u ovoj našoj maloj blogosferi se kriju neki divni ljudi, a ti si definitivno jedna od njih. HVALA! p.s. blogokavica nas još uvijek čeka ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. draga M., drago mi je da si ostala bez slova :D
      ima uistinu divnih ljudi u našoj maloj blogosferi i drago mi je da sam ih zahvaljujući blogu upoznala, što uživo što virtualno i što mi uljepšavate dane ne samo izvrsnim postovima nego i porukama :)
      P.S. morat ćemo ju popiti :)

      Izbriši
  10. sve ih čitam i dobar si odabir napravila! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlicna lista! :) Stvarno genijalni blogovi sa karakterom i informacijama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš si to izvrsno napisala - blogovi s karakterom :)

      Izbriši
  12. Lijep izbor blogova, i sama ih sve pratim :) A puno hvala i na spominjanju u tekstu. Puno mi znači ;) :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako si lijep post sastavila :)). I sama pratim spomenute blogove <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, čini mi se da je poslao pravu, pozitivnu vibru :)

      Izbriši
  14. Pola cura s popisa pratim, a za drugu polovicu sam i prije dobila preporuke tako da je krajnje vrijeme da ih počnem pratiti :-D I btw super mi je ova tema ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa onda počni pratiti i drugu polovicu :P
      i hvala ti, i meni je super :D

      Izbriši
  15. dobar izbor... jedino alter ego nisam pratila, ali sad definitivno budem, čini mi se odlična :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Pratim sve ove cure i njihove divne blogove :-) u potpunosti se slažem sa svim gore navedenim i dijelim tvoje mišljenje..... Cure super ste i mada pratim dosta blogova, vi ste među ''onima koje se ističu'' ......sve do jedne

    OdgovoriIzbriši