5 minute make up - a little make up obsessed

5 minute make up



Ne znam kako vi, ali ja sam često u situaciji da jednostavno nemam vremena opustiti se, sjesti pred ogledalo i šminkati se pola sata. Iskreno, često puta ću radije duže odspavati ili obaviti usput još nešto nego potrošiti vrijeme na šminkanje. Kakva sam ja to beauty blogerica? Pa realna, obožavam kozmetiku, ali moj život se ne vrti oko nje i znam da je s većinom žena tako (mislim onih koje ju obožavaju, ostale su ionako ravnodušne prema tim ritualima i obavljaju ih čisto iz navike). U današnje vrijeme kad smo stalno pod nekim stresom i kad je sve jasnija ona da je vrijeme novac, uopće ne čudi da će većina žena žrtvovati vrijeme potrebno da se našminka u korist neke druge obaveze ili užitka.

Iz razloga što sam najčešće upravo u situaciji da make up-u na svakodnevnoj bazi posvetim malo vremena, odlučila sam vam pokazati omiljene proizvode koje koristim da bih u 5 minuta izgledala pristojno, zdravo i odmorno:



Holika Holika Clearing Petite BB krema je super proizvod jer ima dobro prekrivanje, uz malo muke izgleda super na licu i nemam potrebe za previše tapkanja korektorom po nepravilnostima jer većinu toga ona sama prekrije.
Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer je tu za podočnjake, kao i za nepravilnosti koje Holika Holika nije uspjela prekriti (recenzija).
MAC Blot Pressed Powder služi da bih matirala lice i što duže živjela bez sjaja.
Za obrve upotrebljavam Catrice Eyebrow set (i ako moram birati, radije bih izašla iz kuće bez pudera nego bez definiranih obrva jer su moje stvarno očajne).
Za oči nema jednostavnijeg rješenja od Maybelline Color Tattoo u nijansi #35 On and on Bronze (swatch i recenzija), jednostavno ga nanesem preko cijelog kapka, lako se blenda i bez puno frke izgleda izvrsno na očima.
Kao maskaru trenutno koristim Estee Lauder Double Wear Zero-Smudge Lenghtening maskaru.
Nakon toga nanesem malo Benefit Coralista rumenilo (recenzija) jer je jedno od onih koje savršeno osvježava, a opet, teško je pretjerati s njim pa su mogućnosti za pogrešku i izlazak u javnost kao klaun smanjene na minimum.
I za kraj nanesem Dior Addict Extreme #356 Cherie Bow, jedan od meni omiljenih ruževa, dovoljno govori da sam uz sve ostale ruževe koje imam ponovila kupovinu ovog ♥ (recenzija)

U skladu sa svime, u žurbi nisam slikala look :D
Ali naknadno ću se potruditi ubaciti ga ;)

Za kojim proizvodima vi posežete kad u kratkom vremenu želite izgledati pristojno? Ili ste jedna od onih koja će žrtvovati san da bi se našminkala u miru?

CONVERSATION

61 komentari:

  1. On and On Bronze i ja uvijek koristim kad nemam vremena super je, a i izgleda kao da imam 2 nijanse na očima, kada ga malo izblendam u pregib :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš tako, čim se zblenda pregib, izgleda kao da su dvije nijanse na očima, divno je to sjenilo, jako praktično :D

      Izbriši
  2. koliko god voljela šminku u zadnje vrijeme rijetko imam vremena za duuuga i pažljiva šminkanja :(

    super su mi tvoji proizvodi, Maybeline CT sjenila obožavam (još nemam ob and on bronze, sljedeći je na listi, za sada koristim metallic pomegranate i taupe) i stvarno sam oduševljena njima i izgledom koji daju

    I ista sam ko ti po pitanju obrva, maskaru ću čak i preskočit ako treba (iako sam plavuša s bezbojnim trepavicama), al obrve i malo rumenila nikako LOL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim ima nas koje smo slabe na obrve :D
      Svakako nabavi i on and on bronze, super je boja :)

      Izbriši
  3. Bas sam o tome razmisljala o tome jucer. Ja koristim njihovu rozu, mislim da se zove golden rose i ponekad permanent taupe. Maskare: normalna I prozirna za obrve. Dior bb cream ili clarins foundation, max Factor cremasto rumenilo, mac blot pressed powder I lorealov illuminator/concealer ispod ociju. Mrvicu olovke za oci ako imam par sekundi extra- smedja debela od Maybelline. :-) .Ako sam u super zurbi, onda pressed powder foundation clinique, brze ga nanesem :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super odabir :D
      a ovaj pink truffle revlon balm mi je divan ♥

      Izbriši
  4. I zaboravila sam - uzmem black honey clinique lipstick ili pink truffle revlon balm

    OdgovoriIzbriši
  5. slažem se s tobom, realno rijetko koja od nas stigne svaki put u miru sjesti pred ogledalom i detaljno se našminkati :D
    od prizvoda koje si navela koristim Maybelline - On and on Bronze, lako se i brzo nanese, a izgleda kao da sam sam si dala puno truda
    kad sam baš u velikoj žurbi na brzinu nanesem BB kremu, maskaru, i Baby lips u nijansi Cherry me :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvrstan odabir :D
      a vidim da je Maybelline On and on Bronze mnogima omiljen odabir :D

      Izbriši
  6. Ja radije ustanem 15 min ranije i nasminkam se pred posao :) Salim se retko kad se sminkam predugo. Nekad samo kad mi bas dodje. Najcesce koristim neku BB kremu malo nekog kamenog preko, ruz vec neki koji nije previse crven i zahtevan (bar ovako za svaki dan), a oci..pa to stalno menjam nesto i vec sam se ispraksovala da mi ide brzo samo pazim koje senke koristim jer vec znam koje su zahtevnije za blendanje. A ajlajner ako mi se stavlja Evelin Celebrities nanesem savrseno u 3 sekunde. Predivan je. :) A rumenilo se isto brzo stavlja :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Blot i coralista i kod mene često u upotrebi :-) ali ja rijetko imam 5 minutna šminkanja :-) bez 15 min ništa… u zadnje vrijeme dosta vremena trošim na obrve ali recimo da nikad nisam bila zadovoljnija njima :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni obrve oduzmu skoro pa najviše vremena, ali isto sam zadovoljna njima u zadnje vrijeme :)
      mada se sad manje vide od šiški, ali dobro, nema veze :D

      Izbriši
  8. ja imam sreće pa se ne moram buditi jako rano (radim od 9 i živim blizu posla), tako da mi je već normalno probuditi se u 7.45 i sve stignem, čak i eksperimentiram s lookovima ujutro :D ali da nemam vremena vjerojatno bi mi rutina bila slična tvojoj, super izbor proizvoda... jedino što meni Maybelline CT sjenila (ova koja imam) idu samo kao baza, ulaze mi u pregib ipak nakon nekoliko sati ako nemam neko normalno sjenilo preko. krivi su moji malo masniji i malo spušteniji kapci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti si onda stavrno srećkovićka, mada bi kod mene to vjerojatno značilo da spavam do pola 9 :D

      Izbriši
  9. 5 minuta je sasvim dovoljno za jedan pristojan make up Ali nikada mi nije tesko da ustanem malo ranije, da se lepo nasminkam.

    Za petominutno sminkanje stignem da stavim puder, rumenilo, maskaru, a u hodu stavljam ruz :) Ako sam ustala na desnu nogu stignem da stavim i senku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, 5 minuta je dovoljno za pristojan make up, a svaka čast vama koje se ipak dižete ranije :)

      Izbriši
  10. ...ja sam iznimka koja potvrđuje pravilo...jutarnje šminkanje uz kavu je ritual koji (za sad) ne dam ni zašto na svijetu i da, radim od 8:30, dignem se na vrijeme i stignem sve :) ...ali kad sam na putu često mi se šminka zna svesti na ovaj 5-minutni minimum: onda je to najčešće Artdeco olovka za obrve (brže je nego sjenilo), korektor na podočnjake i MAC Mineralize Skinfinish Natural puder u kamenu na lice, na oči sjenila iz Naked Basics palete i maskara i to je to!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je ritual izgleda snooze na mobitelu :D
      mislim uživam i ja u šminkanju "na tanane", ali nekako ipak radije biram san :D

      Izbriši
  11. Maybelline CT je obavezno ako sam u žurbi. Inače, žrtvujem san da se mogu našminkat u miru ujutro. Šalica kave kraj mene i šminkanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. divim vam se žene :)
      a stvarno nas ima koje koristimo MNY CT za žurbu :D

      Izbriši
  12. Velika sam spavalica tako da sam ujutro brza :) moram si kupiti on and on bronze, sad sam opet čitala recenziju i treba mi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto istomišljenice :DDDDD
      i stvarno ti treba on and on bronze, ta nijansa je čudo :))))

      Izbriši
  13. Nikad ne zrtvujem san zbog sminke,ja sam velika spavalica:-)ali sam se ispraksirala i u 5 min sam gotova,malo tekuceg pudera,rumenilo,maskara,sjajilo i to je to!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde, sad se zaredalo par komentara i spavalica, već sam se zabrinula da sam jedina koja će žrtvovati šminku za san :D

      Izbriši
  14. može se sasvim lijepo našminkati i u 5 minuta, zašto ne ;)
    ali preferiram si uzeti vremena (koje najčešće utrošim na izbor sjenila lol) da to odradim kako spada :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Nema šanse da žrtvujem san ili prvu jutarnju kavicu zbog šminke :D Srećom pa imam dosta čisto lice i ne moram previše vremena trošiti na prikrivanje nekih nepravilnosti... mislim da svaka od nas već ima uhodanu rutinu za brzinski make up, valjda bih i na žmirečki to mogla odraditi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. istomišljenice <3 :D

      baš to, tu rutinu bi mogla i žmirećki odraditi :D

      Izbriši
  16. Rijetko kad se na brzinu sminkam, uvijek ustanem dovoljno rano, bez tih 30-45min pred ogledalom ne mogu zamisliti dan. :) Ali slazem se za obrve - prije bez pudera iz kuce nego bez obrvi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je još netko u mojoj kategoriji...jutarnje šminkanje mi je zen-meditacija za početak dana :)

      Izbriši
    2. joj ništa bez obrva :D

      a ja ne mogu zamisliti dan bez "još 5 minuta" i tako po 3-4 puta :D

      Izbriši
  17. Što duže spavam manje šminke mi treba :D Nisam jutarnji tip, a šminkanju volim posvetit vremena, tako da često bude na snazi ovih 5 minuta :D Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e ovo je mudrost, bravo :D
      i kao ni ti, nisam nikako jutarnji tip :)

      Izbriši
  18. Imam sve Color Tattoo, osim toga bronze, izgleda da bi i njega trebala ubaciti u kolekciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. trebala bi, uz minimum muke dobiješ savršen look :D

      Izbriši
  19. Super izbor proizvoda!
    On and on bronze je stvarno najbolja stvar koja mi se dogodila :D
    Kod mene nikada nema 5minutnog šminkanja. Imam groznu kožu pa mi na nju ode puuuno vremena, previše..
    Pa onda na obrve 100 godina.. Oči su mi najbrže gotove, a usne šminkam putem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, on and on bronze je genijalan proizvod <3
      žao mi je za kožu :(
      moja je sad u dobrom stanju, pa na to stvarno malo vremena trošim :)
      sad mi obrve najviše vremena oduzmu :D

      Izbriši
  20. Lijepo si ti to opisala. Meni fali jedna slika. Inace i ja bez obrva ne idem ni po kruh;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit će naknadno :)
      a tako ni ja, bez obrva ni po kruh :D

      Izbriši
  21. Kako ujutro često jedva ustajem iz kreveta i otvaram oči, nakon umivanja hladnom vodom i kreme nanosim Rimmelov puder simboličnog naziva Wake me up i mislim da na meni ima nekog efekta ili je sve u glavi :-D Inače općenito nemam živaca za neka dugotrajna trackanja. Bitno mi je samo da koža nije suha i ne zateže, te da je ten bar donekle ujednačen i to je to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a baš je prikladan naziv pudera i ako na tebe ima efekta, makar bilo samo u glavi, dobro je :D
      slažem se. bitno mi je da mi je ten ujednačen :)

      Izbriši
  22. Ja sam spavalica i spavam do zadnjeg trenutka i onda se brzinski šminkam :) Inače mi za dnevni look treba desetak minuta, a kad žurim čudo se može napraviti s malo korektora, rumenila i maskarom :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Danas sam šminkajući se razmišljala o tvom postu i dobila želju da i ja napravim ovaj post. Ali moj popis proizvoda za 5 minuta je duplo veći. :) Divni su ti svi proizvodi.

    OdgovoriIzbriši
  24. ja sam u skupini koja si svako jutro uzme vremena za šminkanje. jednostavno sam se naučila da se moram ustati pola sata prije nego treba krenuti jer mi za osnovno šminkanje treba minimalno 20 minuta, ne razmumijem kako se netko stigne našminkati u 5 minuta, ja to ne mogu nikako. a na dnevnoj bazi čak ne koristim nikakva sjenila ni ruževe, samo puder, olovku za obrve, uvijač i maskaru i rumenilo. iako sam spavalica ovako sam se naučila jer sam uvijek imala dosta nepravilnosti na licu i jednostavno nisam nikad mogla izaći van bez da to malo sakrijem, a onda jedno vuče drugo i eto.... a sad mi to ionako nije problem, dapače gušt mi je i takav početak dana me razveseli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da je sve stvar prakse, ja u 5 minuta bez problema stavim sve ovo na sebe i izgleda pristojno :)
      mada više uživam kad nije u žurbi :)

      Izbriši
  25. odličan izbor. Kada mi se neda puno šminkati, moj izbor je shisedo puder i maskara. I da, obavezno neko rumenilo

    OdgovoriIzbriši
  26. Ja sam zadnjih dana u fazi da bi se mogla probuditi i u 3 h ujutro za našminkati se. :-D
    Ali inače kada sam u žurbi samo stavim malo tekućeg pudera i u prahu, rumenilo (MAC Amazon Princess), tuš i maskaru. A na usta labelo ili Clinique Chubby Stick. Gotova za 4 minute. :-P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svaka čast :D
      a ovo za 4 minute mi se posebno sviđa :D

      Izbriši
  27. Ja se uvijek probudim ranije kako bi se mogla spremiti u miru, takva sam oduvijek. :D
    Volim Holiku i volim mejblin sjenilo <3

    OdgovoriIzbriši
  28. Divni proizvodi!
    Negdje sam procitala da Holika istice pore pa sam ju makla sa WL iako sam u potrazi za dobrom BB kremom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram priznati da nisam primjetila da Holika Holika ističe pore, a imam ih i koristim već 2. tubicu Holike Holike. Mislim da ju možeš vratiti na WL :)

      Izbriši
  29. Imamo 4 ista proizvoda :D Kod mene je za brzi (i svaki drugi) look olovka za oči neophodan deo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam trenutno u fazi kad rijetko koristim olovke, no inače je i meni to bio nepohodan dio :)

      Izbriši