MAC Flat Out Fabulous - a little make up obsessed

MAC Flat Out Fabulous



Donosim vam danas recenziju ruža koji me prokleto namučio dok sam ga uslikala. Moj fotić ima ozbiljne probleme s ljubičastom (a ljubičasta moja omiljena boja - govori li mi to svemir nešto?), a kako ovaj ruž ipak ima nešto malo ljubičastog pigmenta u sebi, bila je muka živa dobiti realan swatch.

Uglavnom, nakon puno muke, dobila sam realan swatch, no zato koža ne izgleda realno, pa se nemojte čuditi previše :)
No da počnemo ispočetka...



MAC Flat Out Fabulous je dio Retro Matte kolekcije koja je postala dio stalne ponude.
Kao i ostali ruževi iz te kolekcije, i ovaj je matte finisha.

Za razliku od nekih drugih matte ruževa, osjećaj na usnama s ovim je jako ugodan. Nanosim ga obično preko Nuxe Reve de Miel balzama za usnice da ih za svaki slučaj zaštiti od isušivanja i to tako funkcionira poprilično dobro.

Ono što me iznenadilo je boja koju ovaj ruž poprima na mojim usnama. Na promo slikama mi se činilo da ima više ljubičaste u sebi što bi ga činilo malo više "mrtvačkim", no na mojim usnicama je ovo jako lijepa boja s primjesom ljubičaste i dovoljno živosti (shvatila sam da mi previše ljubičaste na usnicama ne pristaje pa mi je ovo idealno).




Što se tiče trajnosti, moram priznati da me nije nešto previše oduševio i da sam očekivala puno više od njega. Ako pijem ili jedem, ostavlja trag na čaši/priboru za jelo/hrani. Jedino dobro jest to što ravnomjerno blijedi pa to neće izgledati prestrašno.

Kako ne mogu predugo biti bez tekućine, na usnicama će izdržati jako dugo u slučaju da ništa ne konzumirate. U protivnom, prenijet će se na čašu. No i to je posebna priča - prenijet će se ukoliko nešto popijete u prvih sat vremena, nakon toga kao da se potpuno "osuši" na usnama i traje koliko god treba.

Što se tiče pigmentacije i nanošenja, oboje su za svaku pohvalu. Ruž se lako nanosi na usne, bez "zapinjanja" kakvo se zna dogoditi s nekim mat ruževima i izvrsno je pigmentiran.

Iako je ruž mat finiša, na slici djeluje pomalo sjajan, no to je zbog kuta lomljenja svjetla pri kojem ne djeluje savršeno mat. No s time osobno nemam problem. Mat je, no ne onako ružno, suho mat.

Sve u svemu, ovo je lijep ruž, puno bolje kvalitete od MAC Please Me ruža (koji je uz ovaj moj jedini MAC matte ruž).  Ne razlijeva se (kao ni ostali mat ruževi uostalom) i ne uvlači se u borice, a ni ne isušuje mi usnice. Zbog posebne boje mu opraštam to što ostaje na čaši i sve u svemu, kupnju bih ponovila.

MAC kozmetiku nije moguće kupiti u Hrvatskoj, najbliže ju možete kupiti u Italiji u Veneciji, u Austriji u Grazu ili u Budimpešti u Mađarskoj, kao i preko online shopova.
Cijena u Americi je 15$ + porez, dok je u Europi njegova cijena 19 € za 3 grama proizvoda.







Kako vam se sviđa? Volite li mat ruževe i koji su vaši favoriti?

CONVERSATION

32 komentari:

  1. Predivan! Istu muku oko swatcha i ja imam sa Rebel

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je tako drecav na tvojim usnama. Potpuno je drugaciji neg ovako/ KOja boja je realnija? Na usnama ili na slikama gde je ruz? Mislim oba mi se bas svidjaju ali bih pre neki mirniji ruz uzela trenutno tj ovako kakav izgleda u pakovanju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao što sam napisala u tekstu, namučila sam se da dobijem realan swatch, ali dobila sam ga.
      isto tako sam napisala "Ono što me iznenadilo je boja koju ovaj ruž poprima na mojim usnama. Na promo slikama mi se činilo da ima više ljubičaste u sebi što bi ga činilo malo više "mrtvačkim", no na mojim usnicama je ovo jako lijepa boja s primjesom ljubičaste i dovoljno živosti " tako da - realne su sve slike ;)

      Izbriši
  3. Predivno izgleda na usnama, sigurno prekrasno osvježi lice!...Up the Amp je isto horor za uslikat...već dva puta sam pokušavala i nisam bila zadovoljna fotkama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj mogu misliti kako je on problematičan za slikanje...
      A FOF stvarno savršeno osvježi lice :)

      Izbriši
  4. Stvarno krasna nijansa! I meni je jako teško uhvatiti realnu boju kad se radi o ljubičastim nijansama, ali dobro, moj fotić je žali bože :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predivna nijansa :)
      A kužim te potpuno sestro po mukama :)

      Izbriši
  5. Bas je fabulous!;) obozavam njihove mat ruzeve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam samo 2 njihova mat ruža i ovaj mi je dobar dok s Please Me nisam zadovoljna...

      Izbriši
  6. Imam ga i prekrasan je. Medutim, mene jako isusuje, a trajnost mu je po mojim kriterijima nikakva :( steta, jer je zaista predivna nijansa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa je predivna, a trajnost bi stvarno mogla biti duža. Mene srećom ne isušuje, no uvijek ispod stavim Nuxe balzam, pa možda da probaš s nekim takvim balzamom ispod?

      Izbriši
  7. Genijalan je <3 Nadam se da ću ga uspiti nabaviti

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivan ruž! Ja imam samo jedan MAC- rebel, imala sam dosta Mac-ovih ruževa, ali oni meni nisu ništa posebno.

    Joj, sad je najgore vrijeme za fotkanje makeup-a, svaka čast na upornosti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uglavnom ni meni nisu ništa posebno, no ova boja mi je divna ♥
      i hvala, izgubila sam živaca dok sam ga poslikala :)

      Izbriši
  9. Prekrasan je a tebi odlicno stoji ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uh, mislim da si ovo želim. Za sada još samo mislim. Odlučiti ću na slijedećem putovanju koliko jako. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Uh kako je lijep…. i moja omiljena je ljubičasta i mislim da si me ubijedila da si ga nabavim :-)

    OdgovoriIzbriši