Earth Science A-D-E Creamy Cleanser - a little make up obsessed

Earth Science A-D-E Creamy Cleanser

Iako obožavam razne pjene za čišćenje lica (moj favorit je Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač o kojem sam pisala u ovom postu) i micelarne (o kojima sam pisala ovdje), ove zime sam se odlučila za mlijeka za čišćenje kad je skidanje šminke u pitanju. Moja koža je sklona dehidraciji i iz tog razloga ju pokušavam ne maltretirati više nego što je potrebno raznim potencijalno isušujućim preparatima. Više o hidrataciji moje kože i preparatima koje volim sam pisala u ovom postu.

Kako prije nisam bila preveliki ljubitelj mlijeka za skidanje šminke, odlučila sam se za neki iz drogerijskog ranga. Odnosno da mu je cijena takva. Prilikom jednog od mog lutanja po iHerb stranici, naišla sam na Earth Science A-D-E Creamy Cleanser i odlučila ga isprobati. Cijenom je odgovarao, svidio mi se sastav i prije nego sam i stigla trepnuti, našao se u mojoj košarici.



Proizvod dolazi u ambalaži od meke plastike s pumpicom na vrhu. Moram priznati da ambalažom nisam zadovoljna. Pumpica mi je super, njome se fino može dozirati proizvod, no sama bočica mi se izobličila - naime, jednom prilikom sam ju malo jače primila u ruci i ostala je deformirana. Možda nekome to ne bi smetalo, ali mene, horoskopsku Djevicu to izluđuje. Pokušavala sam ju ispraviti, nekako sam to malo popravila, no i dalje nije savršenog, valjkastog oblika.
Proizvod dolazi u količini od 237 ml (odnosno 8 fl oz).

Nakon ovih tehničkih podataka, vrijeme je da napišem i svoje dojmove.

Ovo mlijeko za skidanje šminke je namijenjeno prvenstveno suhoj i osjetljivoj koži. Moja koža definitivno nije suha, ali je osjetljiva. Zbog seboreičkoj dermatitisa je sklona crvenilu, pa pazim koje proizvode koristim kako ne bi potencirala crvenilo. Ovaj proizvod uistinu ne iritira kožu niti izaziva crvenilo.
Po pitanju skidanja šminke je izvrstan kad je u pitanju puder i rumenilo, pa čak i sjenilo, međutim, maskaru niti tuš ne skida tako dobro. Meni osobno to nije problem jer ionako za skidanje šminke s očiju koristim druge proizvode.



Ne ostavlja onaj ljigavi osjećaj na koži koji ostavljaju neka druga mlijeka, no nakon korištenja se još umijem običnom vodom i/ili prijeđem po licu blazinicom natopljenom tonikom da bih tonizirala kožu i skinula eventualne ostatke make up-a. U uputstvima za upotrebu kažu da je dovoljno višak odstraniti blazinicom, no meni to ipak nije dovoljno.

Ostavlja kožu nahranjenom, a biljni steroli (koji imaju protuupalno i antioksidativno djelovanje) i vitamini ostavljaju kožu blistavijom.

Proizvod sadrži miris, pa ako tražite bezmirisni proizvod, onda možda ovo ipak nije dobar izbor za vas. Miris je divan, voćni, mene podsjeća na marelice i moram napomenuti da nije prejak.

Uz sve ove pohvale moram nadodati i to da mi proizvod nije začepio pore niti izazvao ikakav nered na licu.

Cijena ovog mlijeka je 6,97 $, što je poprilično dobra cijena za sastav i djelovanje.

Ovo je svakako izvrstan proizvod, pa ako ste u potrazi za kvalitetnim CF proizvodom za skidanje make up-a svakako uzmite u obzir i ovo mlijeko za skidanje šminke.

Proizvod ne sadrži umjetna bojila, mineralna ulja, sapune, konzervanse, parabene i naftne derivate, kao ni proizvode životinjskog podrijetla. Nije testirano na životinjama.



Sastav:

Aqua, helianthus annuus (sunflower) seed oil, glyceryl stearate, PEG-8 stearate, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, prunus armeniaca (apricot) kernel oil, glycine soya (soybean) sterols, allantoin, glycerin, PEG-10 soya sterol, persea gratissima (avocado) oil, tocopherol, retinyl palmitate, ergocalciferol, aloe barbadensis leaf juice, glyceryl dilaurate, ascorbic acid, xanthan gum, sodium hydroxymethylglycinate, polysorbate 20, citrus grandis (grapefruit) seed extract, potassium sorbate, lactic acid, phenoxyethanol, fragrance (parfum).

Proizvod je naručen na iHerb stranici, a ukoliko upotrijebite moj kod SSL010, dobit ćete 5$ off za prvu kupnju.

Koje proizvode vi koristite za skidanje šminke?


CONVERSATION

9 komentari:

  1. Super mi je što ti ne ostavlja onaj ljigavi osjećaj, mrzim takve umivalice ili mlijeka za lice.
    Ja sam trenutno na Avene postavi budući da još saniram štetu od onog sapuna od aktivnog ugljena.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije skupo pa bi ga sigurno mogla probati, ako i ne valja necu zaliti za novcem, a vjerujem da je dobro po opisu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zainteresirala si me za ovo mlijeko otkad si ga prvi put spomenula :D Kad se odvažim na kupnju preko iherba budem ga naručila :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo zvuči ko nešto što bi meni totalno odgovaralo...jao kuku meni imam već sto proizvoda koje želim naručiti s i-Herba :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neka, barem je većina toga poprilično povoljna :D
      a mislim da bi ti super odgovaralo :)

      Izbriši
  5. Svakako mi je drago da ti kao mlijeko odgovara i ne ostavlja nikakav trag poslije jer to nikako ne volimo :)) ja vise volim umivalice jer imam masniju kozu, trenutno imam vise njih u svojoj postavi ali izdvojila bi Sap no sap . odlican proizvod kojim se skine kompletan make up bez ikakvog straha od iritacije ociju, super ocisti lice i pore, cak ni mitesera poslije nema a sto je najbitnije doista je njezan za kozu..svakako preporucam

    OdgovoriIzbriši