Nivea Soothing Cleansing Mousse - a little make up obsessed

Nivea Soothing Cleansing Mousse

Obožavam pjene za lice i dok je Caudalie pjenušavi čistač moj HG po pitanju pjena za lice, postoji i pjena zbog koje me bilo strah kupiti bilo koji drugi proizvod ove vrste osim već spomenute Caudalie pjene. Pjena koja me razočarala je Himalaya Herbals pjena, a o tom hororu ste mogle čitati u ovom postu. No kako uvijek pokušavam ne trošiti previše na proizvode koji se ispiru, uvijek sam u potrazi za jeftinijom varijantom. Je li ova pjena dostojna zamjena mojoj Caudalie pjeni? Pročitajte u nastavku!



Nivea Soothing Cleansing Mousse dolazi u količini od 150 ml i po cijeni od 40-ak kn. Moj odabir je bila pjena za suhu i osjetljivu kožu jer kod umivalica nikad ne biram one namijenjene masnoj koži iz jednostavnog razloga - jer me isušuju. Ovaj proizvod je dodatno obogaćen bademovim uljem koje je izvrsno za suhu kožu.

Što kaže proizvođač:

Nivea Aqua Effect umirujuća pjenica za čišćenje lica, obogaćena prirodnim bademovim uljem i Hydra IQ, čisti vašu kožu. Temeljito, ali blago hidratizira kožu kako bi zadržala njezinu prirodnu vlažnost. Pruža savršeno ugodno iskustvo čišćenja zahvaljujući svojoj mekoj pjenastoj formuli i ugodnom mirisu. Posebno blaga formula s bademovim uljem njeguje i čisti kožu. Nakon čišćenja koža je mekana i glatka te izgleda zdravo i lijepo.




Moji dojmovi:

Miris je tipičan Nivea miris, prisutan u svim Nivea proizvodima za lice. Podsvjesno sam cijelo vrijeme radila usporedbu s Caudalie i moram priznati da mi Caudalie ima ljepši miris.

Sama pjena je srednje bogata:




... a za umivanje su mi potrebne dvije pumpice.

Što se tiče djelovanja, ova pjena je uistinu nježna i ne isušuje me. Dobro skida šminku, pa će tako BB kremu, puder u prahu preko toga i rumenilo skinuti super, dok jači puder poput Estee Lauder Double Wear neće skinuti do kraja. Za razliku od nje, Caudalie će ga skinuti.

Iz tih razloga ovaj proizvod najčešće koristim ujutro, kako bi skinula višak sebuma i preparata od noći prije i u tu svrhu je stvarno izvrsna.

Ako pjenu trebate za skidanje make up-a, ne garantiram da će 100% obavljati svoj posao ako koristite neki od pudera s jačim prekrivanjem, no to joj ni nije prvotna svrha, tako da joj ja taj dio ne zamjeram toliko.



Iako nije savršeno zamjenila moju najdražu Caudalie pjenu, ovo je dobar proizvod - ova pjena ne isušuje, nježna je prema koži, uspješno će skinuti neki laganiji make up s lica i ostavlja kožu glatkom te je dobar omjer cijene i kvalitete, no mene se nije ništa posebno dojmila. Moja potraga za alternativom Caudalie pjeni se nastavlja iako bi mi možda bilo bolje da ne tražim više kad imam svoj HG, ali to je ono prokleto u meni da uvijek moram isprobavati nove proizvode.

Volite li pjene za lice? Koja je vaš favorit?

CONVERSATION

27 komentari:

  1. Samo pjene i koristim,i to Afroditu vec godinama,odlicna mi je ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam dugo koristila Afrodita Acne Stop i fenomenalna mi je bila, moram ovu novu verziju probati :)

      Izbriši
  2. Ja imam Nuxe micelarnu pjenu koja mi se jako sviđa i jako dugo traje uz često korištenje :) Nisam isprobala ovu, a i zanimljivo mi je što kupuješ za suhu kožu kako ti ne bi isušivala. Nisam na to još obraćala pozornost.

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim pjene- Najbolja mi je bila jedna od Afrodite iz profesionalnog asortimana, zatim Vichyeva mi je super.
    Nivea nisam probala, nikako da stigne na red :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Htela sam da kupim ovu penu ali sam se u poslednjem odlučila za Eveline, i mnogo sam se razočarala :( Sad koristim LRP gel i prezadovoljna sam

    OdgovoriIzbriši
  5. Imala sam ju prošlu zimu. Ništa spektakularno. I da, volim pjenice, a apsolutno najbolja je JMO iz Bearberry kolekcije. Tako bogatu pjenu nisam do sada susrela. A tek miris... Fantazija. Definitivno preporučam!
    RedHeadTea

    OdgovoriIzbriši
  6. Imala sam ovu pjenicu i bila sam zadovoljna, al ništa specijalno, potrošila i nisam kupila novu, možda budem opet jednog dana. Kod umivalica imam veći popis onoga što ne smije raditi nego onoga što treba. Ne smije isušivati, iritirati, imati puno parfema-i to već eliminira pola dm-a.

    OdgovoriIzbriši
  7. Caudalie definitivno ima najbolji miris bilo da je riječ o suhom ulju, kremama za lice, pjeni za čišćenje, gelu za tuširanje... Ne uopće ne volim Caudalie :)

    OdgovoriIzbriši
  8. great!!!
    would you like to follow each other?
    just let me know
    xx
    Marlena

    OdgovoriIzbriši
  9. I meni je Caudalie najbolja, sumnjam da ću u skorije vreme naći neku koja će mi se više svideti :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam koristila samo afroditinu staro pakovanje, a sad sam na gelovima za ciscenje lica. Htjela bih jedino tu caudalie da isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  11. još nisam probala... ali zahvaljujući beauty blogericama morat ću ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Upravo sam ju jutros potrošila. I koristila sam ju isto kao i ti- ujutro jer mi šminku nije dobro skidala. Sada se bacam na Dior. Pričam ti o Dioru. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Mislim da sam potrošila 2-3 pakiranja ove pjene, fantastična je :D.

    OdgovoriIzbriši
  14. meni je ova umivalica savršena, trenutno ju koristim i sigurno ju kupujem ponovo :)

    OdgovoriIzbriši