Moja preparativna rutina - a little make up obsessed

Moja preparativna rutina

Danas vas čeka post s puno proizvoda, znam da će mnogi od vas reći previše, no u ovom sam postu pričala o svom prisilnom testu nekorištenja preparative i ovo je za moje lice definitivno bolja opcija, tako da vas lijepo molim da se ne čudite količini toga, prihvaćam konstruktivne kritike kao i za proizvode koji bi mi mogli odgovarati :)

Pa da krenem nakon ovako lošeg uvoda…

Jutarnja njega

Tu postoje 2 verzije koje se izmjenjuju:

1. Verzija: Skin79 Wrinkletox Collagen Serum i La Roche-Posay Toleriane Ultra* krema (koja je jedna od kremica koja me spasila nakon „ispada“ mog seboreičkog dermatitisa) – to koristim skoro svako jutro, a svakih nekoliko (otprilike 4) dana koristim drugu verziju. Kao okoloočnu već skoro mjesec i pol koristim testere Caudalie Vinosource SOS* kreme za područje oko očiju koje sam dobila od Formasane. Prvo sam ju koristila zato da bih ju testirala za vas i napisala recenziju (dobila sam 7,5 ml testera što je pola full size kreme i dovoljna količina za napraviti recenziju okooloočne kreme), a sad ju koristim jer ne znam koju kremu da kupim.



2. verzija: Payot Elixir d'Eau (recenzija) + La Roche-Posay Toleriane Ultra* koje koristim da bi mi dodatno hidratizirale kožu – zlu ne trebalo.



Trenutno si mogu priuštiti čekanje da se to upije kako treba, a onda (ako taj dan nisam doma) nanosim ili La Roche-Posay Anthelios XL Dry Touch Gel Creme* (recenzija) ako će preko ići puder ili Holika Holika Clearing Petite BB krema.




Noćna njega

Nakon divljanja SD-a, morala sam smiriti crvenilo i riješiti prištiće pa sam prva dva dana samostalno koristila Hipp Wundschutz mit Panthenol und Zink kremicu i Hipp Sensitiv Gesichtcreme. Obje su predivne, ova s pantenolom i zinkom osim što smiruje prištiće, smiruje i crvenilo.



Nakon toga sam ubacila i nešto što nisam koristila od proljeća jer mi je trebalo nešto da mi sredi prištiće koji su poiskakali od nepravilne njege na koju sam bila prisiljena – Bioderma Sebium AKN fluid (recenzija). Kao kremu za područje oko očiju koristim gore spomenutu Caudalie.



Nakon što mi se lice malo smirilo, vratila sam se svojoj staroj rutini, tako da sada jednu večer kombiniram Bioderma Sebium AKN, a drugu večer koristim njegu koju sam koristila do tada: Skin79 White Vita C serum, Skin79 Repair Amino-acid serum, Caudalie okoloočnu, Protopic mast na području lica zahvaćenom vitiligom i nekad, ako pričekam da mi se serumi upiju, nanesem još preko toga i Caudalie Pulpe Vitaminee kremu (recenzija).




Čišćenje lica
Jutro počinjem čišćenjem lica od ostataka sinoćnje kreme i viška sebuma. Preporodila sam se otkad sam kupila „Clarisonic“ – ovu malu Body&Soul četkicu koju vidite na dnu slike, izvrsna je za čišćenje pora, a i svih pjenastih proizvoda treba puno manje kad nju koristite.
Kupila sam ju zapravo jer smo na Shiseido eventu vidjeli kako se koristi njihov Shiseido Ibuki Purifying Cleanser*, tako da se mala količina zapjeni ovakvom četkicom i onda nanosi na lice. Izvrsno ispunjava svoju zadaću, nježna je i košta ispod 20 kuna u Mulleru. Dakle, ujutro ju koristim u kombinaciji sa spomenutom Shiseido pjenom nakon čega ide toniziranje – koristim ili Garnier Essentials tonik za lice (recenzija) ili Avene termalnu vodu, ovisno o tome kako mi puhne, a nakon toga ide ostala njega navedena pod podnaslovom „jutarnja njega“.

Navečer je situacija nešto drugačija. Za skidanje šminke s očiju mi služi Vichy micelarna voda, dok ostatak šminke s lica skidam s Nature Science A-D-E Creamy Cleanserom s iHerba. Nakon toga ako mi puhne, ide pranje Murad Clarifying Cleanserom, a ako ne, umijem se običnom vodom i nakon toga toniziram sa Formula 10.0.6. So Totally Clean* tonikom za lice (recenzija). Nakon toga idu proizvodi navedeni pod „noćna njega“.



Povremeni proizvodi

U povremene proizvode sam stavila one koje ne koristim na svakodnevnoj bazi nego jednom do dva puta tjedno. To su uglavnom pilinzi i maske.
Mint Helene Mint Julep maska je maska za čišćenje lica i za kožu sklonu prištićima i recenzija ovog proizvoda vas svakako očekuje.
Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion sam recenzirala jučer, a sve je rečeno u ovom postu. Koristim ju jednom tjedno da bih ispolirala lice.
Clinique 7 day scrub cream* (recenzija) je proizvod koji koristim jednom tjedno, između tretmana mikrodermoabrazijom da bih odstranila odumrle stanice kože i očistila pore.
U tu svrhu mi služi i Caudalie Gentle Buffing Cream ((recenzija) s kojom imam love-hate odnos, no nekako sam zavoljela njenu nježnost.), kao i Novexpert L'Exfoliant Expert*, pa ih kombiniram ovisno o raspoloženju, no odlučila sam se fokusirati na Novexpert kako bih vam mogla napisati moje dojmove.
Za hidrataciju mi služi Payot Hydra maska (recenzija), a za područje oko očiju Bepanthen Augen und Nasensalbe krema (recenzija).



Inače sam koristila (i siugrno ću i opet) Merz Spezial masku za područje oko očiju, Schaebens masku za područje oko očiju i Schaebens Erdbeer maske, no kao što vidite, trenutno stvarno nemam mjesta još i njih ubaciti, no nema ni potrebe jer me ovi proizvodi dobro služe.

Kakva je vaša preparativna rutina?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

27 komentari:

  1. Kako si zadovoljna Holika Holika BB kremicom? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jako sam zadovoljna, dobro prekriva, ne mastim se luđački od nje i ne izaziva mi nikakav nered na licu. Bilo je puno upita za nju i mislim da bih trebala napraviti recenziju :)

      Izbriši
  2. Ja ti zavidim na toliko proizvoda :D jedino zajedničko nam je Avene termalna voda :) ostalo nisam imala priliku isprobati. S tim da Caudalie moram probati već jednom, vrijeme je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, imam ja još "ratnih zaliha" :)))
      Avene voda je divna, ali meni sve termalne odgovaraju, pa tu nemam nešto pametno za reći :)
      A s Caudaliejem teško možeš fulati iako i oni imaju nekih anje dobrih proizvoda :)

      Izbriši
  3. Njega ti je fenomenalna, samo je potrebno pratiti potrebe koze sto ti i radis.
    Mozes li reci prve utiske za skin79, mislim se da li da ih narucim. Ni ja isto ne znam koju okolocnu da koristim, a trebam neku. Uf.
    Uglavnom, odlican post kao i uvijek.
    Pozdrav iz Hercegovine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na lijepim riječima :)

      Što se tiče Skin79 seruma, pripremam recenziju kroz koji dan :)
      Ja sam jako zadovoljna, mislim da najviše efekta vidim od C seruma koji mi je izblijedio mrljice od prištića, a sva 3 u kombinaciji su mi dali baš dobre rezultate. koža mi je nahranjena, a nešto što ja zovem naznakom bore (bora u nastajanju) je nestala. I da, ovaj jutarnji je jako dobra podloga za make up :)

      Izbriši
  4. Uh, moja rutina je puuno kompliciranija od tvoje :D

    Divna postava draga, sad si želim tu LRP Toleriane kremu i piši nam o toj Minty maski za čišćenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sreća pa znaš kakve sve ideje imam o promjeni rutine, pa bi mogla biti i kompliciranija :)))

      Pisat ću i o kremici i o maski :)

      Izbriši
  5. Fantaatičan izbor proizvoda! Svašta nešto bi ti ja tu "posudila" :D
    Clarisonic je zakon, kome treba original hahahah :D
    I vrijeme je i da ja narucim skin 79 serume, ne znam zasto cekam vec, hmm godinu dana? xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. rado bih podijelila sa tobom, još ako bi i ha mogla posuditi tvoje proizvode, gdje ćeš veće sreće :D

      Skin79 su stvarno divni serumi, još nisam na čisto trebaju li ti još godinu-dvije, ali mislim da ne mogu škoditi :)

      Izbriši
  6. Odlični proizvodi :)
    Meni opet zapela za oko Body&Soul četkica,moram si je nabaviti

    OdgovoriIzbriši
  7. prvo moram, ali bas moram da kazem da si izvrsna blogerica i to sa svih aspekata...detaljne recenzije, odlične slike, a najveća pohvala ide za redovno objavljivanje postova ...svaka čast, malo koja blogerica tako redovno objavljuje nove postove :)) a sada pitanje, da li ova dva seruma za noćnu njegu (Skin79 White Vita C serum, Skin79 Repair Amino-acid serum) istovremeno koristiš, tj. da li ih pomješaš ili stavljaš prvo jedan pa onda nakon upijanja prvog drugi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno, jako, ali baš jako me jutros razveselio tvoj komentar i uljepšao mi dan :)

      što se tiče seruma - koristim ih tako da nakon što navečer očistim šminku (i operem lice), pričekam 20-ak minuta da se lice u potpunosti osuši, a zatim nanosim serum s c vitaminom. Nakon toga pričekam još 20-ak minuta da se on dobro upije, a za tim nanosim Repair Amino-acid serum.
      Do kraja tjedna će nadam se biti i recenzija na blogu :)

      Izbriši
  8. Puno divnih proizvoda. Sto se tice okoloocne kreme koristim kao i ti Caudalie Vinosource SOS + Alpha H Absolute Eye Complex . Mislim da ovo nije previse preparative ukoliko ti koza to zahtjeva :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Cekam recenziju seruma i kako ih koristis jer su na putu prema meni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da će biti za vikend :)
      i vjerujem da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
  10. Odličan post i divno proizvodi. Zanima me recenzija Caudalie Vinosource SOS* kreme za područje oko očiju i Skin79 White Vita C seruma.

    OdgovoriIzbriši
  11. s koje stranice narucujes Skin79 ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam svoje dobila na poklon, a naručeni su s eBay, no ne znam točno otkud :)

      Izbriši
  12. Sjajni proizvodi. Ja uskoro planiram da probam neki dobar serum. Od preparative koristim La roche Posay. gel, kremu, termalnu, i to i je sasvim dovoljno, za sada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, nadam se da ćeš naći nešto što će zadovoljiti tvoje potrebe :)

      Izbriši
  13. Moja rutina uključuje manje više slične proizvode kao i kod tebe.. Mint julep masku imam i za te novce je odlična. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Wow, koliko lipih proizvoda na jednom mjestu. Ali ništa zajedničko. Caudalie sam isprobala. Nisam bila oduševljena kako sam mislila biti. Ne znam što im je s tom kremom otišlo krivo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se za caudalie, super mi je samo ako se ljuštim od kiselina, pa za svaki dan. Inače sam razočarana tim proizvodom :/

      Izbriši