Estee Lauder i Clinique u kampanji Breast Cancer Awareness i podrška udruzi Sve za nju - a little make up obsessed

Estee Lauder i Clinique u kampanji Breast Cancer Awareness i podrška udruzi Sve za nju

Kao što vjerojatno znate, listopad je tradicionalno mjesec borbe protiv raka dojke i mjesec osvještavanja žena za važnost redovitih pregleda i samopregleda. Kako mi je tematika karcinoma (iako druge vrste) nažalost bliska, svjesna sam važnosti pregleda i samopregleda kao i problema s kojima se oboljeli i njihove obitelji susreću. Estee Lauder Company je osmislila globalnu kampanju Breast Cancer Awareness koju u Hrvatskoj provodi Orvas kao distributer Estee Lauder brandova, već 4. godinu u suradnji s udrugom Sve za nju.Udruga Sve za nju je osnovana 2008., a provodi aktivnosti pružanja psihološke pomoći ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima. 2010. godine je otvoren i Centar za psihološku pomoć, a osim psihološke pomoći, pruža i smještaj ženama iz udaljenih mjesta za vrijeme liječenja u Zagrebu. Uz to, Centar organizira i edukacijske radionice (nutricionizam, tehnike opuštanja i psihoonkologiju), savjetovalište (savjetovalište medicine rada, pravno savjetovalište, savjetovalište za prehranu i telefonsko savjetovalište) te specijalizirane programe za oboljele žene (joga i antistres program). Svi programi Centra su besplatni. Udrugu možete kontaktirati putem maila info@svezanju.hr ili telefonom 01 6418 765.

Središnje događanje će biti 5.10.2013. od 10-16 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu gdje će se dijeliti edukativni i promotivni materijali te prodavati proizvodi kojima će se prikupljati sredstva za rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.


Estee Lauder i Clinique su predstavili dva seta koja će se moći kupiti do kraja godine, Estee Lauder (379 kn) i Clinique (339 kn), a 50% maloprodajne cijene proizvoda označenih ružičastom vrpcom će biti donirano udruzi SVE za NJU!
Proizvodi označeni ružičastom vrpcom moći će se kupiti u parfumerijama Iris, Douglas, Mueller i Anabella u Hrvatskoj.Za kraj sam vam skenirala materijal o samopregledu koji sam dobila na događanju i nadam se da će vam biti od koristi. Neću vas plašiti brojkama, no nisu lijepe, a ono što svakako možete učiniti za sebe je jednom mjesečno obavljati samopregled (uz redovite preglede kod liječnika).Ostanite mi lijepe i prije svega zdrave :*

CONVERSATION

18 komentari:

 1. Svaka čast! Šteta što u RS nema više ovakvih dobrotvornih manifestacija.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. nadam se da će se i kod vas to popraviti nabolje :)

   Izbriši
 2. Svaka čast na objavi draga blogerice i udruzi Sve za nju i Orvasu na prekrasnoj akciji.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. svaka čast prvenstveno divnim ženama iz udruge Sve za nju :)

   Izbriši
 3. Divno si to sve sročila, nadam se da se neces ljutiti ali prekopirala sam slikice pregleda kod sebe :*

  OdgovoriIzbriši
 4. Podrška svim sličnim organizacijama i događajima. Da ih je više valjalo bi, i ko zna koliko bi ljudi bilo spašeno, ovakvim i sličnim edukacijama!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. i rana dijagnoza je dobar pt do izlječenja tako da bi svakako trebalo još više poraditi na tome

   Izbriši
 5. Jako dobra kampanja. Trebalo bi da se stavi malo veci akcenat na ovakve stvari, jer je mnogo tuznih slucajeva

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. previše ih je. Nisam htjela stavljati brojke, ali nisu nimalo lijepe :(

   Izbriši
 6. Odličan post i jednako odlična kampanja. Super mi je što si skenirala letak. Ja još uvijek imam kod sebe letak o samopregledu koji sam dobila na prvoj godini faksa na sistematskom. Na žalost, ne sjetim se baš često obaviti samopregled, sada si me podsjetila na to :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. mi smo na prvoj godini dobili samo isprintane upute kako se pregledati, ali još uvijek ih čuvam. I sjeti se pregleda češće :)

   Izbriši
 7. Hvale vrijedna kampanja i trebali bi se svi ugledati na Orvas .

  OdgovoriIzbriši
 8. Tek kada dođe do toga da bi nam mogli nešto naći, onda se osvijestimo. Prošla sam sve to. Divna kampanja i akcija.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. upravo tako, uvijek je "neće mene", ali kad se nešto sumnjivo nađe, onda postanemo svjesnije sebe :/

   Izbriši
 9. odlicna kampanja, sve pohvale! ja sam iako dosta mlada prosle godine isla na UZ dojki, za takvu stvar nikada nije prerano

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. upravo tako, treba se paziti neovisno imale 20, 30 ili 50 :)

   Izbriši