Uriage Xemose emolijent krema - a little make up obsessed

Uriage Xemose emolijent krema

Danas vam pišem o jednom proizvodu koji je prije 2,5 godine postao sastavni dio moje kupaonice i mislim da će uvijek to i biti, a dio je Uriage Xemose linije.



Prije 2,5 godine sam imala rijetku kožnu bolest erythema nodosum (magnet sam za rijetke kožne bolesti). To je zapravo upala potkožnog masnog tkiva koja se manifestira bolnim, žarećim crvenim čvorićima (u mom slučaju čvorevima), najviše oko zglobova (tamo se nalazi uglavnom potkožno masno tkivo) što se kod mene manifestiralo tako da su mi apsolutno svi zglobovi na tijelu (članci na prstima, gležnjevi, koljena, laktovi) bili puni tih bolnih čvorova što je dovelo i do otečenosti, a samim time i do nategnutosti kože. Bolest sama po sebi nije opasna, no ona je zapravo simptom neke druge bolesti, a dijagnoze mogu biti gadne - limfom, sarkoidoza, tuberkuloza, razne spolne bolesti, kuga, hepatitisi B i C, gljivice ili gliste u organizmu, može biti posljedica uzimanja oralnih kontraceptiva (jer se hormoni iz njih talože u upravo tom sloju tkiva) itd. Isto tako, može se javiti i u trudnoći (reći ću samo ne dao Bog većeg zla, ne znam kako bi bilo podnositi to dvoje odjednom - nezamislivo mi je da bi itko mogao trčati u tom stanju do toaleta u slučaju jutanjih mučnina). Naravno, kod mene uzrok nije pronađen, pa je ostalo da je to posljedica uzimanja oralnih kotraceptiva ili posljedica stresa (što uistinu nije isključeno jer sam u tom razdoblju bila pod izuzetnim stresom, a imunitet mi je bio pao i prije nego se pojavila EN).

Ja sam naravno imala poprilično težak oblik, pa sam imala strogo mirovanje tijekom 6 tjedana gdje mi je vrhunac bio odlazak do kupanice ili wc-a (uz suze u očima, a imam poprilično visok prag tolerancije na bol).

Osim što ružno izgleda (pa neću stavljati slike, koga zanima, neka gugla), jedina terapija su tablete protiv bolova i kortikosteroidne kreme. Moram li reći kako mi je koža izgledala nakon tih silnih oteknuća i korištenja kortikosteroida? Bila je istanjena i isušena od kortikosteroida i doslovno na rubu pucanja, odnosno stvaranja živih rana.

Dug uvod, znam, ali morala sam vam sve to opisati da biste znali u kojem mi je stanju bila koža. Ne moram ni reći da su svi u mojoj okolini bili izbezumljeni i nisu znali kako mi pomoći da mi bude lakše. Ono što se dalo napraviti nakon terapije kortikosteroidima je bilo to da se trebala nabaviti neka krema da mi "spasi" kožu. Mami su u ljekarni u tu svrhu preporučili prvo Uriage Xemose Cerat.



Kad sam nju potrošila, preporučena mi je Uriage Xemose emolijent krema - koža je još uvijek bila u lošem staju, no ipak vidljivo boljem, a ovo je bilo financijski isplativije (150 ml Xemose cerata košta 228 kn (30,4 €), dok 400 ml Xemose emolijent kreme košta 249 kn (33,2 €) - mislim da je računica jasna). Uriage Xemose Cerat je isto fenomenalna krema, no neću o njoj pisati iako je ona napravila prvi korak u oporavku moje kože nego u Uriage Xemose emolijentnoj kremi jer je ona ta koju i dalje koristim.



Uriage kozmetika je kozmetika specijalizirana za njegu osjetljive kože, suhe kože i kože sklone atopiji. Uriage voda je na izvoru bakteriološki čista, fiziološkog pH (pH=6,8) i prirodno izotonična. Jedinstveno svojstvo prirodne izotoničnosti njeguje i štiti integritet stanica osjetljive kože i sluznica. Vrlo visoka koncentracija mineralnih soli i elemenata u tragovima, čak 11 g/l umiruje, hidratizira, djeluje protualergijski i protiv slobodnih radikala, Uriage termalna voda pospješuje cijeljenje i djeluje protuupalno.

Iako nisam stručnjak niti imam uređaje da ispitam njen sastav i točnost gore citiranog navoda, mogu reći da ova emolijentna krema uistinu hidratizira i djeluje protualergijski.

Sama krema je namijenjena jako suhoj koži i koži sklonoj atopiji. Formula se temelji na patentiranom lipidnom kompleksu koji restrukturira međustanične lipide rožnatog sloja, umiruje i vraća prirodnu zaštitu kože. Ne sadrži mirise, konzervanse ni parabene te je mogu koristiti svi, pa i novorođenčad. Isto tako, krema je nekomedogena te se može nanositi i na lice. Mislim da je u te svrhe premasna, osim za slučaj korištenja kod izuzetne isušenosti, no i onda samo kao noćna njega.

Moja koža tijela je i inače suha, posebno zimi i to posebno ekstremiteti. Iako imam puno mazalica, moram priznati da sam lijena i ne da mi se mazati nakon svakog tuširanja. Iz tog razloga sam odlučila imati ovu kremu uvijek u svojoj kupaonici - naime, ona tako hidratizira i obnavlja kožu da čak ni zimi nemam potrebu mazati je iza svakog tuširanja, nego otprilike svaka 3-4 dana što je meni poprilično prihvatljivo. Isto tako, ove zime mi se pojavila neka misteriozna alergija i tu mi je pomogla (u kombinaciji s tuširanjem s neem prahom).

Krema dolazi u praktičnom pakiranju s pumpicom što mi omogućava izvrsno doziranje proizvoda bez da umastim cijelu kremu rukama i u količini od 400 ml. Isto tako postoji i manje pakiranje, od 200 ml (179 kn ili 23,86 €) koje dolazi u tubi. Rok trajanja je 9 mjeseci od otvaranja.

Iako sam probala mnoge kreme ovog tipa ljekarničkog ranga ovoj se uvijek vraćam jer imam osjećaj da mi najbolje hidratizira kožu i najduže je štiti.

Iako piše da je bez mirisa, ja kao da osjećam blagi miris krušaka, no na uvid vam dajem i sastav:



Ovu kremu obožavaju svi (službeni i neslužbeni) članovi moje obitelji, uključujući i mog tatu i mog dragog koji čak pristanu na to da se namažu ovom kremom da nahrane kožu tu i tamo.

Krema se relativno brzo upija i ne ostavlja masni sloj na koži.

Osim što ju koristim zimi, volim ju koristiti i ljeti, na moru i nakon mora kada koži treba više hranjivosti nakon izlaganja suncu i morskoj vodi te se i tu pokazala izvrsnom. Nema onog ljuštenja karakterističnog nakon povratka s mora nego je koža i dalje dobro nahranjena.

Ako ste došle do kraja posta, čestitam! I vrijeme je da zaključim - ako imate problema s jako suhom kožom tijela ili s dehidriranom kožom tijela, svakako obratite pažnju na ovu kremu, mene je spasila kad je situacija bila kritična i uvijek će biti dio sadržaja moje kupaonice.

Kakvu vi kožu tijela imate i koja je vaša omiljena mazalica?



CONVERSATION

29 komentari:

  1. Definitivno pravim mentalnu zabelesku o ovoj kremi i kupujem je kad mi bude zatrebala. Odlicno zvuci. Da dosla sam do kraja posta i procitala sam sve. Mogu sam oda kazem da mi je drago da nisi stavljala slike :) Joj uzasno sve tvo zvuci. Drago mi je da si uspela da se izboris sa tim uzasom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno, ovo je izvrstan proizvod ♥ i ne bih stavljala slike, nije TAKO strašno, ali nije ni lijepo :)

      Izbriši
  2. Mislim da nije na odmet da ovo imam pri ruci ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako zanimljiv i koristan clanak,nasrecu imam normalnu kozu,mozda zimi mrvicu susu,ali nista sto ne rjesava obicni losion.Ali sad bas idem guglati o ovoj bolesti jer nikad nisam cula o tome,pa me zanima.Drago mi je da ti je pomogla i da si se toga rjesila jer zvuci bas zastrasujuce.

    OdgovoriIzbriši
  4. Baba mog dečka koristi ovu kremu ali ne znam zbog čega. Nisam ni obratila pažnju na ovu kremu, tek sad kada sam videla tvoj post setila sam se da je ona ima.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam znala za tvoje probleme, nadam se da se više nikad neće vratiti!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš mi je ža što muku mučiš s tim. I sva srića šta si našla nešto šta ti pomaže kod toga. Ja isto iman problema sa nekim kožnim oboljenjima, na ruci imam dermatitis, a na nogama je nešto slično tom EN, koliko mogu vidit po slikama na Google-u. Prošle godine mi je bilo još gore, ove godine je ajde nekako bolje, iako fleke po nogama i dalje iman od prošle godine. Da li te svrbi ta EN?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije ti to to jer bi imala usput i temperaturu i ne bi mogla ni stati na noge od bolova. I ne svrbi, samo luđački boli i žari.
      I ne mučim više muku, bilo pa prošlo i nadam se da se neće nikada vratiti :)

      Izbriši
    2. Ajde dobro onda ;) nije, iako ja fibru nikad nemam. Čudno znam, ali iz nekog razloga je tako.
      Onda je vjerojatno ono šta san i mislila, dermatitis.
      Bitno da si to rješila, nadan se da se više vratit neće. ;)

      Izbriši
    3. ovdje bi imala fibru sigurno, i to blizu 40 fibru. i groznicu nekoliko dana, sastavni dio ;)
      Bolje da je i dermatitis nego to :)
      I ja se nadam da se neće vratiti, hvala ti :*

      Izbriši
  7. Moram priznati da prvi put čujem za ovu kremu i definitivno ću potražiti tester :)
    Žao mi je što imaš problema s tom glupom bolesti, nadam se da se neće ponoviti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti draga, i ja se nadam :)
      Potraži tester svakako, vrijedna je pažnje :)

      Izbriši
  8. Joj draga, nisam cula za tu bolest a jos manje, nisam znala da si patila od nje :(

    Drago mi je da si se rjesila i da si nasla odgovarajuce proizvode. Uriage bas zna imati pregenijalne stvari !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma to je tako rijetka bolest da se i ovim u Vinogradskoj svake 2-3 godine pojavi jedna osoba s time. Moj doktor opće prakse je rekao da prije mene nije to vidio sigurno barem 5 godina tako da nije ni čudo da nisi čula :)

      I meni je drago da je prošlo i da sam tako otkrila Uriage koji stvarno ima nekoliko divnih proizvoda :)

      Izbriši
  9. Ajme grozno, baš mi je žao što si prolazila kroz takve muke i bolove :(
    Ja sam kao i ti baš lijena za mazanje poslije svakog tuširanja. Srećom koža tijela mi je normalna i ne zahtjevna konstantno mazanje pa mogu reći da je zahvalna po tom pitanju. Spašavaju me i home made uljni pilinzi :D najbolja stvar ikad. :D
    Ova krema mi baš dobro zvuči a cijena mi je čak i zanemariva jer bi meni vjerovatno trajala minimalno 6 mjeseci s obzirom na to koliko se mazem, haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. trajala bi ti onda i dulje od 6 mjeseci koliko se mmažeš :)
      nama svima doma traje ovo zadnje pakiranje od 1. mjeseca i ima je još dosta unutra :)

      Izbriši
  10. Joj, baš mi je žao što te je ta muka snašla i želim ti da više nikad ne dobiješ ništa slično! Što se tiče kreme, ako je pomogla u takvom stanju kože onda bi bez sumnje za normalnu kožu bila savršena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      ako je meni pomogla, za svaku kožu bi bila savršena :)

      Izbriši
  11. Ajoj...mene je boljelo od samog čitanja posta, ali dobro je znati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u svakom slučaju, zbog toga sam našla sad kremu koju jako volim :)

      Izbriši
  12. Odlično zvuči al bome nije baš najpovoljni proizvod :-D
    I moja koža je osjetljiva i suha, zimi bude još gore jer peče, zateže, svrbi, pa i ljušti se, ma cirkus totalni... Od svih proizvoda koje sam dosad isprobala najbolji su mi Vichx Nutri Extra losion i Neutrogenin Hranjivi balzam u plavoj teglici. On djeluju odmah od prvog korištenja, brzo se upijaju a opet imaju produljeno djelovanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je nutri extra bila ok za sve osim za noge koje su mi zimi suhe, a neutrogenu ću probati. No ja ne smatram uriage preskupim jer mi traje dulje od bilo koje druge mazalice, tako da je moja računica da mi se isplati :)

      Izbriši
    2. Ma razumijem u potpunosti, pogotovo kad kaža skoroz podivlja i postane nepodnošljiva. Mislim da tad većina ljudi ne žali dati novac za proizvod koji djeluje samo da to neugodno stanje što prije prođe. Tako bar ja razmišljam jer što će nam pet jeftinijih proizvoda ako nijedan ne pomaže, tek tad nastaju frustracije :-D

      Izbriši
  13. upravo to, daj mi radije jedan, ali dobar proizvod :)
    nije do para, ali kod mene u ovom slučaju vrijedi ona "nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari" :)
    Iako me to naravno ne sprječava da kupim još hrpu mazalica, ali kad mi treba stvarna njega, znam da mi nema do ove kreme ♥

    OdgovoriIzbriši