La Roche-Posay ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+ - a little make up obsessed

La Roche-Posay ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+

Danas vam donosim recenziju kreme sa SPF koju ću kupovati dok god se proizvodi (ako joj naravno ne promijene sastav). Da, toliko me oduševila!

No prije nego počnem pisati o kremi, glazbena podloga:



Mislim da ne trebam pisati o štetnosti UV zraka, sve ste upoznate s time, a jedna prijateljica me svojedobno prozvala SPF nazijem, pa eto da ne pretjeram u pametovanju. Ukratko, UV zrake izazivaju melanom, hiperpigmentacije, isušuju kožu i stvaraju bore, mislim da su to dovoljni razlozi za nanositi odgovarajuću zaštitu i ne pržiti se po plažama i u solariju.

Sigurno ste i same imale muke (ili ih još imate) po pronalasku dobre kreme sa SPF. A ako kao ja imate mješovitu kožu (ili još gore masnu), onda pronalazak dobre kreme postaje još veći izazov. Kako imam vitiligo, dobra zaštita mi je još važnija nego prije.

Ono što ja tražim od kreme sa SPF su naravno visok SPF, UVA+UVB zaštita, da ne ostavlja bijeli trag, što više mineralnih, a što manje kemijskih filtera, da mi ne napravi nered na licu, da nemam osjećaj "težine" i da se ne sjajim od nje. Uopće nisam zahtjevna, zar ne? :)
Sve ovo sam našla u ovoj kremi:



Što La Roche-Posay kaže o ovoj kremi:

ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+ pruža optimalnu zaštitu zahvaljujući patentiranom sustavu Mexoplex® u kombinaciji s izvorskom vodom La Roche-Posay s umirujućim i antioksidativnim svojstvima. Jedinstvena „dry touch“ tekstura omogućuje trenutno upijanje bez masnog sjaja i bijelih tragova. Proizvod je vodootporan, nekomedogen, ne sadrži parfeme i paraben te je pogodan za normalnu i masnu kožu. Novitet u liniji Anthelios pruža optimalnu toleranciju i smanjen sadržaj kemijskih filtera.

Formula je osnažena „toque seco“ (dry touch) inovacijom prilagođenom proizvodima za zaštitu od sunca korištenim u toplim krajevima. Nakon nanošenja ANTHELIOS ima mat učinak na kožu, što je posebno važno za kožu sklonu znojenju te masnom sjaju. Upravo mat učinak potiče kontinuirano nanošenje za zdraviji i ljepši izgled osjetljive kože.



Moji dojmovi:


Krema je bijele, srednje guste teksture, brzoupijajuća je i ostavlja mat izgled lica koji traje i traje. Ne ostavlja bijeli trag prilikom nanošenja i nema potrebe čekati da bi se upila (jer se odmah upija) da bi se na nju nanosio puder.

Izvrsna je podloga, ne radi nered na licu i ne ostavlja onaj osjećaj težine koji je često prisutan kod krema sa SPF. Uz to, ne isušuje, no ne mogu reći ni da hidratizira, no ja osobno to ni ne tražim od kreme sa SPF.

S njom na licu se ne zasjajim ni na ovim temperaturama koje su bile proteklih dana.

Ne čepi pore i nije mi izazvala nikakav nered na licu.

Tehnički podaci:


Krema dolazi u tubici, u količini od 50 ml, a preporučena cijena joj je 116 kn (cca. 15,50 €).

Sastav možete vidjeti na slici:





Koristite li vi na svakodnevnoj bazi kreme sa SPF? Koje su vaše preporuke?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)


CONVERSATION

28 komentari:

  1. Odlicna recenzija :) Ide na WL :)

    Koristim Eucerin Sun Fluid SPF 30 i jako sam zadovoljna. Nanosim ga tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove :) Kada potrosim ovu bocicu, probacu LRP jer mi se jako dopao tvoj utisak o istoj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eucerin matirajući fluid mi je do ove kreme bio najdraži, ali ova kremica mi je još bolja ;)

      Izbriši
  2. LRP je najbolji brend! Sve, apsolutno sve im valja! To nikada nisam dozivjela - da mi jedan brend pruzi sve proizvode koje bih pozeljela :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha koilko si oduševljena njima, uskoro ćeš mi biti prva pomisao čim uzmem neki LRP proizvod u ruke :)
      Ali imaju stvarno izvrsne proizvode i meni skoro svi odgovaraju :)

      Izbriši
  3. Uh hvala za ovu divnu recenziju, pogledacu ga! :**
    Obozavam LRP

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš sam potrošila Vichy Dry Touch kremicu pa ću onda kupiti ovu, djeluju mi vrlo slično. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, navodno su jako slične, nisam probala vichy dry touch pa osobno ne mogu usporediti :)

      Izbriši
  5. Imam LRP fluid, a kad ga potrošim, čini mi se da ću baš ovu kremu uzeti. Mada moram još istestirati Avene 50+ za lice i onda ću odlučiti... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i Avene 50+ emulzija je super kremica ako na nju misliš :)

      Izbriši
    2. Imam tester, al mi je u Zagrebu, a ja sam sad u Splitu i ovdje koristim LRP fluid za lice. Čini mi se da se radi o kremi, a ne emulziji. Moram provjerit! Emulzija mi zvuči bolje za lito, baš ću sutra provjerit.

      Izbriši
    3. e za kremu ne znam kakva je, ali ta emulzija mi je u top 3 kreme sa SPF :)

      Izbriši
    4. Zakon, sad skoro pa jedva čekam doći u ZG i testirati proizvode! :D

      Izbriši
    5. ajde uživaj još malo dolje :)

      Izbriši
  6. Super recenzija, i meni njihovi proizvodi odgovaraju, Anthelios spf 30 mi je apsolutni must have za svakodnevnu upotrebu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobila testere neki dan, isprobavam od sljedećeg tjedna ;-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čitam da je jako hvaljena, moram isprobati :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Super recenzija Nives!
    Pokušati ću nabaviti tester, čini mi se jako zanimljiva :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ja koristim fluid koji si kod mene vidjela na blogu i za sada mi je ok. ali kreme sa sf su mi inačne masne ali fluidi su mi puno bolji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno su fluidi bolji od krema, a ova gel krema me oduševila :)

      Izbriši
  11. Slažem se sa svime napisanim :D isprobala sam onaj tester i svidjela mi se kremica no nakon isprobavanja silnih spf krema ipak je avene emulzija odnijela pobjedu :D

    OdgovoriIzbriši