NovExpert La Crème Au Caramel - a little make up obsessed

NovExpert La Crème Au Caramel

Jedan od beauty partnera na Beauty Blog Day-u u organizaciji Ogledala je bio i brand Novexpert, pa se tako u goodie bag-u koji smo dobile između ostalog našla i NovExpert La Crème Au Caramel.




NovExpert
medicinski je francuski brand koji potpisuju renomirani dermatološki stručnjaci koji garantiraju da je svaki proizvod dermatološki testiran i hipoalergen te da su sastojci 100% prirodnog porijekla. NovExpert proizvodi imaju 100% medicinsku učinkovitost, 0% kemijskih sastojaka i 100% su hipoalergeni.

Kao i svi NovExpert proizvodi, tako i NovExpert La Crème Au Caramel ima 0% konzervansa te je 100% hipoalergena i sa 100% sastojaka prirodnog porijekla.

Ambalaža:

Krema dolazi u tubici u količini od 30 ml s rokom upotrebe 6 mjeseci od otvaranja.

Tekstura:


Riječ je o srednje gustom (više rijetkom nego gustom no ne rijetkom kao npr. Vichy puderi) proizvodu koji se izvrsno razmazuje.

Prekrivanje:

Slabo, ipak je riječ o toniranoj kremi. No ono što me iznenadilo je boja. Kad sam ju tek istisnula na ruku, ostala sam u šoku i bila sam uvjerena da bi mi ta nijansa odgovarala jedino da se cijelo ljeto pržim po najvećem Suncu, no proizvod se idealno prilagođava koži.
Dolazi u dvije nijanse, moja je svjetlija.





Što krema radi:

Ovo je 2u1 tonirana krema koja može biti zamjena i za puder i za kremu, a uz to pruža i anti-age njegu.

Prevenira i briše znakove starenja zahvaljujući inovativnim djelatnim tvarima poput Novaxylinea, fragmentirane hijaluronske kiseline dobivene na prirodan način, a uz to potiče i samotamnjenje na potpuno prirodan način jer ne sadrži DHA.

Karamel krema obogaćena je prirodnim tvarima poput nježnih reflektora svjetla, fitokromičnih pigmenata koji potiču stvaranje prirodnog melanina za blistav i zdrav ten. Zahvaljujući kokos maslacu, kompleksu polisaharida, ulju noćurka, biljnom glicerinu i gelu aloe vere, koža će dobiti potrebnu količinu hrane i vlage.

Preporuča se svima, a posebno osobama sa tankom i prozirnom kožom, koži zahvaćenom rosaceom, koži sa nepravilnostima i koži sklonoj alergijskim reakcijama, posebno na proizvode za samotamnjenje.

Karamel krema potiče prirodni pigment i ubrzava tamnjenje na posve prirodan način zahvaljujući ekstraktu sjemena rogača te ima prirodni SPF 5.

Moj dojam

Moram priznati da na prvu i nisam bila oduševljena. Taman sam bila usred tretmana kiselinama kad sam ju prvi put stavila i nije mi se svidjelo kako mi izgleda na licu. Naime, ova krema nema moju preporuku ako imate suhu ili isušenu kožu. Moja koža je na mjestima bila isušena i to je rezultiralo "flekavim" nanošenjem. To mi se nikako nije svidjelo, pa sam je proslijedila mami kojoj je izvrsno odgovarala.

Pred koji tjedan sam ju vidjela u kupaonici i rek'o 'ajde da probam opet. Lice sam sanirala, nisam više imala isušenih dijelova i krema na licu izgleda super! Da se razumijemo, prekrivanje je praktički pa nikakvo, služi za blago ujednačavanje tena ako imate idealan ten što moj nikako nije, no nema više tih fleka o kojima sam vam pisala.

Ono što se meni svidjelo je osjećaj na koži. Koža je glatka, dobro nahranjena, a opet se ne masti (bez problema drži moju t-zonu pod kontrolom skoro cijeli dan). Kako meni prekrivanje nije dovoljno, koristim ju u danima kad sam kod kuće kao dnevnu kremu ili ju koristim (svakodnevno) kao podlogu ispod pudera za što mi se pokazala fenomenalnom! Svi moji puderi prekrasno sjedaju na nju.

Nisam primjetila da mi je izazvala ikakav nered na licu.

Sadrži sjeme rogača te bi zbog toga trebala ubrzavati tamnjenje, no moram priznati da nisam obraćala pažnju na to, no ionako ju ne bih preporučila kao samostalnu kremu po ljeti jer sadrži samo SPF 5.

Ako vam smeta miris karamela, ova krema možda i nije za vas. Uistinu miriše na karamele, ali taj miris brzo nestaje.

Sve u svemu, ako vam je potrebno samo ujednačavanje tena, imate normalnu ili mješovitu kožu, ova krema ima moju preporuku.



Cijena

194 kune

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)




CONVERSATION

22 komentari:

  1. Nijansa -.- to je sve što ću reći xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha to je bila i moja reakcija, ali stvarno se prilagodi koži :)

      Izbriši
  2. Ne čini se loša, ja svoju još nisam otvorila. Sve čekam da nešto potrošim, da je ne otvaram bezveze. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pametno, a ne kao ja, neću ići ni brojati koliko otvorenih krema imam... Bolje da brojim neotvorene, možda 1-2 :/

      Izbriši
  3. Savršen proizvod - zbog mirisa! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. inače nisam preveliki ljubitelj mirisa karamele, ali ovdje mi je čak i ugodan :)

      Izbriši
  4. Probala, iako izgleda ovako tamno i naranđasto, zapravo se na meni jako lijepo prilagodi.
    No, prekrivanje i spf su kod mene minus, plus prelijep miris:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je dovoljan miris pa da dam plus :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. miris je divan čak i meni koja ne volim previše karamele :)

      Izbriši
  6. Obožavam kremice koje dobro mirišu. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja ne znam još što da mislim o njoj, otvorila ju jesam tako da bih ju trebala potrošiti u roku par mjeseci. Ali sad si me potaknula da ju opet izvadim i dam joj još koju šansu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daj joj još jednu šansu pa vidi, ja sam ju isto bila otpisala i sad mi je dobra :)

      Izbriši
  8. Dobila sam nedavno tester i meni je ova kema užas živi. Osim mirisa, aspolutno ništa mi nije dobro jer se ne nanosi ravnomjerno, oksidira, skuplja se u pregibima, lice se sjaji, ni svjetlija nijansa mi ne odgovara al to je još najmanji problem. Izgledala sam ko da sam se temperom namaljala po licu. Baš loše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je od svega ovog što si nabrojala prvi put kad sam ju probala isto nešto zasmetalo - odnosno, to mi je tada bila mana preko koje nisam htjela prijeći - nisam ju mogla nanijeti ravnomjerno i izgledala sam flekavo. No tada sam bila dehidrirana od kiselina. Ma lažem, nisam bila dehidrirana, ljuštio mi se obraz koliko sam bila suha.
      Sada mi je koža nahranjena kako treba i ravnomjerno se nanosi. A čak se ni ne sjajim od nje, a mješovita sam :)
      Eto, još jedan proizvod koji ne odgovara svima :)

      Izbriši