Celulit i kako ga se riješiti vol. 3 - a little make up obsessed

Celulit i kako ga se riješiti vol. 3

Nakon prva dva posta u kojima sam uglavnom "pametovala", što se jednoj anonimnoj čitateljici nije svidjelo, došle smo i do zadnjeg dijela gdje ću reći nešto više i o svom iskustvu, kremama i vježbanju.

Kao što sam već prije napisala, mislim da rješenje svakog kožnog problema leži u nama, te sam zato i pisala prva dva posta, ali kad je celulit u pitanju, ni samo to nije dovoljno, nego ga treba napasti i izvana. Ali samo izvana smatram da neće dati rezultate kao kombinacija svega navedenog, prehrane, mazanja kremicama i vježbanja.



Postoje razni tretmani po kozmetičkim salonima poput Oxifata, Lipo lasera i drugih, no nisam se nikad raspitivala o njima i nemam iskustva, pa o tome neću pisati.

Ono s čime imam iskustva su anticelulitne kreme, od jeftinijih do skupljih. U jednom momentu sam bia zaključila da je sve to isto, pa sam odlučila ne bacati prevelike cifre na to. Mislim da skoro sve te kreme kao aktivni sastojak sadrže kofein, a ono što je najbitnije u cijeloj priči je masaža. Tako da ako imate viška para, preporučam odlazak na anticelulitne masaže u provjereni salon (pišem provjereni jer su žene znale kupovati preko stranica s popustima tretmane, pa su imale podljeve koje ne smijete imati).

Ako mislite da svoj novac možete bolje potrošiti, preporučam neku običnu anticelulitnu kremu i dobru masažu. Ono što je bitno za naglasiti, da će se s početkom mazanja stanje s celulitom pogoršati, ali to je i logično. Naime, taj celulit treba nekako "izaći". Masažama će se sve više približavati gornjem sloju kože, odnosno površini, pa će samim time i izgledati ružnije. No tu fazu treba pretrpiti jer nakon nje dolaze rezultati.

Trenutno imam doma 3 anticelulitne kreme, s 2 već imam iskustva i koristim ih već sigurno 3 godine, a 3. isprobavam prvi put, a kako nisam još završila tretman koji traje 4 tjedna, ne mogu puno reći o njoj. A i da ne kažem da trenutno ne vježbam jer sam se ozlijedila :D

Kreme se preporuča nanositi na čistu kožu, po mogućnosti pilingiranu (pa preporučam neki blagi peeling ako ga želite svakodnevno raditi) da bi se preparat bolje upio.

Pa da krenem:

Eveline Slim Extreme 3D Slimming + Firming Cream

Ili popularnije "Eveline zelena krema". Na deklaraciji kaže "inovativna krema za intenzivno oblikovanje tijela". Da ne prepisujem cijelu deklaraciju, trebala bi istovremeno reducirati celulit, oblikovati tijelo, pospješiti metabolizam i smanjiti masno tkivo.

Ova krema hladi pa mi je idealna po ljeti, dok se po zimi ulijenim s mazanjem upravo zbog efekta hlađenja.

Teško mi je reći što sve od toga (ne) radi jer nikad ne koristim samo kremu nego i reduciram prehranu i vježbam. No ono što mogu reći je da je koža glađa i celulit je nevidljiv. Naravno, trebam i napomenuti da nije dovoljno samo utrljati kremu, nego ju treba umasirati, a ja se potrudim potrošiti barem 5 minuta po nozi. Ono što je bitno kod masaže je da ne pretjerujete sa pritiskom (jer ćete dobiti masnice) i da uvijek masirate u smjeru srca:
Krema košta 30-ak kuna za 250 ml i kako ja (u kombinaciji s prehranom i tjelovježbom) vidim rezultate, ako radite to isto, toplo vam ju preporučam.



Eveline Thermo Active Slimming Serum

Ili popularnije "Eveline crvena krema". Nažalost, deklaracija mi je izblijedila, no znam da je pisalo da sagorijeva tvrdokorni celulit i potiče razgradnju masti. Ova krema grije, pa ako imate problema sa venama ili kapilarama, ova krema nije za vas!

Kao i za prethodnu, imam sve pohvale za ovu kremu. Radi svoj posao. Cijena je isto 30-ak kuna za 250 ml. Nažalost, meni su počele pucati kapilare iza koljena s kojim i inače imam problema, tako da ju više neću kupovati, a ovaj ostatak ću potrošiti na mazanje trbuha (u nadi da će mi otopiti salo haha).

Obje kreme imaju neki ne prefini, ali nikako ni neugodan miris koji mi je teško definirati.



Somatoline anti-cellulite treatment

Iako uporno tvrdim da nema razlike između jeftinog i skupog preparata, možda me ovaj preparat navede da promijenim mišljenje.

Nanosi se ujutro, tijekom 4 tjedna. Nakon nanošenja se javlja prvo osjećaj hladnoće, a onda i peckanja (a kod mene i crvenila) koje prođe kroz 10-ak minuta. Na ambalaži kažu da je to znak djelovanja proizvoda.



Vidim da celulita ima manje, da je manje vidljiv kad ga stisnem, no još tretman nije gotov, pa neću davati svoj konačni sud, no djeluje! Samo još trebam izvagati vrijedi li tih novaca.

Dobra stvar je što se Somatoline može kupiti i u dm-u pa možete iskombinirati bodove da ispadne ipak (osjetno) jeftiniji.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Što se tiče vježbanja... Ne volim razne grupne treninge tipa zumba, razni aerobici i slično jer si volim sama prilagoditi vrijeme vježbanja, a takvi grupni treninzi se odvijaju prema određenom rasporedu.

Tako da sam još prije par godina skinula videe Jillian Michaels i počela vježbati uz njih. Ima ih raznih, moji najdraži su Ripped in 30, 30 Day Shred i Cardio Kickbox koji bi trebalo vježbati u danima kad "odmarate" (meni je to čak najzabavniji njezin video).

Jillian je jedan od trenera u reality show-u The Biggest Looser koji moram priznati nisam nikad ni probala pogledati i dobra je za postizanje neke kondicije. Preporučam ju ako ste dulji period bile neaktivne što se tiče treninga.



Iako ne bih rekla da uz njene vježbe vrijedi ovaj gif gore jer nisu tako naporne, moram priznati da je meni ona dobar motivator. No za mene postoji bolji motivator od nje - Shaun T.



Shaun T je trener koji je osmislio Insanity program vježbanja koji sam počela vježbati prošle godine. I rekla bih da za njegov program vrijedi onaj Jillianin gif. Insanity program traje 60 dana i traži od vas svaki put da pomičete svoje granice. Ovaj program je osmišljen za ljude koji su pomalo mazohisti, no radi čuda. Tijelo se predivno oblikuje, svaki put se kupate u vlastitom znoju, no kad vidite rezultate, stvarno vrijedi ♥



Uz ovaj program se oblikuje stvarno cijelo tijelo i osim što će pomoći kod celulita, oblikovat će vam se mišići (ne onako ružno, na muški način, nego ćete dobiti lijepu formu mišića) i imat ćete luđačku kondiciju. Na početku ćete vjerojatno reagirati ovako:



no s vremenom ćete uživati u tome. Rade svi mišići tijela i imala sam upale u mišićima za koje do tad nisam ni znala da postoje :D

Uz ovaj program vam nije potrebno nikakvo drugo vježbanje, pa ako ste mazohista, ovo je stvoreno za vas!

Uz Jillian sam znala još kombinirati i Brazillian Butt Lift koji je osmislio Leandro, trener Alessandre Ambrosio, Victoria's Secret anđelice, znači čovjek zna kako oblikovati ženstveno tijelo.

Sad kad sam gotova s ovom trilogijom, mogu vam garantirati da uz primjenu svega ovog, celulit će se smanjiti i biti manje vidljiv. Istina, sve ovo nije malo, ali taj celulit nije ni nastao preko noći, pa preko noći neće ni nestati. Samo treba biti uporan i rezultati će doći.

Ovo je bilo ukratko o tome, ako vas nešto posebno zanima, napišite mi u komentarima, pa ću se raspisati o toj temi :)

Vježbate li vi? Koji je vaš omiljeni oblik tjelovježbe?








CONVERSATION

26 komentari:

  1. Ja sam prije 2 godine s dečkom išla u teretanu i obožavala sam to! Nakon 3 mjeseca (2 puta tjedno) primjetila sam rezultate ali sada nažalost ne mogu ići (ah te financije). Insanity sam skinula ali nikako da počnem!!
    Od krema sam koristila svašta. Zadnje sam koristila Baleinu anticelulitnu i bila mi je odlična. Planiram ju uskoro opet kupiti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Financije su samo isprika :)
      Vježbati možeš i doma, eto Insanity imaš i ništa te ne košta :)

      ova Baleina isto zvuči dobro :)

      Izbriši
  2. Shaun T <3
    Je da sam mu u početku skidala sve po spisku već na zagrijavanju, al on mi je jedini koji me uspije motivirati da vježbam doma i postao je ovisnost ( je, je, mazohist sam :D )

    od kremica, koristim eveline zelenu, imam i crvenu, ali isto kao i ti samo po trbuhu i to samo zimi kad mi paše.
    neki dan sam kupila i novu, Eveline slim extreme 4D (serum za mršavljenje s dijamantnim kristalima). Osim što nakon mazanja svjetlucam k'o Cullen family, moram vidjeti kako će se ponašati u kombinaciji sa zelenom i vježbanjem :)
    nadam se celulit baj baj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi drago mi je da sam te navukla (i postala si discipliniranija od mene) :)

      Haha Cullen family :D
      Ajde baš me zanima i ta, javit ćeš mi dojmove svakako :)

      Izbriši
  3. Joj Insanity- umrla sam nakon onog prvog dana i odustala, skoro sam se srušila u nesvjest i rekla- šta mi to treba, ali vjerujem da je nekome tko je u kondiciji Insanity odlična stvar, inače super mi je Jillian, radila sam 30days shred prošlo ljeto i skinula par vježbica Tracy Anderson i ona mi je super, čula sam za Brazilian lift ali nisam još probala... sad dok pripremam zadnje ispite mi se iskreno ne da krenuti ni sa čim jer znam da ako jedan dan preskočim, moje vježbanje je gotovo...tako da za sad samo radim čučnjeve, oko 100 u danu, gotova sam za par minuta i bar ne osjećam grižnju savjesti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I zaboravih, od kremica koristim Elancyl i bionseng blato, ali nisam baš po tom pitanju disciplinirana, pa se ne mažem svakodnevno...

      Izbriši
  4. hahahaha vidim da su svi ludi za shaunom hahaha :D umirale zene njemu pred monitorom :D
    Ja sam zasad na laksem tipu ludjakinje.. imam jednu čajniz :D Sad ces nju da vidis ... :) ...malo nervira al dobre su joj vjezbe i luda je... radi i pjeva i dodje ti da je gadjas papucama ali eto... :) Ima sve vjezbe za Victoria's secret dijelove tijela haha pa evo ti jedan video a pored imas i ostale a imas i njen blog, ja pratim ovdje preko bloggera :)

    Dobra joj je ova -
    http://www.youtube.com/watch?v=86j1z8xe5FE
    Rijetko ko radi za love handles.. ja sam prvi put cijela dva dana osjetila svoje bocne misice :)

    http://www.youtube.com/watch?v=tZoR7YKqIe8

    I da dodam da svaku noc uradim cucnjeve.. one jedna noga naprijed, jedna nazad.. po 15 ili 20 svaku nogu, stomak ako nisam pretjerano lijena... i radim one za guzu cetveronoske :) i odem spavat :) evo i sad sam i laku noc :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ahahahahaha ova čajniz wuman je luda :D
      ali super je za malo promijeniti, hvala :D

      shaun je majstor mučenja i obožavam ga ♥

      Izbriši
  5. Ja dugo ne idem u teretane i vježbaone, najviše radi kliznog radnog vremena.
    Ali svakako sama vježbam u svaki slobodan trenutak.

    Izgleda da jedino ja nisam probala taj Stomatoline...uf, mamiš me da znaš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za tebe znam da si disciplinirana :)))

      ajde, ako se dobro sjećam, kupila si Collistar, imaš ti svoja sredstva za borbu :)

      Izbriši
  6. A koja ti je bolja od dve Eveline kreme? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su jednako dobre, pa sve ovisi želiš li da te grije ili hladi. Po meni je bolje sad po toplijem vremenu uzeti zelenu jer hladi :)

      Izbriši
  7. Evo uspjela sam ući na stranicu ali prvo mi piše da ju ne može pronaći već pristupite stranici kao kopiji memorije ili tako nešto normalno mi neće i danas :D

    nego da iskomentiram i ja sam vježbala s Shaunom prošlo ljeto i odličan je i sjećam se tih trenutaka kad sam mu htjela sve po spisku psovati uistinu doslovce plivaš u znoju ali već nakon prvog mjeseca se bolje osjećaš :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si uspjela ući, pa makar nekako :)

      Ma ja sam se već nakon tjedan-dva puno bolje osjećala, stvarno sam mu skidala sve po spisku, ali daje rezultate i predobro se osjećam kad vježbam Insanity :)

      Izbriši
  8. Probala sam obje kreme i jako sam zadovoljna. Tople preporuke.

    OdgovoriIzbriši
  9. Uh, krepala sam uz Shaun T-ja. Vježbe su luđačke. Izdržala sam svega 3 mjeseca ali osjećaj je odličan! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Dugo sam vježbala uz Jillian, sad mi je ShaunT na repertoaru. KOmbiniram s obzirom na slobodno vrijeme i raspoloženje programe Insanity i Hip hop ABS :)
    Uz to trudim s ednevno hodati brzo bar 20 min, vozim bicikl, povremeno se rolam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram priznati da me ti hip hop absi nisu nikad privlačili, no trebala bih i njih probati :)

      Izbriši
  11. imam i ja jillian,chalene,renatu. neke vjezbe su mi kod jillian preteske a moja koordinacija ruku i nogu je na nu li :D pa si kombiniram tu i tamo neke vjezbe oje mogu bez frke radot :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. renatu i chalene nisam nikad probala, mogla bih i to :)

      Izbriši
  12. I ja da opisem svoje iskustvo koristim zelenu od eveline u kombinaciji s garnier roll onm upornost i rezultati nece izostat

    OdgovoriIzbriši
  13. I ja koristim zelenu od eveline u kombinaciji s roll on od garniera savrsena kombinacija upornost i rezultati su tu

    OdgovoriIzbriši