Usporedna recenzija micelarnih otopina - Bioderma, Bourjois, Caudalie, Lierac & Vichy - a little make up obsessed

Usporedna recenzija micelarnih otopina - Bioderma, Bourjois, Caudalie, Lierac & Vichy

Kako sam pri kraju s 2 micelarne, odlučila sam prije nego ih potrošim, napraviti usporednu recenziju.


Tijekom 5 dana, svaki dan sam nanosila isti make up (ok, možda ne identične boje, no jednaku količinu i tip proizvoda):
Maybelline FitMe! ili Vichy Aera Teint Pure tekući puder
essence fix&matte! puder u prahu
sjenila (razna)
Flormar maXXL maskaru
rumenilo

i navodim vam to jer je moja usporedba micelarnih išla do toga koliko je potrebno potrošiti blazinica i proizvoda da bi skinule make up s lica.

Pa da krenem...

Prva je na redu bila Bioderma Sensibio micelarna.



O njoj sam već pisala hvalospjev ovdje.

Ova micelarna je po meni najbolji omjer cijene i kvalitete. Skida šminku besprijekorno, a uz to 500 ml košta oko 100 kn.

Broj potrošenih blazinica: 5
Cijena: oko 100 kn za 500 ml proizvoda

Ovo je micelarna koja skida kompletni okoloočni make up (čak i gel linere) s jednom blazinicom, i to je čini jedinstvenom u mojoj "kolekciji" micelarnih. Trudim se što manje maltretirati okoloočno područje, tako da mi je taj dio jako važan.

Ingredients
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Nakon tog sam koristila Vichy Purete Thermale micelarnu.


Ovo je divan proizvod. Mnoge žene ju stavljaju i ispred Bioderma micelarne, ja bih ju kvalitetom stavila na isto mjesto, no dobivate manje proizvoda za višu cijenu i brže se troši. To je razlog zašto je moj izbor Bioderma iako obje micelarne jednako volim.

Izvrsno skida make up, po broju blazinica pobjeđuje Biodermu, no nekako treba staviti više proizvoda na blazinicu, pa se brže troši.

Broj potrošenih blazinica: 4
Cijena: oko 120 kn za 400 ml proivoda

WATER • HEXYLENE GLYCOL • POLOXAMER 184 • GLYCERIN • ROSA GALLICA EXTRACT/ROSA GALLICA FLOWER EXTRACT • DISODIUM COCOAMPHODIACETATE • DISODIUM EDTA • PANTHENOL • OLYAMINOPROPYL BIGUANIDE • FRAGRANCE

Dan nakon sam koristila Bourjois micelarnu tekućinu. I o njoj sam već pisala ovdje.


Moje mišljenje o njoj se nije promijenilo. Ovo je solidna micelarna za te novce. Skida dobro šminku, ne peče me za oči ni ne isušuje. Bioderma mi mrvicu bolje skida okoloočni make up, tako da unatoč razlici u cijeni, ne smatram ovu micelarnu konkurencijom mojem favoritu.

Broj potrošenih blazinica: 4
Cijena: oko 40 kn za 250 ml proizvoda

AQUA (WATER), GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLOXAMER 184, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, TETRASODIUM EDTA, SODIUM METHYLPARABEN,CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, BHT, NYMPHAEA ALBA ROOT EXTRACT, 09BSV001-1

Slijedeća je na redu bila Caudalie micelarna.


Ovaj proizvod je već dugo u mojoj kupaonici i nikako da ga potrošim do kraja. Razlog - nisam zadovoljna. Iako ostavlja prekrasan osećaj na koži, ne skida šminku savršeno. Možda se u prvom momentu i čini da je šminka savršeno skinuta, no onda se ujutro probudite kao panda jer izgleda da je ipak ostalo maskare na očima. Predivan miris, prekrasan osjećaj na koži, no to nije sredstvo za skidanje šminke.

Ako želite imati posebnu micelarnu za jutarnju njegu, onda je ovo super proizvod. No ja micelarnu prvenstveno koristim za skidanje šminke, tako da ju više neću kupiti.

Broj potrošnih blazinica: 4 (no situacija nije realna jer sam ujutro trebala još 1 nakon umivanja da bi skinula ostatak maskare)
Cijena: 132 kn za 200 ml proizvoda (ja sam kupila malu, no ne sjećam se cijene, a sad ju ni ne vidim na stranici uvoznika)

INGREDIENTS : AQUA (WATER), POLOXAMER 184,GLYCERIN*, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL*,MYRISTAMIDOPROPYL PG-DIMONIUM CHLORIDEPHOSPHATE, COCAMIDOPROPYL BETAINAMIDE MEACHLORIDE*, BISABOLOL*, PARFUM (FRAGRANCE),POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, SODIUM CHLORIDE,VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT EXTRACT*.* Origine végétale

And last but not the least - Lierac micelarna.


Imala sam sreće pa sam 2 puta dobila travel size ovog proizvoda i imala ga priliku dobro testirati. Miriše na božure i bijeli mošus (ovo za bijeli mošus nisam izmislila, piše na stranici uvoznika). Uglavnom, miris je divan. Jako dobro skida šminku, osjećaj na koži je wow, kažu da bi trebala i jačati trepavice i još svašta nešto, to nisam primjetila, no to ni ne očekujem od micelarne.
Ono što očekujem je da skida šminku i da ju skida dobro, da ne isušuje i da ne ostavlja ljigav osjećaj na koži. Ova micelarna ispunjava sve te uvjete. Ono što me odbija od nje je cijena, no ako ću ikad imati viška novaca, ovo će biti proizvod koji ću rado svako-toliko kupiti iz gušta.

Broj potrošenih blazinica: 4
Cijena: 172 kn za 200 ml proizvoda

Water (Aqua), Glycerin, Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Poloxamer 184, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Linum Usitatissimum Flower Extract, Malva Sylvestris (Mallowiflower/Leaf/Stem Extract, Polymnia Son Chifolia Root Juice, Maltodextrin, Lactobacillus Ferment, Panthenol, Dimethicone Peg-3 Meadowfoama-Te, Propylene Glycol, Fragrance (Parfum), Sodium Salicylate, Sodium Benzoate, Bht, Tetrasodium Gluta-Mate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Chlorphenesin.saninfor



Zaljučak:


Moj favorit ostaje Bioderma Sensibio micelarna jer daje dobar omjer cijene i kvalitete.

Čime vi skidate make up? Koji je vaš omiljen proizvod?

CONVERSATION

24 komentari:

  1. Definitivno Bioderma, ipak su oni izmislili micelarnu! Meni nije loša ni Vichy-ava i Topicrem

    OdgovoriIzbriši
  2. Hoću Biodermu :( samo idem od bloga do bloga i kukam :D al' svaka recenzija je prepozitivna i osijediću dok ne probam . Ja koristim Avene koja je, pa ono, nije najjeftinija jer 200 ml košta nekih 13 € ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde ako ne nabaviš uskoro, budemo organizirale nekakvu pošiljku :)

      Izbriši
  3. Kupi Biodermu!. Ja sam je nedavno kupila prvi put i predobra je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Trenutačno najčešće koristim n ovu verziju Eveline micelarne za suhu i osjetljivu kožu 8iznenađujuće dobra), ponekad i Garnier Essentials mlijeko i tonik. Kako mi je Eveline pri kraju, razmišljam da uzmem Topicrem micelarnu, nju nisam probala a baš me privlači. Bioderma mi nikako ne paše :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline nikad nisam probala, ne znam zašto, trebalo bi to promijeniti :/
      a Topicrem i mene zanima :)

      Izbriši
  5. Ja koristim Biodermu, a skoro sam kupila Eveline, ali ne skida gel lajner. Za skidanje sminke najbolje mi se pokazao Alverde losion za skidanje sminke sa ociju. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Čula sam za Lierac micelarnu, ali nisam imala pojma da je tako skupa :( Definitivno Sensibio :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlican i vrlo koristan post, hvala. Nisam probala cuvenu Bioderminu, zaista bi trebalo. Bourjois mi nije odgovarala, nekako mi je previse lepljiva na licu, Vichy je ugodna, ali se zbilja brzo trosi, Caudalie sam tek kupila. Volim Eucerinovu, glavna joj je prednost sto nakon nje nemam potrebu da isperem lice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eucerinovu nisam nikad probala, no budem sigurno jednog dana :)
      Meni je Caudalie od ovih 5 najlošija :(
      A volim inače njihove proizvode :(

      Izbriši
  8. Biodermu i Vichy sam probala i obe su mi odlične :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristila sam Oriflame micelarnu i onda napokon kupila Bioderminu ali onu za masnu kozu i mislim da od nje bolje nema, zapravo ja nista vise od nje i ne trazim. Jedina razlika jest da meni trebaju dvije one siroke blaznice, nikako 5. Ako si mislila na male, prestani njih koristit i uzmi one siroke, isplatit ce ti se vise. Ja skinem jednom s obje strane svu sminku i onda uzmem ili tu jednu siroku ili jednu malu da jos jednom predjem preko lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iz nekog neobjašnjivog razloga ne volim te velike blazinice nikako :)
      a meni je važno da mogu micelarnom skidati make up s očiju, a nekako mislim da bi ova bioderma za masnu kožu previše isušivala područje oko očiju :(

      Izbriši
    2. Za skidanje sa ociju ja koristim onaj mali zeleni garnier :) on je odlican :)

      Izbriši
    3. joj meni je on grozan, redovito bih se budila kao panda :(

      Izbriši
  10. Slažem se s tobom jer su i meni Bioderma i Vichy odlične, ali za novce se najviše isplati Bioderma. Ove ostale nisam probala, ali sam probala Eveline koja mi je bila OK, ali ne kao ove dvije.
    U svakom slučaju vrlo dobar i koristan post!

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  11. Bioderma, makar s njom ne skidam make up s očiju, samo s lica. Imam i Nuxe micelarnu, odlična je i ta. Možda mi je čak bolja od Bioderme :o

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je Aveneova broj 1 jer je znam ugrabiti u pakiranju od 400 ml za 90ak kuna.Bioderma je i meni bolja,ali u rukama je nikad nisaam držala,jer ju je nemoguće dobiti u ljekarnama koje ne surađuju s dobavljačima direktno.Vichy mi ne paše,jer me nekako"struže" a Nuxe ostavlja film na koži koji ja ne ljubim odiše.Eveline i Burjois sam kupila jedanput da uštedim,ali se pokazalo da sam potrošila više,jer se jako brzo troše.Caudalie i Lierac nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
  13. s Caudalie nisi ništa izgubila, ali Lierac je divan :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Moram ti reći da mi se svidila ova tvoja usporedba :-) inače sam po struci far. teh i imala sam priliku probat sve navedene proizvode.. U moju kolekciju ulazi još nuxe i avene. I najviše mi odgovara lierac mic otopina. Kad sam probala to putno pakiranje (kako ga ti nazivaš) rekla sam e to je to. Tako ljepo očisti šminku, naravno i vodotpornu te nemaš potrebu za ispiranjem lica nakon njenog korištenja. U pravu si da je omjer cijene i kvalitete bioderma, ali kod mene izaziva peckanje i moram se umit nakon korištenja. To me je iznenadilo s obzirom da je stvarno jako dobro prodajem.. Lierac je skup dosta i ljudi su nekako skeptični prema toj kozmetici jer najvjerovatnije nisi dovoljno upoznati s njom. Eto npr moj odabir kozmetike je nuxe i njihova micelarna je ok, ali ne mogu je usporedit s lieracovom. Tako da koristim nuxe kreme a lierac micelarnu :-) i još nešto:-) čak mi je i lierac suho ulje draže od nuxovih razglasanih ulja. Savjetujem da se ne ustrućavate kupit njihovo ulje jer se nećete pokajat, a i jeftiniji je od nuxovih :-) pozz
    Ako vas interesira nešto još slobodno pitajte :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja više volim lierac ulje od Nuxe, jedino nisam probala Nuxe micelarnu, ali doći će valjda i to na red :)

      Izbriši