Vichy Area Teint Pure - a little make up obsessed

Vichy Area Teint Pure

Nekad davno, krajem listopada ili početkom studenog sam dobila Vichy Aera Teint Pure* tekući puder u nijansi 35 Sable Rose.
Do sada sam ga već dobro testirala i krajnje je vrijeme za recenziju.




Što Vichy kaže o ovom puderu?
AERATEINT PURE – koža koja diše
Linija pudera Aerateint PURE odlikuje se dvostrukim djelovanjem: za zdravlje (protiv slobodnih radikala) i ljepotu, njegovanu mineralnim pigmentima. Aérateint PURE štiti i njeguje kožu sa 100 % mineralnih pigmenata, osigurava optimalnu toleranciju i sadrži mineralni filtar SPF 20, kao zaštitu od negativnih utjecaja sunčevih zraka. Aérateint PURE sadrži termalnu vodu Vichy i antioksidante, koji kožu štite od slobodnih radikala. Proizvod postoji u dvije inačice – za normalnu do mješovitu kožu i za suhu kožu:
Aérateint PURE tekući puder za normalnu i mješovitu kožu mineralna je podloga za ljepši izgled kože s laganom tekućom teksturom. Osigurava blistav, svjež ten i postojanost 12 sati. Koža diše i uz redovito korištenje pudera vidljivo se poboljšava.

A sad moj dojam…

Ambalaža

Puder dolazi u staklenoj bočici na pumpicu u količini od 30 ml.

Tekstura


Riječ je o dosta rijetkom puderu kojeg nije potrebno puno za cijelo lice jer se jako dobro razmazuje.
Puder ima dewey finish i to mi se sviđa, no kod duljeg nošenja sam ga odmah u startu prisiljena „ubiti“ puderom u prahu jer mi se inače zasjaji T-zona. Uz to mi se sviđa što ne isušuje suhe dijelove lica.

Prekrivanje

Prekrivanje je lagano do srednje i ovisi o načinu nanošenja. Ako ga nanosim prstima, prekrivanje je puno laganije nego kad ga nanesem sa Sephora #45 kistom.
Ono što mi se sviđa kod njega je što je uistinu lagan na koži imam osjećaj da imam toniranu kremu, a ne puder na licu. Iz tog razloga mu opraštam i ne očekujem od njega 12-satnu trajnost o kojoj na temelju samoprocjene žena pišu na deklaraciji. Jednostavno mi se čini nepojmljivim da bi tako lagan puder mogao trajati toliko.

Cijena

Preporučena cijena ovog pudera je 147,98 kn u ljekarnama za 30 ml proizvoda.

Riječ je o jako dobrom puderu, sadrži minerale što je meni izvrsno jer moja koža izvrsno reagira na pudere koji sadrže minerale – nakon što ga skinem, imam osjećaj da mi je lice osvježeno, a ne umorno kao nakon nekih drugih pudera.
Ova varijanta pudera je za normalnu do mješovitu kožu i stvarno je tako – ovo nikako nije puder za masnu kožu jer bi se masna koža sigurno zasjajila s njime. Ako ga nanosim bez pudera u prahu preko njega, T-zona mi se zasjaji za otprilike 3 sata, inače efekt potraje nekih 5 sati.
Osobno mi je ovo idealan puder za laganije izlaske poput kava ili odlazak u shopping, no nije moj odabir za cijelonoćno tulumarenje.
Mislim da je ovaj puder dobar izbor za nezahtjevnu, normalnu do mješovitu kožu koja nema previše nepravilnosti i kojoj je potrebno više neko ujednačavanje tena nego ispravljanje većih nepravilnosti.









Jeste li vi koristile koji Vichy puder? Imate li neku drugu preporuku za puder za mješovitu kožu?

Vaša Nives

*PR uzorak

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Meni ovaj puder smrdi na čisti alkohol. Bila sam se svojevremeno ozbiljno zagrijala za njega jer sam pročitala uglavnom dobre recenzije i po svemu je odgovarao mom tipu kože, al taj alkohol me nakon prvog isprobanog testera totalno odbio od kupnje velikog pakiranja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ne smeta miris, čak ga nisam ni osjetila dok mi ti nisi obratila pažnju na to, no kako mi odgovara na licu i ne isušuje, zanemarit ću alkohol :)

      Izbriši
  2. Ja koristim vichy dermablend, napisala sam skoro recenziju pa pogledaj :)

    OdgovoriIzbriši
  3. oduvijek se bojim kupiti "apotekarske" pudere jer mi svi djeluju brutalno tamno :/ ali zato mi je lrp toleraine teint kompaktni odličan,također s mineralima,ne znam jesi probala..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probala sam lrp tekući, no bio mi je taman, a nisam naišla na tester najsvjetlije nijanse iako mi je i on bio obećavajuć, no kompaktni nisam.
      baš ću ga morati probat :)

      Izbriši
  4. Vichy puderi me jako privlače, no nažalost kod nas nema njihove dovoljno svijetle nijanse koja bi mi odgovarala :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se čini da su u ovoj aera teint liniji svjetlije nijanse nego što su prije bile kod npr. normateinta, no da bi mogao biti veći raspon boja - mogao bi :(

      Izbriši
  5. Šteta što nemaju za masnu kožu... :-( Izgleda dobar!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jel velika razlika u nijansi između ovog vichy 35 moyen/sand i ovog 35 sandy rose?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost ovu drugu nijansu nisam probala, pa ne znam :(

      Izbriši
  7. Ja koristim ovu 35 sand i presvijetla mi je sad ljeti a i više je za žuti ten, a moj je više rozi...čini mi se da je ta nijansa 35R prije nije bila dostupna..najtamnija je 45 golden beige ali je ta jako žuta..

    OdgovoriIzbriši