Bourjois micelarna tekućina - a little make up obsessed

Bourjois micelarna tekućina

Zadnjih godinu-dvije uglavno skidam šminku micelarnim tekućinama jer mi puno više odgovaraju od klasičnih mlijeka za skidanje make up-a, a jedini koji im mogu konkurirati su ulja za skidanje šminke, no pokušavam izbjegavati zagrebačku tvrdu vodu na licu koliko god mogu jer me naočigled isušuje, pa su micelarne postale moja kozmetička rutina.




Isprobala sam ih nekoliko vrsta - Vichy, Bioderma Sensibio, Lierac, Caudalie i Bourjois.

Bourjois je očigledno najjeftinija micelarna koju sam koristila, no cijena ovdje nije znak (ne)kvalitete.

Neke djevojke se pri korištenju nekih micelarnh tekućina žale da ih peče područje oko očiju, no ja do sad nisam imala takvih problema s nijednom micelarnom koju sam koristila, pa tako ni s ovom.

Skida dobro šminku, jedino gel linere malo teže (treba ostaviti blazinicu neko vrijeme pritisnutu na kapku da otopi tuš), ne isušuje mi kožu, ne ostavlja ljepljiv trag i sve u svemu, dobra je, pogotovo za cijenu od 40-ak kn za 250 ml. Nije mi u rangu Biodermine micelarne jer s njom mi treba manje potrošenih blazinica i manje trljanja očiju da bi skinula gel liner (to je mojim micelarnim tekućinama najveći izazov), no za tu cijenu je više nego prihvatljiva. Pogotovo ako je ona jedino sredstvo koje koristite za čišćenje lica, pa ju i brzo trošite.

Nije mi izazvala nikakve neželjene reakcije na licu (a mojoj koži ne treba puno da podivlja) i uz sve ostale prednosti, zaključila sam da je ovo dobar proizvod i u mojoj kupaonici je već druga bočica Bourjois micelarne tekućine.

Sastojci: Aqua, Glycerin, PEG 7 – Glyceryl Cocoate, Poloxamer 184, Coco – glucoside, Phenoxyethanol, Tetrasodium EDTA, Sodium Methylparaben, Citric acid, Propylene Glycol, BHT, Nymphaea Alba root extract


Koristite li vi micelarnu? Imate li kakvu preporuku?

Vaša Nives

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Sram me reći da još nisam probala niti jednu micelarnu :o Meni je kod skidača zapravo bitno da se može koristiti na cijelom licu, ionak najviše šmike imam na očima :D
    Hvala na preporuci :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam znala da Bourjois ima svoju micelarnu, vjerovatno je ne uvoze kod nas pa nisam ni primjetila. Meni su micelarne zakon, a Avene mi je HG, ali eto, volim probati i neke druge s vremena na vrijeme.

    OdgovoriIzbriši