Favoriti ljeta 2012. - a little make up obsessed

Favoriti ljeta 2012.

Nakon puno lječarenja, nepisanja i uživanja na moru, natrag sam u Zagrebu i vrijeme je da se trgnem i vratim svojim obavezima (i užicima), pa tako i pisanju na blogu.
Pošto nisam stavljala favorite srpnja, pa ni kolovoza, mislim da je to bolje spojiti i sve to nazvati favoritima ljeta 2012. :)

Kad sam na moru, koristim uglavnom preparativu, a dekorativa se koristi samo ponekad – ovog ljeta bi na prste jedne ruke mogla nabrojati koliko sam se puta „našminkala“ – to je pod navodnicima jer je i onda vrhunac mog šminkanja bio bronzer, olovka ili gel liner, maskara i ruž za usne. Tako da u mojim favoritima ljeta zasigurno nećete naići na dekorativu. Iznimka su, naravno, lakovi za nokte :D Ali njima ću posvetiti drugi post.

Osim jednog proizvoda, sve sam proizvode koristila prvi put, no izdvojila sam one koje ću sigurno opet kupiti (osim onih LE, za njih ću se nadati da će ih biti i idućeg ljeta :D).
Pa da krenem redom:

Eucerin Sun Creme-Gel SPF 50

Kad sam na moru, iako većinu vremena provodim u hladu, manijakalno se mažem i to je prošle godine rezultiralo pojavom mallorca akni na području dekoltea. Mallorca akne su inače sekundarna alergija na Sunce. Od nje pati oko 5% osoba alergičnih na sunce (i naravno da to zahvati i mene), a najčešće žene, posebno one s masnom kožom i one koje se jako mažu kremama.
Mallorca-akne su aknama nalik pristići i mjehurići koji nastaju kao posljedica djelovanja sunca na masnoću kože ili masne tvari nanesene na kožu. Najčešće su to masne tvari u kremama za sunčanje i losionima za tijelo, koje u kombinaciji s UVA zrakama uzrokuju alergijsku reakciju kože.
Osobe koje pate od Mallorca-akni trebaju se odmah i potpuno odreći sunca te odbaciti sredstva za sunčanje i njegu tijela koja sadrže masnoće. Kad kožne tegobe nestanu, isprobati treba nemasna sredstva za sunčanje s vrlo visokim UVA zaštitnim faktorom. To su najčešće gelovi koji ne sadrže ni masnoće ni emulgatore. I jedan od takvih gelova je upravo ovaj Eucerinov gel.




Platila sam ga 160,80 kn u Farmaciji za 150 ml proizvoda i moram priznati da mi je to najskuplja krema za tijelo sa SPF koju sam ikad kupila i teška srca sam iskeširala te novce znajući koliko krema potrošim na moru (4 ove godine). No gledajući iz današnje perspektive, nije mi žao – proizvod sam mazala po području na kojem su mi se prije pojavljivale Mallorca akne (dekolteu), te po leđima prvih dana ljetovanja i izdržao mi je do zadnjeg dana, a nisam ga štedila. Ne treba ga puno i stvarno djeluje – uz to što štiti, nisam dobila ni jednu aknu na području tretiranom kremom.

Nivea Sun Protect & Bronze SPF 30

Ovo je proizvod koji koristim već 2. ili 3. godinu, no nisam sigurna hoću li ga više kupovati. Cijena mu je oko 80 kn i iako dobro štiti, ove godine sam primjetila da i se počne „ruljiti“ s kože, pa me to ne oduševljava baš. Nisam primjetila da od njega i jače tamnim, no to mi je ionako sekundarno jer sam za to našla drugi proizvod o kojem ću pisati u nastavku teksta.


Sundance Sonnen Lotion mit kokosduft SPF 20

O ovom proizvodu sam već prije pisala. Riječ je o losionu za Sunce sa SPF 20 i mirisom kokosa – moram priznati da sam ga kupila baš zbog mirisa. Proizvod štiti, ima UVA/UVB zaštitu, koštao je ako se dobro sjećam oko 27 kn i ima taj divni miris. Jedina mana mu je što je Limited Edition, no nadam se da će ga ponovno izbaciti u prodaju i idućeg ljeta.


Sundance Transparentes Sonnenspray SPF 30

Ovo sam kupila nakon što smo dragi i ja potrošili gore navedene proizvode (+ još njegov Lavozon SPF 15 koji nisam koristila, pa ga neću recenzirati iako sam lani imala i njihove proizvode i bili su mi izvrsni). Cijena mu je 44 kn, što je po meni, kao i cijena svih ostalih njihovih proizvoda i više nego prihvatljiva. Inače imam predrasude prema sprejevima jer uvijek mislim da mi neće pružiti zaštitu koja piše jer će se previše raspršiti ili će biti premazivi. No ovaj sprej nije tako, manju površinu kože bi našpricala 2 puta i onda razmazala jer stvarno nije premaziv i imala sam osjećaj da stvarno pruža zaštitu koja piše. Nažalost, alkohol je jako visok na listi sastojaka, pa ako vas alkohol inače iritira, to bi možda mogao predstavljati problem. Meni ga nije predstavljao, tako da ću ga vjerojatno kupiti opet.



Sundance Sensitiv SPF 50 balzam za usne

Prije sam znala kupovati njihov balzam sa SPF 30 no uvijek mi je ostavljao bijeli trag i to me nerviralo, no u tom cjenovnom rangu je to bio jedini proizvod, pa bi ga bijelom tragu unatoč uvijek kupovala. Kad sam vidjela u dm-u SPF 50, uzela sam ga i pomirila se s bijelim tragom, no ovaj proizvod me iznenadio – bijelog traga nema! Tako da ću ga svakako opet kupiti! Proizvod košta između 10-15 kn, nažalost, ne sjećam se točno.



L'erbolario marmelada za ubrzano tamnjenje

Već godinama čitam hvalospjeve o ovom proizvodu, no nikako se nisam mogla odlučiti na kupnju, no ove godine sam u naletu ludila ga ipak kupila :D
Proizvod ima elstrakt mrkve, orahove ljuske i aloe vere te služi za, kako na deklaraciji tvrde, „superbrzo“ tamnjenje. Iskreno, ne bih se služila da je superbrzo, no svakako malo potpomaže boljem tamnjenju. Teško mi je reći koliko jer moj majproblematičniji dio za potamniti je dekolte, a kao što ste gore mogle pročitati, na njega sam nanosila SPF 50, pa je teško reći koliko bi djelovao uz manji faktor, no da je djelovalo, stvarno je. Ono što mi se još sviđa je da mi je koža nakon korištenja mekana i glatka, a minus je što morate paziti jer ostavlja mrlje na badiću, ručniku, torbi i svemu ostalom 
Još jedna mana mu je što se dosta brzo troši – ja sam ju potrošila u tjedan dana, a mazala sam dekolte, trbuh, ruke i noge – leđa sam svaki put preskočila.
No ako ću iduće godine imati viška 140 kn koliko košta, svakako ću ju kupiti opet!



Sundance Apres Fluid s mirisom kokosa


Ovaj fluid za nakon sunčanja me oduševio! Uz to što fino hladi, smiruje i njeguje kožu, ima i miris kokosa i shimmer efekt. Meni, koja obožavam shimmer i šljokice svih vrsta je ovo bila jedna od najboljih kupnji ovog ljeta! Cijena proizvoda je oko 20 kn i ako ga još negdje nađem, svakako ću ga kupiti da ga imam u zalihama jer je nažalost LE.



Koji su bili vaši favoriti ovog ljeta?

Vaša Nives


CONVERSATION

2 komentari:

  1. umjesto l´erboriove marmelade,kupi nikelov maslac za tijelo(obavezno u dm-u u kojemu dođe 60kn),koji je prirodniji,tj skroz prirodan,a i traje jako dugo jer ga je dovoljno nanijet samo malo...

    OdgovoriIzbriši