Favoriti 2018. - make up - a little make up obsessed

Favoriti 2018. - make up

Nakon posta o preparativnim favoritima godine, došao je red i na one dekorativne. Prošle godine sam bila dobra i nisam kupovala previše make up-a osim onog što mi je stvarno trebalo (maskara, puder, korektor) nego sam uglavnom trošila svoje zalihe. Svejedno sam otkrila neke nove genijalne proizvode, a u postu ću spomenuti i neke meni svevremenske favorite. 


Počet ću s licem. U 2018. sam otkrila izvrsne proizvode u obliku tekućeg pudera, BB i CC kreme.
Inače je moj svevremenski favorit Estee Lauder Double Wear Light, ali kako se on prestao proizvoditi odnosno reformuliran je, a nova verzija još nije došla kod nas, tražila sam zamjene. Kako mi je ten jako dobar i nemam nikakvih problema, bitno mi je ujednačavanje i da me proizvod ne masti što nije najlakše postići jer mi se T zona i inače masti. Našla sam nekoliko genijalnih proizvoda: Dior Backstage Face& Body tekući puder mi se pokazao kao pun pogodak. Ima laganije  srednje prekrivanje koje se može nadograditi i prirodan finish. Kao i svaki tekući proizvod, i ovaj fiksiram trend it up Blotting puderom u kamenu i uz njega mi izdrži cijeli radni dan na licu bez prosijavanja. 

Tokom ljeta sam tražila neko dobro rješenje, laganiju zamjenu za pudere i našla ju kao Madara CC kremu**. Krema ima SPF15 što mi je za svakodnevicu sasvim dovoljno (jer nisam baš izložena suncu), dolazi u dvije nijanse koje su dovoljno svjetle da je meni tokom ljeta (već nakon kratkog morskog godišnjeg za Tijelovo) bila dobra tamnija nijansa. Čak i sad bih mogla nategnuto proći s njom. Krema ima srednje prekrivanje i prirodan finish, a čak i po najvećim vrućinama se tokom radnog vremena ne bih zasjajila. Nije mi izazvala nikakav nered na licu i pokazala se kao pun pogodak.

Trenutno na posao kombiniram dvije podloge: ili Dior puder ili REN BB kremu sa SPF15.** U sebi ima pigmente koji se prilagođavaju tenu pa iako mi se na prvu činila pretamnom, zapravo je idealna za mene jer se savršeno prilagodi mom tenu. Ne sadrži silikone pa je manja mogućnost čepljenja pora, ali tekstura je svejedno jako dobra i zaglađujuća. Ima laganije srednje prekrivanje, ne izaziva nerede na licu i uz nju se ne zasjajim po 12 sati.

Napominjem da sam sve tekuće proizvode koristila uz trend it up Blotting puder koji je još jedan od favorita. Neću puno duljiti o njemu nego vas uputiti na njegovu recenziju. 

Osim ovih proizvoda, oduševio me i L.O.V. Aura Glow primer kojeg sam najčešće nosila samostalno, za blistav i zdrav izgled lica. Dobar je i kao primer, zagladi pore i daje blistavost, ali meni je bio super i za dane kad nisam nosila puder.

Urban Decay Sin paleta me oduševila svojim bojama i praktičnošću. Recenziju možete pročitati na ovom linku, a dostupna je na Lookfantasticu.

Benefit Coralista je moj dugogodišnji HG proizvod pa neću duljiti o njemu. Recenziju možete pročitati na linku, a za kupnju je dostupan ovdje



Najviše sam koristila dvije palete sjenila - Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paletu i Nabla Dreamy paletu. Obje su me i dalje oduševljavale teksturom sjenila i nijansama, a sve o njima sam već rekla u recenzijama: o ABH možete pročitati ovdje, a o Nabli ovdje.

Što se tiče lakova, oduševio me Morgan Taylor u nijansi Manga-round with me. Tu nijansu sam najčešće nosila prošlo ljeto, riječ je o skoro neonskoj boji koja je isticala tamni ten. A onda sam u jesen otkrila OPI Infinite Shine lakove. Od osobe koja je imala volje za lakiranje noktiju svaki drugi dan i razne manikure sam postala osoba koja će svoje vrijeme radije potrošiti na neke druge stvari, a što rjeđe lakirati nokte. Iz tog razloga sam tražila što trajnije lakove (a opet htjela sam izbjeći salonske trajne lakove pošto mi uništavaju kvalitetu mojih noktiju) i našla što sam tražila u Infinite Shine liniji. Tu je važno naglasiti da se Infinite Shine manikura sastoji od 3 dijela: baze, boje i nadlaka i tako mi funkcionira po miminum tjedan dana uz sve uobičajene kućanske poslove i pranje kose. Omiljene nijanse su mi Lincoln Park After Dark i Tickle My France-y. Osim njih, jako često sam posezala i za OPI Dutch Tulips lakom. Riječ je o divnoj crvenoj boji i moram vidjeti ima li je i u Infinite Shine verziji - ako ima, definitivno ju kupujem. 

Omiljena maskara mi je bila L'Oreal Paradise Extatic i stvarno je sramota da ta maskara još nema recenziju kod mene na blogu jer otkad je izašla, jedino nju kupujem. Usporedila bih ju sa svojom omiljenom Chanel Le Volume, samo se brže suši što meni nije problem pošto ionako svaka 3 mjeseca mijenjam maskaru.

Što se ruževa tiče, tu su kod mene već neki klasici: NARS Audacious Anita koja me oduševljava svojom teksturom, trajnošću i nijansom. Ovo mi je jedan od dva omiljena svakodnevna ruža. Drugi omiljeni svakodnevni ruž mi je Kat von D Lovesick tekući ruž. Ovo mi je najdraža formula tekućih mat ruževa, a i boja mi apsolutno odgovara. Više o ružu možete pročitati u recenziji na linku

Za ljetne izlaske sam najčešće birala Sephora Lip stain u nijansi Watermelon Slice. Jako volim Sephora tekuće ruževe i oni su mi među najdražim mat tekućim ruževima. Formula je izvrsna, jako maziva i trajna, a minimalno isušuje. Ova nijansa mi je idealna za ljeto kao i za sve prilike kad želim uz minimalno utrošenog vremena izgledati maksimalno sređeno. 


To je to što se tiče mojih make up favorita. Dijeli li ljubav prema kojem od proizvoda? Koji su bili vaši favoriti? Imate li što za preporučiti?

** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za Madaru i REN, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda.

CONVERSATION

1 komentari: