Favoriti 2018. - lice i tijelo - a little make up obsessed

Favoriti 2018. - lice i tijelo

Prošla godina mi je privatno bila izuzetno intenzivna, puna raznih događanja, druženja s najdražima i puna putovanja što se odrazilo na blog - jednostavno sam ga zanemarila. Neću se ispričavati zbog toga niti obećavati da ću pisati često kao nekad, ali trudit ću se uhvatiti neki tempo kako bih vam redovito prenijela dojmove o proizvodima. Iako neki kažu da su klasični blogovi prošlost i da je sve preselilo na Instagram i Youtube, ja ću i dalje pisati klasičan blog i klasične recenzije jer je to ono što mene veseli, ali i zanima pa i dalje i sama tražim klasične recenzije i tekstove o proizvodima.
Naravno, to ne znači da nemam Instagram, ali on nije samo beauty-related no svakako vas pozivam da zapratite moj profil. Tamo sam možda malo više opuštena i možete vidjeti tu i tamo neku sliku/story s putovanja ili izlaska što nećete vidjeti na blogu, ali isto tako i informacije o proizvodima, a u storyjima često i kratke dojmove o face maskama koje su mi postale apsolutna opsesija. 

Nakon što sam vam napisala neka svoja razmišljanja, vrijeme je da započnem s onim što bi trebala biti tema ovog posta: favoritima 2018. Iako nisam često pisala, prošle godine sam isprobala jako puno proizvoda pa sam tako našla i neke nove favorite koje ću vam predstaviti u ovom postu.

Prije svega, podsjetit ću vas na moj tip i stanje kože. Koža lica mi je mješovita, s masnijom t zonom, osjetljiva, sklona komedonima i dehidraciji, sa seboreičnim dermatitisom u mirovanju, stara 34 godine. Koža tijela je suha i sklona dehidraciji.


Neovisno koliko sam nekad umorna, nikako, ali nikako ne preskačem čišćenje lica. To je razlog zašto uvijek težim za proizvodima divnih tektura (po mogućnosti i mirisa) i koji su efikasni kako bi me motivirali na čišćenje lica zbog same pomisli koji je to gušt. Prakticiram double cleansing metodu (metodu dvostrukog čišćenja) gdje sam cijelu godinu kombinirala ulje i pjenu za čišćenje. Ulje koje mi je obilježilo prošlu godinu je Decleor micelarno ulje.** Riječ je o proizvodu ugodnog mirisa i jako lagane teksture. Do ovog ulja, omiljeno ulje mi je bilo DHC Cleansing ulje (recenzija), ali ovo mi je i dvostruko bolje. Još laganije i s puno ugodnijim mirisom, izuzetno efikasno i bez zamućenog pogleda nakon korištenja. Izvrsno skida šminku, ne izaziva iritacije i nerede na licu, koža je nakon korištenja mekana i čista, a bez masnog filma. 

REN Ready Steady Glow tonik za blistavost** je još jedan proizvod koji sam obožavala prošle godine. Tonik je s kiselinama, namijenjen za blistavost, ali osim toga djeluje i na sitne nepravilnosti, hiperpigmentacije, a meni je djelovao i na komedone. Čini lice ljepšim, čišćim i svježijeg izgleda.

Nuxe Aquabella tonik za mješovitu kožu* je valjda prvi tonik za mješovitu kožu na koji sam naišla, a da ne sadrži alkohol. Lijepo hidratizira kožu i finog je mirisa. Iskreno, od tonika ni ne očekujem više, a i ne znam što bih više očekivala. 

Novexpert Magnesium baršunasti piling* je iz skupine nježnijih pilinga i namijenjen je osjetljivoj koži kakva je moja. Riječ je o nježnom, ali efikasnom pilingu koji fino uklanja odumrle stanice, ali nimalo ne iritira moju osjetljivu kožu. Plus mu je što ga deklariraju i kao piling za usne pa je zapravo 2u1 proizvod. 



Kad je njega lica u pitanju, tu sam koristila neke već ranije isprobane proizvode i odlučila ih se čvrsto držati, ali otkrila sam i neke nove.

Nuxe Aquabella krema za mješovitu kožu* me ugodno iznenadila. Riječ je o proizvodu koji hidratizira kožu, a istovremeno ne masti t zonu. Fin miris, dobra njega i ne izaziva nikakav nered na licu. Uz to je izvrsna podloga za make up.

REN Vita Mineral dnevna krema** je proizvod od kojeg iskreno i nisam baš puno očekivala. Riječ je o multiaktivnoj hidratantnoj kremi koja me osvojila svojom teksturom i djelovanjem. Sastav je izvrstan, tekstura je lagana, a lice čak kao da ostane malo matirano što me oduševilo jer je izvrsna podloga za šminku. Izvrsno hidratizira, ne izaziva nerede na koži, a lice nakon korištenja izgleda svježe i zdravo. Kad često premalo spavate kao ja, to vam je važan faktor. 

REN Evercalm Anti-redness serum** je jedan od meni najdražih proizvoda uopće. Moja koža je osjetljiva i počela sam ga koristiti prošle zime kad je zima uistinu pokazala zube. U normalnim uvjetima bi to značilo crvenilo i isušenost, ali ovaj serum savršeno umiruje osjetljivu kožu, izvrsno hidratizira i održava lipide u ravnoteži. Nabavila sam si ga opet za ovo zimsko razdoblje. 

Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex je krema koja me uistinu impresionirala. Moram priznati da me rijetko koja krema za područje oko očiju impresionira. Moje 34 godine i puno smijeha nije više lako sakriti na području oko očiju, ali mogu vam reći da ga uspješno održavam. Činilo mi se da se situacija otela kontroli pa sam posegnula za ovom kremom, više na blef i oduševila se. U dnevnoj njezi koristim Madara SMART Eye kremu (recenzija), a noću ovu i stanje se popravilo, fine linije su nestale, a područje oko očiju izgleda svježe. 

Thalgo Collagen koncentrat** je proizvod koji jako volim. Serum koji mi je ljeti dovoljan i za samostalno korištenje, a u ostatku godine kao lagan koncentrat ispod kreme. Izvrsna je podloga za šminku, osvježava lice, održava kožu mekanom i elastičnom. I jednako važno, ne izaziva nered na licu.

Madara Hemp Hemp balzam za usne** je postao moj to go favorit. S izvrsnim sastavom i uljem konoplje te zbog pakiranja u tubici, ovo je postao moj favorit. Izvrsno njeguje i oporavlja usne, a za razliku od meni također omiljenog Nuxe balzama, ovaj je u tubici pa je higijenskiji za korištenje. 


Prošla godina je kod mene definitivno bila u znaku maski, i onih u tubi i sheet maski što ste vjerojatno primjetili ako me pratite na Instagramu, mislim da imam storyje o sheet maskama svaki tjedan. Kako je velik izbor sheet maski, hrpa nekih limited edition izdanja, rijetko kad koju kupnju ponovim. 

MBeauty Charcoal Bubble Face maska je jedna od onih čiju sam kupovinu ponovila. Riječ je o bubble sheet maski što mi je fora samo po sebi, ali ono što me oduševilo je njeno djelovanje. Izvrsno detoksificira lice i čisti pore. Ova maska nažalost nije dostupna u Hrvatskoj tako da ja za nju povlačim svoje BiH veze jer je tamo dostupna u dm-u.

Decleor Prolagene Lift Flash maska** bi trebala davati efekt čvršće, zategnutije i blistavije kože. I uistinu to radi! Ja ju obično ostavim preko noći, kao kremu i ujutro se probudim sa svježim izgledom kože. Maska se preporuča i za korištenje uz masažu lica.

Madara SMART maska** je moj favorit od prvog korištenja i ostala je u toj kategoriji i dalje. Neću puno duljiti o ovoj maski nego vas uputiti na recenziju. 


Što se tiče proizvoda za tijelo, opet sam dovukla doma masu proizvoda, ali nisam baš bila najrevnija u korištenju. Nadam se zbog svoje kože da ću ove godine biti bolja po pitanju mazanja kože tijela.

Decleor hidratantni losion** me oduševio svojom laganom brzoupijajućom teksturom, lijepim, nježnnim mirisom i izvrsnom njegom. Cijedim zadnje kapi iz bočice što znači da sam stvarno često posezala za njim.

Apivita Refreshing Fig mlijeko za tijelo koje bih ja više opisala kao losion je još jedan od favorita iz kategorije tijelo. Laganije je teksture, baš kako ja volim, brzo se upija, a izvrsno njeguje. Ovaj proizvod sam dobila na poklon i dok ga nisam probala, nisam znala što da mislim jer nisam neki veliki ljubitelj smokve, ali oduševio me svojim mirisom i trajnošću, a ne samo njegom. 

I zadnji proizvod je proizvod o kojem godinama čitam pohvale, a ja sam ga tek ove godine prvi put isprobala - Neutro Roberts Delicate roll-on dezodorans. Godinama čitam pohvale kako je nježan, fino miriše i ono najvažnije, da je djelotvoran. Iako sam prije za stresne situacije znala koristiti Rexona Maximum Protection, sada više nema potrebe za to. Riječ je o dezodoransu koji kod mene savršeno funkcionira, čak i ljeti. Nadam se da mi se tijelo neće naviknuti na njega ili da neće promijeniti formulu/prestati proizvoditi jer je stvarno riječ o fantastičnom proizvodu. 


Malo sam se raspisala, ali lijepo je vratiti se, a i puno je proizvoda u postu.
Dijelimo li neke favorite? Koje ste proizvode vi voljele prošlu godinu? Imate li preporuku?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za Decleor, Madaru, REN i Thalgo, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda.

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Odlični proizvodi, neke sam isprobala, a neki mi zvuče super :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicni proizvodi, a mene konkretno zanima buduci da imamo skoro isti tip koze moja je bez SD, a i kad je rijec o godinama ja sam malo mladja sta mi preporucujes za napast zvanu miteseri- okupirali su moj nos, a procitala sam da su i tvoja briga, da li jos uvijek ostajes kod COSRX BHA Blackhead Power Liquid ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. COSRX BHA mi je super, ali trenutno ga ne koristim. Sad se borim protiv mitesera Madara SMART maskom, REN tonikom, redovitim pilingiranjem i s Foreo Lunom. I situacija je jako dobra.
      Možda je COSRX brže rješenje, ali meni trenutno više odgovara takva njega jer moram manje brinuti oko potencijalnog isušivanja.

      Izbriši