Favoriti mjeseca - veljača 2017. - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - veljača 2017.

Iako sam u veljači upotrebljavala i rotirala i dosta make up-a, po favoritima bi se reklo da je bila u znaku preparative. Našlo se tu nekoliko fenomenalnih proizvoda koje s veseljem i užitkom koristim, pa je red da svoje oduševljenje podijelim i s vama. 

Kao što ste mogli primjetiti ako redovito pratite moj blog (i društvene mreže), u zadnje vrijeme me jako zanima korejska kozmetika, počela sam sa sheet maskama, no interes sam proširila i na druge dijelove njege. Trenutno je moja make up rutina kombinacija azijske i zapadnjačke, po broju koraka je bliža azijskoj, no proizvodi koje koristim su i dalje uglavnom zapadnjački. 

Tip proizvoda koji ćete naći kod malo kojeg zapadnjačkog proizvođača je esencija. Esencija je lagana formula bogata snažnim sastojcima, nježne vodenaste teksture. Nanosi se na cijelo lice s ciljem njege, hranjenja i pripreme za upijanje u kožu sljedećih koraka njege (konkretno: seruma). Moj odabir je Missha Time Revolution The First Treatment Essence, jedna od najhvaljenijih i najpopularnijih azijskih esencija. Htjela sam esenciju koja će hidratizirati, a istovremeno imati i niacinamid (iako većina azijskih proizvoda sadrži ovaj dragocjeni sastojak) kako bi mi dodatno ujednačio ten. Neću se puno sad raspisati o proizvodu jer vam pripremam recenziju, no pohvalit ću utjecaj na hidrataciju kože, ujednačavanje tena, kao i na pripremu kože za idući korak odnosno serum.

Drugi korejski prizvod koji sam voljela prošlog mjeseca je Innisfree Capsule Recipe Pack Green Tea. Riječ je o sleeping packu, odnosno o završnom koraku u noćnoj njezi kože. Taj korak nanosite na kompletnu njegu kako biste ju "zaključali". Volim zeleni čaj i njegov utjecaj na tijelo, kako iznutra, tako i izvana, tako da me ovaj proizvod odmah privukao. Uistinu lijepo zaključava njegu, a ujutro sam se budila nahranjene, a osvježene kože. Koliko mi se svidio će vam dovoljno reći to da sam naručila full size na iHerbu (direktan link na proizvod). 

Kad je skidanje šminke u pitanju, volim skidanje u dvije faze - prvo nekim masnijim, uljnim sredstvom, a zatim nekim pjenastim čistačem. Proizvod koji mi se jako svidio za takvo skidanje je REN Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm*. Miris ruže i izuzetna efikasnost (topi čak i maskaru besprijekorno), a uz to i manjak isušivanja i bilo kakvih negativnih reakcija su zaslužni što je ovo postao moj omiljeni skidač make up-a. Bit će recenzija sa svim detaljima i informacijama. 


Tko me redovito prati, zna koliko volim proizvode s kiselinama i njihove efekte na mojoj koži. Ovog puta su se među favoritima našla čak 2 proizvoda s kiselinama. 

REN Glycolactic Radiance Renewal maska* služi za vraćanje sjaja koži, ujednačavanje tena i peglanje (plitkih) linija. Svoj posao odrađuje fenomenalno, ujednačava ten, stvarno pegla tanke linije, a definitivno i vraća blistavost koži. Pitanje blistavosti je kod mene testirano i ovih dana, naime, bila sam na operaciji nakon koje sam još nekoliko dana bila u bolnici, a i sada sam na strogom mirovanju (dakle nema šetnji ni boravka na svježem zraku), tako da je koža bila uistinu beživotna i bez sjaja, no ova maska ga je instantno vratila. Riječ je o stvarno izvrsnom proizvodu o kojem ću vam još pisati.

Vichy Idealia Peeling* je prva Vichy noćna piling-njega za osjetljivu kožu: učinak pilinga na površini uz aktivaciju blistavog tena za kvalitetu glatke kože baršunaste na dodir. Riječ je o proizvodu s kiselinama (♥) i još mnogim dragocjenim sastojcima koji ujednačavaju ten i daju mu blistavost. Znate kako sam u nedavnoj recenziji Alpha H Liquid Gold rekla da ovaj proizvod ima dostojnu jeftiniju zamjenu? E pa ovo je taj proizvod! Uskoro će biti recenzija jer ovaj proizvod to uistinu zaslužuje - riječ je o meni najboljem proizvodu Vichy Idealia linije. 

Kad je make up u pitanju, istaknut ću svoj najdraži ruž - Kat Von D Lovesick koji je jedan od meni najdražih ruževa ikad i znam da sam dosadna što ga opet stavljam u favorite, no riječ je o stvarno predivnm ružu izimne kvalitete i ako budete u mogućnosti, svakako ga isprobajte.

The Balm Nude Dude paleta sjenila* je paleta za kojom sam najčešće posezala prošlog mjeseca. Neutralne nijanse kakve volim i izvrsne kombinacije boja su zaslužne što se našla među favoritima. 

I zadnji proizvod koji se našao među favoritima su Primark spužvice. Koristim ih za blendanje korektora na području oko očiju i izvrsne su! Kupila sam 3 komada za 1 euro (na sniženju) i sad mi je žao što ih nisam kupila i više, za rezervu. Mekane, ne upijaju previše proizvoda, a izvrsno blendaju. Ukoliko se nađete u Primarku, kupite ih, nećete požaliti :)

I to su moji prošlomjesečni favoriti, malo sam se raspisala kako bih vam najavila koje recenzije vas očekuju i koji su proizvodi vrijedni pažnje :)

Dijelimo li favorite? Što ste vi voljele u zadnje vrijeme?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

9 komentari:

  1. Odlicni favoriti. Samo ti nama prvo ozdravi 😘

    OdgovoriIzbriši
  2. ja u zadnje vrijeme samo preparativu favoriziram.
    to mi je bila novogodinja odluka- da više pažnje posvetim njezi lica i tijela općenito.
    tako i radim. :D
    razne kremice, ulja, serumi.. baš se brinem o koži i uživam u tome.
    i više sam preparative kupila u ova 3 mj nego dekorative :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo, to je izvrsna odluka, džabe i najbolja šminka ako je "platno" loše :)

      Izbriši
  3. Na sve sam ljubomorna :) Posebno na REN, Misshu i Innisfree :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reći ću ti - s pravom :) stvarno su fenomenalni proizvodi :)

      Izbriši
  4. Joj želim sve što si spomenula od preparativer *:*
    A Nude dude volim i ja, jedna od dražih paleta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preporučam ti sve od srca :)
      A Nude Dude je super ♥

      Izbriši
  5. Na wish listi mi je Missha esencija. Vichy Idealia Peeling koristim i jako sam zadovoljna učinkom.

    OdgovoriIzbriši