Philips Lumea - dojmovi nakon više od godine dana korištenja - a little make up obsessed

Philips Lumea - dojmovi nakon više od godine dana korištenja

Prije nekih godinu i pol je u moje ruke došla Philips Lumea Precision Plus* uređaj, a u ovom postu sam odlučila s vama podijeliti dojmove nakon dugotrajnog korištenja.

U postu Meet Philips Lumea (klik za post) ste mogle pročitati sve o samom uređaju - tko ga može, a tko ne može koristiti, kao i tehničke podatke i kod koga će imati najbolji efekt, a dojmove o samom uređaju nakon tri mjeseca korištenja ste mogle čitati u postu Philips Lumea - moja iskustva i dojmovi (klik za post).



Ukratko ću ponoviti najvažnije informacije o samom uređaju:
Philips Lumea Precision Plus uređaj je IPL uređaj za kućnu upotrebu koji koristi svjetlosnu tehnologiju, takozvano intenzivno pulsirajuće svjetlo (IPL) koje djeluje na korijen dlačica. One njegovim djelovanjem ostaju u fazi mirovanja, što znači da je ovo uređaj za dugotrajno uklanjanje dlačica. Ono što je bitno naglasiti kako ne biste bile razočarane jest da dugotrajno treba razlikovati od trajnog jer i nakon korištenja profesionalnih IPL uređaja nema garancije da vam jednog dana dlačice opet neće početi rasti.
Moj model uređaja (SC2008/11) dolazi s tri nastavka: za tijelo, lice te za bikini zonu.

Cijena mog uređaja je bila 3799 kn, no trenutno se očekuje nova verzija ovog uređaja za koji vam ne znam reći cijenu.

Ovaj uređaj nije namijenjen osobama sa svjetlim dlačicama (svjetloplave, crvene i bijele/sijede dlačice), kao ni tamnoputim osobama - što je veći kontrast između boje dlake i boje kože (svjetla put i tamna dlaka), to će rezultati biti bolji (i brži).
Najbolje rezultate će imati blijedopute osobe s tamnim dlačicama, a što su dlačice jače, to ćete imati bolje rezultate.



Iako se do korištenja Lumee nisam smatrala sretnicom zbog kontrasta kože i boje dlaka, zapravo sam sretnica jer sam bila idealan kandidat za upotrebu ovog uređaja i najbolje moguće rezultate.

Konkretno, Lumeom tretiram nadusnicu, pazuhe, potkoljenice i bikini zonu (odnedavno - počela sam s tretiranjem, pa sam odustala jer mi se nije dalo brijati, draža mi je egipatska depilacija, no odnedavno sam ipak odlučila i taj dio ipak tretirati Lumeom).


Kad sam uređaj tek počela koristiti, trebalo mi je cca. 45 minuta da bih tretirala cijelo tijelo (što je svakako kraće nego tretman voskom/šećernom pastom), a sada sam došla do toga da mi treba 1 minuta za nadusnicu, 1 minuta za područje pazuha (dakle 2 min za oba), za bikini zonu mi treba otprilike 10 minuta, te za svaku nogu po 10 minuta - sve je stvar prakse, pa jednom kada ulovite "grif", to ide poprilično brzo. Mislim da si svatko može jednom u 2 tjedna (a kasnije i rjeđe) priuštiti toliko vremena da bi se riješio dlaka, te da je to dobro utrošeno vrijeme.

Rezultati su nakon više od godine korištenja uistinu impresivni. U prvo vrijeme sam Lumeu koristila svaka dva tjedna (prema uputstvima), no s vremenom se vrijeme korištenja prorijedilo (kao i dlačice) na period od mjesec i pol, a nekad i dva mjeseca (ovisno o tome kako stojim s vremenom i raspoloženjem). 

Najprije sam dobre rezultate vidjela na pazusima zato što sam te dlake i do tada brijala britvicom, pa su bile deblje (a i tamne). Danas pod pazusima imam možda par dlačica, a i one izuzetno sporo rastu, pa periodi između brijanja tih par dlačica znaju biti i po 2 tjedna (bez da sam dlakava). Na potkoljenicama sam rezultate vidjela malo kasnije iz razloga što su mi tamo dlačice bile tanje zbog višegodišnjeg tretiranja epilatorom. Danas mogu reći da sam se riješila jedno 90% dlačica, a i ostale rastu jako sporo. Na bikini zoni se rezultati isto dosta brzo vide, pa sada, nakon 2 mjeseca korištenja već imam vidljive "rupe" u rastu dlaka. Najslabije rezultate imam na nadusnici, no to mi je od starta bilo jasno da će biti tako jer tamo dlačice (logično) nisam brijala, nego sam nastavila koristiti vosak, a i tamo su dlačice više kao paperje i teško je reći koliko su takve dlačice dobar vodič.

Nakon što ste pročitale moje rezultate, vjerujem da vam je jasno zašto sam napisala da su rezultati impresivni. Samom proizvodu ne mogu naći nijednu manu, od efekta, pa do jednostavnosti korištenja je sve izvrsno i jedino što bismo mogli uzeti kao manu je viša cijena, no ovaj uređaj se stvarno isplati jer će vam troškovi depilacije biti manji, a i ono najvažnije - uistinu se vidi efekt, pa ako se odlučite za rješavanje dlaka, novaca vam neće biti žao.

Ako si to možete priuštiti i imate svjetlu kožu, a tamne dlake kojih se želite riješiti, ja vam od srca mogu preporučiti ovaj uređaj jer ćete s njim definitivno vidjeti rezultate i to definitivno neće biti bačen novac. 

Jeste li probale neki IPL uređaj? Koji su vaši dojmovi i zanimaju li vas takvi uređaji?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. 

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Odlicno izgleeda, no u BiH nisam jos uvijek vidjela ovaj proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas razmisljam da ga kupim poslije tvog posta. Tj. hocu da nagovorim sestru da kupimo zajedno :) Mislim da se dugorocno isplati, a i spadam u "dobru" grupu - svijetla put :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isplati se definitivno, a i isplati se tako podijeliti trošak :)

      Izbriši
  3. Izgubila sam uputstvo, mozes li mi molim te reci koji su uslovi za primjenu ovog tretmana na pazusima (koliko dugo se ne smije dezodorans stavljati) ? Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne piše ništa u uputstvima koliko se sjećam, ali ja ti preporuam da tretman odradiš navečer, pa da tek ujutro koristiš dezodorans :)

      Izbriši
  4. Izgubila sam uputstvo, mozes li mi molim te reci koji su uslovi za primjenu ovog tretmana na pazusima (koliko dugo se ne smije dezodorans stavljati) ? Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav!
    Hvala na informacijama,puno su mi pomogle!
    Trebala bih tretirati nadusnice i bradu,ali se jako bojim obrijati ih prije,zanima me da li ste ih vi brijali prije tretmana ili ne?
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ih brijala, nisam se usudila ni ja, zato sam na tom dijelu imala slabije rezultate

      Izbriši
  6. Da li postoje neki dodatni delovi koje je potrebno menjati, tj. neka dodatni troškovi osim za kupovinu samog aparata?

    OdgovoriIzbriši