Foreo Luna Mini - a little make up obsessed

Foreo Luna Mini

Osoba sam koja jako voli gadgete, pa me zaintrigirala i Foreo Luna kad je izašla, međutim kako sam se odlučila za kupovinu Magnitone četke, zaključila sam da mi ne treba i Luna. No kad sam dobila ponudu da ju testiram, pristala sam bez razmišljanja jer me uređaj i dalje zanimao. U nastavku posta možete pročitati moje dojmove.


Foreo Luna Mini* je uređaj koji dubinski i nježno čisti lice uz pomoć T-Sonic™ tehnologije. Kao što sam naziv kaže, riječ je o mini uređaju. Stane doslovno u dlan ruke.

Dolazi u pet boja, a moja boja je ljubičasta (Purple). Za razliku od velikih Luna, kod kojih je određena boja namijenjena određenom tipu kože, mini Lune su sve namijenjene svim tipovima okže, tako da ju možete odabrati prema boji koja vam se sviđa.


Sam uređaj prilikom kupnje dolazi u praktičnoj plastičnoj kutiji unutar koje se nalaze Foreo Luna Mini uređaj, USB kabel za punjenje i kartica sa serijskim brojem pomoću kojeg registrirate uređaj na Foreo webu. Uređaj ima 2 godine garancije i 10 godina jamstva na kvalitetu.

Svidjela mi se ideja punjenja preko USB-a, a sam uređaj je jako brzo pun, kroz nekih sat vremena, a baterija traje mjesecima (meni konkretno već tri mjeseca, a neki navode da traje i po 6 mjeseci).


Sama četkica je izrađena od neporoznog silikona koji se brzo suši i sprječava nakupljanje bakterija što Lunu čini različitom od svih ostalih uređaja za čišćenje lica na tržištu. Naime, svi uređaji imaju promjenjive četke koje stvaraju dodatni trošak dok kod Foreo Lune tog dodatnog troška nema. 

Medicinski silikon od kojeg je Luna napravljena je vrlo izdržljiv, a na njega je alergično manje od 2% ljudi na svijetu. Uređaj se održava tako da ga operete običnim tekućim sapunom. 


S prednje strane uređaja se nalaze sitne dodirne točke za nježno čišćenje lica, iznad njih se nalaze nešto šire silikonske točke, za precizno čišćenje (koje su izvrsne za čišćenje kože oko korijena nosa), dok se sa stražnje strane nalaze šire točke namijenjene dubinskom čišćenju lica. 


Uglavnom sam koristila prednju stranu, dok sam stražnju koristila otprilike jednom tjedno i to za sva područja osim oko nosa jer mi tu nije dobro "sjedala". 

S prednje strane uređaja nalazi se tipka za paljenje i mijenjanje brzine. Jednim pritiskom uređaj se pali na višu brzinu, sljedećim pritiskom prelazi u nižu brzinu, dok se trećim gasi. Ujutro obično koristim nižu brzinu dok navečer koristim višu.

Uređaj se preporučuje koristiti jednu minutu, dva puta dnevno i ja sam ga u testnom periodu koristila po uputama. On će svakih 20 sekundi drugačije zavibrirati kako bi nas obavijestio da se može početi s čišćenjem drugog dijela lica. Uređaj će i nakon preporučene jedne minute nastaviti pulsirati, a automatski će se ugasiti nakon 3 minute. Ne preporučuje ga se koristiti duže od te 3 minute, no moram vam odmah reći da ga ja nisam nikad koristila duže od preporučene minute jer sam smatrala da za time nema potrebe.


Ukoliko se odlučite na kupovinu Foreo Luna uređaja, imajte na umu da se ne preporučuje koristiti s pilinzima na bazi gline, te onima s  abrazivnim česticama, kao ni s proizvodima koji sadrže silikon, alkohol ili druge agresivne sastojke, jer bi oni mogli oštetiti medicinski silikon od kojeg je uređaj napravljen. 

Osim Foreo Lune Mini, imala sam priliku isprobati i Foreo Day Cleanser* i  Foreo Night Cleanser*.


Kako je moja mješovita koža sklona dehidraciji, uvijek s oprezom pristupam novim umivalicama, pa me tako i kad sam počela koristiti Foreo umivalice bilo strah hoće li me isušiti međutim strah je bio neopravdan.

Dnevna verzija je teksture poput jogurta (na slici ispod lijevo) koja se u dodiru s vodom pretvara u emulziju. Sadrži ekstrakte voća (bergamota, mandarine te ekstrakt sjemenki breskve) koji instantno razbuđuju kožu i daju joj svjež izgled, te probiotike koji ju vlaže i štite. Kompletan sastav umivalica ću naknadno staviti jer su mi slike netragom nestale iz foldera na kompjuteru :)
95% sastojaka je prirodnog podrijetla.


Noćni gel  (desno na slici iznad) sadrži 97% sastojaka prirodnog podrijetla. Osim toga, tu su meteoritska prašina koja detoksificira kožu i čini ju mekom, ekstrakt moringe koji olakšava uklanjanje nečistoća i slatki badem koji čini kožu mekšom, zaglađenom i dubinski nahranjenom.

Moram priznati da me se više dojmila dnevna verzija gela jer stvarno instantno djeluje i ostavlja lice svježim, no ono što mi se jako svidjelo kod obje verzije je uklanjanje nečistoća i to što me nisu isušili.

Foreo Lunu Mini sam koristila i s drugim gelovima, pa ću sada napisati konačno i moje mišljenje o njoj i njenom efektu na moju kožu. 

Moja koža je mješovita, sklona komedonima, sa seboreičkim dermatitisom i sklona dehidraciji, dakle jednom riječju - osjetljiva. Iz tog razloga uvijek posebno osluškujem potrebe svoje kože i reagiram i na najmanju (negativnu) reakciju.

Foreo Luna Mini se pokazala kao idealnim partnerom za moju osjetljivu kožu. Za razliku od Magnitone-a, na prvu nisam imala osjećaj da mi dubinski čisti kožu baš zbog te njene nježnosti, no s vremenom, kako sam ju koristila, primjetila sam da mi je koža i dalje glatka, a pore su bile sve čišće i čišće. Osim povremenim PMS ispada, nemam trenutno nekih problema s prištićima i komedonima (za što je zaslužna dobra njega koju sam si posložila), no ono što sam primjetila s Foreo Lunom jest da su mi se pore suzile i da se sporije pune. Da se razumijemo, nisu skroz nestale, međutim puno su uže (a sad sam prestala i s korištenjem kiselina, dakle samo Luna može biti zaslužna za to). 

Osim toga, oduševilo me i kako dobro čisti lice. Naime, prilikom skidanja šminke, prođem po licu samo s jednom blazinicom natopljenom micelarnom, da skinem dio šminke, a nakon toga prelazim na čišćenje gelom (koristila sam i druge gelove, a ne samo Foreo i sa svima je rezultat bio isti) kojeg nanesem na lice, te zatim odradim svoje jednominutno druženje s Lunom. Redovito sam nakon toga uzimala blazinicu natopljenu micelarnom, međutim na njoj ne bi bilo nikakvih ostataka šminke. Dobro očišćeno lice je temeljna pretpostavka za dobru njegu, tako da me to oduševilo jer uz minimum truda imam očišćeno lice.

Cijena uređaja je 909 kn, što nije malo, međutim ako se uzme u obzir da nema naknadnih troškova u obliku kupovine zamjenskih četki, cijena ipak postane nešto prihvatljivija. Uređaj je dostupan na Foreo stranici, u Douglas parfumerijama, kao i na Lookfantastic, Beauty Expert, HqHair i Feelunique stranicama.

Naravno, neću vam reći da se bez ovog uređaja ne može živjeti jer nije tako, međutim ako imate mogućnosti, ovo je uređaj koji ipak radi razliku u kvaliteti čišćenja i njege kože i ukoliko ju nabavite, to sigurno neće biti bačen novac.

Jeste li isprobale Foreo Lunu ili neki drugi beauty gadget namijenjen čišćenju lica? Koji su vaši dojmovi?

P.S: Uskoro vam pripremam usporedni post s Foreo Lunom Mini i Magnitone Lucid četkom sa svim plusevima i minusima u odnosu jednog na drugi uređaj  ;)

*PR uzorci (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

11 komentari:

  1. Da je za koju stotinu jeftiniji :(
    Lagala bi kad bi rekla da ga ne želim jako i da nisam ljubomorna :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna recenzija i sad sam samo i dalje sigurna da bih ga voljela imati. Jos ovaj tvoj u predivnoj ljubicastoj boji...ne znam tko ga ne bi pozelio. Ipak cijena mu je malo previsoka.
    Ja imam neki uredaj za ciscenje od Oriflama i ok mi je ali ova Luna je sigurno neusporedivo bolja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala, ipak mi je "malo" preskup. :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Deluje mi obecavajuce i kao uredjaj koji zaista radi svoj posao! Ne bi mi bilo zao da dam pare za njega, s obzirom da se radi o nezi lica :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Čini se kao uređaj iz snova za moju tinejdžersku kožu koja ludi od hormona. :D Čula sam već za njega, cijena jeste dosta visoka, ali ako će mi imalo smanjiti ove prištiće i komedone onda vrijedi. :) Rado bih ga isprobala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja koristim Clarisonic vec otprilike 2 godine i stvarno sam jako zadovoljna s njim,ali ovaj Foreo me privlacio jos otkad je stigao kod nas i sama sebe sam uvjeravala da mi ne treba ali nedavno sam pokleknula i narucila ga,nadam se da bi za koji dan trebao stici,jedva cekam:-)U istoj ovoj boji sam ga narucila!Svakim danom naletim na jos jednu pozitivnu recenziju pa mi je to jos jedan izgovor vise samoj sebi da sam ipak dobro odlucila:-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam ga i ja. Meni je baterija živa od 8-og mjeseca prošle godine. Čudo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Foreo je jedina od četki za čišćenje lica koja me zanima, sve ostale mi deluju pregrubo za upotrebu na duže staze. Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
  9. upila sam ga prošli tjedan u DM... Puna cijena mu je 749 kn, ali uz korištenej njihovih bodova platila sam ga 479,06 kn... Obzirom i ja da imam problema sa kožom lica na koju sam potrošila nebrojeno puno novaca( masna koža, seboroični dermatitis ...),odlučila sam ga kupiti... Zadovoljna sam njegovim učinkom, nadam se da će tako i ostati...

    OdgovoriIzbriši