Favoriti 2015. godine - make up - a little make up obsessed

Favoriti 2015. godine - make up

Prošla godina je bila godina u kojoj sam isprobala hrpu divnih proizvoda i stvarno mi je bilo teško izdvojiti favorite, no odlučila sam odabrati stvarno one proizvode za kojima sam najčešće posezala. Kako zbog stalne žurbe i jurnjave nisam bila pretjerano maštovita po pitanju make up-a, već sam uglavnom birala što brža rješenja u vidu nude sjenila koja neutraliziraju boju kapka, uglavnom sam se igrala s ruževima i zapravo mi je bilo najteže odabrati samo nekoliko ruževa za ovaj post. No počet ću ispočetka - s puderima :)

Kad su tekući puderi u pitanju, prošlu godinu je obilježio Armani s čijim sam se puderima našla. Ipak moram spomenuti da mi je uz ova dva pudera u postu i dalje jedan od najdražih pudera i Estee Lauder Double Wear no za njim sam posezala za posebne prilike, izlaske i kad mi je puder trebao biti trajan jako jako dugo, te kad mi je trebalo jače prekrivanje - no zahvaljujući dobrom odabiru preparative, to srećom nije bilo često. 

U ljetnom dijelu godine sam skoro stalno nosila Armani Maestro puder. Kako je riječ o PR proizvodu, dobila sam ga u nijansi koja mi je odgovarala samo ljeti, tako da ne mogu reći kako bi se na mojoj koži ponašao zimi, no ljeti mi je to bio najdraži puder. Prekrivanje mu je srednje, no finish koji ostavlja na koži je divan, a trajnost još bolja i ono nevjerojatno - kako dan odmiče, još bolje izgleda na koži i redovito sam za njega dobivala pohvale. Detaljnu recenziju možete pročitati u ovom postu

Drugi Armani puder koji me se dojmio je Armani Lasting Silk UV koji sam si odabrala kao rođendanski poklon. Predivan finish na licu (blago dewy) i solidna trajnost su zaslužni što se našao na listi favorita. Ovo je puder koji koristim kada želim zablistati.

Za matiranje sam otkrila (za mene) novi proizvod - The Balm Sexy Mama. Lijep finish na licu, dobro matiranje i cijena su razlozi zašto se našao na listu favorita. Recenziju možete pročitati u ovom postu, a koliko mi se svidio dovoljno govori to da sam ga neki dan opet kupila.

Rumenilo koje je obilježilo ovu godinu (iako sam ga počela koristiti tek u 9.mjesecu) je Max Factor Creme Puff rumenilo u nijansi Lavish Mauve. Predivan finish, trajnost i boja koja mi se uklapala u svaki make up. Detaljnu recenziju možete vidjeti u ovom postu.

Iako sam puno koristila svoje Urban Decay palete, ipak kao sjenilo koje me najviše oduševilo (zbog omjera cijene i kvalitete, kao i zbog ispunjenih očekivanja) je Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes u nijansi Nude de Rose.  Neću puno duljiti o njemu jer sam sve rekla u recenziji

Osim njega, izdvojile su mi se i Rimmel Apocalips sjenila u olovci. Savršeno trajne na kapcima, dobro pigmentirane i još k tome se ne nakupljaju u pregibu kapka i savršeno blendaju.

Za obrve je kod mene ove godine postojao jedan jedini proizvod - Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade u nijansi Dark brown. Dovoljno vam govori kakvo mišljenje imam o svojim (jadnim) obrvama kad mogu izaći bilo gdje bez šminke, ali bez "obrva" ne mogu - to je jedini make up proizvod koji sam koristila čak i za plažu - mislim da vam je onda sve jasno :D

Kad su ruževi u pitanju, jedva sam odabrala samo 5 favorita (da, ruževi su uz rumenila moja najveća ljubav) i čudna li čuda, svi redom su mat finisha koji je apsolutno obilježio moju godinu kad su ruževi u pitanju. Lancome L'absolu Velours u nijansi 375 Velours de Framboise nezasluženo još nema recenziju i morat ću promijeniti to u skorijoj budućnosti (zapravo pišući ovo sam shvatila da samo jedan od mojih favorita ima svoj post). Riječ je o predivnoj boji za koju uvijek dobivam komplimente, savršene je, izuzetno lagane, neisušujuće teksture, a opet, trajan. Riječ je o jednom od najugodnijih mat ruževa koje imam.

Sephora Lip Stain u nijansi Strawberry Kissed je proizvod koji je uspio doći u favorite iako sam ga kupila pred sam kraj godine. Zašto? Zbog savršene boje, izuzetne ugodnosti na usnama i trajnosti koja me oborila s nogu. MORAM ga što prije recenzirati.

NYX Antwerp je savršena nijansa za ljeto, opet mat finisha, izuzete trajnosti i uz to je i jako ugodan na usnama. Ovo je jedini ruž iz mojih favorita koji ima recenziju, pa neću duljiti o njemu, nego ako vas zanima više, možete pročitati - ovdje

MAC Mehr je ruž koji je obilježio moju jesen - jedno mjesec dana sam ga svakodnevno nanosila i zanemarila sve druge ljubimce. Onda vam je jasno koliko mi se svidio :) Mat finis, godan na usnama i savršena boja. Već nekoliko puta sam rekla napisala da ću ga recenzirati i sad si dajem za zadatak napraviti to još ovog mjeseca. 

NARS Audacious ruž u nijansi Anita je još jedan neutralac kojeg sam jako voljela ove jeseni. Jako ugodan na usnama, čak bih se usudila reći da ih malo hidratizira i uz to je baš ona nijansa koju sam tražila.

Iako sam kupovala (opet) dosta lakova, samo dva od svih novih su se potpuno istakla - jedan je Essence No Make Up Look u nijansi Powdery Rose (moram i njega poslikati za post), a drugi je izuzetno pigmentiran i trajan Essence Wild White Days koji je predivan na tamnijem tenu, nakon mora (dokaz).

I to je to od mojih prošlogodišnjih make up favorita, trudila sam se izdvojiti stvarno najomiljenije proizvode i nadam se da nisam zaboravila staviti nijedan proizvod od mnogih koje sam koristila prošle godine. 

Kako vam se sviđaju moji favoriti? Dijelimo li neke?

CONVERSATION

5 komentari:

  1. Creme puff, Sexy Mama i Nyx SMLC u nijansu pogođen! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Dugo sam čekala ovaj tvoj post i već sam mislila kako sam ga propustila!
    Pažljivo odabrana hrpica proizvoda :)
    Opet kažem, zavidim ti na Armani puderu i MAC ružu. Zajednički favorit nam je Max Factor rumenilo samo ja imam drugu nijansu

    OdgovoriIzbriši
  3. Essence bijeli gel lak takoder obozavam :)
    Voljela bih isprobati neki NYX ruz

    OdgovoriIzbriši
  4. Nude de Rose je sjenilo koje sam jako zavoljela u kratkom roku i ne odvajam se od njega <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Armani Lasting mi je na wl, moram ga isprobati :D Super favoriti, i kod mene su mat ruževi bili no.1 :D

    OdgovoriIzbriši