Jutarnja beauty rutina - jesen - a little make up obsessed

Jutarnja beauty rutina - jesen

S godišnjim dobima se mijenja i moja beauty rutina, tako da sam vam odlučila pokazati što trenutno koristim za njegu lica.
Proljeće i jesen su rezervirane za nešto niži SPF, te laganu hidrataciju, ljeti mi je obavezan visoki faktor, dok zimi najviše pažnje pridajem hidrataciji. Za sada mi ovakva njega savršeno odgovara, no s dolaskom hladnijih dana će moja koža vrlo vjerojatno zahtijevati više hidratacije, tako da me očekuje traženje idealnih proizvoda u te svrhe, no o tom potom :)

Moja koža je osjetljiva, mješovitog tipa, s masnijom t zonom, sklona dehidraciji i komedonima, a tu je i seboreički dermatitis kojeg na licu držim pod kontrolom već dvije godine (otkad mi je dijagnosticiran). 

Iz razloga što mi je koža sklona dehidraciji, izbjegavam umivalice koje bi ju mogle isušiti, tako da ujutro kako bih odstranila višak sebuma ili ostatke noćne njege koristim micelarnu vodu. Micelarna koju trenutno koristim u te svrhe je Uriage micelarna voda za osjetljivu kožu sklonu crvenilu. Kao i ostale dvije Uriage micelarne, i ova mi je izvrsna. Ne isušuje, ne radi nered na licu (i izvrsno skida šminku, ali to je za neki drugi post). 

Nakon toga koristim The Konjac Sponge s bambusom koja bi trebala pomoći eliminirati mitesere i pomoći oko problema s prištićima. Moram priznati da mi se nije iskazala kad su miteseri u pitanju, ništa manje se ne rade, ali efekt spuživce je isti kao i kod roze verzije o kojoj sam pisala u ovom postu - ljepša tekstura kože, koža je glađa na dodir i djeluje zdravije. 

Idući korak je toniziranje kože. U tu svrhu koristim dva proizvoda ovisno o raspoloženju. Byphasse tonik s ružinom vodicom (recenzija) ili Caudalie Beauty Elixir. Oba izvrsno toniziraju kožu i pripremaju je za idući korak.


Serumi su obavezan korak u mojoj njezi. Veća koncentracija dragocjenih sastojaka je bolja za ciljanu njegu, a kod mene je cilj hidratacija i "punjenje" kože antioksidansima. Trenutno koristim dva seruma u tu svrhu, naizmjence, svaki drugi dan. Caudalie Polyphenol C15 serum protiv bora (recenzija) sadrži C vitamin (koji ostaje u koži 48 sati i to je razlog zašto ga koristim svaki drugi dan) i hijaluronsku kiselinu koja je zaslužna za hidrataciju (i naravno, još mnoge druge vrijedne sastojke, no više o tome u recenziji). Drugi serum koji koristim je Bocassy Anti-age serum koji također sadrži divne sastojke poput vitamina F, wakame algi, korijena mace, itd. Njega koristim u svrhu hidratacije i izvrsno radi taj posao. imat će zasebnu recenziju, tako da ćete o njemu još čitati na mom blogu.

Nakon seruma nanosim kremu odnosno u ovom slučaju fluid. Caudalie Polyphenol  C15 fluid sa SPF 20 (recenzija) mi pruža dovoljno zaštite protiv UV zračenja sada kada sunce više nije toliko jako kao ljeti, a uz to mi za sada pruža dovoljno hidratacije, a svi skupa rade na prevenciji bora. 

Za okoloočno područje koristim predivan La Roche-Posay Toleriane Ultra Contour Yeux (recenzija). Pruža mi dovoljno njege danju (za noći već biram nešto "jače") i izvrsna je podloga za korektor.



Kao što sam napisala, kad malo ozbiljnije zahladi, opet ću mijenjati postav u kupaonici, no za sada mi ovo savršeno odgovara. Idealan omjer hidratacije i aktivnih sastojaka koji moju kožu hrane i štite od vanjskih utjecaja.

Kako vam se sviđa moja trenutna rutina? Što vi koristite, koristimo li neki isti proizvod? Koji su vaši dojmovi o njemu?

CONVERSATION

8 komentari:

  1. Vau baš dosta proizvoda koristiš. Ja trenutno samo za jutarnju negu koristim samo tonik i dnevnu kremu, čini mi se da je to dovoljno pošto sam tek ušla u dvadesete. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, ja ne mislim da je previše :)
      Koristim proizvod za čišćenje ujutro, tonik, serum, kremu i okoloočnu, ne smatram da bi išta trebalo izbaciti :)
      Svatko treba osluškivati svoju kožu, ako ti misliš da je tebi to dovoljno, super :) ali ja bih ti preporučila da ipak nešto još koristiš za čišćenje lica ujutro ;)

      Izbriši
  2. Jutarnja rutina nam je jako slična i mislim da je to optimalno proizvoda za pripremiti i nahraniti kožu prije nanošenja šminke. Moja koža je masna pa je meni jutarnje umivanje pod mus, a pri tome uz nježnu umivalicu biram i to da je ugodnog mirisa pa mi to dođe kao ugodno razbuđivanje :D Zajednički proizvod nam je Byphasse tonik u koji sam se zaljubila i Konjac supžvica, samo što je moja s zelenom glinom :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična njega lica! Uriage micelarna me baš zainteresirala.☺️

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaista divan izbor. Nakon što sam sinoć pročitala post, danas sam išla kupiti Caudalie serum jer me jako zainteresirala činjenica da sadrži vit c. Osim za hidrataciju, želja mi je s njime izbrisati nekoliko mrljica od akni pa me zanima kako je tebi pomogao na tom polju? Prethodno sam isprobala serum s vit c od Sincrovit-a, ali je bio jako ljepljiv na koži, no u tih deset dana korištenja je izbrisao apsolutno sve mrljice. Unaprijed hvala:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Svidja mi se tvoja rutina i ne smatram da koristis previse proizvoda. Svaka zna i oseti sta njenoj kozi prija. Ja cistim lice ili Byphasse gelom ili Balea penom. Zatim sledi Byphasse tonik u kojeg sam se zaljubila. Zatim hidratatna krema i okoloočna krema. :) Serum sam koristila pre, evo ni sad ne znam što sam ga zapostavila. :D

    OdgovoriIzbriši