The Balm Sexy Mama - a little make up obsessed

The Balm Sexy Mama

Prije skoro dva mjeseca je u Hrvatsku došao The Balm i time razveselio mnoge ljubiteljice kozmetike, pa tako i mene. Do tada nisam isprobala puno The Balm proizvoda, točnije samo sam isprobala (i obožavala) Mary Lou-manizer (recenzija), a kad sam dobila ponudu od uvoznika da recenziram neki od proizvoda, nisam ni trenutka dvojila kad je The Balm Sexy Mama* u pitanju.


Riječ je o jednom od njihovih najpoznatijih i najhvaljenijih proizvoda, tako da sam ga (odnosno ju) svakako mislila isprobati i vidjeti hoće li mi se pokazati dobrom.
Moja koža je mješovita, s masnijom t zonom, tako da sam uvijek u potrazi za dobrim matirajućim puderima koji će spriječiti ili barem na duže vrijeme odgoditi lučenje sebuma na mom čelu, nosu i bradi. U nastavku ćete moći pročitati je li Sexy Mama zadovoljila, no prije toga ću se pozabaviti tehničkim podacima :)


 Kao i svi The Balm proizvodi, i ovaj je pakiran u veselu ambalažu. Ambalaža je kartonska, zatvara se na magnet i ima pin up djevojku na ambalaži koja potpuno pristaje uz naziv proizvoda. Količina u kojoj proizvod dolazi je 7,08 grama i po cijeni od 150 kn. Ukoliko niste u RH ili vam u blizini nije jedna od prodavaonica u kojima je The Balm dostupan (5 Bipa poslovnica, Martimex u Zagrebu na Trgu i Britancu, Muller Trg i CC1 East - nadopunite me ako ima još negdje), dostupna je na feelunique stranici po cijeni od 15 funti.

Sam proizvođač kaže da je riječ o translucentnom puderu za sprječavanje sjaja i slažem se s opisom. Proizvod je stvarno bez boje odnosno boja se neće vidjeti na licu, no pretpostavljam da ipak ne bi odgovarao tamnoputim osobama i da bi se na njima vidio. Kao što možete vidjeti na slici ispod, stvarno je transparentan i na slici sam morala označiti gdje je "swatch".


S godinama je industrija napredovala i stvarno je moguće naći razne matirajuće pudere koji djeluju, međutim nemaju svi jednako lijep finish na licu. Sexy Mama ostavlja stvarno divan finish na licu, lice je matirano, izvrsno kontrolira sjaj, pore su zaglađene, dobro setira korektor i ne uvlači se u borice. Postoje puderi koji super matiraju, ali s njima imate onaj brašnasti izgled na licu, no Sexy Mama nije jedna od tih jer su čestice jako sitno mljevene.

Sastav/INCI:

Po pitanju matiranja je definitivno u vrhu proizvoda koje sam isprobala. Naravno, matiranje dosta ovisi i o podlozi koju koristimo i koliko je ona matirajuća ili možda ipak ima dewy efekt. S matirajućim tekućim puderom (Estee Lauder Double Wear) mi drži po 7 sati, s Giorgio Armani Lasting Silk UV puderom i Sexy Mamom preko sam matirana nekih 5-6 sati (s time da Sexy Mama ne ubije onaj glow koji daje ovaj puder, nego samo sprječava da sebum izbije na površinu), dok mi BB i CC kreme drži matiranima cca. 5 sati.

Uskoro vam pripremam post u kojem ću usporediti nekoliko matirajućih pudera, no već sada vam mogu reći da je ovo jedan od najboljih matirajućih proizvoda koje sam isprobala i definitivno ima moje preporuke. 

Koji matirajući puder vi koristite? Jeste li probale Sexy Mamu? Imate li možda neku drugu preporuku?



P.S. Vezani the Balm postovi:

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

8 komentari:

  1. Mogu reći da meni nije bio potpuno transparentan i da bi mi ipak malo potamnio podlogu ako bi ga stavila malo više za jače matiranje. Za normalno matiranje mi je bio ok. Po svemu drugome najbolji matirajući puder koji sam dosada probala, ali nisam sigurna da mu mogu ovo oprostiti tako da za mene ipak nije HG, nažalost. :/ Čitala sam još malo po blogovima i našla da se slične stvari događaju ni nekim drugim curama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ozbiljno? Ja nisam to primjetila s tim da ga ja nikad ne nanosim previše jer nisam imala potrebe za tim :/

      Izbriši
  2. ima Balm još u Mulleru u Garden Mall-u ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam ga probala, čak ni swatchala u trgovini, tako da ne mogu ništa reći, ali sam pročitala puno pozitivnih recenzija. Trenutno koristim Art Deco transparentni puder za matiranje i zadovoljna sam, a Sexy Mamu bi svakako voljela probati :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam isprobala, ali me jako privlači..doslovno me privlače svi njihovi proizvodi :D

    OdgovoriIzbriši