Jesenski make up - a little make up obsessed

Jesenski make up

Nisam ljubitelj hladnijeg djela godine, kiše, snijega, no kao i uvijek treba gledati dobru stranu svega toga, veselim se promjenama u kozmetici ovisno o godišnjem dobu. Iako i tu više volim ljeto kada su na meniju stalno fuksijasti i koraljni ruževi, ima i hladniji dio godine svojih čari.

Da se razumijemo, voljela bih i ja jesen i zimu da mogu iz toplog stana gledati kako pada kiša ili pahulje, dok čitam knjigu pod dekicom ili gledam neku seriju i ispijam čaj dok gori neka mirisna svijeća, no kako si to ne mogu priuštiti, trudim se naći veselje barem u kozmetici i tako si malo (psihički) olakšati izlazak na kišu/snijeg.


Dok ljeti više biram matirajuće pudere, zimi si dajem oduška pa kombiniram one s dewy finišem, BB kreme i tonirane kreme, dok prave matirajuće pudere (poput Estee Lauder Double Wear pudera) koristim uglavnom samo za neke izlaske ili posebne prilike kad mi treba jako izdržljiv make up. Jednostavno ne želim svoju kožu maltretirati zimi kad joj ionako stalno prijeti dehidracija zahvaljujući vanjskim uvjetima, kao i centralnom grijanju. 

Isto tako, mislim da ću često posezati za Catrice tekućom kamuflažom koja je laganija od meni najdražeg korektora (Estee Lauder Double Wear concealer).


Kad su oči u pitanju, tu skoro cijele godine nosim isto - neutralne nijanse. No u jesen i zimu često posežem i za burgundy nijansama koje poprilično laskaju mojim smeđim očima. Godinama sam zapravo izbjegavala takve nijanse jer sam se bojala da ću s njima izgledati umorno (ili kao vampir), no taj strah je bio bezrazložan, tako da sad često posežem za takvim bojama u hladnijem dijelu godine. Ne kažem da te nijanse nisu ljiepe i ljeti, no ja osobno ih nekako više preferiram kad krene tmurno i hladnije vrijeme.


Kad su rumenila u pitanju, ljeti najčešće posežem za rozim i breskvastim nijansama, no zimi je manje pravila. Obožavam crvena rumenila koja daju Snjeguljica look - no ovdje je ostatak make up-a nježan. Zatim tu su neutralne nijanse rumenila poput MAC Blushbaby ili Revelique Duo Blush Raspberry koja izvrsno odgovaraju uz tamnije ruževe, te MAC Gentle  kojeg najčešće kombiniram s ruževima tamnije boje mesa, te trenutno moje najdraže rumenilo - Max Factor Lavish Mauve kojeg ću isto kombinirati s raznim ruževima jer će mi pristajati skoro uz sve.


Kad su ruževi u pitanju, nekako mi najteže pada zima jer više volim "ljetne" boje na usnama - naravno, to što su ljetne me ne dira previše, pa posegnem i za njima, no ipak zimi češće nosim nude nijanse, ruževe boje mesa, a nekad (jako rijetko) čak i tamne nijanse poput BeautyUK Plumalicious ruža.


Zimi svakako češće nego ljeti posežem za crvenim ruževima, no najčešće u večernjim prigodama, pa na slici ispod možete vidjeti primjer proizvoda koje koristim za večernji izlazak.


Što se tiče lakova, na noktima su najčešće tamnije nijanse, iako nekad posegnem i za mauve lakovima i zapravo se najviše veselim upravo jesensko-zimskim lakovima jer te boje dosta laskaju mojim noktima i mom tenu.


Kakve vi proizvode volite nositi u hladnijem dijelu godine?

Recenzije proizvoda viđenih u postu:
Essie

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Uh, uh koliko divne kozmetike na jednom mestu <3 Baš kao i kod tebe, dewy puderi, neutralne oči i bordo tonovi na usnama i noktima će obeležiti moju jesen :D Možda se najviše radujem hajlajterima, celo leto sam ih štedljivo koristila zbog svoje masno-mešovite kože :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koja divota :D
    Pogotovu karmini, prelepo izgledaju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa generacijo moja, pozajmim ti ja dekicu i neku finu mirisnu :P :D
    Šalu na stranu, koliko ja volim tvoje postove ovog tipa. Volim videti šta meni dragi ljudi koriste i kakvo mišljenje imaju o određenim promenama (veza godišnje doba- makeup, li preparativa).

    OdgovoriIzbriši
  4. Ruževi su mi najljepši dio posta, uh kada sam došla na kraju koliko puno recenzija :O
    Svaka ti čast :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sad sam se sjetila dosadnog ljeta i perioda kad je sve svedeno na minimum i onda vidim ove fotografije i sav raskoš jeseni i šminke :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Patim za Naked smokey ali nazalost nije imala kada sam je htela kupiti...a u Srbiju se vise ne uvoze :/

    OdgovoriIzbriši