Uriage micelarna za mješovitu i masnu kožu - a little make up obsessed

Uriage micelarna za mješovitu i masnu kožu

U lipnju sam dobila prekrasan paket (koji ste mogle vidjeti u OVOM postu) od Formasane, uvoznika za Uriage i u kojem su se nalazile tri micelarne: Uriage micelarna voda za osjetljivu kožu,  Uriage micelarna voda za normalnu kožu i Uriage micelarna voda za mješovitu i masnu kožu* koja je i glavna zvijezda ovog posta. 

O micelarnim vodama sam do sada pisala puno puta, a postove možete naći ukoliko kliknete na OVAJ link, tako da se neću puno upuštati u pisanje što je micelarna i čemu služi. 

Moja koža je mješovita, s masnijom t zonom, osjetljiva, sklona komedonima i isušivanju. Baš zbog ove sklonosti isušivanju sam odlučila početi s ovom micelarnom jer sam zaključila da je ljeto idealno vrijeme i ako me krene isušivati, lakše ću to sanirati nego što bih to sanirala zimi. Odmah u startu ću vam reći da su moji strahovi bili neopravdani :)


Ova micelarna osim termalne vode Uriage sadrži i ekstrakt zelene jabuke koji kožu čisti i uravnotežuje lučenje sebuma - odnosno tako kaže proizvođač. Ima blagi, osvježavajući miris koji brzo ishlapi.

Dolazi u tri različite veličine - 100, 250 i 500 ml, a trenutno je u ljekarnama i u Formasana shopu akcija gdje pri kupnji 250 ml dobijete još 250 ml gratis. 

Ja sam dobila pakiranje od 500 ml, koje ima čep s rupicom kojom se proizvod dobro dozira i ne znam što bih više rekla na temu ambalaže :)


Što se tiče mojih dojmova o ovoj micelarnoj, oni su pozitivni i zapravo joj ne mogu naći manu.

Moram priznati da više micelarne vodice ne koristim kako bih skidala kompletnu šminku s lica, već kako bih skinula šminku s očiju, te u sklopu jutarnje njege kako bih uklonila višak sebuma i ostatke noćne njege, međutim isprobavala sam ju i na cijelom licu kako bih vam mogla prenijeti svoje dojmove.

Efikasno skida šminku - malo više truda ćete morati uložiti u skidanje vodootporne maskare (više truda= malo duže držati blazinicu natopljenu micelarnom na oku), dok će ostatak šminke (pa i običnu maskaru) skinuti bez problema.

Ne iritira mi oči, ne pecka za lice, nije me isušila (čega sam se bojala), čak ni osjetljivo područje oko očiju i uz to izvrsno skida šminku, nema ljepljivog osjećaja, a i pore su mi se sporije punile. Iz Uriage-a kažu da  bi trebala uravnotežiti lučenje sebuma. Moram priznati da jedino po tom pitanju nisam vidjela neki značajan efekt, ali dobro, osobno to nisam ni očekivala. Nisam očekivala ni čišće pore, ali eto, tu se vidio mali pomak.


Gledajući unatrag i analizirajući micelarne koje sam koristila, ova je definitivno u rangu meni do sada najboljih micelarnih (top listu možete vidjeti OVDJE). 

Po meni je i cijena izvrsna za ljekarnički rang - 39 kn za 100 ml, 65 kn za 250 ml i 107 kn za 500 ml

Ukoliko imate mješovitu ili masnu kožu, ova micelarna bi mogla biti pun pogodak za vas, dok se za normalnu i suhu kožu ne bih usudila preporučiti ju iako nisam vidjela nikakve znakove isušivanja, pa ni zatezanja kože, no kako nemam takvu kožu, ne mogu vam iz prve ruke prenijeti svoje dojmove i preporuke.

Jeste li isprobale nove Uriage micelarne vode? Koji su vaši dojmovi? Koja micelarna voda je vaš favorit?

*PR uzorci (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Nisam isprobala ovu, za sada koristim Garnierovu, planiram da kada je potrosim uzmem Mixa jer sam citala da je odlicna. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je Mixa najbolja drogerijska micelarna, nadam se da ćeš i ti biti zadovoljna :)

      Izbriši
  2. Imam onu namjenjenu osjetljivoj koži i baš kao što si rekla ne mogu joj naći manu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. veselim se i nisprobavanju te verzije, posebno nakon takvih dojmova :)

      Izbriši
  3. definitivno najbolja micelarna, a probala sam ih dosta.jedina od koje me ne peku oči, i odlično skida šminku. mislim da se od ove ne mičem-
    također mi je koža mješovita prema masnoj.

    OdgovoriIzbriši
  4. Definitivno ću probati neku Uriage micelarnu, jedino imam dilemu da li onu roze ili ovu, koža mi je tip za ovu, ali taaako se plašim isušivanja da bežim od svega na čemu piše da je za masnu kožu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene eto nije isušivala iako sam sklona tome, no ako se bojiš, možda bolje da uzmeš rozu/crvenu :)

      Izbriši
  5. Super post!! :)
    Molim te pogledaj i moj blog, upravo sam objavila veliki back to school haul :)

    OdgovoriIzbriši