Proizvodi koji su me razočarali i oni koji su me ostavili ravnodušnom - a little make up obsessed

Proizvodi koji su me razočarali i oni koji su me ostavili ravnodušnom

Iako na svom blogu pišem uglavnom o proizvodima koji su mi se svidjeli i koje smatram vrijednima pažnje (jer se iskreno ni meni ne troši vrijeme i energija na slikanje i pisanje tekstova o proizvodima koji nisu toga vrijedni), mislim da je tu i tamo u redu izbaciti negativu iz života (čak i kad je riječ o kozmetičkim proizvodima), pa tu i tamo (jako rijetko) odlučim napisati i ovakav post.

Ovaj put se nisam čak trudila ni razdvojiti proizvode koji su me razočarali i one koji su me ostavili ravnodušnom u dva posebna posta jer ima toliko proizvoda vrijednih pažnje, a tako malo vremena, no zato ću podijeliti ovaj post u dva dijela.

Počet ću s proizvodima koji su me ostavili ravnodušnom.


Lierac Hydrachrono Gel krema za normalnu do suhu kožu*

Moja koža je mješovita, s masnijom T-zonom i nisam baš bila sretna kad sam dobila ovu gel kremu umjesto verzije za mješovitu kožu, no odlučila sam ju isprobati. 


Kao i ostatak linije, i ovu kremu odlikuje (meni) predivna ambalaža i predivan miris.

Tekstura kreme je kao što i sam naziv kaže, kremasto-gelasta. 

Proizvođač kaže da je namijenjena intenzivnoj hidrataciji normalne i suhe kože.

Ja sam ju koristila u toplijem dijelu godine, kad mojoj mješovitoj koži ipak treba nešto manje hidratacije nego zimi i iako je meni bila dobra, ostavila me ravnodušnom. Zašto? Pa upravo iz razloga što je namijenjena normalnoj do suhoj koži, a ako je MOJOJ koži bila jedva dovoljna hidratacija ljeti, ne vidim kako bi IKADA odgovarala suhoj koži.


Dakle, meni je bila dobra, međutim neće biti dobra za onog kome je namijenjena, a ne bi bila dobra čak ni meni u hladnijem dijelu godine.

Koža je nakon korištenja bila glatka i izvrsna je podloga za šminku (zbog silikona u sastavu), miris je predivan, ali po pitanju hidratacije koju obećaje se nije iskazala.

Cijena za 40 ml je oko 350 kn.


Chanel Hydramax + Active serum*

Još jedan proizvod za hidrataciju koji me ostavio ravnodušnom. 

Kao i prethodnika iz ovog posta, krasi ga predivan, osvježavajući miris, ali (za razliku od prethonika) tek nakon što ispari alkohol. 


Da, dobro ste pročitale, alkohol. U proizvodu koji košta 620 kn za 50 ml, nakon vode su u sastavu silikon, pa alkohol. Moram priznati da time nisam ostala impresionirana. 

Ima negdje dalje u sastavu i zgodnih sastojaka poput shea maslaca, ali kad proizvod toliko košta, očekujem bolji sastav. 


Gelaste je teksture, koja kao da napravi film na koži, što je idealno za make up.

Po pitanju hidratacije je čak i radio nešto, sastavu usprkos, pa je to razlog zašto se nije našao na listi potpuno razočaravajućih proizvoda, no svejedno mislim da ne opravdava cijenu. 


Apivita Lip Care with Cocoa Butter*

Ovim proizvodom dolazimo do onih koji su me razočarali. Dok mi je Apivitin balzam s ružom bio solidan, ovaj mi je baš loš. Imam osjećaj da mi ostavlja film na usnicama, a nimalo ne njeguje. Davala sam mu stvarno puno šansi, no u nijednoj situaciji se nije iskazao. Čak sam se par puta probudila s usnicama u gorem stanju nego što sam legla (a nakon korištenja ovog balzama), tako da definitivno nije proizvod koji bih preporučila. 


Maybelline The Colossal Volum' Express vodootporna maskara*

Kad sam na Maybelline eventu prije ljeta dobila ovu maskaru, baš sam se razveselila jer sam mislila kupiti neku vodootpornu maskaru za preko ljeta, no nisam znala koju bih uzela. 

Nažalost, ova mi se i nije nešto iskazala.


Inače volim Maybelline maskare (njihova Leather Black maskara mi je fenomenalna), tako da sam i od ove, kao i svake njihove očekivala volumen i produženje trepavica. S mojim trepavicama stvarno nije teško raditi, međutim ova maskara i moje trepavice nisu nikako surađivale.

Malo bi ih obojala, no osim toga, ne bih skoro uopće dobila ni na volumenu ni na dužini. 

Jedino što je stvarno plus je to što je riječ o stvarno vodootpornoj maskari, nije bilo razmazivanja nijednom. 


Čupko depilacijska krema

Ovaj proizvod je definitivno najveći fail od svih u ovom postu.

Kako prije jednog od vikenda na moru nisam ulovila termin kod moje kozmetičarke za depilaciju bikini zone, odlučila sam se na depilacijsku kremu.


Inače za takve SOS situacije koristim Veet kremu s ružom (ne znam puni naziv) i super odradi posao, no kako je ova krema bila na nekoj akciji u dm-u, odlučila sam ju isprobati jer njihove trakice s voskom za lice obožavam.

I tako ja dođem doma, namažem kremu prema uputama, krenem ju odstranjivati onom špatulicom koja se dobije uz to, međutim, krema uopće nije ništa skinula! Toliko sam valjda pritiskala onu špatulicu da sam si oderala kožu, ali dlake nisu otišle dolje.

Koristila sam ju jednom, sad sam juposlikala i leti u smeće jer ovo ne vrijedi ni tih 15-ak kuna koliko sam ju (mislim) platila. 

Ukoliko koristite takve kreme, moja preporuka definitivno ide gore spomenutoj Veet kremi.

Iako inače stvarno ne volim trošiti vrijeme ni energiju na pisanje o proizvodima koji nisu vrijedni pažnje, jasno mi je da su i takvi postovi korisni jer možda neka od vas razmišlja o kupnji nekog od tih proizvoda. Nadam se da se u skorije vrijeme neće opet naći dovoljno proizvoda za ovakav post, no ovo sigurno nije zadnji ovakav post na blogu :)


Jeste li isprobale neki od tih proizvoda? Imamo li iste dojmove?

Što je vas razočaralo ili ostavilo ravnodušnima u zadnje vrijeme?


 *PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

17 komentari:

  1. Sastav Chanel seruma stvarno ne deluje naročito privlačno, ali meni se svideo njegov učinak, maksimalno je lagan, a ipak hidrira, nije samo da ovlaži lice. Ostalo nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, unatoč sastavu nešto radi. Ali taj sastav i ta cijena mi jednostavno ne idu skupa :/

      Izbriši
  2. ova maybelline maskara se meni svaki put razmazala koliko god govorili da je vodootporna :D ovi he proizvodi sa velikim cijenama i takvim sastavom malo djeluju zabrinjavajuce :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se eto nije razmazivala, ali nije mi dala ni nikakav efekt na trepavicama :/
      A za HE treba paziti, kao uostalom i za jeftinije proizvode :)

      Izbriši
  3. Nisam probala ništa osim maskare, i iskreno, niti mene nije oduševila!

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni plava Maybeline maskara uopce ne valja. Sada sam si kupila istu ovu koju si navela i razmisljam je li uzalud bacen novac. :/

    OdgovoriIzbriši
  5. Lierac Hydrachrono liniju - serum i kremu sa koristila i definitivno sam požalila novaca koje sam za to dala - za moju suhu/dehidriranu kožu to nije. Hydra-moš mislit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni (mješovitoj) je serum bio ok, ali vjerujem da suhokošcima poput tebe nije dovoljan :/ Šteta, ime joj uopće ne paše :/

      Izbriši
  6. Ne znam zašto, ali sve više skupih kozmetičkih proizvoda ima loš sastav!
    Apivita balzam za usne ni meni ne odgovara, ali zato mi je onaj sa medom savršen (crna tubica)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma oduvijek je tako, samo smo mi sada puno sv jesnije nego žene prije 20-ak godina :)
      Meni je dobar onaj rozi s ružom, ali ovaj balzam je baš loš :/

      Izbriši
  7. A bas mi je ova Cupko krema delovala fino, najvise zbog naziva koji me je "kupio" na prvu loptu, drago mi je da sam ovo procitala tako da ipak ne planiram da je uzmem posle citanja tvog posta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema za izbjeljivanje kao i trakice s voskom za lice su super, ali ova krema je baš loša :/

      Izbriši
  8. Potpisujem za čupko - ne radi apsolutno ništa, ali ništa s velikim N :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čitam ove recenzije i izbjegavam u širokom luku određene proizvode.... Neke zbog tvog iskustva, neke zbog sastava- naježim se kada pročitam u sastavu paraben..

    OdgovoriIzbriši