Kerastase Soleil CC krema za kosu - a little make up obsessed

Kerastase Soleil CC krema za kosu

Moja kosa je prirodno kovrčava, dakle sa sušim vrhovima (koje održavam u dobrom stanju dobrim proizvodima), a tjeme ima drugi problem - seboreički dermatitis. Uz to, kosu često tretiram peglom i visokim temperaturama i farbam ju. Sve su to razlozi zašto posvećujem puno pažnje njezi kose, a u ljetnom periodu je to i još naglašenije jer uz sve redovne prijetnje mojoj kosi, tu su i sunce i morska sol. Iz tog razloga sam se jako veselila kad mi je na testiranje došla Kerastase CC krema za kosu.*


Kérastase Paris je prvi brand na svijetu koji je shvatio da kosu, baš poput naše kože, treba jednako zaštiti od negativnih utjecaja UV zračenja te je još 1988. lansirao prvu liniju Soleil. UV zračenje izrazito je štetno za kosu: prodire kroz vlakno i izaziva dubinska oštećenja, a produženo izlaganje suncu ubrzava ovaj proces. 

Kako svi danas volimo proizvode koji istovremeno rade više stvari, Kerastase je osmislio prvu  prvu CC kremu za kosu. Ovo je proizvod za potpunu njegu kose, a obećava tri različita djelovanja: zaštitu, obnavljanje i sjaj. Budimo realni, kosu ne može ništa obnoviti, no zaštita i sjaj su za mene već dovoljna obećanja.


Iz Kerastase-a kažu:
Formula bogata uljem šafrana ispravlja i obnavlja oštećenja nastala izlaganjem suncu. Bogata antioksidansima i uljem lana što je čini idealnim proizvodom za ljeto koji kosu hidratizira i čini
mekšom i podatnom. Njena lagana tekstura raspetljava kosu i pruža joj sjaj.

Sastav:

Aqua/Water, C13-16 Isoparaffin, Dimethicone, Polyacrylamide, C13-14 Isoparraffin, Phenoxyethanol, Synthetic Fluorphlogopite, Caramel, Laureth-7, Hexyl Cinnamal, Chlorhexidine Digluconate, CI 77891/Titanium Dioxide, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Citronellol, , 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol, Tocopheryl Acetate, Cocos Nucifera Oil/Coconut Oil, Carthamus Tinctorius Oil/Safflower Seed Oil, Poly(Linseed Oil), Hydroxycitronellal, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexy Benzoate, Eugenol, Benzyl Benzoate, Citral, CI 17200/Red 33, Parfum/Fragrance. C163207/2.



Ova CC krema se nanosi na vlažnu ili suhu kosu, prije ili poslije izlaganja suncu te se ne ispire. Iz Kerastase-a kažu da je namijenjen svim tipovima kose.

Ima ugodan miris koji se zadržava na kosi.

Ono što se meni sviđa jest to da uistinu nimalo ne otežava kosu, a vidljivo ju hrani, no ne masti. Sadrži svjetlucave mikročestice koje kosi daju dodatni sjaj i to stvarno lijepo izgleda, čak i na tamnoj kosi poput moje.

Što se tiče djelovanja, ovaj proizvod uistinu radi svoj posao. Kosu ostavlja mekom, nahranjenom i divno sjajnom. Lako ju je oblikovati i disciplinira ju (kao da je iz Discipline linije :D). Štiti ju što sam najbolje vidjela prošlo ljeto kad ni nakon 2 tjedna svakodnevnog izlaganja jakom suncu i morskoj soli na kosi nije bilo vidljivo ni najmanje oštećenje, a i boja je ostala postojana. 

Još jedna izvrsna stvar je da prilikom uporabe nema potrebe za puno proizvoda, tako da sama krema dugo traje. 

Kod mene se Kerastase još jednom pokazao kao pun pogodak i ukoliko ste spremne više uložiti u zaštitu kose od sunca, moja preporuka ide upravo Kerastase CC kremi.

Kod nas je Kerastase CC krema dostupna po cijeni od 206 kn za 150 ml, a može se nabaviti i nešto povoljnije na Beauty Expert, Hqhair i Lookfantastic stranicama. 

Jeste li probale ovu CC kremu? Kako vi štitite kosu ljeti?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

10 komentari:

  1. Taman trazim nesto za kosu!
    Zvuci obecavajuce :)

    P.s.
    Na prvu mi se ucinilo da si ovo slikala kod mene (imala si lani slicnu sliku sa nekih proizvodom za suncanje cini mi se) ali valjda bi se javila :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je proizvod :)

      A imaš izvrsno oko i pamćenje - slikano je dolje kod tebe, ali slika je od prošle godine (toliko koliko kasnim s nekim recenzijama), javila bih se da sam došla :)

      Izbriši
    2. ahahaha znaci nisam falila ;)
      obavezno se javi kad dodjes :*

      Izbriši
    3. nisi, nisi :)
      nažalost ove godine nećemo dolaziti dolje, tako da su slike sve što ću ove godine vidjeti kad su Brela u pitanju :(

      Izbriši
  2. Čula sam za ovu kremu i baš me zanimala njena recenzija. Malo mi je preskupa.
    Ja isto ljeti pojačano njegujem kosu. Uglavnom koristim maske umjesto regeneratora, na plaži ju špricam Gliss Kur sprejem. Što je najvažnije, svaki dan nakon mora je operem blagim šamponom iako puno žena to ne radi. Mislim da je za zdravlje kose jako važno da na njoj ne ostane morska sol koja je može samo dodatno isušiti, a moj seboreički dermatitis pogoršati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mi s SD-om moramo obavezno svaki dan ispirati sol iz kose, inače ne bude dobro :(

      Izbriši
  3. Zanimljiv proizvod :) Gde se može kupiti Kerastase u Zagrebu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš ga u frizerskim salonima - Ruža, Renata, trilab (oni su mislim u svakom shopping centru)...

      Izbriši
  4. Ja posežem za Orofluido uljem. Moram pohvaliti fotke... Predivno <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, priroda je zaslužna za to :D

      A Orofluido je divno ulje iako meni ne koristi u te svrhe :)

      Izbriši