Biobaza Dry Sunning Oil - a little make up obsessed

Biobaza Dry Sunning Oil

Još prošlog mjeseca kad sam išla na more sam kupila Biobaza Dry Sunning Oil i rekla da će recenzija biti što prije, no naravno, svašta nešto se iskompliciralo , pa recenzija dolazi tek sada.
Generalno volim proizvode za ubrzano tamnjenje jer sam svjetla, koristim proizvode s visokim SPF-om i ne boravim na najjačem suncu, a opet, ljepše si izgledam kad dobijem malo boje. Prženje na suncu nikako ne odobravam, no ako se pažljivo izlažemo, zašto ne? :)

Proizvodi za ubrzavanje tamnjenja ne sadrže SPF, tako da prije nanošenja ovakvih proizvoda morate nanijeti proizvod sa SPF-om. 



Biobaza Dry Sunning Oil dolazi u plastičnoj bočici u količini od 250 ml. Odmah ću vam reći da nisam zadovoljna ambalažom. Dizajnom je jako lijepa, ali pumpica se (na mom primjerku, a koliko čujem, nisam jedina s tim problemom) pokazala očajnom. Odmah po dolasku kući iz Kozma sam primjetila da je dio ulja curio u čep i nisam bila sretna zbog toga jer je to značilo da ću i prilikom putovanja morati paziti gdje i kako držim bočicu. Ok, pregrmila sam to nekako i tješila se što nam je plaža odmah ispod kuće, pa nisam morala tegliti bočicu u torbi i misliti si hoće li se sav sadržaj izliti u torbu nego sam ga prenosila u vrećici (i tako držala i u stanu jer nisam htjela zamastiti sve okolo). Međutim, prilikom prvog korištenja je došlo do još većeg razočaranja, pumpica uopće nije radila, nije se dala ni pritisnuti! Probala sam rezati plastiku misleći da im je ostalo previše plastike, međutim nije upalilo. Ne znam jesam li imala nesreću, pa dobila proizvod s greškom, no po meni je to stvarno velika greška. Iz tog razloga sam proizvod morala koristiti tako da bih odvrnula tu (super) pumpicu, izlila proizvod na ruku i onda ga mazala po sebi. Meni je to veliki minus jer sam kupila ulje u spreju jer mi se činilo puno praktičnije od raznih marmelada i pekmeza koji su nam dostupni za tamnjenje. Sad kad sam napisala do sada najduži tekst o ambalaži na blogu, mogu prijeći na ostale karakteristike proizvoda :)

Proizvod je 100% prirodnog porijekla, sadrži ekstrakte mrkve  i oraha iz domaćeg uzgoja. Uz kompleks njegujućih ulja argana, makadamije, lješnjaka i nevena, Biobaza obećava da će koža sačuvati prirodnu vlažnost i elastičnost te biti njegovana i meka. 

Gledajući sastav, on je stvarno divan i obećava stvarno brže tamnjenje. Ono što mi se sviđa jest to što za razliku od ostalih drogerijskih proizvoda za ubrzano tamnjenje ne sadrži naftne derivate koji mogu čepiti pore.



Miris ovog ulja nije tipičan za proizvode za plažu i meni pomalo miriše po deterdžentu za suđe. Nije da ćete imati osjećaj da ste se oprale s Čarlijem, no stvarno nije nešto za što bih rekla da je morski ili ljetni miris. 

Bitno je napomenuti da mi nije ostavio fleke na kupaćem kostimu, pa mu za to ide plus. 

Što se tiče teksture, ovo ulje je srednje guste teksture, pa oni koji nisu imali problema s pumpicom poput mojih su imali drugih problema, naime, zbog gustoće teško izlazi kroz pumpicu van. To se svakako može riješiti kvalitetnijom ambalažom jer je puno ulja koja bez problema izlaze kroz pumpice, a slične su gustoće.

Moram se osvrnuti i na ovo "dry" u nazivu. Naime, ovo ulje nikako ne opravdava taj naziv jer mu treba dugo vremena da se upije.

Što se tiče samog  efekta, tu proizvod radi svoj posao. Uz njega ćete brže tamniti i dobiti bolju boju dok će koža biti nahranjena. I upravo ovo je razlog što ne mogu reći da je ovo proizvod koji me u potpunosti razočarao. 

Dobro radi ono čemu je namijenjen, boja je postojanija (to sam primjetila sa svim ovakvim proizvodima), međutim mene je ova ambalaža pošteno naživcirala, tako da ne vjerujem da ću ponoviti kupnju jer kakve sam sreće, opet ću dobiti feler. Ukoliko promijene ambalažu dogodine, možda i ponovim kupnju jer je efekt dobar, a cijena (s popustom) meni prihvatljiva.

Puna cijena ovog proizvoda je cca. 90 kn za 250 ml, no kako su po drogerijama (KOZMO i Bipa) često akcije na proizvode za sunčanje, možete ga naći i po cijeni od oko 55 kn (s 30% popusta). 

Sve u svemu, ovo je dobar proizvod s očajnom ambalažom, tako da ukoliko možete taj dio pregrmiti bez živciranja, ovaj proizvod ima moju preporuku. Ukoliko ste poput mene, razmislite želite li se kockati, pa dobiti proizvod s lošom ambalažom :)

Za mene najbolji proizvod ove vrste ostaje L'Erbolario marmelada koja mi je savršena u svemu, od mirisa i teksture, pa do brzine tamnjenja. 

Jeste li isprobale ovo ulje ili neki drugi proizvod za ubrzano tamnjenje? Imate li kakve preporuke? 

CONVERSATION

26 komentari:

  1. Nikad nisam isprobala ništa od tih pekmeza/ulja za brže tamnjenje iako ih hvale sa svih strana. Ja samo natrpam SPF 50 na sebe i to je to :D. Iako nikad nisam razmišljala da ti pekmezići mogu preko SPF proizvoda tako da su me sad najednom počeli jako privlačiti :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Inace uvijek koristim ulja za brze tamnjenje (naravno kad vec dobijem boju) ali ove godine sam si kupila Olival pekmez i za sada sam jako zadovoljna jer vec sam dobila lijepu boju. Jako me privlaci ovo Biobaza ulje ali mi se nikako ne svida ovo s pumpicom. Jer ti nisi prva od koje cujem da pumpica ne valja i vrlo je nezgodno nositi ulje koje curi kroz cep a i ako sam kupila ulje u spreju onda zelim i da taj sprej funkcionira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Olival pekmez ok (imam ga još malo od prošle godine). Ima nas dosta problema s pumpicom, nadam se da će to riješiti dogodine :/

      Izbriši
  3. Sastav mi se bas sviđa, a i cijena je ok, s obzirom na to koliko kostaju marmelade. Steta za ambalazu, vjerovatno bih ga probala presuti u neku drugu bocicu s pumpicom ili uzim plasticnim otvorom.
    Mozda i urade nesto oko toga sljedece godine, pa uzmem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je i moj plan :)
      Bila sam tada na moru gdje nije bilo moguće kupiti nikakvu drugu bočicu, pa nisam imala tu mogućnost :)
      Ali sastav je stvarno dobar, a i efekt isto :)

      Izbriši
  4. moja ambalaza je u redu a ni miris mi ne smeta :)
    svidja mi se ulje, zadovoljna sa s njim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Daj ne pretjerujte ... vazna je ucinkovitost ... a miris je stvar ukusa, Biobaza ima miris lavande. A sto se tice pakovanja ... ja sam kupila nekoliko bocica i nijedna nije imala problem sa pumpicom. To su mozda pojedinacni slucajevi ... koliko puta ste kupile sapun za ruke na kojem pumpica ne radi ... nije ni cudo kad kupci po trgovinama otvaraju produkte da bi vidjeli kako mirise ili isprobali ... i ko zna koliko puta te iste bocice padnu sa polica. Takvo nesto se nebi trebalo u negativnom smislu pripisivati produktu. Ulje samo po sebi je odlicno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad si prije stigla potrošiti nekoliko bočica? :)
      Za miris sam rekla da nije ljetni, ali da mi smrde - ne, ne smrdi. A važna je i funkcionalnost. Kad sam na odmoru ne želim razmišljati kako ću transportirati ulje za sunčanje kao da je riječ o biološkom oružju, a ne ulju za sunčanje ;)

      Za sam proizvod sam napisala da je ok :)

      A sapun - očito sam tu bila sretnica jer nisam nikad kupila sapun na kojem pumpica nije radila :D

      Izbriši
    2. Haha...to sam bas i ja pomislila kad prije je potrosila vec nekoliko bocica...
      I da, ja u zivotu nisam kupila sapun da mu pumpica ne radi :/

      Izbriši
  6. Ja nisam tip za ulja za sunčanje, ali pekmezi su OK ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Šteta za ambalažu jer nikako ne volim kad mi se sve razlijeva van pa mi torba bude sva masna. Ja obožavam ovakve proizvode, ali sam ove godine uzela Collistarov pekmez i jedva čekam da ga isprobam jer još uvijek nisam stigla na more.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Collistarov je jako hvaljen, čekam tvoje dojmove :)

      Izbriši
  8. Nakon ovog uvoda odustala sam od kupovine,a da znas da sam ga danas prevrtala po rukama jer je Kozmo imao popust.Kakve sam srece i moja pumpica ne bi radila.Za mene je godinama Lerbolario pekmez broj 1 i mislim da ce jos dugo ostati tako.Frendica je uzela to ulje i sad cekam njene dojmove:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi njene dojmove :)

      Mene je baš izludila ta ambalaža, šteta jer je proizvod zapravo ok :/

      Izbriši
  9. Moja ambalaza je super, meni se jako svida sve u vezi ovog ulja. Jedino se slazem s tobom da nije totalno "dry" i to mi mrvicu smeta, al prezivjela sam.

    Lp,
    A

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma taj dio je još lako preživjeti na plaži :D

      I drago mi je da nemamo baš sve problema s ambalažom, vjerujem da onda uživaš u proizvodu :)

      Izbriši
  10. Ovo ulje nisan koristila jer sam zadnje tri godine vjerna Eveline ulju za ubrzano tamnjenje koji meni radi čuda i brzo poprimim boju. Ovo od Biobaze mi je primamljivo jer čitam o njemu na sve strane, možda ga slijedeće godine isprobam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. njihovo ulje nisam probala, ali sam probala neki drugi njihov akcelerator i nisam bila zadovoljna. No o ulju čitam samo pozitivne stvari, možda dogodine i probam :)

      Izbriši
  11. Prije par dana sam napokon uspjela nabaviti ovo ulje. Kažem napokon jer je u Splitu bilo rasprodano.
    Sviđa mi see sastav i miris ( isprobala sam na ruci), a i sva sreća pumpica na mom primjerku radi, a kako djeluje isprobat ću danas pa javim i ja svoje dojmove ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je bas dobro ovo ulje i pumpica funkcionira kako treba! Ja ne potamnim bas pa s te strane nemam sta kazat :) al fino nahrani kozu i meni lipo mirise

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja sam pozalila sto sam ovo kupila u obliku pekmeza. Od fleka, masnih ruku koje satima ne mogu oprati, jedino se boja zbilja primi, sve ostalo je cirkus s tim :D Mislim da cu se prebaciti na ovu verziju za drugi dio ljeta! xoxo

    www.squaremileofstyle.com

    OdgovoriIzbriši
  14. imam biobaza marmeladu al miris mi nikako ne odgovara ne mogu ga opce koristiti nazalost pa sam kupila od Afrodite isto marmeladu koja mi bolje odgovara mirisom, nazalost jako sam osjetljiva na miris i to pogotovo po ljeti kada od visokih temeratura sve ima intenzivniji miris.

    OdgovoriIzbriši