Kérastase Discipline linija za kosu - a little make up obsessed

Kérastase Discipline linija za kosu

Već dugo se spremam napisati ovu recenziju, u međuvremenu sam koristila i druge dvije (dobre)  linije proizvoda za njegu kose u svrhu recenziranja, a koliko sam se zaljubila u ovu liniju vam dovoljno govori to da sam jedva dočekala vratiti joj se. 

Proizvodi o kojima ću danas pisati su Kérastase Bain Fluidealiste*, Kérastase Discipline Maskeratine* i Kérastase Fluidissime.*



Što Kérastase kaže?

Kosa je često podvrgnuta raznim agresijama te postaje neukrotiva. Bojenje, pramenovi i razni kemijski tretmani najviše utječu na izgled naše kose. Ali oni nisu jedini razlog za divlju, neukrotivu kosu za koju mnoge žene ne mogu pronaći rješenje. Toplina sušila, pegli kao i šamponiranje s krivom formulom te četkanje, mogu deformirati vlakno kose. Da ne spominjemo štetan utjecaj svjetla, zagađenja i klimatskih promjena.

S obzirom da ne postoji savršena koreografija bez discipline, Kérastase pomaže ukrotiti vlakno kose na dvije različite razine: dubinski za solidnu strukturu i na površini za besprijekorni završni učinak. Sve zahvaljujući kombiniranom djelovanju Morpho-Keratina, novog kompleksa i biomimetičkih ceramida. Tri specijalno odabrane amino kiseline koje obnavljaju kosu te protein žita koji pojačava zaglađivanje. Čak i najmanje nepravilnosti su ispravljene, a kosa postaje zaglađena, podatna i svilenkasta. S linijom Discipline, sušenje kose postaje pravi užitak.
Pokret s novim standardom savršenstva, to je Kérastase revolucija. Formula koja djeluje i dubinski i na površini oživljava svaku molekulu kose.
U kampanji za Kérastase Discipline liniju se sve vrti oko koreografije, tako da je za zaštitno lice odabrana prima balerina kazališta Marriinsky Diana Vishneva, svjetski priznata balerina klasičnog i suvremenog plesa (i predivne kose).



Cijelu liniju krasi meni lijepo rozo pakiranje (definitivno meni najljepša Kérastase linija ♥) i predivan miris, malo puderast. Ja nisam nešto ludo zaljubljena u miris Nutritive linije (iako proizvode jako volim i iako ne mogu reći ni da je loš miris), no miris ove linije naprosto obožavam.

 Prvo da napišem poneku riječ o mojoj kosi. Moja kosa je prirodno kovrčava, divlja odnosno neukrotiva, s masnijim vlasištem i sušim vrhovima, s osjetljivim vlasištem koje je sklono pojavi seboreičnog dermatitisa i neoštećena. Uz to ju i tretiram bojama, peglam ju ili kovrčam figarom. Iz razloga što ju toliko mučim, mislim da ona zaslužuje samo najbolje ♥

Reći ću vam odmah i da mi je teško pisati o svakom proizvodu posebno jer sam ih najčešće upotrebljavala zajedno, no potrudila sam se koristiti masku i sprej i s drugim proizvodima kako bih mogla točnije napisati nešto o njihovom djelovanju dok sam šampon koristila isključivo uz ovu masku.

Pa da napišem poneku riječ o svakom proizvodu...

Kérastase Bain Fluidealiste šampon


Osim ove, postoji i verzija bez sulfata koju planiram kupiti nakon što potrošim ovu bočicu.

Šampon dolazi u pakiranju od 250 ml i po cijeni od 171 kn. Nešto malo povoljniji je na Lookfantasticu, Beauty Expert, HqHair i Feeluniqe.

Sadrži kationski polimer, Morpho-Keratine i ceramide koji su zaslužni što je kosa nakon korištenja zaglađena i lagana.

Pošto imam seboreični dermatitis koji mi se najčešće javlja kad sam pod stresom i to upravo na vlasištu, uvijek pazim i hoće li mi šampon iritirati vlasište. S ovim šamponom nisam imala tih problema no svakako planiram isprobati i verziju bez sulfata jer neću mučiti vlasište sulfatima ako baš ne moram.


Šampon naravno dobro čisti, ne iritira, hrani moju kosu i štiti ju od oštećenja (šišala sam se taman par dana prije nego sam dobila liniju na testiranje, tako da sam stvarno dobro to mogla pratiti). Uz to, kosa je predivno sjajna, mirisna i disciplinirana - kako i samo ime linije kaže.

Koristila sam ju uvijek u kombinaciji s maskom i zajedno čine izvrstan tim koji moju kosu čini mekom, izuzetno sjajnom, podatnom, otpornom na vlagu (kao s nijednim proizvodom za kosu do sada), ukratko - kosa je baš disciplinirana. 

Sastav:

AGUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-BETAINE, GLYCERIN, GLYCOL DISTEARATE, AMODIMETHICONE, PPG-5-CETETH-20, DIMETHICONE, SODIUM BENZOATE, POLYQUATERNIUM-6, SALICYLIC ACID, CARBOMER, ARGININE, GLUTAMIC ACID, BENZYL SALICYLATE, TRIDECETH-6, SERINE, BENZYL ALCOHOL, HYDROXYPROPLTRIMONIUM HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, SODIOUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM/FRAGRANCE, C164887/2

Kérastase Maskeratine

U Kérastase kažu da ima visoku koncentraciju hranjivih lipida i da kosi pruža dubinsko obnavljanje. 

Osobno, ne vjerujem da postoji išta što može obnoviti oštećenu kosu, jedino što pomaže su škare. No ono što mogu reći jest da ova maska dubinski hrani. Uz to, kosa je predivno meka i lakše se stilizira. 



Koristila sam ju u kombinaciji s raznim šamponima i sa svima je kosa bila sjajna i nahranjena. Zadnji put sam se šišala u 9. mjesecu i kosa mi je i dalje savršeno zdrava i vjerujem da to puno dugujem ovoj maski. 

Preporučena maloprodajna cijena u Hrvatskoj je 321 kn, a na Lookfantasticu, Beautyexpert, Hqhair i Feelunique ju možete naći nešto povoljnije.



Možda vam se na prvu to čini jako puno novaca, no ono što je bitno kod Kérastase proizvoda jest to da su izuzetno koncentrirani i da kod njih vrijedi "manje je više." Potrebno je malo i šampona i maske kako biste postigli dobar efekt. Šampon se dobro pjeni već u maloj količini, a isto tako i dobro čisti, a maska bi vam, ukoliko ju nanesete u prevelikoj količini, mogla otežati kosu. Baš iz tih razloga volim Kérastase proizvode, iako u startu puno koštaju (čak i kad ih naručujete online), oni i dugo traju i meni su se dugoročno pokazali isplativiji nego neki jeftiniji proizvodi.

Maska je relativno guste teksture, kao i druge njihove maske koje sam isprobala. Osobno obožavam takve teksture jer osim što su super jednostavne za nanošenje (jer ne klize kroz prste prilikom nanošenja - što je šeprtlji poput mene dodatan plus), lijepo se aplicira na kosu, a već prilikom ispiranja se osjeti koliko je kosa glatka. 

Zbog silikona u sastavu, vjerujem da bi ova maska dobro zagladila i ispucale vrhove, no kod takve kose, ja sam samo za jednu metodu, a to je rezanje. 

Sastav:

AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMOIUM CHLORIDE, GLYCERIN, AMODIMETHICONE, CETYL ESTERS, POTATO STARCH MODIFIED, ISOPROPYL ALCOHOL, METHYLPARABEN, TRIDECETH-6, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE, CETRIMONIUM CHLORIDE, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ARGININE, SERINE, GLUTAMIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, HYDROXYPROPYLITRIMONIUM HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, PARFUM/FRAGRANCE, C165042/2

Kérastase Fluidissime

Kérastase Fluidissime je multitasking leave-in proizvod koji štiti kosu od topline, daje sjaj i gipkost kosi te smanjuje lomljenje kose. Također sadrži pro-keratin formulu koja jača kosu, te ju štiti od vlage. 

Kombinirala sam ovaj proizvod i s ostatkom linije i s s drugim proizvodima za njegu kose, kao i što sam ostatak linije ponekad koristila s Nectar Thermique. Proizvod je dobar, štiti kosu od topline, no kako je u pitanju sprej, nekako uvijek imam osjećaj da ne štiti toliko dobro kao što štiti Nectar Thermique. Ponavljam, imam osjećaj, no zapravo ne mogu tvrditi da je tako jer je moja kosa unatoč stalnom tretiranju toplinom u savršenom stanju. 

Iz tog razloga sam odlučila njega koristiti kad feniram kosu, dok prilikom korištenja pegle ili figara ću se ipak držati Nectar Thermique-a jer se JA tako osjećam bolje iako ne mogu reći da proizvod nije radio što kažu da radi.



Osim toga, kako je u pitanju sprej, imam osjećaj da se i brže troši od Nectar Thermique-a, no opet, nije riječ o prebrzom trošenju - nakon četiri mjeseca korištenja sam potrošila otprilike trećinu, dakle prilikom korištenja na poludugoj kosi bi mogao potrajati dosta dugo. No ponavljam, zadnjih mjesec dana ga koristim samo kad feniram kosu, dok prilikom peglanja ipak koristim Nectar Thermique.

Sam proizvod je dosta lagan, ne masti kosu niti ju otežava, a pruža joj divan sjaj i zaštitu i svakako radi nešto po pitanju vlage. Kako sam ga kombinirala i s drugim proizvodima, vidim da funkcionira i s njima, no najljepše rezultate sam dobila koristeći ga s ostatkom linije. 

Ukoliko ga kupujete u Hrvatskoj, preporučena cijena je 254 kn za 150 ml, a povoljniji je na Lookfantastic, Beautyexpert, Hqhair i Feelunique.

Sastav:

AQUA/WATER, AMODIMETHICONE, TRIDECTH-5, PEG-40, HYDOGENATED CASTOR OIL, POLYQUATERNIUM-37, PROPYLENE GLYCOL, DICAPRYLATE/DICAPRILATE, GLYCERIN, TRIDECETH-10, PHENYL TRIMETICONE, PHENOXYETHANOL, ARGININE, GLUTAMIC ACID, PPG-1 TRIDECTH-6, BENZYLSALICYTATE, SERINE, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDOLYZED WHEAT PROTEIN, CHLORHEXIDINEDIGLUCONATE, BENZYL ALCOHOL, QUATERNIUM-87, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, XYLOSE, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GERANIOL, CITRONELLOL, CINNAMYL ALCOHOL, PARFUM/FRAGRANCE, C164902/2

Konačan dojam o cijeloj liniji

Ova linija me oduševila i s razlogom se našla među prošlogodišnjim favoritima. Kao što sam u uvodu rekla, teško mi je pisati o svakom proizvodu posebno jer su najljepši rezultat davali skupa. Koristeći ovu liniju, moja kosa je ostala zdrava i nahranjena, nije se dodatno mastila, ova linija ju nije otežavala, kosa ima prekrasan sjaj, a uz to, (znat će svaka kovrčava osoba), s ovom linijom se moja kosa odupirala vlazi i nisam izgledala kao ovca čim bi pala kiša, niti su mi stršale antenice na sve strane. Kosa je uz korištenje ove linije glatka, lakše se fenira, pegla ili kovrča (ukratko oblikuje) i svaki put sam izgledala kao da sam tek izašla iz frizerskog salona ♥

Sve u svemu, i nakon što potrošim ove proizvode, svakako ću ih nastaviti kupovati, a vjerujem da će njime biti oduševljen svatko tko ima neukrotivu kosu, problem s vlagom i čijoj kosi najjednostavnije rečeno treba discipline. A za koga nije ova linija? Rekla bih da nije za one koji imaju tanku odnosno ne baš gustu kosu.

Jeste li isprobale Kérastase Discipline liniju? Koje proizvode za njegu kose vi koristite?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

21 komentari:

  1. Odlična, vrlo detaljna i informativna recenzija! Ova kolekcija mi je na wishlisti od kada je izašla i idalje je nisam probala no nadam se da će se to dogoditi u skorije vrijeme, a i mislim da će moja kosa obožavati ove proizvode :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš što prije probati ovu liniju, meni je savršena ♥

      Izbriši
  2. No šampon bi ipak izpustila jer zbog mastnog vlasišta imam potrebu po bar 3 puta sedmičnom pranju pa bi me preskupo košto ali za masku i sprej si me potpuono oduševila i več su na mojoj WL. <3 Vjerovatno bi tako kao i ti sprej koristila kod feniranja a kod peglanja ipak Nectar ili Ciment thermique jer i ja uvjek imam osječaj da su sprejevi manje efektivni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja perem kosu svaka 3 dana, a ti ipak nešto češće, tako da razumijem i mislim da je to dobro razmišljanje, što uzeti i kako koristiti :)

      Izbriši
  3. Ja sam neko ko obožava preparate za kosu ,rado bi probala ovu kolekciju od pakovanja do tvoje recenzije ,oduševljena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divna je linija, od pakiranja, mirisa, efekta, stvarno ju obožavam i nema tih riječi koliko ju mogu nahvaliti :)

      Izbriši
  4. Meni se od protektora najboljim pokazao Ciment Termique...;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je Nectar Thermique po pitanju zaštite od topline ipak bolji jer mi i hrani kosu dok mi Ciment ništa ne radi :)
      sve to ovisi o kosi, naravno :)

      Izbriši
  5. Do kose je naravno....dok sam imala bob i redovito peglala kosu bilo mi je jako vazno da mi zastita ne masti i ne opterecuje kosu,zato mi je ciment odgovarao jer je bio jako lagan.....zato nectar ipak vise hrani kosu i odlican je za suhu...;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam dulji bob, ali i kovrčavu kosu koja po defaultu ima suše vrhove od ostalih tipova, tako da ja uvijek biram onaj koji više hrani :)
      Iz tog razloga mi je draži Nectar :) To je razlog i zašto ovaj Fluidissime sprej koristim samo prilikom feniranja, dok za peglanje se ipak bolje osjećam s Nectar Thermique (osjećam - nije da zapravo vidim razliku na kosi) :)))

      Izbriši
  6. Super recenzija, nije za moj tip kose no vidim da si zadovoljna i da su super proizvodi u pitanju :) meni bi vise odgovarala Volumifique linije i jedva ju cekam isprobati, da konacno udjem u fan klub Kerastase proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da će ti odgovarati ta linija, pošto nije odgovarajuća za moju kosu, isam ju proučavala, ali nisu svi fanovi Kerastase-a, kao i sa svim proizvodima, uvijek ima nešto što nekome ne odgovara, kao i što postoje manje dobri proizvodi pojedinog branda :)

      Izbriši
  7. Odlican post! :)
    Kerastase je odlican proizvod, korisitim i ja ovu liniju, odusevljena sam!

    Nikoleta, xoxo

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, linija je odlična :)

      I Nikoleta... ne moraš svaki put u komentarima linkati svoj blog, ako kliknem na tvoje ime, to me vodi na tvoj blog :)
      Ovako mnoge odbijaš od toga da svrate na tvoj blog ;)

      Izbriši
  8. Mojoj kosi definitivno treba discipline, tako da mislim da bi mi ova linija super odgovarala. Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tvojoj kosi bi ova linija savršeno odgovarala sigurno :)

      Izbriši
  9. Ova linija proizvoda je baš ono što meni treba! Hvala ti puno na divnoj recenziji <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlična recenzija! Moram isprobati ove proizvode za kosu

    OdgovoriIzbriši
  11. Vidim da cijela ova linija ima generalno odlične recenzije. Što misliš, bi li mi bila dovoljno hranjiva ako inače koristim Nutritive? Znam da mi je najbolje ne isprobavati ništa novo jer mi kosa već obožava Nutritive, ali nakon godina i godina vjernog korištenja, baš mi se isprobava nešto novo. :D

    OdgovoriIzbriši