S.O.S. proizvodi u mojoj kupaonici - a little make up obsessed

S.O.S. proizvodi u mojoj kupaonici

Post ove teme planiram napisati već sigurno barem pola godine, no uvijek postoje nekako ljepše i privlačnije teme. Kako je trenutno sezona prehlada i kako sam i sama trenutno poprilično prehlađena i posežem za tim S.O.S. proizvodima, odlučila sam napisati koju riječ o njima.


Odmah ću u startu napomenuti da nisu svi proizvodi S.O.S. proizvodi za prehladu, ali kako sam se odlučila za ovu temu, ubacila sam i neke druge proizvode koji pomažu u drugim situacijama poput opeklina, raskopanih prištića i slično.


Prvi proizvod koji je obavezan u mojoj kupaonici je mast gaveza. Gavez ili crni korijen je poznat i u narodnoj medicini, a djeluje stvarno na širok spektar problema. 

Gavez sadrži karotin, alkaloide, tanine, glikozide, sluzi, smole, eterično ulje, no najvažniji njegov sastojak je alantoin.

Alantoin je aktivna prirodna tvar sa snažnim keratoličkim djelovanjem koja potiče rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu. (izvor)

Iz tog razloga se gavez koristi za zacjeljivanje rana, kod oteklina, posjekotina, modrica, ogrebotina, lomova, krvarenja, kod uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva. Isto je koristan kod psorijaze, čireva, proširenih vena, karpalnog sindroma te kod upale kostiju. Osobe s reumom će isto osjetiti njegovu korist, a kako imam visoki reumatoidni faktor, promijene vremena me poprilično pogađaju i tu mi je gavez vjeran partner. Osim u tu svrhu, koristila sam ga i kod manjih opeklina te ogrebotina.
Prije sam koristila Biofarmovu mast gaveza, a trenutno imam Gavezovu mast EOPG-a Francetić*.

Nevenova mast je još jedan multipraktik. Neven ima antiupalno i antibakterijsko djelovanje, pospješuje zacjeljivanje rana te se koristi kod opeklina, uboda, uganuća i oteklina. Ja ga najčešće koristim za njegu isušene kože, povremeno njime mažem pete i laktove, znam njime mazati i usta, te kod opeklina i uboda. Trenutno koristim Neven mast također iz EOPG Francetić* i koristim ju povremeno za njegu usana i iritirane kože oko nosa (od maramica).


Krema koja će uvijek biti u mojoj kupaonici je Dr. Stribor Dermaplanta* koju je ljetos posebno testirala moja majka. Naime, gospođa je imala opekotinu na ruci promjera 7-8 cm, već se i mjehur napravio kad sam joj ja dala Dermaplantu da si maže opeklinu. Danas nema ni traga ožiljku, a koža izgleda kao i na ostatku ruke.

Koristi se za regeneraciju kože kod opeklina, površinskih ozljeda, za prevenciju dekubitusa, žuljeva, te za ispucale ruke i pete.

Kao što možete vidjeti, ambalaža nije savršena i slova su se razmazala, ali opraštam joj to jer je stvarno izvrsna i kad god se netko opeče, preporučam mu ovaj proizvod, pa tako i vama.


Octenisept je proizvod koji vjerojatno i većina vas ima u svojoj kućnoj apoteci. Pravi multipraktik koji ja koristim prilikom uboda insekata, kao i na upaljene prištiće (a i na one koje raskopam - zapravo, najčešće ga upravo za to koristim, shame on me :D). Osim toga, može se koristiti i nakon pirsanja, kod vaginalnih problema, nakon operativnih zahvata (posebno u oralnom dijelu).


I zadnji proizvod je proizvod koji koristim cijeli život, a to je Pavlovićeva mast. Izvrsna za dječju guzu, ali izvrsna i za iritiranu i isušenu kožu oko nosa za vrijeme prehlade. Ovaj proizvod me doslovno spašava i zaslužan je što mi koža oko nosa nije nimalo isušena niti iritirana iako sam u zadnjih par dana potrošila hrpetinu maramica (po 2 svaki put kad bih puhala nos). U tu svrhu mi je bolji i od nevenove masti i svih ostalih krema. Trenutno imam ovu "original" verziju, no jednako je dobra i verzija koju vam mogu smućkati u ljekarni (a ta verzija je i jeftinija), samo tražite kremu za dječju guzu ili Pavlovićevu mast. 


I za kraj sam ostavila jedan proizvod koji ne može ni rubno ići u kozmetiku, a to je Rhino horn. Prepredivan proizvod ukoliko imate problema sa sinusima, a služi za njihovo pročišćavanje (koristi se sa slanom vodom). Da se razumijemo, nećete od njega ozdraviti, ali prilikom svakog korištenja je prisutan osjećaj olakšanja, a to je nešto što puno znači svakome tko ima upalu sinusa.
Sada i Aqua Maris ima svoju verziju tog roga, a postoji naravno i neti pot koji nije dostupan na našem tržištu. 


Koji su proizvodi vaši S.O.S. spasitelji? Imate li kakav prijedlog i dijelimo li koji proizvod?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

28 komentari:

  1. Koristimo kod kuće Octenisept i nevenovu mast.
    Kupujem sutra Pavlovićevu jer mi neven ne pomaže (isto sam prehlađena)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post :D I ja muku mučim s perutanjem kože oko nosa zbog čestog puhanja nosa. Prije sam imala nevenovu mast i nikako da je ponovno kupim. U tu svrhu mi je služio Melem, ali sad mi je i njega ponestalo. Moram u ozbiljan šoping :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Nevenova mast me cesto spašava, a Dermaplantu također namjeravam nabaviti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dermaplanta je izvrsna, sve mi je žao što nisam slikala napredak mamine opekline

      Izbriši
  4. Imam aqua maris rog,odlicna stvar!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ocetenisept je zakoooon! A za ovaj rog sam odusevljena. Videla sam kod Opre verovali ili ne pre. Erovatno 10 godina to i odusevila se. Nisam znala da to igde ima da se kupi ovde.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e da, i ja sam prvi put to vidjela kod nje i onda pretresla sve dok ga nisam našla - a na kraju sam ga našla u ljekarni u mojoj zgradi :D

      Izbriši
  6. nevenova mast.
    nije mi pala na pamet Pavlovićeva, hvala na ideji :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Olival Propolis mast, super za opekotine, rane, ožiljke, suhu i ispucanu kožu, žuljeve i slične probleme.

    OdgovoriIzbriši
  8. Octenisept je moj vjerni prijatelj :)

    OdgovoriIzbriši
  9. jako, jako koristan post :D
    Pavlovićeva mast je klasik :D svi ostale proizvodi mi djeluju jako kvalitetno i korisno,,
    a ove papirnate maramice na kraju su kjut :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. maramice su iz Mullera, uvijek imaju neke preslatke :D

      Izbriši
  10. Odličan post. Izuzev Dr. Stribor Dermaplanta, svi navedeni proizvodi konstantno borave i u mojoj kupaonici ;) A za sinuse, uz Aquamarisov rog za dubinsko ispiranje nosa se još i parim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Slična nam je "apoteka" :DD Imam doma i nevenovu i gavezovu mast ali moram priznati da ja to ne koristim. :D Zato imam Pavlovicevu, odnosno verziju iz ljekarne i stvarno je odličan SOS proizvod. Octenisept mi je također uvijek pri ruci.
    Rog mi ne treba, ali mi prekul izgleda da ću ga morati nabavit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si zadovoljna pavlovićevom ;)
      rog nemoj nabavljati ako ti ne treba :P

      Izbriši
  12. Aqua Maris mast za nos me spašava kožu oko nosa kad sam prehlađena i ublažava iritaciju kod stalnog brisanja. Pyrus sprej na bazi propolisa mi je odlična stvar za šprickanje grla kad je u pitanju blaža upala. Octenisept je klasika :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Super post! Ova dermaplanta je nešto što bi mi trebalo za suhe i ispucane ruke! Nisam znala za gavez i njega ne bi bilo loše imati. Moji pomagači su definitivno aqua maris sprej, premda sa sinusima nemam problema, od kad zahladi ja ga svaki dan koristim zbog isušenog zraka, volim jako i LRP Cicaplast balzam i Hvarski melem s gospinom travom mi se pokazao kao dobar proizvod za ranice i suhu kožu i na kraju prave domaće propolis kapi... nevjerojatno, ali pomažu i kod isušivanja herpesa, bržeg zacjeljivanja ranica kad ništa drugo nije pri ruci (bili smo jedne godine na moru s ekipom i kad god se netko ogrebao na stijenu ili porezao, špricao se s mojim sprejem :D) i naravno, za grlobolju su najbolji lijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvarski melem imam doma, a mogla bih nabaviti i propolis kapi, hvala na preporukama :D

      Izbriši
  14. upravo imam popriličnu ranu od opekline na zapešću, nadam se da ću pronaći u ljekarni Dr. Stribor Dermaplanta i da će djelovati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. držim palčeve da pomogne, moju majku je spasilo :)

      Izbriši