Favoriti mjeseca - listopad - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - listopad

Još jedan mjesec je za nama, meni je bio pun obaveza tako da mi je preletio i sve si mislim da bih lagano trebala razmišljati o favoritima godine kad mi vrijeme tako juri :)

Listopad je kod mene bio obilježen brojnim lijepim novitetima u kojima sam uživala, pa ćete mnoge od njih vidjeti i u ovom postu. 


Isto tako, listopad je mjesec kad mi podivlja seboreja (izgleda da je to pravilo jer je već 2. godinu tako), no srećom ovog mjeseca sam ju držala pod kontrolom. Ono što me šokiralo jest da sam bila dehidrirala doslovno preko noći, odmah po početku sezone jačeg grijanja, pa se to odrazilo i na moje mjesečne favorite jer je trebalo zaliječiti novonastalu situaciju.


Zbog te dehidracije, najveća briga mi je bila dovesti kožu natrag na zadovoljavajući nivo vlage, pa sam izbjegavala raznorazne umivalice i jedina koju sam koristila jest Alpha H Balancing Cleanser koju sam koristila u svrhu skidanja šminke. Nije dodatno isušivala moju kožu, iz Alpha H kažu da dovodi kožu u ravnotežu i stvarno nije loše utjecala na moju kožu. Uz to, izvrsno skida šminku (čak i teški puder poput Estee Lauder Double Wear-a i maskaru - bez greške). Šminku sam skidala i La Roche-Posay fiziološkom micelarnom o kojoj sam vam nedavno pisala (klik za recenziju), a nju sam koristila i ujutro kako bih skinula ostatke kreme i sebum (ok, baš ga i nije bilo u ovom razdoblju), sve s ciljem što manjeg doticaja zagrebačke tvrde vode s mojom kožom. 

Za skidanje odumrlih stanica kože sam uživala u Alpha H Micro Cleanse eksfolijatoru. Sadrži glikolnu kiselinu, lijepo čisti pore, izbjeljuje mrljice, a opet, nije agresivan i koža je nakon njega mekana, a pore predivno čiste. Ljubav velika ♥

Što se tiče njege, koristila sam po danu u kombinaciji s ostatkom moje standardne njege (Bocassy serum te LRP Toleriane Fluid) Eucerin Hyaluron Filler* zbog hijauronske kiseline koja je dobri ovlaživač, dok sam za noć birala ulja - Caudalie Polyphenol C 15 Overnight Detox Oil te Oleo Therapy avokado ulje. Caudalie Polyphenol C 15 Overnight Detox Oil ima specifičan, prirodni miris za koji mi je trebalo nekoliko dana da se naviknem na njega, no vidim dobrobiti na koži, pa bih ga vjerojatno nastavila koristiti čak i kad bi mi i dalje smrduckao. Koža je jutro nakon korištenja nahranjena, elastična i izgleda baš zdravo i sjajno (radiant). Avokado ulje je izvrsno za hidrataciju, a uz to sadrži vitamine A i E, snažnim antioksidansima, pa čak i vitaminima C, D te vitaminima B kompleksa. Ukoliko nemate novaca za skupe hidratacijske serume, iako je generalno preporuka ne koristiti samo jedno ulje nego mješavine, moja preporuka ide ovom ulju, za malo novca ćete dobiti izvrstan proizvod.

Dr. Nola for skin Xerosensa noćna krema za suhu kožu* je tip kreme koju inače ne bih odabrala, ali situacija je bila takva da sam posezala za svim za što sam mislila da će mi dovoljno nahraniti kožu. I ova krema je to uistinu uradila! Naizmjence sam noćima mazala ulja te ovu kremu, a u danima kad sam si mogla priuštiti boravak kod kuće, sam ju koristila i po danu. Nije tako teška kao što sam očekivala da će biti pošto je riječ o noćnoj kremi za suhu kožu, dapače, poprilično mi se dobro upijala, nije mi začepila pore te je u kombinaciji s gore spomenutim proizvodima riješila moju kožu dehidracije. Svakako će biti detaljne recenzije svih tih proizvoda jer svi redom to zaslužuju ♥


Što se tiče dekorative, tu je izbor bio puno jednostavniji, obožavala sam dvije palete koje su mi došle ovog mjeseca, jedna je Urban Decay Naked Basics 2 (čiju ste recenziju mogli pročitati ovdje), a druga zapravo nije paleta nego duo sjenila, a riječ je o Avon Deep Wine duu (čiju recenziju ste mogli čitati u ovom postu). Zaljubila sam se i u jako hvaljeni Eveline Celebrities tuš kojeg uistinu krasi divna pigmentiranost, kistić idealan za lagano povlačenje linije, te trajnost. 

Kod ruževa sam išla iz krajnosti u krajnost, ili sam nosila nude nijansu Avon Hidrokolor Carnation (recenzija) ili sam nosila žarki YSL Mats 208 (recenzija) i cijeli mjesec sam to tako izmjenjivala. 

Jedino polje gdje sam sama sebe šokirala su nokti - naime, skoro cijeli mjesec sam nosila jedan jedini i još k tome nude lak, Essie Eternal Optimist (swatch). Tako netipično za mene, ali baš mi je tako odgovaralo, lijepo izgleda, pristaje uz sve kombinacije i jednostavno mi se nije dalo svaki put smišljati koji ću lak nanijeti na nokte. 

I to je to po pitanju favorita, ovaj mjesec ih je bilo nešto više nego proteklih mjeseci, no nije ni čudo pošto sam uvela mnoge nove proizvode u svoju rutinu, a i po pitanju make up-a sam se obnovila pa je logično da su se nove bebe našle u ovoj rubrici :)

Što ste vi voljele u listopadu? Kako vam se sviđaju moji favoriti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Meni je koža isto tako preko noći poludela. -,- Užas... No, toliko hvale ljudi microcleanse da mi je pri vrhu wl-a. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma katastrofa, obično bi to potrajalo barem nekoliko dana, ovo sad je bilo strašno, doslovno preko noći :/

      Microcleanse zaslužuje mjesto na vrhu WL, vidjet ćeš jednom kad ga probaš :)

      Izbriši
  2. Marijana Šimić11/03/2014 08:06:00 PM

    Ovaj Alpha H Micro Cleanse eksfolijator zanima me nakon koliko vremena počinju blijediti mrlje na licu (to su mrlje od istiskivanja bubuljica jel tako) i od koliko ml je ova tuba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako je, riječ je o mrljicama od mojg "ručnog rada" :D
      već nakon nekoliko korištenja kod mene nestaju, no teško je reći koliko brzo bi nestajale ako bi to bio jedini proizvod s kiselinama koji se koristi - ja naime koristim i BHA kiseline, pa sve to skupa dobro utječe na mrljice :)

      Ova tuba je 30 ml, no to sam dobila u znak isprike od proizvođača nakon što sam imala problema s njihovom kremom. U prodaji je samo količina od 100 i 200 ml, s tim da su trenutno iste cijene obje količine na Lookfantasticu.
      Evo i linkova:
      100 ml: http://tidd.ly/befce628
      200 ml: http://tidd.ly/80b75b9e

      Ubacit ću link i u post :)

      Izbriši
    2. Ja sam koristila od Avene cleanance K nisam je ni potrošila do kraja i ništa posebno nije djelovalo ,a grize ko luda naravno od kiselina. A kažeš da ovaj eksfolijator nije agresivan ,,e takvo nešto bi meni trebalo. :-)

      Izbriši
    3. moja koža je u stvarno osjetljivoj fazi trenutno i moram jako paziti što nanosim, no na taj eksfolijator stvarno nisam negativno reagirala :)

      Cleanance K nažalost nisam koristila da usporedim jer me nikad nije privlačila ta Avene linija :)

      Izbriši
  3. Alpha h....jel te proizvode ima kupit kod nas?muller mozda?...ili samo internet narudjbe?hvala.Mirta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Mirta, nažalost nema tih proizvoda kod nas. U prethodnom komentaru sam stavila linkove sa stranice gdje ih se može kupiti :)

      Izbriši
  4. Sto se preparative tice, sve bih ti pokupila :)) Posebno alpha h microcleanse.. i mene interesuje sto je marijana pitala pa cu se vratiti da nadjem odgovor :)
    I ja sam kupila LRP micelarnu pa cemo vidjeti kakva mi je u usporedbi sa dosadasnjim koje sam imala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, konačno sam odgovorila :)
      Uglavnom, stvarno brzo djeluje po pitanju mrljica :)

      Čekam tvoje dojmove o LRP micelarnoj, baš me ugodno iznenadila :)

      Izbriši
  5. Lijepo probrani favoriti, sve mi se sviđa :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš mi je drago pročitati da ti se sviđa Micro Cleanse jer ga i ja jakojako volim! Kupovina velikog pakiranja je bila neizbježna :D S Caudalie uljem me jako mamiš, možda ga uskoro i naručim ako se ne budem držala liste koju sam si odredila.
    Za dekorativu nemam što posebno nadodati osim da je sve po mome ukusu osim Eveline tuša koji se meni nimalo nije svidjeo, što je nakon njega dovelo do toga da skroz odustanem od tuševa. :D UD2 moram naručiti ASAP. I YSL ruž. I još sto stvari hahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha naravno da to moraš odmah naručiti, sve ti treba i sve je to divno :D

      Micro Cleanse me se baš dojmio, riječ je o super proizvodu i definitivno kupujem veliko pakiranje :)

      Caudalie ulje - znaš moje dojmove od starta, prvo mi je smrduckalo i već sam mislila da je promašena kupnja, no sad mi se stvarno sviđa :)
      A za Eveline tuš mi je žao da nisi bila zadovoljna i još gore - da te potpuno odvratio od tuševa :(

      Izbriši
  7. I meni je koža podivljala u listopadu! Izbijali su mi neki podkožni čirevi, tretirala sam ih sa LRP Efacclar Duo+.
    Molim te, gdje se mogu kupiti Alpha H proizvodi? hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u komentarima iznad sam ostavila linkove za ovaj micro cleanse, pa ću ih ponoviti ;)

      http://tidd.ly/befce628
      http://tidd.ly/80b75b9e

      dakle Lookfantastic, HqHair, BeautyBay, Beauty Expert. Cijene variraju ovisno o proizvodu od stranice do stranice pa ih treba uspoređivati. On je konkretno na ovom linku najpovoljniji ;)

      Izbriši
  8. Ja jos cekam svoje Alpha-H proizvode kupljene na snizenju na Lookfantastic-u proslog meseca i place mi se sto ih nema jos uvek :/ Lice mi je u nekom haosu. Inace, odlicni su favoriti, svi do jednog.Meni je ovaj Essie iznenadjenje koliko je lep, a ja nisam ljubitelj neutralnih lakica..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooj, nadam se da će uskoro stići proizvodi da uživaš u njima i da ti pomognu, posebno ako je lice u kaosu :)

      Essie je i meni iznenađujuće lijep, ni sama baš ne nosim često neutralne lakove, no ovaj me stvarno oborio s nogu :)

      Izbriši