YSL Rouge Pur Couture The Mats 208 Fuchsia Fétiche - a little make up obsessed

YSL Rouge Pur Couture The Mats 208 Fuchsia Fétiche

Donosim vam recenziju ruža koji me oborio s nogu, YSL Rouge Pur Couture The Mats u nijansi 208 Fuchsia Fétiche.

Ovaj ruž je dio jesenske YSL kolekcije i žene kod nas su se navodno toliko pomamile za njime da je doslovno u par dana rasprodan - ne znam je li uistinu tako, ali s raznih strana sam čula da su djevojke/žene išle s ciljem da ga kupe i ostale su kratkih rukava.

Jesensku kolekciju Cuirs Fetiches je osmislio kreativni direktor Yves Saint Laurenta i iz tvrtke za nju kažu da je "rokerska poput kožne 'bajkerske' jakne i seksi poput para crnih lakiranih štikli." 

Osim ove moje nijanse, u kolekciji su još tri ruža iz The Mats linije, no meni se ova boja učinila najposebnijom još na promo fotkama i zaključila sam da mi treba, tako da sam oslobodila dragog muke po smišljanju poklona za rođendan i fino sam ga poslala u Muller po ovaj ruž, prava win-win situacija :D

Ruž dolazi u za YSL karakterističnoj zlatnoj ambalaži, koja je kvalitetna i čvrsta i nema opasnosti da vam se dogodi da se ruž otvori u torbici. Netko voli, a netko ne voli to njihovo zlatno pakiranje, no to je stvarno stvar osobne preferencije i mene osobno nikad neće ambalaža odvući od nekog proizvoda koji mi se sviđa. 


Iako u nazivu stoji Fuchsia, po meni ovo nije Fuchsia (barem nije fuksija na koju sam ja navikla, a ako netko ima puno ruževa u fuksija boji, imam ja :D ), ali je uistinu divna boja, roza s dosta primjese crvene. Uz ovu boju vam uistinu ne treba ništa drugo, dovoljno je neko neutralno sjenilo, maskara i spremne ste za van. 

Pigmentacija ruža je savršena, ali ono, baš baš savršena, tekstura isto tako, nanosi se lagano, doslovno klizi usnama. Ono što me zbunilo jest to da nije mat - prije nego što sam ga dobila ga nisam isprobala niti gledala u parfumeriji, a na promo fotkama mi je na Cari Delevingne (zaštitnom licu kampanje)  djelovao mat. Da se razumijemo, nije on visokog sjaja, ali nije ni mat poput npr. MAC FOF-a. Kako god, guglajući swatcheve, skužila sam da nije MAT nego upravo takav kakvog ga možete vidjeti kod mene na slikama. 


Ovo nije jedan od onih ruževa koji će se razlijevati preko ruba usana, gdje ga nanesete, tu će i ostati. I to doslovno. Kad sam ga nosila sam i jela i pila i sve je preživio. Točnije, preživio je punih 5 sati (i onda sam ga skinula). Istina, na kraju je bio više mat (jer se izgubilo to malo sjaja što ga ima na početku), no boja je i dalje bila tu.

Osim fenomenalne pigmentacije i trajnosti, ono što me oduševilo je i osjećaj ugode koji imam na usnama kad ga nanosim. Iako nije od hidratantnih ruževa (što je super zbog trajnosti i ne-prelijevanja preko ruba usnica), nimalo ne isušuje niti zateže i jednostavno nemate osjećaj da imate išta na usnama.


Ruž ima miris koji mene asocira na damaščansku ružu (možda me i nos vara), no u svakom slučaju, taj miris nestaje brzo po nanošenju na usne.

Bojom najsličniji ruž kojeg imam u svojoj kolekciji je Maybelline Vivid Rose, no iako ja stvarno volim taj ruž, moram reći da kvalitetom ipak nije ni do koljena ovom YSL-u.  Na slici je lijevo YSL, a desno Maybelline.



Sve u svemu, ovaj ruž me oduševio, kako svojom bojom (koja je kao stvorena za mene), tako i svojom teksturom, trajnošću i osjećajem na usnama i sve si mislim da je vrlo vjerojatno da ću si nabaviti još koji (vjerojatno broj 207 - ako ga ulovim). 

Cijena ovih ruževa je 258,5 kn u našim drogerijama, a na Feelunique su 25 funti, što je otprilike tu negdje, no ukoliko imate popust od 5 funti ili nađete neki kod za popust, možete ga uloviti i nešto jeftinije. 

Jeste li isprobale ovu liniju ruževa? Kako vam se sviđaju?

CONVERSATION

42 komentari:

  1. Isuse,prekrasan je! Ali ubi me sad ovim da je rasprodan, morat cu se baciti u lov kad bude placa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima na feelunique, ako nema po parfumerijama, tako da se nadam da ćeš ga već negdje uloviti, stvarno je krasan :)

      Izbriši
  2. Predivan i super ti stoji, a i postojnost mu je dobra. Kod nas u Sloveniji ga vjerovatno nije ni bilo, jako malo novih kolekcija dolazi ovamo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Da, šteta što kod vas dolazi još manje kolekcija nego kod nas :/

      Izbriši
  3. jao, prekrasan je <3 obožavam YSL ruževe, stvarno su turbokvalitetni, voljela bih isprobati i ovu liniju. Inače imam i Maybelline Vivid Rose, ovaj mi djeluje više električno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma dosta su slične boje, ali kvaliteta nema usporedbe. koliko god ja voljela MNY, nije mu ni do koljena :)

      Izbriši
  4. UUU, koja divota. :D Baš ti lijepo stoji. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh my gosh, kako miriši damščanska ruža?!?!??!?! Znači u Muller i šnjofati ovaj ruž :D
    Baš je krasan <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha ma onako, po ruži :P
      Šnjofni, fino miriše :)

      Izbriši
  6. Predivan je! Tebi baš lijepo pristaju ovakve fuksije, a ja si za jesen/zimu želim 207 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, meni baš stoje ovakve boje :)
      A želim si i ja 207 :D

      Izbriši
  7. Jooooj kako je prekrasan. Imam vivid rose pa mi ovaj vrlo vjerojatno ne treba. Baš obožavam ovakve boje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja obožavam ovakve boje i često posežem za njima. Ali treba ti ovaj iako imaš vivid rose, bojom su slični, ali tu sva sličnost prestaje :D

      Izbriši
  8. Volim ruževe koji su toliko lagani da i zaboravim da ih imam na usnama :D A ovaj je pre, predivan i jako lijepo ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovaj je upravo takav, a uz to je i prelijep :D
      a i da, zadovoljna sam kako mi stoji, hvala ti :*

      Izbriši
  9. boja je savršena! neznam da li je zbog slike ali na prvoj mi djeluje hladno dok na tvojim usnama ima jednu toplu notu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Predivna mi je ova boja <3 Ono što me najviše rastužuje je što baš nemam neke usne i čudno se osjećam kad stavim ruž, zato više koristim sjajila i ne dam više od 30ak kn za proizvode za usne. Možda će netko reći da se ne bih trebala zamarati time što su mi usne male i nositi što želim na njima, ali nekako se čudno osjećam kad stavim ruž, čudno izgleda. Tako da nikad ne bih dala 300 kn za ruž jer ga ionako ne bih nosila. Možda jednom, kad usavrše filere za usne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ću ti prva reći da se ne bi trebala zamarati time i da bi trebala nositi što ti se sviđa :)
      Možda da za prvu ruku nosiš malo ruževe po kući, dok se ne navikneš? :)

      Izbriši
  11. I mene si odusevila i naterala da razmislim o ovom karminu :) Boja je super i lepo ti stoji, a interesuje me koju maskau imas, trepavice su ti odlicne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predivan je i iako inače ne silim neke preporuke, za ovaj ruž ti preporučam da ga pogledaš :)))
      Boja je uistinu divna i hvala ti :)

      A maskara je Avon Big & Daring :)
      evo recenzije: http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2014/09/avon-big-maskara.html

      Izbriši
  12. Kako dobrog dečka imaš! :D Zbilja lijepa nijansa i baš ti lijepo stoji, preslatka si mi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam pametnog dečka koji zna kako on ima dobru curu :D
      I hvala ti :****

      Izbriši
  13. Obožavam njihove ruževe jer su kvalitetni i imama ih par. Boja je prelijepa, ali je za mene malo jaka. Moram pogledati ostale boje

    OdgovoriIzbriši
  14. Predivno ti stoji! baš kako sam ti već napisala na fejsu, prava Snjeguljica!

    OdgovoriIzbriši
  15. predivan je, predivan. I ima ga opet po parfumerijama. Ja ga jučer kupila za poklon prijateljici u Douglasu na Trgu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to je izgleda samo u Mulleru bio rasprodan :)))
      Svi su iskoristili akciju koja je tamo bila :)
      A ne bih se čudila da ovog vikenda nestane i u Douglasima :D

      Izbriši
  16. Tekstura izgleda divno, i tebi super stoji boja na tvoju put. Morat ću se zaletiti vidjeti još koje nijanse imaju, nešto neutralnije mislim da bi mi moglo završiti u neseseru kad dođe plaća. Hvala na preporuci

    OdgovoriIzbriši
  17. boja je predivna i bas lijepo stoji!

    OdgovoriIzbriši
  18. Divno, divno, divno!! stoji ti savršeno :)

    OdgovoriIzbriši