Obsessed with... #08 - a little make up obsessed

Obsessed with... #08

Do sada u nijednom Obsessed with... postu nije bilo ovoliko preparative, ali takva su vremena došla :)
Prošlog tjedna sam imala gadnu želučanu virozu koja je rezultirala mučninama, tolikim da mi je bilo zlo i od same vode što se naravno odrazilo i na moju kožu.

Očekivala sam dehidraciju (unatoč tome što sam se silila njegovati lice kao i kad sam zdrava) zbog manjka tekućine, no iako srećom nisam završila s licem koje se peruta od suhoće, koža nije bila onako glatka i lijepa kao inače. Teško je to opisati, nije bilo perutanja, nije bilo nikakvih nereda u obliku komedona ili prištića, ali na koži se vidjelo da nije dobre kvalitete. Kako se koža uspjela brzo (u svega par dana) oporaviti, odlučila sam ovotjednu odu o voljenim proizvodima posvetiti upravo ekipi koja je zaslužna za taj brzi oporavak.


Bôcassy serum* je proizvod koji mi se svidio u jako kratkom roku. Moja boljka je uvijek hidratacija i kod seruma tražim upravo to, da dobro hidratizira, a ovaj to divno radi. Ima jako dobar sastav, sadrži kombinaciju biljnih sastojaka (maslinovo ulje hrani kožu te zadržava vlažnost u kožnom tkivu tijekom dana i utječe na pojačanu čvrstoću i elastičnost; kakao i shea maslaci podižu volumen kože, štite od vanjskih utjecaja i dubinski hrane; glicerin zadržava i postupno otpušta vlažnost; ekstrakti anisa i korijena gaveza koji revitaliziraju kožno tkivo, nadomještaju vlažnost i nutrijente te potiču jačanje kolagenskih vlakana) i vitamina (vitamin A, E i B prijeko potrebni za optimalan rad i tonus kože kako bi ona izgledala mladenački i zdrava, te su najjači sastojci u borbi protiv znakova starenja) i zasad mi se sviđa što radi mojoj koži. Koža je hidratizirana i ono što mi je još važno - nije izazvao nikakav nered na mom licu.

Clinique 7 day scrub cream je jedan od meni najdražih pilinga. Koristim ga kad želim nježno, a učinkovito skinuti odumrle stanice kože i ovaj piling je inače idealan suputnik ukoliko koristite proizvode s kiselinama i ne želite ju dodatno terorizirati grubim pilingom. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje.


La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid* je krema (odnosno fluid) o kojoj rejvam otkad sam se vratila s mora i nikako da napišem recenziju. Nježan fluid koji je namijenjen netolerantnoj koži, koji moje lice ostavlja dovoljno nahranjenim, no ne i masnim i pri tome ne izaziva nikakve nerede na licu. 

Paula's Choice Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid* je proizvod s kojim, nadam se, završavam svoju bitku s komedonima. Iako mi je lice u zadnje vrijeme generalno čisto (i  sigurna sam da veliku zaslugu za to ima Biotherm gel), ostalo je još par tvrdokornih komedona koje sam odlučila srediti ovim proizvodom i pomoću njega održavati čistoću kože. Ten mi je stvarno iz dana u dan sve čišći i ovaj proizvod je definitivno jedan od tih koji mi pomaže u mojoj borbi. Kako mi se sviđa što radi, prije par tjedana sam napravila "greškicu" i upotrijebila ga i ujutro i navečer - budite pametnije od mene i nemojte to raditi! :D  Naime, to je rezultiralo ljuštenjem brade što mi i nije neka fora. Koristeći ga jednom dnevno, nema perutanja kože, a koža je iz dana u dan sve ljepša i čišća.

Nuxe Reve de Miel (recenzija) je uvijek tu kad moje usnice zahtijevaju jaču njegu i to je proizvod bez kojeg ne želim biti. Upravo čekam novu teglicu s HqHair gdje trenutno imaju žutu, limitiranu ambalažu povodom 20. rođendana proizvoda. Inače, bit će još i roza i zelena (nažalost još nema roze, a moj balzam je pri kraju, pa sam morala uzeti žuti), a možete ih vidjeti ovdje.  

Jedini dekorativni proizvod koji se nalazi u ovotjednom postu je Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place korektor (recenzija). Nakon neprospavanih noći zbog mučnina, ne izgledam baš svježe s laganijim korektorom (DOKAZ), pa posežem za svojim najdražim dekorativnim prijateljem, ovim korektorom jer mi pruža najbolje prekrivanje. 

U ovom postu su se našla čak dva moja HG (holy grail=sveti gral) proizvoda koja redovito kupujem i uvijek im se vraćam, no prišapnut ću vam da se u ovom postu nalaze i potencijalni novi HG proizvodi, no o tom potom :)

Što ste vi voljele proteklog tjedna? Volimo li neke iste proizvode?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

16 komentari:

  1. Zapisujem ovaj Clinique peeling na wish listu :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam jako zadovoljna njime, ovo mi je (mislim) treća tubica :)

      Izbriši
  2. Gdje kupiti Paula's Choice proizvode?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj Paula's Choice proizvod bi uskoro mogao biti i moj izbor ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super si predstavila proizvode, nakon ovog posta kao da mi sve spomenuto treba :D Nuxe imam i sama i bilo bi fora imati i rozi primjerak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha možda sam ipak fulala i trebala biti trgovac :D

      Izbriši
  5. Sve mi je zanimljivo s ovog popisa, ali mi je cjenovno trenutno najdostupniji Bocassy. Nešto mi je koža poludila u zadnje vrijeme pa bi joj dobro došao Paula's Choice proizvod. Trenutno volim Andalou masku od bundeve i meda s glikolnom kiselinom, lice je baš svježe poslije nje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ta Andalou maska je jako hvaljena, mislim da i meni treba :)

      Izbriši
  6. EL korektor koristim godinama i zaista nema konkurencije.

    OdgovoriIzbriši
  7. Clinique piling - potvrđujem! Imala i koristila sam ga davno doduše, ali ostao mi u jako dobrom sjećanju, što dokazuje da je superiška :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Clinique piling meni je apsolutni broj jedan kaj se pilinga tiče, još ga je moja mama počela koristiti valjda neku njegovu verziju prije 10 godina. Mislim da Paula's Choice uskoro i k meni dolazi, super članak ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, piling je stvarno izvrstan :) A PC je izvrstan, nadam se da će i tebi biti dobar :)
      I hvala :)

      Izbriši