Biotherm PURE∙FECT SKIN gel za čišćenje lica - a little make up obsessed

Biotherm PURE∙FECT SKIN gel za čišćenje lica

Još u lipnju je L'Oreal Luxe tim priredio jako šarmantan Summer Escape event prilikom kojeg sam dobila Biotherm PURE∙FECT SKIN gel za čišćenje lica* i obećala recenziju, pa je krajnje vrijeme da to obećanje, nakon dobra 2,5 mjeseca korištenja ispunim.

PURE∙FECT SKIN linija ciljano djeluje na smanjivanje nepravilnosti u mlađoj i starijoj dobi kroz trostruku formulu protiv neprirodnog sjaja, vidljivih pora i nepravilnosti. Linija sadrži ekstrakt alge Laminaria digitata, koja ima snažna antibakterijska svojstva i koja regulira lučenje sebuma, a ekstrakt perlita upotpunjuje aktivne sastojke koji poboljšavaju kvalitetu naše kože.

Moja koža je mješovita, sklona dehidraciji, ali i raznim nepravilnostima iako ovog mjeseca slavim okrugli rođendan, tako da je po opisu ovo idealan gel za čišćenje mog tipa kože - je li uistinu tako - čitajte u nastavku.


Gel dolazi u količini od 125 ml u tubici od meke plastike koja omogućava trošenje proizvoda do zadnje kapi.

Namijenjen je mješovitoj i masnoj koži i obećava pomoć kod mašćenja, vidljivih pora i nepravilnosti.

Kako sam sklona dehidraciji, uvijek žudim za dobrom umivalicom koja me neće isušivati (do sad sam naišla na dvije takve pjene dok su me svi gelovi isušivali), a već sam se bila pomirila s time da ne postoji umivalica koja će pri tome biti i protiv nepravilnosti, jednostavno mi to nije išlo skupa i odustala sam od potrage. Tu na scenu stupa ovaj gel za čišćenje.


Izuzetno nježan, čak i za moju, inače dehidraciji sklonu kožu nije ju isušio čak ni na moru, kad je koža izložena ekstremnijim uvjetima poput sunca, vjetra i soli, a opet je efektno odstranjivao višak sebuma (ali i krema za sunčanje) i održavao čistoću mog tena.

Isprobavala sam ga i za skidanje šminke, tu se pokazao isto dobrim prilikom skidanja BB krema, dok je za neke jake pudere ipak trebala dodatna pomoć u obliku micelarnih ili losiona za skidanje šminke. Isto tako ne bih preporučila korištenje kod područja oko očiju jer bi vas možda mogao iritirati citrusni miris u sastavu (iako mene nije iritirao). 

Ono što mi se jako svidjelo osim toga što ne isušuje jest to što su mi pore uistinu nešto uže otkad ga koristim i ono najvažnije - lice mi je čišće - toliko čisto mi nije bilo već jako dugo, a uzmite u obzir da je u proteklom periodu ovo bio jedini proizvod za nečistu kožu koji sam koristila dakle definitivno je on imao utjecaja kad je čistoća mog tena u pitanju. 

Što se tiče reguliranja sebuma mi je teško išta reći jer ovo ljeto nije baš bilo tipično i generalno sam se mastila manje nego inače, no ne mogu tvrditi je li to zahvaljujući ovom gelu ili jednostavno zato što nije bilo onog pravog ljeta.

Sastav:
Water, Glycerin, Coco-Betaine Sodium Cocoyl Glycinate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate Sodium Chloride, Dipropylene Glycol, Lauric Acid, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Linalool, Limonene, Benzyl Benzoate, Tetrasodium EDTA, Hydrolyzed Algin, Argilla Vitreoscilla Ferment, Zinc Sulfate, Parfum

Prilikom korištenja ga je potrebno jako malo i nakon 2,5 mjeseca redovitog korištenja (jednom dnevno) mu se još ne nazire kraj. Doslovno je potrebna količina lješnjaka koju zapjenite na dlanu (ili još bolje ako imate neku četku tipa Clarisonic) i njome očistite lice, tako da i njegova cijena od oko 195 kn nije toliko strašna jer dugo traje. 

Mene osobno je ovaj gel oduševio jer sam već odustala od toga da u jednom proizvodu mogu imati i proizvod koji čisti moje lice i pore i uz to me ne isušuje, no ovaj proizvod mi je pokazao da sam ipak bila u krivu. Ukoliko je vaša koža mješovita ili masna i sklona nepravilnostima i dehidraciji, svakako obratite pažnju na ovaj predivan proizvod.

Osim ovog gela, u liniji se još nalaze Biotherm PURE∙FECT SKIN tonik za čistu kožu i Biotherm PURE∙FECT SKIN hidratantni gel za čistu kožu. 


Jeste li isprobale ovaj gel ili neki drugi proizvod iz ove linije? Koji gel za čišćenje lica vi volite?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

9 komentari:

  1. ja sam pre izvesnog vremena izbacila skroz gelove za umivanje iz upotrebe :))
    sada sam uglavnom na kombinaciji mleka za lice, ulja, i uglavnom su organski proizvodi u pitanju.
    ali uprkos tome, ovaj biotherm mi deluje interesantno :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kupila sam ovaj gel na prijinu preporuku i isto sam se oduševila! Lice čisto i ne isušuje! Planiram probati i onaj hidratantni gel. Da li si to isprobala? Kako ti se čini?

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči mi izvrsno!
    Baš sam pri kraju sa svojim L'Occitane gelom od anđelike i jedva sam čekala ovu tvoju recenziju. Mislilam da ću mu pružiti šansu jer me oduševio njihov Blue Therapy serum in oil <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je baš proizvod za mene :D Možda ga i probam jednom prilikom jer sad koristim Apivita umivalice (i pjenu i gel) i totalno sam se navukla na njih :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam isti problem. Dosad sam koristila Nivea Pure effect All in one i bila sam zadovoljna. Dobro je cistila lice a nije me nimalo isusivala.
    Jako me zanima tonik iz ove linije.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene isto više manje svi gelovi isušuju i baš super da ovaj to ne radi tako da ću ga imati u vidu kad slijedeći put budem kupovala neki gel :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nakon što potrošim omiljeni, fab cleanser, sigurno ću kupiti ovaj gel koji se čini idealnim za moju kožu. Recenzije je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Trenutno Koristim Nivea osvježavajuću pjenu. Ovrecenziju si super napisala i baš me je povuklo da nabavim ovaj gel. Možda mi pobogne kod mog tena.

    OdgovoriIzbriši
  9. trenutno ne koristim gelove, već samo micelarne....Koža mi je suha i osjetljiva, tako da ovaj gel ne planiram kupovati, ali sve što sam isprobala od Biotherma, odgovaralo mi je. Kvalitetna preparativa. GB

    OdgovoriIzbriši