Uriage Deodorant Tri-actif - a little make up obsessed

Uriage Deodorant Tri-actif

Nije tajna da je jedna od mojih najdražih mazalica IKAD upravo ona branda Uriage - Uriage Xemose emolijent krema (recenzija), a u ovom postu možete čitati recenziju još jednog proizvoda iz linije za njegu tijela, dezodoransa za osjetljivu kožu imena Uriage Deodorant Tri-actif.


Moja koža je izuzetno osjetljiva, pa ni pazusi nisu iznimka. Ovaj dezodorans sam kupila upravo jednom prilkom kad je koža ludovala u obliku alergijske reakcije na preporuku dermatologice pošto je riječ o dezodoransu namijenjenom osjetljivoj koži. Moram priznati da me nemalo iznenadila cijena (tada je bio oko 120 kn za 30 ml, a nedavno je, koliko vidim na webshopu, Formasana digla cijene za 20-ak kn za razne proizvode pa tako i za ovaj, pa sada košta 143 kn za 3, ml).

Kako je koža ludovala, iskreno, nisam ni gledala na cijenu, nego sam htjela uzeti nešto što je uistinu blago i što mi neće prouzročiti daljnje iritacije.

Još jednu stvar je bitno spomenuti kad pišem o dezodoransima, a ta je da se ja znojim. Pijem jako puno tekućine i jednostavno ta tekućina mora negdje izaći van. Srećom, nemam problema sa smradom, no da mi se znaju dogoditi mokre mrlje na majici pod pazuhom - znaju, naročito ljeti.

Nakon što sam vam ispisala sagu o svojim pazusima, možemo prijeći na samu temu ovog posta.

Uriage Deodorant Tri-actif dolazi u plastičnoj bočici s raspršivačem na potisak u količini od 30 ml i po cijeni od 143 kn. Izuzetno sam nezadovoljna ambalažom koja je sklona začepljivanju, pa svako toliko moram odvrnuti ambalažu i ispirati čep vodom da bi sam sprej izlazio van. To mi je za tu cijenu i više nego nedopustivo.

Blagog je, ugodnog i osvježavajućeg mirisa što mi je super jer se neće "tući" s parfemom kojeg stavite na sebe ili preuzeti miris.



Što Formasana obećava kad je ovaj dezodorans u pitanju:

Dezodorans za osjetljivu kožu koji regulira znojenje, sprječava neugodne mirise, pruža 24-satnu učinkovitost i omekšava kožu.

Što ovaj dezodorans uistinu radi:              

Meni ovaj dezodorans nije uopće regulirao znojenje, međutim, uz njega se nisam ni usmrdila. Koža je ustinu mekana i nije mi prouzročio daljnje iritacije, te se alergijska reakcija korištenjem njega smirila i nije mi ju ponovno uzrokovao. 

Pošto nemam potpun sastav (a kutija je završila u smeću davno prije nego sam ga uspjela cijelog proučiti), ne mogu ga cijelog komentirati, no vidim da sadrži aluminijeve soli pa to znači i da očekujem od njega i bolju djelotvornost po pitanju sprječavanja znojenja. Ako već riskiram i koristim potencijalno štetni sastojak, onda želim da se to i isplati.

Iskreno, ne znam što sam očekivala od ovog dezodoransa, ok, da me ne iritira, no htjela bih da barem i nakratko uspori znojenje, posebno ako uzmem u obzir tu malu količinu, lošu ambalažu i činjenicu da se relativno brzo troši.

Iako ne mogu reći da je bio loš, ovo je za mene jednostavno promašena kupnja koja mi se sada mota po kupaonici i podsjeća me na propalu investiciju. Ukoliko imate viška love i ne znojite se jako, ovaj dezodorans bi vam se mogao svidjeti, kao i ukoliko imate osjetljive ili iziritirane pazuhe, no pod uvjetom da se ne znojite. U svim ostalim slučajevima, slobodno ga preskočite.

Glavni sastojci:
Uriage termalna voda, aluminijev klorohidrat, etilheksilglicerin, trietilcitrat, bisabolol.              
Jeste li vi imale u zadnje vrijeme neku promašenu investiciju? Primam uvijek i preporuke za dobar dezić :) 

CONVERSATION

19 komentari:

  1. Iskreno, dezići koji obećavaju smanjenje znojenja obilazim u širokom luku. Isto tako oni koji obećavaju 24-satnu zaštitu. Nažalost, ali znojenje je ljeti nezaobilazno i tu ne pomaže nikakav dezić niti nema zaštite. Ono što se može izbjeći je neugodan miris. Jesi li isprobala one kristale? Ako imaš zaista osjetljivu kožu, toplo preporučam. Malo se duže nanosi jer nije dovoljno samo jednom prijeći, ali drži ono što obećaju. I bez ikakvog aluminija i ostalog šrota. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam kristale, međutim nisu me nešto oduševili :/

      Izbriši
    2. Pa da problem je da ako ne prijeđeš dovoljno puta, učinak neće biti nikakav. Jesi li probala Laverin dezić u spreju Basis Sensitiv? Ja ga trenutno koristim, organski proizvod, potpuno sam zadovoljna i puno je pristupačniji cijenom od ovoga. Moja topla preporuka.

      Izbriši
    3. Ma ispravno sam ih koristila, ali nije mi to baš nešto. Ovu Laveru nisam isprobala, mogla bih - ako ih nisu prestali uvoziti (nešto se šuškalo o tome)

      Izbriši
  2. Biotherm, Clinique, Eucerin i Vichy ... Koji god da odabeeš ne možeš pogriješiti ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za Eucerin i Vichy, sad me Clinique zanima :)

      Izbriši
  3. Prije dvije godine sam ga isprobala kod prije, tada smo iz nekog razloga nas nekoliko masovno poludile za njim :-D
    I dobro da ga nisam kupila jer unatoč divnom nježnom mirisu nijednoj nije dugo držao. :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo to, divno miriše i čini se super, ali zapravo i nije nešto :/

      Izbriši
  4. Trenutno koristim Sebamed roll za osetljivu kožu i sasvim je ok. Ništa gore nego kada daš dosta para, pa još za brendiran proizvod, a ispostavi se da ništa ne valja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, nema ništa gore od toga :)
      Mogla bih potražiti taj Sebamed :)

      Izbriši
  5. steta da nista ne radi za te novce. ja se isto znojim i genteski imam smrad na oca, nemogu si pomoć i ja sam u potrazi za dobrim dezićem a da me ne uguši od potiska i svih sastojaka u sebi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moji mirisi su srećom pod kontrolom, ali bih rado nekog koji na neko vrijeme odgodi znojenje

      Izbriši
  6. Sto se dezica tice, bitno mi je da nema miris. Nemam psjetljivu kozu, pa nemam ni problema. Jedino ne volim dezice koji sprijecavaju znojenje

    OdgovoriIzbriši
  7. Znojenje je prirodan proces i nije ga dobro sprječavati što i sama znaš..trenutno koristim Borotalco Invisible roll-on i dobro me služi. Komotno izdržim cijeli dan bez da se usmrdim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da znam da je znojenje prirodan proces, no ne trebam hodati ni s burecima pod pazuhom ako to već mogu donekle držati pod kontrolom :)
      A za sprječavanje znojenja ionako postoje Perspirex, Perspiguard i slični proizvodi, no njih ni ne spominjem niti ne koristim :)

      Borotalco volim, s tim da mi je taj Invisible još najlošiji, tako da ako nisi, probaj i ostale, super su :)

      Izbriši
  8. Previsoka cijena za "mlaki" proizvod... inače nikad ne bih kupila antiperspirant koji košta više od 30 - 40 kuna jer nemam problema niti sa znojenjem niti s mirisima (premda smatram da niti ovo moje stanje nije normalno i zdravo, koliko god mi je "estetski" lakše), ali shvaćam da će netko s ovim problemima isprobavati sve i svašta, dok ne pronađe proizvod koji mu odgovara i pri tome zažmiriti na cijenu. Ja volim Borotalco i Neutro Roberts, sviđaju mi se ti puderasti mirisi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, previsoka cijena za mlaki proizvod :/
      Sa mirisima nemam problema, znojim se više-manje normalno (ali se znojim), no najveći problem mi je osjetljiva koža. Dobro je dok ne dođe do neke iritacije, ali kada dođe do nje, spremna sam platiti koliko treba, ali onda očekujem da je to dobar proizvod :)
      A Borotalco i Neutro Roberts su super sa svojim puderastim mirisima :)

      Izbriši
  9. Slabo se znojim i nemam problema s osjetljivim pazusima tako da bi gotovo svi drogerijski dezići odgovaraju. U zadnje vrijeme sam se nešto razmazila pa se ne odvajam od Vichy dezića :D Za ovaj dezodorans mislim da je too much, ali kad sam u situaciji da imam problem s iritacijom kože, ne pitam za cijenu i tražim nešto što će mi pomoći, tako da razumijem tvoju situaciju :D

    OdgovoriIzbriši