Casual Friday: Što je na mom noćnom ormariću - a little make up obsessed

Casual Friday: Što je na mom noćnom ormariću

Iako je prvotna ideja Casual Friday postova bila da su tada na repertoaru nekozmetičke teme, kozmetika je dio mog stila života, tako da ju je nemoguće izbjeći i kad pišem o nekim privatnijim stvarima. Tako sam danas odlučila s vama podijeliti što stoji na mom noćnom ormariću - a to je opet kozmetika!


Na slici nedostaje tablet na kojem ponekad čitam e-knjige mada moram priznati da mi ipak čitanje knjiga na tabletu ne predstavlja toliki užitak kao čitanje klasične, papirnate knjige. Ostatak predmeta na mom noćnom ormariću su uglavnom kozmetički proizvodi s izuzetkom svijeće. Ovdje je riječ o IKEA Tindra svijeći s mirisom ruže koju mi je nekako bilo žao zapaliti prije nego se otvori IKEA kod nas. Znam, glupo jer inače nisam rob stvari i volim koristiti sve što imam, ali eto, iz nekog razloga ova svijeća još nije korištena.

 Možda se čudite što maslac odnosno balzam za njegu tijela rade na noćnom ormariću. Pošto se uvijek tuširam kipućom vodom, cijela kupaonica bude puna pare i jednostavno nemam ni snage ni volje odmah za mazuckanjem (kao ni za čekanjem da se kupaonica "otpari" - pošto nema prozora u njoj to traje), pa to obično obavim u krevetu, pred spavanje. 

Postav se naravno mijenja, a kako koža ljeti ima manje potrebe nego zimi, trenutno koristim The Body Shop Dreams Unlimited Body Butter (o kojem sam pisala OVDJE) koji mi zimi nije dovoljan, no ljeti mi koža ipak nije toliko suha, pa ga koristim u to doba godine zbog njegovog predivnog mirisa.

Drugi proizvod koji mi stoji na noćnom ormariću je Le Petit Marseillais hidratantni balzam za tijelo s karite maslacem, eteričnim uljem kamilice i mlijekom smokve (recenzija). 

Proizvodi za mazanje tijela se na mom noćnom ormariću često mijenjaju jer ih imam puno, pa treba to rotirati sve, no ljeti prevladavaju ovakve laganije varijante. U tu skupinu bih još svakako ubrojila i Biobaza Harmony bademovo mlijeko za tijelo koji mi je izvrstan zapravo u svako godišnje doba, no miris je zgodan za ljeto. 


Kad je mazanje tijela, nisam baš pretjerano disciplinirana i ne mažem se koliko bih trebala, no zato kad je u pitanju mazanje stopala i ruku, tu sam redovita. 

O Barfuss maski za stopala sam nedavno pisala u OVOM postu i ovo je definitivno proizvod bez kojeg ne želim ostati, a Nuxe Reve de Miel krema za ruke je dobila svoju recenziju u OVOM postu. Ova krema održava moje ruke mekanima i nahranjenima, a uz to predivno miriše tako da mi je poseban užitak zaspati uz taj miris. Osjetljiva sam na mirise i jako su mi bitni, tako da mi je ova kremica pun pogodak za laku noć. 


p2 Ultra Rich Cuticle Cream je moj najdraži proizvod za njegu kutikule i trudim se biti redovita i koristiti ju svake večeri iako dosta često i zakažem, no tješim se da sam barem namazala ruke kremom, pa će nešto od te kreme njegovati i kožicu. Ovo je divan proizvod, pisala sam o njemu OVDJE, pa ako ste u mogućnosti, svakako ju probajte. 

Nuxe Reve de Miel balzam za usne u teglici je moj HG (holy grail) proizvod za usne. Divan proizvod koji koristim ispod zahtjevnijih ruževa (pri tome mislim da mat ruževe i one koji bi potencijalno mogli isušivati) i obavezno navečer prije spavanja. Moje usne su suhe i osjetljive, no ovaj proizvod ih drži u savršenom stanju. Mnogi će mu kao manu uzeti cijenu, međutim ja ovu teglicu imam još od rujna i imat ću ga sigurno do sredine kolovoza, a možda čak i do rujna, tako da se po meni ovaj proizvod puno više isplati od običnih labella i sličnih stickova koje sam prije trošila po jedan svaka 3 tjedna, a nijedan mi nije davao toliko njege kao Nuxe. Recenziju možete pročitati OVDJE


Kao što vidite, ja nikako ne mogu pobjeći od kozmetike, čak ni pred spavanje. To su mali rituali koji me opuštaju i zbog kojih se osjećam bolje, ma koliko umorna legla u krevet.

Što vi držite na svom noćnom ormariću? Koje rituale vi imate pred spavanje?

CONVERSATION

30 komentari:

  1. odlična ideja za post :)
    želja mi je isprobati neki od The Body Shop maslaca za tijelo, svi ih hvale i imaju veliki izbor :)
    i ovaj Nuxe balzam za usne, jest da je skuplji, ali vjerujem i da vrijedi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      TBS preporučam ako imaš suhu kožu butter sa shea maslacem, a inače mi je i Moringa apsolutno savršena (a i obožavam taj miris) :)
      A Nuxe na prvu djeluje skuplji, ali koliko traje, stvarno se isplati :)
      I izvrstan mi je :)

      Izbriši
  2. Osim kutijica sa nakitom i kod mene su u jednog teglici potrpane dvije-trri kreme za ruke, krema za stopala i karite maslac koji koristim kao noćni tretman za usne...tijelo nemam običaj mazati prije spavanja, to se obavlja u kupatilu nakon tuširanja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam prelijena u kupaonici, kod mene to ide u fazama :D

      Izbriši
  3. Totalno si me zbunila, ja sam mislila da svi mažemo kreme za tijelo u krevetu :D Ja uvijek imam neki lip butter, maslac za tijelo i najnoviju paletu sjenki haha šta ću kad volim da ih gledam pred spavanje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha vidi komentar iznad - ne :D
      A za paletu te kužim, tako se i ja divim stvarima :D

      Izbriši
  4. Kod mene je pored kreveta krema za područje oko očiju, krema za ruke i balzam za usne ili pantenol i poprilično sam disciplinovana i kad god mi legnem u krevet, čak i kad sam najumornija, uvijek sebi kažem "to ti je 2 minuta posla" i sutradan mi je drago kad vidim da mi je koža mekana i nahranjena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, ne oduzme puno vremena, a efekt je vidljiv :)

      Izbriši
  5. Krema za ruke, čaša vode, knjiga, mob i iPad :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i čašu vode sam zaboravila spomenuti, to mi je pod muss :)

      Izbriši
  6. tvoj petak a moja je nedjelja :) nego ovaj post mi je super i ja sam ga htjela napraviti nekad i zaboravila i evo sad si me podsjetila pa ako opet ne zaboravim nekad u skorijoj budućnosti ću ga ubaciti u nedjeljnu zabavu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ubaci svakako, baš me zanima što je kod tebe na noćnom ormariću :)

      Izbriši
  7. Ideja ti je super! Ja na svom noćnom ormariću isto imam košaricu u kojoj držim ovakve kremice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ali nije moja, bilo je takvih postova u svjetskoj blogosferi :)

      Izbriši
  8. Ako budem u prilici voljela bih isprobati P2 Cuticle cream, mada koristim Alverdovo ulje za zanoktice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja nisam probala to Alverde ulje, mada sam već u nekoliko navrata čula da je dobro :)
      No ako budeš u prilici, isprobaj p2 :)

      Izbriši
  9. Kremu za ruke i balzam u stiku za usne :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Moj ritual prije spavanja je što prije doći do kreveta.Isti smo slučaj što se tiče tuširanja kipućom vodom haha.Uvijek izgledam crvena kao rak.Pokušavam sebe natjerati da se mažem raznim kremicama i losionima,napredujem .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha ok, imam i ja taj ritual :)))
      A za tuširanje - ima nas "pacijenata" :D
      I ja isto napredujem, moram jer mi je inače koža strašno suha ako se više dana ne namažem :(

      Izbriši
  11. Imam veliku svjetiljku i knjigu :D A u ladici noćnog ormarića držim kremice za ruke, noge i suhe dijelove tijela te balzam za usne jer ne mogu zaspati ako nisam namazala ruke, stopala i usnice :D

    OdgovoriIzbriši
  12. slažem se sa ovim delom ''Kad je mazanje tijela, nisam baš pretjerano disciplinirana i ne mažem se koliko bih trebala, no zato kad je u pitanju mazanje stopala i ruku, tu sam redovita. '' isto tako i kod mene :DDD na noćnom stočiću su mi labelo, buter za telo, termalna voda, okoloočna krema, i još neke nekozmetičke sitnice :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo, mada bi nam bilo bolje da smo i za tijelo tako disciplinirane :)

      Izvrstan postav na tvom noćnom ormariću :)

      Izbriši
  13. uf, kod mene svega ima,od posudice, kamenčića, krunice i kozmetike koja je sve brojnija i brojnija. kod mene su: miceralna, maska, pinilg, stick, krema za ruke, anticelulitna krema, balzam,krema za tijelo, te blur krema i mixa za osjetljivu kozu koja tu samo stoji i baleina krema za ruke koju ni ne koristim već mi sluzi ka stalak za gumice za kosu

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako si ti to lijepo posložila! :) Kod mene je obavezno slika sestre, dva kamenčića s plaže, krema za ruke i krema za noge, i 4 knjige koje iznova čitam gotovo svaki dan! :)
    Imaš pravo za tablet, jednostavno nije to to, ako ne držiš knjigu, onaj osjećaj hrapavog papira ispod prstiju i miris! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene sad zanimaju te 4 knjige :)
      I da, stvarno nije isto tablet i hrapavi papir pod prstima :)

      Izbriši
  15. Nemam noćni ormarić ali imam komodu kraj kreveta :D pa mi na rubu stoji košara s micelarnom, kremom za ruke, noćnom kremom, balzamom za usne i svašta nešto.. to je više onak, svakodnevna postava koja je posebno odvojena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma i komoda se može računati kao noćni ormarić :)))

      Izbriši