Eucerin Sun Creme-Gel SPF 50 - recenzija - a little make up obsessed

Eucerin Sun Creme-Gel SPF 50 - recenzija

Jedna sam od sretnica koja na moru razvoja sekundarnu alergiju na sunce (u obliku Mallorca akni) na području ramena i dekoltea, tako da mi je izuzetno važna dobra zaštita da bih spriječila pojavu prištića na tom području. Tu uskače moj godinama vjerni suputnik - Eucerin Sun Creme-gel sa SPF 50. 


Ove godine je Eucerin imao super akciju gdje se uz kupnju ovog proizvoda dobivao i njihov After sun losion i naravno, tu ponudu sam iskoristila uz još 30% popusta u Farmaciji tako da me ovaj paket koštao oko 110 kn što je izvrstan deal.



Kao što sam napisala, sklona sam sekundarnoj alergiji na sunce i svi proizvodi za SPF mi u kratkom roku izazivaju u kombinaciji sa suncem i soli Mallorca akne na području dekoltea i ramena. Riječ je o malim vodenastim prištićima i koji su posljedica ove kombinacije koju sam navela, a sklonije su im osobe koje imaju masnu kožu. Moja koža tijela je daleko od masne, ali eto, nije me ovo zaobišlo. I stvarno je ironija da (sekundarnu) alergiju na sunce ljudi dobivaju baš zbog mazanja.

Ovo je jedini proizvod od kojeg ne dobijem ni jedan jedini prištić na tom području, tako da ga iznova kupujem. Kako sam uvijek znatiželjna, na ostalim dijelovima tijela koristim i druge kreme sa SPF, no na području dekoltea i ramena, Eucerin je must ♥




Sam proizvod dolazi u tubici, u količini od 150 ml i po cijeni od oko 160 kn. 

Tekstura proizvoda je, kao što i sam naziv kaže, laganiji od klasičnih sredstava za zaštitu od sunca, no ne bih ga nazvala gelastim, već više fluidnim.

Proizvod nema miris, iako se, ako stavite kremu pod nos, osjeti malo alkohol. Eto, nije mi jasno kako su u kremu koja je namijenjena osobama koje imaju osjetljivu kožu stavili alkohol tako visoko, no nije mi zasmetao niti isušio kožu, tako da se neću žaliti.



Što proizvođač kaže o kremi:


"Osim učinkovitog kompleksa filtera UVA/UVB s Tinosorb®, proizvod sadržava snažni biljni antioksidans AGR (alfa-glukosil-rutin). Taj antioksidans zajedno s vitaminom E jača zaštitnu funkciju kože od slobodnih radikala - najvažnijih posljedica djelovanja sunčevih zraka."


Sve u svemu, ukoliko ste skloni alergijama na suncu, ova krema je moj definitivni favorit i preporuka, a koliko ju volim, dovoljno govori to da ju iz godine u godinu ponovno kupujem jer me izvrsno štiti od sunca i uz to mi ne uzrokuje alergije.

Koje proizvode za zaštitu od sunca vi koristite? Jeste li sretnice koje nemaju alergiju ili vas muči kao i mene?

CONVERSATION

4 komentari:

  1. Hvala Bogu nemam alergije(bar ne ovog tipa)Za lice uvijek koristim faktor 30 uglavnom Vichy.Dok za tijelo koristim Spf 20 kojeg cesce nanosim.trenutno je to Sun dance.prije par god.sam za lice uzimala SPF 50 ali kako su mi se od njega previse cepile pore,presla sam na spf30 koji mi je sasvim dovoljan a svijetle sam puti.pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije velika razlika u stupnju zaštitie ko SPF 30 i 50, tako da je to dobar odabir ako ti se od nje ne čepe pore :)

      Izbriši
  2. Moj momak je od ovog ljeta alergican na sunce i koristi ovu kremu (za bilo kakav odlazak na sunce). Super stiti i uopce nema reakcije na sunce.

    OdgovoriIzbriši