Moj izbor: Top 5 ljetnih parfema - a little make up obsessed

Moj izbor: Top 5 ljetnih parfema

Top 5 sezonski postovi su, koliko sam primjetila izuzetno čitani i komentirani, pa krećemo i s ljetnim izdanjem. Ovaj put sam odlučila početi s parfemima (ne znam jeste li primjetile da o njima u zadnje vrijeme češće pišem, no pošto su oni moja velika ljubav, zaključila sam da zaslužuju i svoje mjesto na blogu), a kojim rasporedom će postovi ići će ovisi o inspiraciji.

Iako je jedan od mirisa koji mnogi (pa i ja sama) povezuju s ljetom miris kokosa, nijedan miris s tom notom se nije našao u mojih top 5. Razlog je jednostavan - koliko god voljela taj miris, on mi je vezan za more, a ne i za užareni zagrebački asfalt, gdje su mi ipak draži osvježavajući mirisi. Kako većinu ljeta provodim u Zagrebu, odlučila sam upravo i mirise koje ću najviše koristit navesti u ovom postu. 


Lancôme La Vie Est Belle EDT*  (chypre cvjetna kategorija) mnogi neće uvrstiti u ljetne mirise, no on će sigurno biti čest izbor u ljetnim noćima. Iako nije osvježavajuć kao ostatak ekipe o kojoj ću danas pisati, za mene je to miris za svako godišnje doba. 

Gornje note: magnolija i badem
Srednje note: iris, bijelo svijeće, pačuli
Bazne note: špinani šećer, praline, maune tonke, vanilija

Slijedeći miris, meni idealan za dan i noć je Davidoff Cool Water, iz cvjetno vodene kategorije o kojem sam nedavno pisala u ovom postu

Gornje note: citrus, dunja, dinja, ananas, lotus i ljiljan
Srednje note: ruža, jasmin, lotus
Bazne note: mošus, vanilija, breskva, sandalovina, korijen ljubičice i vetiver


Bvlgari Omnia Crystalline je kao i prethodni miris iz cvjetno-vodene kategorije. Volim ga nositi u sva godišnja doba, no ipak, nekako ga najviše nosim upravo ljeti.

Gornje note: bambus, nashi
Srednje note: lotus, cvijet i pupoljak ribizla, čaj
Bazne note: mošus, mahovina i drvo guaiac

Avon Perceive Soleil* je još jedan parfem o kojem sam nedavno pisala. Iz cvjetno-vodene kategorije je i najmanje trajan od svih parfema u ovom postu, no toliko osvježavajuć da mu to opraštam. 

Gornja nota : yuzu
Srednja nota: cvijet mandarine
Bazne note ružičasti biber

Givenchy Dalia Noir L'Eau* je još jedan miris iz chypre-cvjetne kategorije. Kad bih među ovim parfemima radila ljestvicu ne-trajnosti, on bi io odmah iza Avon Perceive Soleila, no kao i prethodnik, osvježavajuć je i volim ga na svojoj koži. 

Gornje note: citrusi i neroli
Srednja nota: ruža
Bazne note: pačuli, cedar i mošus

Kao što se da zaključiti, kod mene nekako prevladavaju chypre cvjetne i cvjetno vodene kategorije, no to su za mene uistinu idealni mirisi za ljeto. Ok, ne bih se žalila da dobijem Estee Lauder Bronze Goddess koji je meni idealan miris za morske noći, no nekako moj odabir ljeti uvijek padne na ovakve mirise. 

Koje vi mirise volite ljeti?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

21 komentari:

  1. Sviđa mi se tvoj izbor, meni trenutno najbolje odgovara Versace bright crystal isto je cvijeticasti :-))) la vie est bell je i meni strava pa moze proći i navečer po ljeti. Znam neke sto koriste i po vrućini lolitu lempicku pa nikom ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i on mi je divan, nemam ga nažalost...
      Jooj, Lolita po vrućinama... mislim da bih umrla. Uz nju je La Vie Est Belle stvarno light verzija :)

      Izbriši
  2. Givenchy Dalia Noir slinim za njom :) Bvlgari mi je bio omiljeni prije par sezona, Avon nisam probala a Lancome imam al mi nije za ljeto...
    Ja ako nešto ne poduzmem ću imati ljetni top 1 parfema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da imamo sličan ukus iako ja i LVEB prošvercam pod ljetni :D

      Izbriši
  3. Svidja mi se tvoj post! Odlican odabir

    OdgovoriIzbriši
  4. BVL Cristalline je moj omiljeni već godinama u bilo koje godišnje doba, ali si u pravu da je leti možda najlepši :) Super je i ostatak ekipe, imamo sličan ukus. Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma u svako godišnje doba je divan, stvarno je izvrstan parfem :)

      Izbriši
  5. Iz ove zbirke, Lancôme La Vie Est Belle je moj apsolutni favorit :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Znam kako mirišu prvi i treći :) Omnia Crystalline je moj omiljeni njihov, skroz prijatan parfem.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ljeti obično nosim citrusne i cvjetne mirise.
    La Vie Est Belle mirisi mi dobro idu uz sva godišnja doba, a Dahliu Noir obožavam, posebice EDP verziju.

    OdgovoriIzbriši
  8. Od ovih sam koristila samo Bulgari Omniu i to je definitivno jedan od mojih HG mirisa.. Fenomenalan je i odjeća mi i nakon pranja miriše na njega.. :) Trenutno za ljeto koristim dva parfema i to Hugo Boss-XXL EDT i Celine Dion - Spring in Paris EDT i što me je jako iznenadilo da mi je ovaj CD trajniji na koži od HB a mnogo je jeftiniji :D
    La vie est belle je lijep, jednom ću se počastiti njime, ali trenutno gledam da kupim YSL - Manifesto, tiha patnja mi je već par mjeseci, tako da se nadam da ću ovu zimu mirisati na njega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nema Manifesta, rekla bih da imamo sličan ukus :)))

      Izbriši
    2. Hahaha, znam da se Manifesto ne sviđa svima, ali meni je prekrasan. Volim jače parfeme i vanilijaste note. Nego, riješih da svojoj kolekciji ljetnih parfema dodam i Versace - Red jeans i Naomi Cambel - Wild pearl koji sam i ranije koristila. Šta misliš o njima?

      Izbriši
  9. cristalline mi je bio jedno vreme must have :D
    ali sad sam se odvikla od njega :)
    ja ne znam kako miriše LVEB :D stidim se :DDDD

    OdgovoriIzbriši