Nina Ricci - Nina - a little make up obsessed

Nina Ricci - Nina

Nakon dugo vremena sam vam odlučila napisati post o parfemu, i to o parfemu koji u meni budi divne emocije. Kao što sam pisala u postu o Tresoru, kako je Proust imao madeleine kolačiće, tako ja imam parfeme. Jednostavno kad osjetim neki miris, vrati me u neku situaciju ili me podsjeti na neki osjećaj. Tako je i s ovim parfemom.


Nina u ovom obliku je lansirana 2006. i zamijenila stariju verziju mirisa, lansiranu 1987. Starija verzija je miris koji me pratio kroz moje djetinjstvo jer ga je moja mama imala i obožavala. Kako mene moji doma ne zovu Nives nego Nina (duga priča), i meni je od malena taj parfem bio zanimljiv zbog svog imena.

Stara i nova verzija Nine su potpuno različite, staru su činile gornje note sastavljene od marelice, bosiljka, nerolija, nevena, mimoze, bergamota, zelenih akorda, blistavog limuna, breskve i aldehida, srednje note su se sastojale od jasmina, mimoze, ylang ylang-a, ljubičice, ruže uz listove lorbera i korijen irisa, a donje note od sirupa crnog ribizla, uz iris, sandalovinu, vetiver, pačuli, mahovinu, cibetku i senzualni mošus. 

stara verzija Nine

Nova verzija je više gurmanska. Osjeti se miris ušećerenih jabuka za koje bih da samo pročitam, a bez da probam parfem, rekla da će me asocirati na zimski parfem, no ovaj miris je jedan od rijetkih parfema koje nosim u svako godišnje doba, a najviše u proljeće. Unatoč svojoj slatkoći, nikako nije zagušljiv. Sadrži dozu elegancije, topao je, a istovremeno i živahan. Uživam nositi ga kad su dani sve duži, kad se vidi kako se grad budi iz zimskog sna, baš osjećam neku živahnost i razigranost kad ga nanesem na sebe.

Bočica u obliku jabuke me asocira na Snjeguljicu, a i ova jabuka može biti opasna ako se zaljubite u ovaj miris :)




Miris je iz grupe cvjetno-voćnih mirisa, a dizajnirali su ga Olivier Cresp i Jacques Cavallier. 

Kompozicija:


  • gornje note: limun i limeta
  • srednje note: zelena jabuka, božur, praline, vanilija i mjesečev cvijet
  • donje note: drvo jabuke, bijeli cedar i mošus
Gornje note se kod mene izuzetno brzo razvijaju, a onda dolazi divna toplina, gdje se miješaju jabuka, božur i praline koje posebno dolaze do izražaja na mojoj koži i koje su divni prijelaz u tople mošusne note. 

Što se tiče trajnosti - čitala sam da se neki žale na nju, no na meni traje nekih pet sati, no i nakon toga će osoba koja vas poljubi u vrat osjetiti njenu toplinu. 

Osim ove verzije, do sada se na tržištu našlo još sedam LE verzija jabučice - Nina Fantasy, Nina Gold Edition, Nina L'Elixir, Nina L'Eau, Nina Precious Swarovski Edition, Nina Princesse d'un Jour i Nina Snow Princess.

Jeste li probale Ninu? Kako se vama sviđa?

CONVERSATION

32 komentari:

  1. Upravo sam vidjela sliku na fejsu i baš si mi izmamila osmijeh na lice. Ovaj parfem budi baš lijepe uspomene <3
    Preporučam svakome da ga barem pomiriše <3<3<3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da ti je slika izmamila osmijeh, i meni ga izmami svaki put :)

      Izbriši
  2. Dobila sam ga ove godine za Božić i jako mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako volim ovu jabučicu, a divno što imaš i staru bočicu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako lijep parfem i opis istoga. Ja isto volim parfeme, ali žalim se jedino što ga više ne osjetim nakon nekog vremena iako drugi osjećaju moj miris. Šteta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      da, većina nas ima taj problem, ali je i do toga što nam se "uvuče u nos", pa se naviknemo na njega :)

      Izbriši
  5. Po opisu bi mi se čak i mogao svidjeti, jedino što ja baš nisam luda za mirisom vanilije, jel se jako osjeti? Bočica je predivna, morat ću ga pošnjofat negdje usput!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ni ja nešto luda jer me uglavnom guši, ja osobno ju ne osjetim i jako sam se iznenadila kad sam pročitala da ju sadrži. Pošnjofaj pa vidi :)
      I javi mi dojmove, baš me zanima što ćeš reći :)

      Izbriši
  6. Ja jako volim ovakve mirise i imala sam ovu jabucicu i stvarno sam ju voljela nositi. Jos jedna jabuka koju trenutno imam i koristim je DKNY Be Delicius i to mi je ujedno i jedan od najdrazih parfema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram tu DKNY pomirisati, već sam čula pohvale na njen račun :)

      Izbriši
  7. Iako nije moj tip parfema ipak moram reci da je parfem bas lijep i razumijem zasto je voljen od mnogih djevojaka i zena :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam Nina L'Elixir i nisam zadovoljna postojanošću. Koristim ga leti, jer mi nekako leži. "Moji mirisi" su jaki, i nikako letnji :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Imaju li ga u Kozmu,Dm-u,Mulleru, Bipi da ga pomirišim? Jako si me zainteresirala :D
    Mene npr. Zara White podsjeća na prošlo ljeto i čim ga pomirišem isto mi se tako svi događaji i emocije od tada vrate :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima u Mulleru sigurno, za ostale drogeerije nisam sigurna :)

      Izbriši
  10. Volim slatkaste voćno vanilijaste mirise.....mislim da bi bila oduševljena ovim parfemom :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam ni znala da je ovo nova verzija, no pre par godina izašla je LE Nina u predivnom pakovanju, slično ovom, samo potpuno belom. Iako svi tvrde da je to isti parfem, ja mislim da je LE verzija bila više slatka i vanilasta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u pravu si, to NIJE ista verzija :)
      riječ je o Nina Snow Princess :)

      Izbriši
  12. Imala sam ovaj parfem i bio mi je jako drag:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Probala sam ga i nije loš, iako nije moj tip mirisa. No, ne bih se bunila da ga dobijem na poklon :-D
    Od Nine Ricci mi se možda najviše sviđao Premier Jour, davno je to bilo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a meni Premier Jour nije moj tip mirisa - razlikujemo se po njima izgleda :)

      Izbriši
  14. Jedan od mojih najdrazih parfema... Nije parfem koji cu staviti za izlazak ili kad se osjecam bas posebno (za to su mi omiljeni Dior J'adore i Bvlgari Mon jasmin noir l'elixir) , ali mi je zato savrsen dnevni parfem. Koristim ga najvise u proljece , ali moze i u druga godisnja doba :) Imam jos par ovih verzija. Ima jos jedna verzija koju nisi napisala, ova nova, Tentation, ali neki kazu da je skoro ista kao Nina Fantasy.
    I super mi je ova stara bocica !

    OdgovoriIzbriši
  15. Imam L'Elixir, i definitivno mi je jedan od omiljenih parfema :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Nekako nisam imala prevelika očekivanja od ovog parfema (neznam ni sama zašto) iako je bio jako hvaljen i na kraju kad sam ga u parfumeriji pomirisala jaako mi se svidjeo. Moji favoriti od parfema u posljednjih nekoliko mjeseci do godinu dana su Parada ifusion d' iris te Paco Rabanne Lady milion :)

    OdgovoriIzbriši